24 Май, 2021 21:46 11 160 4

Ако се случи това с ноктите ви, ви грози инфаркт

  • сърце-
  • сърдечни проблеми-
  • инфаркт-
  • инсулт-
  • нокти

Тялото винаги намира начин да ни алармира, когато нещо не е наред

Ако се случи това с ноктите ви, ви грози инфаркт - 1
Снимка: Shutterstock

Лекари и учени са стигнали до притеснително заключение, съобщава jenata.blitz.bg.

Експерти след дълги проучвания стигнаха до извода, че едно специфично състояние на ноктите ни, може да предвещава нещо много страшно. Според учените то може да подсказва, че скоро ще получите инфаркт или инсулт или пък най-малкото ще имате сърдечни проблеми.

Учените от Американската академия по дерматология са стигнали до извода, че, ако по ноктите ви се появят червени или пурпурни линии, то това може да е ранен признак на сърдечно заболяване.

„Най-известните признаци на предстоящия инфаркт са болки в гърдите, затруднения в дишането и замаяност. Но един доста необичаен симптом може да бъде предвестник също на нещо такова – промяна на вашите нокти”, казват експертите.

Те подчертават, че предупреждението, което се вижда на ноктите, може да се появи още преди да има типични симптоми за нещо сериозни. Специалисти подчертават, че линиите върху ноктите са предупреждение, особено, ако те се появят сами, без да сте прещипали нокътя си например или да сте направили нещо.

Представители на Американската академия по дерматология добавят, че линиите, показващи сърдечни проблеми, приличат на „фрагмент, забит под нокътя”. Ако има повишаване на температурата на пръста, то определено трябва да се консултирате с лекар.

Експерти добавят, че редовното, но умерено физическо натоварване и балансираното хранене са най-добрата превенция срещу сърдечните заболявания. На първо място те вярват, че всеки човек трябва много внимателно да контролира приема си на сол.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоалетна хартия

    29 2 Отговор
    Живота в България е инфарктен, тез анализи не важат тук...
  • 2 ИНТЕРЕСНО

    8 2 Отговор
    АВТОМОНТЬОР МИНЬОР ШЛОСЕР И ДРУГИ РАБОТНИЦИ КАК ЩЕ РАЗБЕРАТ ,ЧЕ ИМАТ „ДЪГА” ПО НОК ТИ ТЕ😬

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С.В.

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "ИНТЕРЕСНО":

    Защо,те не си ли моят ръцете за да видят появата им.