3 Май, 2021 13:58 3 553 2

Лунна диета за май

  • диета-
  • лунна диета-
  • май-
  • детоксикация-
  • пречистване

Този хранителен режим помага за елиминирането на токсини

Лунна диета за май - 1
Снимка: shutterstock

Лунната диета е детокс режим, който е базиран на фазите на Луната – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. В рамките на 24 часа от настъпването на съответната лунна фаза, се консумират само вода, чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Не се разрешават сол, захар, мед, млечни и твърди храни, алкохол, тестени изделия.

По време на лунната диета тялото елиминира токсини и може да се разделите с 1 до 3 кг излишни течности. Всеки преминава различно през този детокс режим. Някои го понасят леко, при други има леко замайване. В такива случаи може да се хапне по-захарен плод например. Появата на главоболие, което е характерно за редица очистващи режими е нормална реакция на организма, когато се детоксикира.

Въпреки това, ако ви прилошее силно, трябва незабавно да прекратите диетата. Също така ако имате заболявания е важно преди това да се допитате до лекар. Лунната диета не е подходяща за бременни, кърмещи, за хора с колебания в кръвното налягане и кръвната захар.

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси, които протичат в телата ни във всяка лунна фаза, лунната диета помага за постигането на хармония между природните явления и поведението при хранене. Така се наблюдава естествена загуба на тегло и прочистване на тялото.

Не се препоръчва да спазвате лунната диета за отслабване повече от 24 часа след началото на съответната лунна фаза, тъй като ако продължите да гладувате дълго, липсата на важни хранителни групи може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Но лунната диета може да постави началото на едно по-здравословно хранене, като между фазите на Луната да намалите приема на тестени изделия, захар, сол, колбаси, пакетирани лакомства.

Ето ги фазите на Луната за месец май:

3.05.2021 г. – 22:43 часа – последна четвърт;
11.05.2021 г. – 22:33 часа – новолуние;
19.05.2021 г. – 22:13 часа – първа четвърт;
26.05.2021 г. – 14:51 часа – пълнолуние


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Повечко бири

    1 0 Отговор
    Пикаенето срещу вятъра на пълнолуние сваля половин кило моментално.