Last news in Fakti

17 Април, 2021 16:51 5 171 5

Държава спира алкохола заради коронавируса

  • тайланд-
  • алкохол-
  • заведения-
  • пандемия-
  • коронавирус

Заведенията в Тайланд няма да предлагат алкохол

Държава спира алкохола заради коронавируса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стотици чакаха в мрачно мълчание на стадион в Банкок, за да получат безплатни тестове за COVID-19 в събота, тъй като нарастващата степен на инфекция обхвана Тайланд, съобщава AFP. Столицата изглежда епицентър на третата вълна на пандемията в кралството, след като заразите бяха проследени до квартал с нощен живот по-рано този месец.

През последните 10 дни общият брой на инфекциите в страната е скочил от 29 900 на над 40 500 - рязкото увеличение вероятно се дължи на силно заразния британски вариант на вируса. "Близо 10 000 нови случая бяха открити през тази седмица", каза Тауесин Висануйотин, говорител на тайландската оперативна група за COVID-19. Той добави, че близо 12 000 пациенти все още се лекуват в болници, включително временни полеви обекти, уточнява actualno,com.

В центъра на стадиона здравните работници с пълно защитно облекло прехвърлят хората през кабина за дезинфекция и ги насочват да чакат на опашки за PCR тест. Това място - едно от многото в града - има капацитет да проверява до 3000 души на ден безплатно по програмата за социално осигуряване на кралството. "Мисля, че това огнище ще продължи, защото (вариантът от Великобритания) се разпространява бързо", каза една жена, преминала през тест, добавяйки, че се притеснява да излиза навън.

Властите установиха ограничения за пътуване между провинциите точно преди новогодишните празници Сонгкран тази седмица - обикновено период, когато тайландците отиват на почивка или се връщат в родните си градове. През тази седмица Банкок е тих - барове, ресторанти и нощни пазари са затворени рано. Нови ограничения ще влязат в сила от неделя, включително забрана за алкохол в ресторанти и барове, докато местата за забавления ще бъдат затворени в цялата страна за две седмици. Политическите опоненти на премиера Прают Чан-О-Ча разкритикуваха справянето с вируса на неговата администрация и бавното пускане на ваксината, което беше засегнато от закъснения на доставките. До събота бяха приложени 605 000 дози от ваксините както на Sinovac, така и AstraZeneca.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медовин

    12 0 Отговор
    Че какво ви пречи алкохола, бе алооо?!?! По скоро би помогнал в борбата с Вируса.... Дезинфектанти те са на спиртна основа....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    14 0 Отговор
    Чесън, лук, шарена сол, млени домати и от 2 до 7 ракии на вечер - Спутник 18
  • 4 Номера е да е гадно

    2 0 Отговор
    Остава да забранят цигарите на открито и секса без маски.
  • 5 селтак

    0 0 Отговор
    ГОЛЕМА ГРЕШКА!