Last news in Fakti

10 Юли, 2021 19:18 6 978 6

Една лъжичка от тази подправка в кафето и килограмите се топят

  • канела-
  • кафе-
  • полезно-
  • здраве-
  • подправка

Канелата е богата на антиоксиданти

Една лъжичка от тази подправка в кафето и килограмите се топят - 1
Снимка: shutterstock

Повечето хора обичат да подслаждат или да смесват кафето си. Има и хора, които го предпочитат чисто. Съставките, които се използват, за да оправят вкуса му често пъти са мляко, сметана и захар. Но повечето хора не знаят, че ако пият кофеиновото изкушение с канела, тя не само, че ще подобри вкуса му, а и ще подейства здравословно на организма. Чрез канелата кафето придобива страхотен вкус, а нейните ползи за здравето са многобройни. Затова е препоръчително да я прибавяте към кафето си, вместо например да ползвате обикновената захар. Ето всички ползи от канелата:

Държи нивото на кръвната захар в норма

Кръвната захар е важна за всеки човек и е добре тя да бъде в нормата. За да нямате проблеми със захарта, канелата е вашето решение. Тя е отличен заместител на обикновената захар, като една лъжичка канела е перфектна комбинация към кафенцето. Тя е сладка на вкус и може да подслади всяка една напитка дори по-добре и от захарта. Изследвания доказват, че канелата регулира нивото на кръвната захар, като повишава чувствителността към инсулина.

Канелата е чудесен помощник при сваляне на килограми

Може би се чудите как една щипка канела в кафето може да води до отслабване? Отговорът е много прост. Канелата засища и по този начин вие не сте толкова гладни след употребата ѝ. Това води до консумиране на по-малко количество храна, а от там и до загуба на килограми.

Оказва ползотворно влияние при настинка, грип и други вируси

Канелата е известна с нейните противовирусни качества. С нейните антебактериални свойства, тя облекчава оплакванията и страданията и засилва имунния отговор. Ако човек е настинал или страда от някакво грипно или вирусно заболяване, канелата е идеален помощник той да го изкара по-леко и безболезнено.

Подсилва и подобрява сърдечната функция

Учените са категорични, че след прием на малко канела, сърцето е много по-здраво и рискът от сърдечни удари, аритмии и други заболявания намалява значително. Но в никакъв случай не трябва да се предозира с кафето, защото то само по себе си не е полезно за сърцето.

Канелата е богата на антиоксиданти

Самото кафе съдържа доста антиоксиданти, а канелата усилва нивото им. Антиоксидантите парират активните свободни радикали, което действа пречистващо на целия организъм.

Като обобщение е добре да призовем всички хора да избягват захарта и да я заместят с канела. Тя е ароматна, сладка и вкусна и по нещо не отстъпва на обикновената захар. Дори е в пъти по-добра и полезна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен на сидеров

    7 1 Отговор
    чувал съм, че арменският макък много помага.
  • 2 Мръсния Фикри

    2 3 Отговор
    Знаете ли какво е да си,, грозен,, и не естествен човек, знаете и още как, най много мразя да видя жина, черна, или жълта, с медико идеал или киреч, направо ме хващат лудите, като видя такова...!

    Коментиран от #3

  • 3 Та дебел и

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мръсния Фикри":

    Красив си е направо, густо майна, кафета и диети, не ми трябват...!
  • 4 Behemoth

    1 2 Отговор
    Абе защо в България има толкова естествено и спонтанно грозни хора?

    Коментиран от #6

  • 5 Защото сме от махалата

    4 1 Отговор
    И нямаме връзка с ББ. за да имаме възможност да си платим за всичко, плюс тел бод...!
  • 6 Кирчо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Те не са българи.