Last news in Fakti

6 Юни, 2021 14:03 3 875 8

Спрете да правите това, ако искате да станете майка

  • забременя-
  • бременност-
  • плодовитост-
  • диета-
  • храна

Диетолог алармира за нещата, които водят до безплодие

Спрете да правите това, ако искате да станете майка - 1
Снимка: Shutterstock

Желанието да отслабнем с храни с ниско съдържание на мазнини може да доведе до хроничен бронхит и дори до безплодие, заяви диетологът Светлана Фус, цитирана от actualno.com.

Специалистът подчерта, че храни с ниско съдържание на мазнини могат да се консумират, ако мазнините постъпват в тялото в достатъчно количество от други храни. "Липсата на мазнини засяга не само здравословното състояние, но и външния вид. Кожата става суха и набръчкана. Имунитетът на човек спада, всички органи бързо стареят и се износват, могат да започнат проблеми със сърцето и мозъчна дейност - паметта ще се влоши, скоростта на реакция ще намалее“, каза диетологът в своя Инстаграм.

Всъщност мазнините са най-добрият източник на енергия и помагат за усвояването на витамини А, Е, К и D, които са отговорни за имунитета, доброто зрение, силните кръвоносни съдове и красивата кожа. Мазнините участват и в производството на хормони, включително полови хормони - естроген и тестостерон. Затова липсата на мазнини в храната може да доведе до безплодие, пояснява Светлана Фус.

"Има десетки случаи, когато жени не са могли да забременеят, защото са изключили мазнините. В крайна сметка без нормалното количество хормони плодовитостта е невъзможна", каза експертът и добави, че проблемът с изключването на мазнините важи и за мъжете. Освен това, при дефицит на мазнини, рискът от хроничен бронхит, астма и други белодробни заболявания се увеличава. "Мазнините са част от веществото, което покрива вътрешността на алвеолите на белите ни дробове. Когато няма достатъчно мазнини, те се слепват и не могат да се разпаднат по време на дишане. Поради това се появяват заболявания на белодробната система", обясни специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На бабите ни

    4 0 Отговор
    Не са казвали тези съвети, хоп и готово.....!
  • 2 Спрете да го правите отзад

    11 2 Отговор
    Спомнете си че имате дупка и отпред.
  • 3 Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО

    7 1 Отговор
    Ако искате да станете майка,правете редовно секс без презерватив.

    Коментиран от #4

  • 4 Дидо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо ви КуРтИ от село ПиПеРкОвО":

    Да,това е най - сигурния и работещ начин..
  • 5 Доктора

    5 1 Отговор
    Ами мили дами, спрете да гълтате и ще видите , че мъжкото мляко ще ви оплоди , рано или късно!
  • 6 fffcff

    8 0 Отговор
    Къде е младоженецът от Казанлък?

    Коментиран от #7

  • 7 ГРАД ЛОКО ПЛОВДИВ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "fffcff":

    Сигурно е получил БАН от сайта.
  • 8 инж технолог

    2 0 Отговор
    "Липcaтa нa мaзнини зacягa нe caмo здрaвocлoвнoтo cъcтoяниe, нo и външния вид. Кoжaтa cтaвa cухa и нaбръчкaнa. Имунитeтът нa чoвeк cпaдa, вcички oргaни бързo cтaрeят и ce изнocвaт, мoгaт дa зaпoчнaт прoблeми cъc cърцeтo и мoзъчнa дeйнocт - пaмeттa щe ce влoши, cкoрocттa нa рeaкция щe нaмaлee“, кaзa диeтoлoгът в cвoя Инcтaгрaм. ПРАВИЛНО Е КАЗАЛ ЧОВЕКЪТ.ЖЕНИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОЛУТЕЧНИ МАЗНИНИ В ТЯЛОТО СИ.ИНАЧЕ СТАВАТ ГОРЕОПИСАНИТЕ НЕЩА С КОЖАТА И ТЕЛАТА ИМ.