9 Юни, 2021 17:57 2 696 3

Защо родителите на две деца живеят по-дълго?

  • деца-
  • наследници-
  • родители-
  • продължителност на живота

Осиновяването също влияе върху продължителността на живота

Защо родителите на две деца живеят по-дълго? - 1
Снимка: Shutterstock

Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго? Броят на наследниците може да окаже огромно влияние върху живота на родителите, посочва Bright Side.

Хората, които имат деца, живеят по-дълго от тези, които нямат

Изследователите установяват, че раждането на деца оказва пряко влияние върху дълголетието на родителите. Анализирайки мъже и жени, родени между 1911 и 1925 г., и техните деца, те стигат до заключението, че поради подкрепата от техните синове и дъщери, стресът за възрастните родители е по-малък, което води до по-дълъг живот.

Друго много интересно проучване установява, че майките с две биологични деца живеят по-дълго от онези, които изобщо нямат деца или имат само един наследник.

Раждането на две деца е също толкова важно за мъжете, колкото и за жените. Същото проучване анализира и свързва броя на децата и продължителността на живота на мъжа. Резултатите показват, че в сравнение с бащите без деца или с едно дете, мъжете с две деца живеят много по-дълго.

Дори осиновяването на деца носи значителни ползи

Жените, осиновили две деца, са с по-голяма продължителност на живота, в сравнение с биологичните майки. Още по-любопитно е, че когато сравняваме броя на осиновените деца и дълголетието, родителите на две деца винаги процъфтяват, в сравнение с тези само с едно, както и тези с четири осиновени деца.

Друго доста интересно заключение е, че осиновяването на дете изглежда добавя три години към продължителността на живота на майката. Осиновяването на 2 или 3 деца добавя допълнителни 5 години към живота. Това може да се обясни и с подкрепата, която децата оказват на родителите си в напреднала възраст.

Още по-изненадващото е въздействието, което осиновяването на деца от различни културни среди изглежда оказва върху живота на родителите. Същото проучване сравнява произхода на осиновените деца и продължителността на живота на техните родители.

Майките и бащите, които осиновяват деца от други държави, имат значително по-голяма продължителност на живота, в сравнение с тези, които осиновяват деца в същата държава, в която живеят.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    17 1 Отговор
    ЗНАЧИ ТИЯ ОТ ФАКУЛТЕТА СА БЕЗСМЪРТНИ....
  • 2 С колко мъже и жини

    5 1 Отговор
    Живеят такива и кой го казва, свети Петър ли..?!
  • 3 Може би

    2 0 Отговор
    Защото децата ги гледа баба им.