Last news in Fakti

9 Юни, 2021 16:58 4 822 3

Ранните признаци на усложнения при коронавирус

  • признаци-
  • тежко състояние-
  • корорнавирус-
  • covid-19-
  • усложнения-
  • тежък случай

Изследвани са над 4100 случая на коронавирус

Ранните признаци на усложнения при коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Изследователи от Медицинската школа Grossman в Нюйоркския университет изброиха ранните признаци на тежка инфекция, причинена от коронавируса. Предпечатът на творбата е публикуван на портала MedRxiv, предава zdrave.to.

Учените анализираха данни от случаите на 4103 души с потвърден COVID-19 в Ню Йорк. В около половината от случаите пациентите се нуждаят от хоспитализация, а 650 души попадат в интензивното отделение, на механична вентилация или умират.

Анализът на клиничната картина на заболяването показа, че е по-вероятно да стане тежко, ако пациентът има увеличение на c-реактивен протеин, d-димер и феритин в начален стадий на хоспитализация.

Друг важен признак на бъдещи усложнения е ниското насищане на кислород в кръвта (по-малко от 88 процента).

Изследователите също забелязват, че най-често болестта преминава в критично състояние при пациенти със затлъстяване. За тях рисковете да изпаднат в тежко състояние при COVID-19 са по-високи, отколкото при хора със сърдечни или белодробни заболявания, посочват авторите на изследването.

Пандемията на коронавирус COVID-19 засегна почти целия свят. По последни данни на СЗО са заразени 174 милиона души, повече от 3,75 милиона са загинали.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    12 1 Отговор
    6 месеца след поразяването ми с пестицида, още не може да ми се оправи обонянието, както беше преди. Това се наблюдава само след сериозно химическо обгазяване. Трябва да се изясни какво точно е така наречения Ковид/Новичок.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    То се оправя най бавно,не се притеснявайте!!!Понеже нямате лекари,които да ви го обяснят,аз няколко кратно пъти го обяснявах!В момента имам перфектни червени рози,които ги усещам и след дъжда!Правете си всекидневно по няколко пъти прочистване на носоглътката с вода и сол и миришете ,рози,лимон,етерични масла,розова есенция това помага Мозъкът да се забърза в изграждането на обонятелните нишки!Това е нещо закачено на корона вирус,което има 4протеина на ХИВ и най вероятно закачен щам от морбили!
  • 3 ОТИДИ НА КОНЦЕРТ НА ЛИЛИ ИВАНОВА

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    И АКО УСЕТИШ УХАНИЕТО НА „РОЗИЧКАТА” Ѝ КАКТО ТЕ СЪВЕТВА№2 ЗНАЧИ СИ О.К.🔝🔝