21 Юли, 2021 18:25 3 255 3

Грешки с косата, които ни състаряват

  • коса-
  • грешки-
  • прическа-
  • състаряват-
  • красота

Еднообразието в прическата е само една от тях

Грешки с косата, които ни състаряват - 1
Снимка: shutterstock

Косата е неизменна част от нашата визия. Тя е наш аксесоар, с помощта на който можем да изглеждаме добре, по-млади и по-свежи, винаги актуални. Не и ако допускаме някои грешки с косата и прическата. Те ни състаряват и правят цялостната ни визия демоде, пише az-jenata.bg.

Кои са грешките с косата, които състаряват най-много?

Грешна дължина

Дължината на косата оказва голямо значение за това как ще изглеждаме, дали ще се състарим или ще свалим няколко годинки. Прекалено дългата коса състарява, освен ако не сте тийнейджър или в двайсетте си години. В по-зрелите години прекалено дългата коса може да ви накара да изглеждате доста по-възрастни, отколкото сте.

Крайности в цветовете

Изборът на прекалено крещящи цветове не е особено добър избор. Силно наситеното червено например може да ви състари значително. Същото важи за крайностите в палитрата – най-тъмното черно или най-светлото русо. Не бъдете крайни. Обръщайте повече внимание на актуалните трендове.

Пропускате редовното подстригване

Прекалено дългите и провиснали кичури може да са ви били любими в по-младите години, но ако вече сте в трийсетте си години, редовните подстрижки са задължителни, ако не искате да се състарите допълнително. Това важи още повече за дамите в зряла възраст над 40.

Имате един и същи стил с години

Ако си харесвате прическата, но не сте я сменяли с години, почти сигурно е тя да е излязла леко от тренда, дори може би не толкова леко. Добре е да я актуализирате. Ако не искате да я променяте тотално, просто я раздвижете малко. Старата прическа със сигурност ви състарява.

Прекалено тъмна коса

Черната или твърде тъмна кафява коса състарява. Тя е по-подходяща в двайсетте години, но с напредване на възрастта добавя все повече и повече години към реалната ви възраст.

Неправилна подстрижка

Подстрижката на косата непременно трябва да е съобразена с овала на лицето. Ако подберете някой тип подстрижка, който сте си харесали например от известна личност, това може да ви изиграе лоша шега. Подстрижката може да е чудесна и да стои много добре на друг човек, но на овала на вашето лице да стои зле.

Твърде много обем

Обемът крие рискове. Може да се опитвате да го постигнете, но не прекалявайте с него. Твърде обемната коса ви трупа поне още десетина години.

Пропускате бретона

Бретонът е една незаменима част от прическата, която ту остава на заден план в актуалните трендове, ту се завръща с пълна сила. Не го изключвайте от опциите, защото той е добър начин да прикриете бръчките по челото, да подчертаете очите и погледа и да сте в крак с модата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърфиета

    2 2 Отговор
    На синя кожа и лилави венци отива русо като на най-новата модна суперикона Цецка Бачкова която е и първа братовчедка на Иван Костов.
  • 2 чернобил онлайн

    1 0 Отговор
    Стрижеш гола глава и си одиш по уши .
  • 3 Караконджул

    0 0 Отговор
    С, коса......!