Last news in Fakti

14 Юли, 2021 12:29 2 930 7

Най-добрите начини за горене на калории без усилия и тренировки

  • калории-
  • упражнения-
  • поддържане на форма-
  • здраве-
  • тренировки

Дъченето на дъвка е сред тях

Най-добрите начини за горене на калории без усилия и тренировки - 1
Снимка: shutterstock

Когато се стараете да поддържате форма или се опитвате да свалите килограми, несъмнено най-добрият начин е свързан с физическите упражнения, движение и тренировки. Въпреки това има много други неща, които можете да направите, за да изгорите калории без много усилия. Повечето от тях са прости и достъпни.

Poosh и Healthline са съставили списък с необичайни начини, по които можете да изгаряте калории, без да се потите във фитнеса.

Вземайте студен душ

Един от начините да стимулирате лимфната си система е да се изплакнете със студена вода след душ, баня или сауна. Според проучване, публикувано през 2014 г. в престижното списание PLOS One, излагането на студ може да ви помогне да намалите кафявите мазнини и да ускорите метаболизма си, освен че засилва ендорфините, намалява възпалението, дава енергия и успокоява възпалените или уморени мускули. Достатъчно е да прекарате 60 до 90 секунди под студена вода.

Дъвчете дъвка

Дъвката дава усещане за ситост. Също така може да стимулира метаболизма ви, според „Healthline“.

Разговаряйте изправени

Можете да стоите изправени, докато правите някои обикновени неща, като например да говорите по телефона. Ако искате да ускорите изгарянето на калории, опитайте се да балансирате на единия крак по време на разговора и да преминете към другия по време на следващия.

Наспивайте се

Добрият сън подобрява настроението, отпуска и помага за детоксикация и отпускане на мускулите след интензивна тренировка.

Дълбокият сън изгаря калории и поддържа метаболизма ни здрав.

Смейте се

Често се казва, че смехът е най-доброто лекарство и знаете - той също така изгаря калории! Изследване, публикувано в „International Journal of Obesity“, установява, че „истинският смях“, подобно на смеха по време на развлекателен филм, може да увеличи метаболизма с 10 до 20 %.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо питанката

    3 0 Отговор
    Трачева,
    Излагането на студено НЕ намалява, а увеличава кафевите мазнини!
  • 2 психо

    1 0 Отговор
    То ако с мързел ставаше...
  • 3 Kevin

    3 0 Отговор
    Аз си избирам "наспивайте се" :-D
  • 4 ШИфьора

    2 0 Отговор
    Гледайки кадри от лагерите, май само с глад и бач се отслабва!...
  • 5 2 в 1

    0 0 Отговор
    Аз спазвам само петия съвет - смея се, но редовно, всеки ден. Слушам монолозите на Тиквуций. Хем се забавлявам, хем отсабвам
  • 6 Стойчу не ми разрешава

    1 0 Отговор
    Да, ги правя тези неща, защото разбра, че аз не съм от Катун като него, колкото и да си мисли, че е друго........някой му го каза и то в Интернет, че никой не иска да бъде като него...!
  • 7 Седем

    0 0 Отговор
    Попръдвайте!