24 Юни, 2021 18:27 5 823 5

Какво казват краката за здравето ни

  • крака-
  • здраве

Тази част от тялото ни често не получава вниманието, което заслужават

Какво казват краката за здравето ни - 1
Снимка: shutterstock

Краката носят тежестта на тялото през целия ден, поради което се нуждаят от допълнителни грижи. За съжаление, те често не получават вниманието, което заслужават.

Знаете ли, че може да идентифицирате много видове здравни проблеми – както физически, така и емоционални, просто като разгледате добре краката си? Това е повече от достатъчно, за да им дадете необходимата грижа и внимание, от което се нуждаят, за да бъдат здрави, пише zdraveikrasota.bg.

- В краката и пръстите на краката има капиляри с различна плътност, които показват добро кръвообращение и кръвоснабдяване. Когато броят на тези капиляри намалее, а в някои случаи почти изчезне, това може да е признак на лошо кръвообращение. Причината може да се крие в от неудобни обувки или стегнати чорапи.

- Внезапната и честата поява на болка може да сигнализира за лошо хранене, недостатъчна хидратация или лошо кръвообращение. Важно е да разгледаме причините и да се потърси подходящо лечение.

- Ако при хората, които спортуват и са активни физически, се появят крампи, най-вероятната причина е дехидратация. Това състояние трябва да получи нужното внимание възможно най-скоро. То може да се избегне, като се пие препоръчителното дневно количество вода и дори се увеличи приема, когато сте активни. Ако причината за крампите не е дехидратация, по-вероятно е тя да се крие в липсата на някое от тези хранителни вещества: калий, калций или магнезий.

- Друг знак, че нещо не е наред: рана, която не успява да заздравее. Това може да е признак за диабет, тъй като хората с това заболяване страдат от трайно увреждане на нервите на крайниците и при тях съществува по-голяма трудност при зарастването на рани или язви.

- Постоянно студените крака са знак, че щитовидната жлеза не функционира правилно и е възможно да страдате от хипертиреоидизъм. Друга причина за студени крака може да се свързва с лошо кръвообращение. Потърсете медицинска помощ, за да определите точната причина за студените крака.

- Подуване на краката често е резултат от лошо функциониращи бъбреци и задържане на течности. Някои лекарства също могат да причинят подуване на краката, като втори страничен ефект.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чистите крака и до 39 номер

    5 0 Отговор
    Казват диагнозата веднага....невропатия...?!

    Коментиран от #2

  • 2 Номер 36

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чистите крака и до 39 номер":

    ...Диабетна или алкохолна? За съжаление и в двата случая няма трайно положителна прогноза.

    Коментиран от #3

  • 3 Трайно положителна, прогноза

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Номер 36":

    Няма за нищо.....!
  • 4 васик атанасова

    0 0 Отговор
    паднал свод
  • 5 Йорданка

    0 0 Отговор
    Аз се чудя дали има жив нормален човек, който би ви се доверил на здравбите съвети, защото аз като ви чета статиите, и проверявам дали не чета рецепта за някоя манджа такова е научното ви ниво! А и толкова вярвам, че ви дреме за някой друг освен за себе си!!!