Last news in Fakti

8 Август, 2016 08:06 5 259 22

#АзСъмБСП. Аз съм Барон Мюнхаузен

  • бсп-
  • президент-
  • кандидат-
  • корнелия нинова

И като започнали да лъжат, та цели три недели...

#АзСъмБСП. Аз съм Барон Мюнхаузен - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Дайте ми възможност да стана министър-председател“, каза Корнелия Нинова. „Едва ли“, казах си аз. И то не защото е невъзможно някога отново социалист или социалдемократ да управлява България, а защото с начина, по който започна да упражнява лидерството си в БСП, г-жа Нинова едва ли ще дочака парламентарни избори на поста председател на партията.
Наситената програма от тежки лъжи и медийни кьорфишеци рано или късно ще изтощи и членската маса на партията, и лобистите навъртащи се около новата председателка, и апаратчиците, които победиха Михаил Миков.
Никой от лидерите на БСП след началото на прехода не е стартирал своето председателство на най-старата партия с такава серия от гафове. Чиято кратка ретроспекция, за период от само три месеца, никак не е кратка. Но все пак:
Гафът с дълговата спирала и превратното тълкуване на неразбрани данни от ЕК и Евростат, в резултат на който само в главата и интервютата на г-жа Нинова се заговори за някаква дупка от 19 милиарда евро и навлизане в тежка дългова спирала. Добре че ги има агенция Fitch например, които да удостоверят, че България и с намаляващ външен дълг, стабилна перспектива, положително салдо и нарастващи резерви.
Гафът с липсващия или спрян един милиард за земеделие. Който милиард се оказа преведен на България месеци по-рано, а всъщност в „изтеклата“ и „тайна“ кореспонденция на МЗХ става дума за одит и заверка на сметките на ДФЗ – процедура, през която тази година ще преминат и разплащателните агенции на Франция и Италия.
Гафът с вътрешното допитване в БСП, с което бе рестартирана партийната демокрация и бе даден нов живот на досадното клише „БСП е най-демократичната партия“. Нищо от допитването не е и няма да бъде взето под внимание при излъчването на номинациите на БСП, но пък от това вътрешно допитване в интервютата на лидерката се използва основно един показател, а именно че 52% от анкетираните искали лява коалиция с бутиковата партия АБВ.
Гафът с приписването, не за първи път между другото, на свръхестествени способности на Бойко Борисов, който незнайно как е попречил на 3 /три/ различни телевизии с 3 /три/ различни сателитни предавателя да излъчват събора на БСП на Бузлуджа. Тук дори и Чък Норис би зяпнал от учудване, като освен това клеветата не бе подкрепена с никакви технически и технологични аргументи и данни.
Събранията за излъчване на номинации на БСП за президент и вицепрезидент. Може би най-важната лъжа на Корнелия Нинова до момента, която от своя страна породи лавина от допълнителни лъжи, които удрят само по БСП, по нейната председателка и най-вече по нейните членски маса и електорат. А именно:
Стефан Данаилов е втори по брой номинации. В изтеклите в сайтовете „ВеВести“ и „19мин“ протоколи от събрания, Стефан Данаилов категорично не е втори във вътрешнопартийните номинации. Втори в допитванията е Костадин Паскалев, следван от Мая Манолова, като и двама имат двойно и тройно повече номинации от г-н Данаилов и за президент, и за вицепрезидент.
- Ген. Румен Радев е с най-много номинации от т.нар. „непартийни“ кандидати. Категорично невярно – с най-много номинации от „непартийните“ кандидати е Мая Манолова, която след избирането си за омбудсман формално прекрати членството си в БСП. Втори в тази категория номинирани е проф. Андрей Пантев, а Жан Виденов, ген. Румен Радев, Татяна Дончева и Маргарита Попова са далеч назад с огромни разлики в броя получени номинации.
Разговорите за номинации ще се водят публично и ще се съобразим с вота на нашите членове, каза Нинова. Странно. Защото хронологията на събитията и интервюто на Стефан Данаилов показват, че ген. Румен Радев подаде оставка едва след като бе осветен като кандидат-президент, какъвто е приел да бъде след проведени с Корнелия Нинова разговори – очевидно встрани и въпреки допитванията и събранията в БСП. Черешката на тортата е, че ген. Радев все още не е освободен от поста, поради което се намира във водовъртеж от конфликт на интереси.
„Нямам мой фаворит, ще се съобразя с вота на хората“ vs „Да, номинацията на ген. Радев е моя и аз нося отговорността“. За да стане по-плавен сблъсъка между тези две изключващи се тези и да се даде време на Корнелия Нинова и хората около нея да вземат завоя от партийната демокрация към едноличното номиниране, ген. Радев си взе и годишният платен отпуск и се скри от медиите, пускайки два лаконични статуса във Фейсбук. С който отпуск пък пречи на освобождаването си.
„БСП е проевропейска партия. Не забравяйте кой подаде молбата за членство и в чий мандат станахме членове на ЕС“. Дотук добре. Само че „спазващият“ военните разпоредби ген. Радев, който поради годишният си отпуск не говори с български медии, намери време и желание да даде интервю пред вестник „Правда“ озаглавено „НАТО унищожава българската армия“, където сравнява т.нар. еър полисинг с Ньойският договор. Бидейки все още действащ офицер от българската армия – армия на страна, член на НАТО.
Това са само част от камарата лъжи, с които Корнелия Нинова реши да започне лидерството си. Като не забравяме и многото позабравени обещания, дадени по време на кампанията й за лидер на БСП разбира се. Позабравени обещания, олицетворявани от състава на „новото“ ръководство на партията, липсващите и до ден  днешен заместник-председатели, разделянето на позицията „организационен секретар“ поравно и по братски между Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, и още много апаратни нонсенси, възможни само в централата на Позитано. Кампании в интересни „медии“ с разпращане на материали за ген. Радев и странни интервюта по пантофи от плажа, където освен тревожен глас една от иконите на българската култура показа и че е обикновен интригант, по „кавалерски“ осветлявайки и преиначавайки лична кореспонденция в интерес на новата шефка.
Видно от събитията дотук противниците и на БСП, и на самата Корнелия Нинова вътре в партията й, трудно биха могли да мечтаят за по-категоричен фалстарт на новата лидерка. Който фалстарт е на път да изпрати Красимир Каракачанов на балотаж, да коства кариерата на Корнелия Нинова и окончателно да извади БСП от групата на т.нар. „големи“ партии – тенденция, започнала с нулата на местните избори в областните градове.
Но пък никой не е казал, че да си лидер на БСП е лесно. Очевидно не е. Очевидно да си лидер на БСП е доста по-сложно от това да се правят пискливи изказвания на парламентарен контрол, или да се звъни 200 пъти на следователката Шарланджиева, притисната да „смачка“ делото Фронтиер.
„Дайте ми възможност да стана министър-председател“, каза Корнелия Нинова. „Едва ли“, казах си аз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Нека плюенето започне сега!

    Не, че не са верни повечето неща в статията, просто за съжаление нашият политически живот и партиите са ни такива - безпринципни, неориентирани и лъжливи. Няма партия и/или кандидат, за която/който да не може да се напише аналогична статия. За съжаление няма и такава, за която да може да се напише позитивна, обективна статия. Това е проблема. Трябва цялостна подмяна на системата - нещо, което настоящата няма да допусне.

    Към автора:
    Ще ми бъде интересно да напише ретроспективна статия и за управлението на сегашният президент. Съпоставката между двете би показала доколко анализът му е обективен.

    За изборите:
    Май отново няма да избираме личност, а ще гласуваме по-скоро наказателно.

    Коментиран от #6

  • 2 hitoto

    1 0 Отговор
    Ако на ниво Европейска комисия ситуацията с "Южен поток" предизвиква загриженост за доставките на телешка кайма , в България ситуацията предизвиква тревога за увеличение цената на киселото зеле.
    Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на специална пресконференция в ЦУМ по повод изявленията на президента на Русия Владимир Путин за спиране на проекта "Южен поток" и стартиране на проекта компоти от белени праскови и имамбайълдъ.
    Дончев подчерта, че до момента България не е уведомена официално за намеренията на руската страна , но днес е провел серия от телефонни разговори с представители на ЕК и ЦРУ по повод бъдещето си.
    Вицепремиерът е обяснил, че това не е абстрактен проблем за нашата страна, а е проблем от илюзионистичен и конфигуративно империористичен , който има много измерения - политически, външнополитически, пряко свързан със сигурността на газовите доставки, икономически и юридически и не на последно място финансово семеен характер.
    От страна на комисарите е пояснено, че като йерархия на приоритетите на ЕК най-високо стои сигурността на газовите доставки и солидарността като фундаменти на изграждащия се енергиен съюз на диалогичност и параболичност. Изпразената позиция , на ЕК , че ще се въздържи от дейстия по случая , докато документално не бъдат опрашени и отърашени.
    Вицепремиерът е получил уверения от еврокомисаря Шевчович , полски агент на ЦРУ , че по отношение на сигурността на газовите доставки България може да разчита на съдействие за изграждането на алтернативно трасе за доставки на газ от Гърция през Албания , в това число и на финансиране за междусистемните газови връзки тоест Русия ще доставя газ на Турция и оттам в Гърция и после ако остане в Албания и България.
    Друг алтернативен път е през Азърбейджан , с газовози до малта и оттам през Италия с жп газови цистерни до Германия и по риверс пътя до Румъния и оттам по подводен терминал до България.
    Приех с благодарност това уверение , но поясних, че една помощ от ЕС в никакъв случай не може да бъде считана за алтернатива на "Южен поток", заяви Дончев. Той е декларирал позицията на България, че в разногласията с Русия от другата страна не стои България, а Европа.
    "Мислим да действаме, но по правилния начин - да играем честно, партньорски, открито, но в същото време при всички срещи, разговори и преговори да работим прикрито и двулично и оттам да отстояваме категорично личните си интереси и след това на България", заяви Дончев.
    Истината е, че от едно подобно развитие на нещата България може да се окаже губеща , което не бива да допускаме по отношение на нашите лични интереси , добави той.
    Защото ако загуби България губим и ние с министъра нашите пари и комисионни – а това вече е една огромна и непредвидима загуба. България като държава членка, намираща се в периферията на Европа, подложена на изключително висок геополитически риск, с реално застрашени в дългосрочен план газови доставки, би трябвало да е обект на особено внимание и това е нашата позиция, заяви Томислав Дончев.
    Вицепремиерът призова политическите сили да направят опит България да има една единна позиция по темата и това да не е позиция на правителството или на мнозинството в парламента, а на България. Това би ни дало сила във всичко, което следва от тук нататък, заяви вицепремиерът.

    Коментиран от #4

  • 3 The guest

    1 0 Отговор
    Всички вече знаят, че грешката на прехода е допускането във властта на червени спарушени мозъци, които гледат на държавата и на публичните средства, като на нещо чуждо от което могат само да крадат до безкрайност. Лошото е, че са плъзнали навсякъде дори и в сегашната власт. Спасението е само в прокарването на закони търсещи конкретна отговорност от вземащите решения в публичния сектор и здраво гражданско общество което да изисква да се спазват. Нормалните бивши соц. държави не допуснаха тази груба грешка затова са 20 години преди нас.
  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "hitoto":

    Добро включване!
    Сатирата винаги е била по-истинска от журналистиката, доколкото втората е прекалено по-зависима от интереси.

    Коментиран от #5

  • 5 друго хито

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":


    Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости или неинтелигентни, по-нещастни и все по-малко на брой. Това изказване направи проф. Д-р кфн. инж. Петър Иванов от Центъра за демографска политика , финансиран от ЦРУ. Докторът по ветеринарна медицина и политология цитира данни от Евростат и Google , излезли наскоро, според които 60% от българите живеят в мизерия , 35 % пият домашна ракия , други 26 % не пият , а 3.4 % пият айрян , от тях 8 % не пияг газирано , а други 7.8 % пият бира , а 2,8 млн. са били обезщетенията, изплатени от НОИ през 2013 г. на заболели българи , 6.5 % са били без осигуровки , от които 12 % други процента никога не са имали фирми.
    Тези важни фундаментални изводи , че България е на 14 място в света по интелигентност от горепосочения учен се опровергават типично по български от, неговия син друг проф. Иван Петров , той пък заяви , че това не е вярно и според него страната ни е с 94 Ай Кю , а на 15 място според ранглиста с методиките за изчисляване на коефициента на интелигентност.
    Преди нас има 14 държави, чиито граждани са по-интелигентни от българите, сред тях са и всички европейски страни, което означава, че България е на последно място по интелигентност в Европа , но сравнено с Африка и Америка - коментира проф. Иванов нещата не стоят така.
    По думите на шурея пък на сина на баджанака на световния учен , това е така, защото у нас има най-много неграмотни хора – 70% от безработните в България , са неграмотни по данни на статистиката , която доказва че и 50 % от неграмотните са и импотентни , което е положителна тенденция , че няма да се раждат безработни неграмотни.
    "Според европейски статистически институти 39,4% от деветокласниците у нас могат само да сричат донякъде на иврит или нямат функционални знания по аррамейски и древногръцки , които да могат да използват", заяви обаче неговия баща Петър Иванов. Той добави, че според Евробарометър и Евростат броят на отличниците в България е пет пъти по-малък от средния за Европа , а броят на слабите ученици у нас е много по-голям , което води до извода , че отличник е слаб ученик , а слабия задоволителен по петобалната система и учителите твърдо бойкотират образователната система.
    По прогнози на Центъра за демографска политика след 20 години населението в България ще бъде 5,9 млн., тъй като сега на всеки час страната ни намалява с осем души заради демографския срив, импотентност , смъртността и заминаването на младите хора в чужбина и липса на млади полякини и чехкини по черноморието.
    Според проф. Иванов след 20 години представителите на българския етнос у нас ще бъдат 3,1 млн., ромите ще са 1,8 млн., турците ще си останат около 800 хил., колкото са и сега, а представителите на други етноси – тарамбиши и мингиши ще бъдат около 300 хил.Американци и англичани ще бъдат около 5000000 души примамени от ниските данъци.
    Проф. Петър Иванов представи данни и за етническата структура на българското общество към момента, цитирайки данни на ЦРУ, според които населението в страната ни е 6,95 млн.
    "От него професорите са 4,7 млн., доцентите са 1,3 млн., докторите са към 700-800 хил., а представителите на други професии са около 100 хил.", съобщи ученият.
    Според проф. Иванов България е на първо място по намаляване на населението, тъй като нямало друга държава в света с "такива скокове за спад на плодовитостта".
    Ученият съобщи, че през 1950 г. в България са били родени 182 хил. деца, през 2009 г. – 81 хил. деца, през 2011 г. – 71 хил., а през 2013 г. – 61 хил. деца.
    Професорите Петър Иванов и Иван Петров за първи път заедно отново цитират данни на ЦРУ и КГБ, според които всяка година от България за чужбина заминавали средно по 22 хил. българи.
    Друг проф. Петър Славейков от Центъра за демографска политика очерта и някои заплахи за националната ни сигурност вследствие на демографската катастрофа в страната.
    Той отбелязва негативните тенденции от последните години на социализъма и прочутия лафа „ и деца шъ ви напрайъми „ продължават и днес.
    Намаляването на населението и на неговата гъстота ще доведе до политическо, икономическо и военно отслабване на държавата ни, коментира ученият.
    В близко бъдеще, намаляването на населението в трудоспособна възраст ще доведе до огромни проблеми с високото кръвно и холестерол за икономиката , за поддържането на образователната система – за закриването на СПТУ и техникуми и за намаляването на броя на университетите и професорите по "естествен път", посочи проф. Славейков.
    Той отбеляза, че и сега има дисбаланс в структурата на българското население, тъй като жените са 51,5% от него и професорите са по-малко.
    Общото застаряване на населението води и до ограничаване на вътрешния пазар, тъй като сега пенсионерите у нас са около 2,5 млн., имат ниски пенсии , а оттам и покупателната им способност е малка, коментира проф. Славейков. Той отбеляза, че заради застаряването на населението ще се увеличат социалните плащания през бюджета.
    В друга публикация в следващия брой безпорно ще дадем трибуна на позицията на Съюза на надървените в България по повод на други банални заключения на горепосочения професор.

    Господ да спаси България от професорите и техните последователи.
  • 6 Курдо К

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Президентът не управлява; това е работа на министър-председателя.
    Съпоставката между кои две?
    Намирисва на зелено чорапче от бутиковото мнозинството на един паралелен форум :)

    Коментиран от #16

  • 7 даММ

    0 0 Отговор
    тия анализи пари струват от цру ги искат
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Идьота

    1 0 Отговор
    Те тая ,че оправи БГ . Партията и паразитна ,съществува за наша сметка . Такива сме ги виждали вече . За нас е най добре да се разпуснат ,да ги закрият . Партии от рода бсп ,дпс, бкп Воленчо,АБВ нищо ново няма да докара на Б.Г. .Не мога да ги гледам ,камо ли да ги слушам празните им приказки ,лишени от смисъл и логика .
  • 10 По любов

    0 1 Отговор
    Абе, Харизанов, плащат ли ти нещо, или ти просто сам се дупиш, потривайки потни ръчичики в трепетно очакване някой да те забележи, че въобще съществуваш ?

  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    Да разпускат седянката няма кой да ги слуша и гледа а камо ли да гласува.
  • 12 Дани

    0 1 Отговор
    Платена политическа пропаганда :) Дано е добре платена ! Георги Харизанов, за жълти стотинки не се давай !
  • 13 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    с тази войнствена жена вече бспето отива в неитието-колкото и да се възползват от българската къса памет-то туй чудо не се търпи -преставете си какво е у тях ,ако се прибира случайно-жал ми е за децата и....абе шантава работа.
    Пак Бойко ще е навсякъде номер 1 -кано нямаме избор ,-смазаха и славито ,а и той освен шоу едва ли може нещо повече-като гледам и хората му около него пълни със злоба и главно АЗ ...абе жалка работа...народа пак ще го яде.а и за какво ни е и президент като е безгласна буква-да харчим пари и за него....а парламента пък са само търтеи и тънтуреци ,всичките лобират за определени няколко мафиота и туйто....абе народа винаги сме го яли 26 години и още ще го ядем-като нямат Съвест управляващите
  • 14 Грую

    0 0 Отговор
    Всяка жаба да си знае гьола. Иначе вижте като излезе един пожарникар и стане главен секретар на МВР , кмет и министър -председател, какви харчове ни нялягат , какви КТБ-та, какви още не знам какви си административни недомислици и дивотии. Лошото е че в България няма професионални политици, а тези дето са в политиката ги наричат олигарси, но винаги е важна посоката, а посоката не е "богат влезнал в политиката и подобрил нещо в държавата дори то да е само за бизнеса" и ето олигарх. В Българя посоката е обратната - "Беден влезнал в политиката и оправил себе си, като забатачил задълженията си и държавата, защитавайки интересите на тези, от които идват парите" - и ето олигархия чисто по български. Затуй сме на този хал.
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    Да, прав си! Но доколкото президента е представителна личност, специално за настоящият може да се направи доста стойностен и обширен анализ на функциите които е изпълнявал, премените които е инициирал, предложенията които е спрял, изказванията и позицията която е заемал в качеството си на държавна институция.

    А съпоставката е между обективността на евентуалните статии от един и същи автор, а не личностно или партийно ориентирани. С други думи доколко журналиста пише за да изрази свое мнение, доколко общовалидно, доколко просто е платен писач, на който не си струва да му се обръща сериозно внимание. :)
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Курдо К":

    Долният отговор е към Курдо К.
  • 17 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    а пък на мен ще ми бъде интересно да напише къде са и как са похарчени взетите заеми от 23 000 000 000 лева.защото никой нищо не казва за това.а не да пише лъжи,става въпрос за земеделското министерство.
  • 18 Анонимен

    0 0 Отговор
    Осъденият за изнудване Георги Харизанов - една от калинките на ГЕРБ

    Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/4052053
    © www.24chasa.bg
  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    статията казва всичко и няма кво да се добави,освен че подобно е състоянието и на останалите български партии ,което прави трагедията пълна.за съжаление виновни за това сме ние българските избиратели.
  • 20 Бай хой

    0 0 Отговор
    Аз съм реформаторски блок, аз марширувам в подкрепа на ердогрух по площадите на Цариград.
  • 21 Бай хой

    0 0 Отговор
    Аз съм герб, предизборната ми кампания се открива от ердогрух в" Зала армеец".
  • 22 браво

    0 0 Отговор
    Браво! Ето един свестен журналист, мислещ с главата си. Дано повече такива статии да четем!