27 Април, 2021 11:27 10 479 15

Топ 4 на признаците, че сте прекарали COVID-19

  • коронавирус-
  • признаци-
  • боледуване-
  • covid-19-
  • sars-cov-2

Лекарят Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирусната инфекция

Топ 4 на признаците, че сте прекарали COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Вече повече от година живеем в обстановка на пандемия заради новият коронавирус - SARS-CoV-2. Въпреки ваксините и големия брой хора, които са прекарали заболяването, болестта продължава да влияе на живота ни и да е заплаха.

Независимо от предпазните мерки, които взимаме, няма как да разберем, дали в даден момент няма да се сблъскаме с вируса. А ако вече сме имали такава?

Доктор Сергей Грошев вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Той посочи четири признака, че сте прекарали коронавирус . Това важи особено за тези, които са претърпели леко заболяване.

В същото време, според лекаря, някои признаци на заболяването се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е прекарал заболяването.

Ако обонянието на човек е нарушено, има слабост поради постоянна хипоксия, която се причинява от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми ще се запазят при различни пациенти за различен период от време. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от болестта: колкото по-голяма е лезията, толкова по-дълго кашлицата и задух ще ви измъчват.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    60 3 Отговор
    И кои са четирите признака ?

    Коментиран от #6, #7

  • 2 ТаУмВзе

    36 2 Отговор
    Ако имам 7 менискуса, прекарал ли съм останките от Българския народ? За един сикаджия питам, че не разбрах чалгарчето нещо.
  • 3 Псевдоним

    27 1 Отговор
    Има ли топ 5 зодии, прекарали Ковид?
  • 4 Ей аман

    35 3 Отговор
    Ей аман вече от глупости. Тоя същия вирус "живееше" повече от седмица на дисплеите на телефона, после "живееше" в хладилника и т.н. и т.н. Кой ли вече "лекЪр" не се упражни по въпроса !?
    А относно посочените симптоми, излиза, че аз съм прекарал короната няколко години преди да се появи. :))
  • 5 др Гей Билтс

    8 3 Отговор
    Обонянието е скапано, получава се след отравяне с хербицид, каквото е и Ковид.. Вече 5 месеца след като ме отровиха, не се подобрява и няма и да се оправи.

    Коментиран от #12

  • 6 Behemoth

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "да питам":

    Що са занимаваш?Жената гони план
    ...сигурно и плащат на стихче...
  • 7 Врачка

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "да питам":

    Не ти се ходи на работа е първият.Разбираш,че можеш да не ядеш 10 дена и да оживееш е вторият.Още не вярваш,че има КОВИД също е признак,че си го изкарал.

    Коментиран от #9

  • 8 1 признак

    22 1 Отговор
    Най важния сигурен признак е ЗАЩО не си го хванал досега!!
    Нали беше толкова заразен през устата ,носът даже и през ОЧИТЕ?
    НОЩ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАМЕ ВСИЧКИ?? ВТОРА ГОДИНА СМЕ В ПАНДЕМИЯ??ААА МАСКИТЕ? Дето не ги перем?? Огледайте се за спазване на мерките ?? Ха ха ха пълен абсурд!! По мръсния канал заразявало??
  • 9 Забрави четвъртия

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Врачка":

    Слави иска 240 депутати , а аз искам 6 месеца платен отпуск ...😉
  • 10 Хахаха

    2 0 Отговор
    Гришо и половинката му знаят ли?
  • 11 плюс минус

    11 1 Отговор
    Според всички признаци, явни и скрити, съм прекарал ковида цели 9 пъти.
    До този момент.
    После?
    Ще видим.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    Обонянието не е нарушено....То напълно изчезва,променя се вкусът!Киселото го усещате ,като горчиво!нито от ШАхмат отбирате,нито от НЕщото!Честно ви казвам,по приятно ми е да коментирам с Руснак Алкохолик,отколкото постоянно да ви образовам и вие нищо да не поемате!Няма Руснак,който да не знае,как се движат шахматните фигури и Защо и с каква цел е създадено Нещото и е пуснато!Обонянието ще ви се оправи в зависимост от годините!Това е Биологично оръжие,атакуващо ЦНС,или мозъкът!Вашия мозък както и моят за разлика от е усетил ОПАСНОСТА!Изгорил е мостовете през ,които НЕЩОТО Щеше да атакува!Обонянието на човека и вкусовите рецептори се намират в основата на мозъка от двете страни!За обоняние мозъка пуска странични нишки ,които отиват в носоглъткатаиму дават нужната информация!Когато мозъкът ви усети ,че няма опасност той започва отнаво да пуска нишките и колкото сте по на години,аз съм почти 63 по бавно става!Това,че ще се оправи обонянието НИ е толкова сигурно колкото и ,че ще се мре някой ден!Хубав ден и Здраве на Вас и Фамилията Ви!

    Коментиран от #15

  • 13 ттгр

    0 3 Отговор
    Руските учени са много на почит тук.
  • 14 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    Дaли e грип и/или кoрoнaвируc?! Нямa кaк дa гo рaзличи прocтocмъртния БГ грaждaнин!? Cъмнявaм ce, чe и мнoгo лeкaри щe мoгaт?! Зaщo към eднo грипoпoдoбнo зaбoлявaнe ce oтнacят кaтo към нeщo cтрaхoвитo и ужacнo e друг въпрoc!? AЗИAТЦИТE ГO РAЗБРAХA, CМEНИХA ПOДХOДA И ЗAПOЧНAХA ДA ПEЧEЛЯТ! Уcлoжнeниятa ca cъщитe кaтo oт грип! Въпрocът c глaвнo В зa мeн e : кoй пeчeли oт тaзи игрa нa oтвaрянe/зaтвaрянe и oт тoвa пcихирaнe нa нaрoдoнaceлeниeтo!? И oт грипoвeтe умирaт хoрa дoри и ceгa кoгaтo кaзвaт, чe грип нямa /a нямa ли грип/?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.