Last news in Fakti

13 Юни, 2021 22:38 5 145 16

4 супер хранителни добавки за отслабване

  • хранителни добавки-
  • отслабване

Чревните бактерии играят изключително важна роля в доброто храносмилане

4 супер хранителни добавки за отслабване - 1
Снимкa: Shutterstock

Що се отнася до загуба не тегло, знаете какво трябва да правите - яжте здравословно и спортувайте. И докато всякакви детокс напитки, пластири, колани и подобни, са обичайно с много съмнителен произход и още по-съмнителен успех, то има някои хранителни добавки, които подобряват естествените функции на тялото.

1/ ПРОБИОТИЦИ

Чревните бактерии играят изключително важна роля в доброто храносмилане, обмен на веществата и контрол на хормоните. Когато балансът между добри и лоши чревни бактерии е нарушен в полза на лошите, то червата започват да страдат, а това стимулира допълнително хормоните за апетит. Има изключително добри продукти на пазара, които може да закупите от аптеката, които биха спомогнали за добра чревна флора, особено ако наскоро сте приемали антибиотици, които наред с лошите бактерии, убиват и добрите. Бъдете търпеливи, няма да забележите поразителен ефект само след седмица-две прием, защото с пробиотиците всичко е с натрупване, за да може чревната ви флора да се възстанови напълно.

2/ КУРКУМА

Тази златна суперхрана си струва да се опитате под формата на добавки. Растителната куркума може да се приема под формата на добавка. Тя може да се намери под формата на капсула или на прах и понякога носи името куркумин. Изключително добър е ефекта на куркумина върху загубата на тегло сред пациенти с метаболитен синдром и свързаните с тях разстройства. Куркумата е мощен антиоксидант, който действа

3/ ОМЕГА-3 ДОБАВКИ

Рибеното масло е най-честата добавка на омега-3 мастни мастни киселини. Можете обаче да си го набавяте от храни като сьомга (и други мазни риби), стриди, ленено семе и орехи.

4/ ЗЕЛЕН ЧАЙ

Според последни проучвания, един от най-ефективните начини, по които зеленият чай може да предотврати натрупването на тегло, е чрез съществено ограничаване на някои чревни ензими да си вършат работата. Това от своя страна намалява скоростта на усвояване на мазнините и захарите и намалява колко калории обработва тялото. Специфичните хранителни вещества, за които се подозира, че извършват този процес, се наричат полифеноли и могат да бъдат намерени и в други храни, включително плодове, ядки и червен лук, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    18 1 Отговор
    Спрете да плющите по всяко време каквото ви падне и неизбежно ще отслабнете.
  • 2 Брендица

    5 2 Отговор
    Консумирам поли феноли, но явно не е достатъчен ефекта

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Най-доброто

    1 7 Отговор
    Л-карнитин на Биогейм.Няма реклама,Тън Мън е виетнамско име!Пийте двоен прием от тези капсули ядете както си искате и отслабвате само мазнините и най важното не ходите да тичате или да правите упражнения.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Брендица

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Брендица":

    Наистина ли е добро за изгаряне на мазнини? Заслужава ли си?
  • 5 Даа

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Най-доброто":

    Не разкривай тайни Фирмата е българска продукта евтин и да действа Аз го ползвам
  • 6 Дрънканици

    3 0 Отговор
    Половината коментари са спам. От препоръчаните, само зеления чай може да има някакъв минимален ефект. Куркуминът почти не се абсорбира във вид на подправка (Турмерик).
  • 7 Небивалици

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Най-доброто":

    Няма нито един дебел който да отслабнал с Л-Карнитин. Само в рекламите и спамът като твоя.
  • 8 Време за истина

    2 0 Отговор
    Единствените неща които действат за отслабване подтискат апетита и не се тъпчете постоянно, например забраненият "Липовон". Проблемът е че трябва да се вземат постоянно. Най здравословна си остава диетата включваща много месо, зеленчуци, салати, бобови и ограничени захари, прясно мляко, и захарни плодове.
  • 9 Ко Ка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брендица":

    Е как да е достатъчен като се тъпчеш по сладкарниците с пасти, боза, сладоледи и толумбички! То за такава диета помага само чист кокаин.

    Коментиран от #12

  • 10 Тея у аушвиц все добавки са пили

    5 0 Отговор
    За да са слаби😂😂😂😂😂😂😂
  • 11 Фаро

    4 2 Отговор
    Ако мразите спорта или ядете като Пеевски няма да отслабнете
  • 12 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ко Ка":

    Не уцели. От 3-те само толумби харесвам и ям много рядко на 5 месеца 1 път.

    Коментиран от #13

  • 13 Енергетика

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Брендица":

    Да дебелите ядете все "диетични храни". А между другото натъпквате по 3000 - 5000 калории на ден ама то много сложно да се броят калории. Чудеса на природата - произвеждате сланина от нищото :)

    Коментиран от #16

  • 14 Йонко - понко

    1 0 Отговор
    Качествено, отслабване без балансирано хранене и спорт няма, дори да успеете да свалите със глад ефекта ще е временен и йо-йо ефекта сигурен. Цял живот ли ще гладувате? Отслабването без спорт, прави тялото да изглежда слабо и отпуснато без никакъв тонус. Ние българите сме със най слабата култура, на хранене в Европа а физическата култура изобщо липсва.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Енергетика":

    Имам си мускулна маса. От малка работя тежък физически труд - това ми е фитнеса и спорта въобще. Да имам малко мазнини и съм напълняла (здравословен проблем). Дори и да стопя мазнините, мускулната маса остава! Не съм на 23, а на 43 все пак!