Необходими продукти:
- 500 г пилешко или пуешко месо
- 100 г бекон или шунка
- 1 червена чушка - сладка или люта според вкуса
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л смлян черен пипер
- магданоз 1 ч.л.
- смлян кориандър ½ ч.л.
- смлян див копър
- щипка смлян кимион
- алуминиево фолио
Начин на приготвяне:
1. Смелете месото и шунката в месомелачка. Повторете процедурата, за да е максимално фино. Трябва да получите смес подобна на пастет.
2. Нарежете чушката и магданоза на ситно и ги добавете към сместа.
3. Прибавете подправките.
4. Омесете получената смес с ръце във форма на руло.
5. Намажете с олио и увийте плътно във фолиото. Увийте добре краищата и оформете като голям бонбон.
6. Поставете “бонбона” във вряща вода, намалете котлона до минимална температура, похлупете и оставете на котлона да се вари за около 1 час.
7. Отцедете готовия салам от водата и го оставете увит във фолио, за да се охлади напълно.
8. Нарежете студения салам на филийки и сервирайте, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА