3 Септември, 2016 08:30 15 346 15

"Пиянският" скандал - еманация на простащината

  • пиянският скандал-
  • еманация-
  • простащина
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спомняте ли си „Тоалетният" скандал от 2013 г? Или предшественикът му „Ало, Ваньо“? Или дамското хортуване на Янева и Ченалова, озаглавено „Две каки си говорили нещо“? И да ги помните - много важно. Какво произлезе от всичко това – нищо. Зиро, както би натъртил министър Москов. Освен, че записите бяха обявени за незаконни, нарекоха ги още монтирани, манипулирани и въобще, някакъв скалъпен колаж, изкривяващ обективната действителност. Кристина Патрашкова и Явор Дачков пратиха записа на медийното си попадение „Ало, Ваньо“ в лондонска лаборатория, за да докажат автентичността му. Успяха, но - толкова. Всичко мина и замина, без каквито и да е сътресения за замесените лица.

Животът тихо си вървеше и това лято. Народът смирено чакаше неизбежната есен, редовните избори и прогнозираната бежанска вълна. Докато Камата женеше Тинчето, в благоевградското село Черниче спретнаха кукерски курбан, високомерно пренебрегнат от медийния фокус. Но не било писано да е за дълго. На сватбата край Етрополе, кого били – били. Конфликтът е напълно подходящ за отделен епизод на „Съдебен спор“, където моралният вот на публиката да определи кой крив, кой прав. Но трапезната оргия в Черниче мина всякакви граници на обичайното ниво на простащина, с което, щем не щем, привикнахме.

Културно-масови прояви, като курбаните, у нас по традиция завършват с алкохолна вакханалия. Шефът на югозападния строителен властелин „Агромах“ демонстрира вербален замах и хвърли в смут дори препилите гости на събитието, отдавна обръгнали на далеч по-цветисти вулгаризми. Не всеки ден на голямо празненство публично се вкарва името на премиер в интимна конфигурация с партньор от неговия пол. Методи Бачев, строителен играч, „агромахнал“ стотици милиони от бюджета в посока на фирмата си, направи изпускането на месеца.

Според познавачи на пиянските табиети, човек си казвал всичко, което му тежи, когато е пийнал повече, но е възможно да бръщолеви несвързани небивалици и без някакъв концептуален замисъл.  

Дали Бачев има зъб за нещо на Борисов или просто се чувства толкова успешен и могъщ в региона, та с пошъл образец на казармения хумор показва, че за него авторитети не съществуват? Пък били то и реалните му благодетели от бюджетната сфера. Заложете най-малко на едно от двете.

Случаят бързо бе именуван „Пиянският скандал“ - веднага щом премиерът заяви, че не го интересува нищо, казано от пияници. А когато в записа от дома му, на фона на тоалетно казанче гадаеше, дали е възможна подобна интимна конфигурация между Роман Василев и колегата му Джамбазов, кой беше пил?! И как са се чувствали двамата споменати по-горе. А, вярно – това беше монтаж. Или гласът е бил на Ненчо Балабанов – репетирало е момчето за бъдеща кариера на двойник.  

Случаят „Черниче“ се оказа покъртително несериозна история. Единственият, който го прие сериозно, остана без работа – шефът на областната дирекция на МВР в Благоевград Росен Танушев. Местните полицаи взеха толкова присърце трапезната простотия, че задържаха Методи Бачев и човекът, качил скандалният клип в сайта си  - Иван Хамбарджийски – Бриндо. Наистина впечатляваща коленопреклонност пред олицетворението на държавната власт. Чак да ти стане неудобно, че и тъжно. Явно и властта се усети, че манджата е пресолена и задържането на банкетните герои бе отчетено като престараване. Вътрешният министър Бъчварова поиска оставката на Танушев и я получи.

Защо въпросният Бриндо качил на сайта си скандалния клип? Дръжте се. Съвестта му не позволила да остане равнодушен. Бачев, работодател на безчет хора от региона, давал лош пример с отправянето на хули по високопоставени лица. Каква деликатност и остра гражданска позиция. Нищо скрито-покрито нямало между тях. Хамбарждийски не таял лошо и не търсил мъст за нещо. Както си му е редът, когато Бачев изтрезня, пусна жалба, че записът е манипулиран, а онзи го изнудвал за 10 000 лева, та да не го качва на сайта. Уви, качи го. И будната общественост пи от извора - еманация на простащината.

Преди дни „Ориент Експрес“ мина през България. Тази година на пътниците било препоръчано, да не се показват от прозорците, когато влакът спре на гара. Сигурно има защо. Гледай кротко и не се навеждай навън...

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Евалата Милене! Бравус Ганев!
  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    Квит политиците, таквиз и бизнесмените, и полицаите и ...

    Дет се казва от черен циганин бяло дупе не чакай.
  • 3 вярно

    1 0 Отговор
    Страхотна статия.Де да имаше по често писане за истините в България та някои "господа"да се събудят малко
  • 4 истината

    0 0 Отговор
    !!! Пиши братко, ние ще четем.
  • 5 Грубер

    0 0 Отговор
    В този ред на мисли и съждения к'во стана с оня селски кмет-героя на 90-те години Чоко Ценков ли беше или нещо подобно?
    Вниманието ни бе отклонено от новия-стар герой Очния Митьо пък така да се вълнувам от гражданина Чоко...
  • 6 акоумраилзагина

    0 0 Отговор
    Къде изчезна морала бе хора,да ни затриват ли вече?Такива ли сме останали в това БГ само?

    Коментиран от #11

  • 7 Туньо

    0 0 Отговор
    Това Л..но го вкара в играта Лазар Лазаров и му даде магистралите.Като изритаха Лазарчо,той уж работеше за Свинара в Пд и помогна Агросмях да купят пътната му фирма.Стотици милиони евро получи Бачев и хак им е на подкрепилите го сега!
  • 8 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    Много отбрана и пълна с истини статия.Нека да има повече такива писания,които казват самата истина.Спомняме си всичките записи,които уж бяха монтирани.И без да ги проверяват в Лондон,си личеше ,че са си истински записи.Но аз съм прост и вие ......казваше ,че били монтирани.Е---сега и господин БАЧЕВ казва същото.А адресанта казва ,че не обръща внимание на пиянски истории.извода си направете сами.Аз вече си го направих.
  • 9 симо

    0 0 Отговор
    Хвала на за анализа,ще бъде интересно да разчупиш леда и около Христо Бисеров.Предварително ти благодарим:)))
  • 10 xxxl

    0 0 Отговор
    Добре написано,така е ще си остане,просто написано.Не трябва да се забравя,че:"Свободата неще екзарх,иска Караджата".
  • 11 капиш

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "акоумраилзагина":

    Как бе, ние сме истински "българи"? Ти какво очакваш, истински прабългари ли? Нема такива вече, приятел! Ония ако видеха някъв такъв политик лъжлив или кмет или следовател или прокурор биха го набучили на копие само заради една лъжа. Ония бяха болгари, не бяха българи бай Ганьовци! Имаха чест, имаха правилен морал, не търпяха крадци лъжци да ги мамят и вредят и пързалят по гибел. Ти какво очакваш от сегашните? 58 000 тутманника ченгета хрантути държавата, и едно не се намери да гръмне в крадливата лукава мутра на чиновник политик битов крадец магистрат, извършили престъпления? 28 000 военни по статистика хрантути държавата, а един не се намери да срита по топките и Гоце и Боце и Цуцка и Местан и Костов и останалите ни гробокопачи? Е, от тия и такива какво всъщност можеш да очакваш? Ами какъвто морала, такава и реалността! Ние сега сме еврохъшове - пием, пеем, веселим се, бием се по мачове, но треперим пред някой накрал активи паразит началник, да не би да ни уволни. ти искаш българи? че къде са бе? Някакви там като Динко се намериха спират имигранти, тоес твършат работата на търтеите дето вземат заплати, а вземат явно и подкупи от търговците на имигранти, защото никой не може да ни убеди, че в схемите за трафик не учавствуват и ченгета, ти искаш ние останалите да върим тяхната работа и геройски да набием вреден политик? Че кого по-напред да бием - политика или охраната му тутманници на заплата? че то край нямат бе! Споко, ние сме истинскки българи! Страхливи, нагаждачи, кариериссти, готови брата да предадат за пари, лъгещи преди избори и усукващи след това.... ти какви очакваш да има тук? Може ли да е народ това, което учи тука на държавна издръжка и емигрира за да мие чинии навън бе ?Това не е народ, това е МЪРША! Вазов го е казал. Изключение - 10%. И все по-малко стават явно. Може ли някакъв вещо лице да лъже, че му откраднали тефтерите на Златанов от колата докато спрял да зарежда гориво и нито един следовател да не му хване лъжите? че това секюрити ли е бе? Това е жалка трагедия ! Тия една граница от непознати пришълзцци не могат опази, ти искаш държава да опазят? Ние сме резила на света2, не се коси! помни, че си истински българин и толкова! Купона е важен, мача, останалото е демагогия... :)
  • 12 Гери

    0 0 Отговор
    Бачев е извадка на приближените бизнесмени на сегашната власт,нагъл и безскрупулен простак!АПИ,чрез крадеца лаборант Лазаров му дадоха обекти за стотици милиони и той си помисли,че е Бог!Лаборанта е същия профил-нагъл мутрафон!Жалко,че парите за пътища изтичат в джобовете на такива крадци!Това трябва да се изрине и изхвърли иначе ще страдаме още!
  • 13 Край

    0 0 Отговор
    Според ББорисов "Дума дупка не прави" -той да си отчете връщането за месеца па да си плямпа каквото иска като си пине.
  • 14 Агро на мах

    0 0 Отговор
    Този е продукт намишока Лазаров,който раздава порциите в пътищата.Уплашиха се,че ако го арестуват и проговори ще им лъснат голите тл.сти г.з.ве!!!!!Затова в пътищата е агро на мах!!!
  • 15 ААА

    0 0 Отговор
    Наяла се въшката па излязла на челото.