Last news in Fakti

26 Юли, 2016 21:41 2 079 0

Губим психологическата война с ислямистките диваци

  • огнян минчев-
  • франция-
  • църква-
  • губим-
  • психологическата война-
  • ислямистките диваци
Губим психологическата война с ислямистките диваци - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бог да прости отец Жак! Дано да се лъжа, но започваме да губим психологическата война с ислямистките диваци. Това коментира във фейсбук политологът и д-р по социология Огнян Минчев по повод на зверското убийство на 84-годишния свещеник Жак Амел в католическа църква в в Северна Франция. Отговорност за нападението пое "Ислямска държава".

Европа устойчиво се позиционира в ролята на жертва, а либералните медии по-скоро се опитват да успокояват населението, че "положението е под контрол", отколкото да го подготвят за една дълга и изтощителна война с ислямисткия екстремизъм. Дълга и изтощителна, защото тя не може да бъде нито расово-етническа, нито религиозна война - ценностите и принципите на Европа не й позволяват да води война на подобно ниво. Затова войната ще бъде сложна, често отчаяна и многопосочна. Но тя трябва да започне да се води сериозно от държавните институции в Европа. Хората трябва да видят сериозни резултати - голям брой ислямисти с доживотни присъди, масово експулсиране на членове на ислямистки мрежи, безмилостно затваряне на джамии и усти на радикални имами, за които има сведения, че пропагандират радикален ислямизъм. Необходима е демонстрация на спокойна, силна, безкомпромисна власт. От години чакаме хора като Меркел и Оланд да го направят. Май напразно чакаме. Днешните елити на Европа трябва да бъдат напълно наясно - или действат в защита на своите граждани или си отиват в пенсия, категоричен е Огнян Минчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА