Last news in Fakti

8 Септември, 2016 15:00 3 408 14

Управлението от групата „Винету” не е здравословно

  • минчо спасов-
  • групата-
  • "винету"-
  • не е здравословно
Управлението от групата „Винету” не е здравословно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Балотажът на тези избори трябва да се случи, защото обсебването на цялата политическа власт от една група, която аз наричам групата „Винету”,  не е здравословно. Това заяви в интервю за Факти.бг юристът Минчо Спасов, който е кандидат за вицепрезидент от коалицията „Движение 21” – НДСВ.

Как бихте коментирали политическата обстановка в страната и защо избрахте „Движение 21”?

Щом се реших да се върна в политиката, значи оценката ми за политическата обстановка е много критична. Никога не съм бил изкушен от политиката като самоцел или поле за изява, а като средство за подобряване на живота на хората. Това, което наблюдаваме в момента са безобразия от всякакъв вид, които ги вършат и трите власти. Но безцелното обсъждане на тези теми в кафенетата е безплодно. Човек трябва да направи някакво усилие и опит за промяна.

Аз не съм преминал към „Движение 21”, а сме направили коалиция между „Движение 21” и НДСВ, която е единствената партия, в която съм членувал.

Според  Вас защо ГЕРБ бавят обявяването на кандидатурата си за президент и вице? Мислите ли, че Йорданка Фандъкова ще е кандидат – президентът им?

ГЕРБ винаги са унижавали избирателите си, унижават ги и сега с това шикалкавене. Дали ще бъде Фандъкова или не, за мен е без значение, защото за съжаление безобразията, на които сме свидетели ще положат сянка и на най-достойният кандидат.

А какво мислите за това, което се разиграва в Реформаторския блок , трудно стигнаха до единна кандидатура...

Не ми е интересна темата.

Ще има ли балотаж на тези избори, ще трябва ли хората да гласуват и на референдума и смятате ли, че ще има предсрочни парламентарни избори?

И на трите въпроса отговорът ми е „да”.

Кое Ви кара да мислите, че ще се стигне до предсрочни избори?

И във вътрешен и в международен план се правят толкова безобразия, че гърнето не може да продължава затворено повече. Ще дам пример с последното пътуване до Анкара, аз като юрист си задавам въпроса кой имаше полза от тази цялата работа, както са си задавали същия въпрос и римските юристи като са започвали да разглеждат всеки казус. По моят анализ единствената полза бе, че затихнаха разследванията на турските власти около скандалите с „Булгартабак” и другите скандали, свързани с един едър политик и бизнесмен. И това ме кара да мисля, че посещението и тази неумела совалка на Борисов бяха именно по поръчение на въпросния политик и хората, които стоят зад него, а не някакви държавни или европейски интереси.

Вие сте убеден, че ще има балотаж на предстоящите избори на 6 ноември?

Той трябва да се случи, защото обсебването на цялата политическа власт от една група, която аз наричам групата „Винету”,  не е здравословно.

Защо не бе издигната кандидатурата на царя Симеон Сакскобургготски за президент?

Разбира се, че царят би бил най-полезната президентска кандидатура и би бил най-успешният президент  със своите контакти и харизма. Но за съжаление останалите политически участници са доста късогледи и тесногръди и никой не желае да застане зад тази кандидатура, която се оказва, че беше несправедливо оплюта. По моя преценка това направиха тъмните сили на прехода, които не можаха да приемат царя като една европейска личност, стремяща се да въведе нормалност в българската политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bbb

    1 1 Отговор
    Тоя охлюв е готов на всичко само и само да се докопа отново до властта.
  • 2 ПРАБАБА73

    1 0 Отговор
    Опитва се да стане президент,това е негово право.А това за групата на ВИНЕТУ Е добро изказване.Защото почти много хора от интелигенцията и от политиците ,сякаш не забелязват това.Дали от страх ,дали да не би да си изгубят заетите от тях места.Зщото цялата власт е в ръцете на тази група.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ясни ми са и тоя "кандидат", и комплекта "Митьо Пищова и едикойси за вице",и Велизар Енчев...Интересува ме обаче КОЛКО Е ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ и колко е минималната бройка гласували,за да се осребри "изборната акция"!А иначе още помня как Витков от "Хиподил" на предните избори хапна 700 хил.лв "държавен подарък".От нашите данъци естествено...
  • 4 Дилдо

    0 0 Отговор
    Стискайте палци да има балотаж, че инак лошо. Суверенът произнесе ли се веднъж - няма връщане.
  • 5 Да помислим

    0 1 Отговор
    Мислех, че Татяна Дончева е жена с интуиция и не мога да си обясня как е тръгнала на избори в екип с тоя господин от нафталина. Заради него би изгубила голяма част от потенциалните си избиратели, В кариерата му имаше много "интелектуални" бисери, като например "да се броят монетите в джобовете на митничарите преди и след смяна". Желая ѝ успех!
  • 6 Д'Мин

    1 0 Отговор
    "Управлението от групата „Винету” не е здравословно"
    А на червените кхмери, сините аватари и царските лакеи управлението беше много здравословно!!!
  • 7 1233

    2 0 Отговор
    Управлението даже е вредно за бъдещите поколения и е полезно в момента само за управляващите.
  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор
    Тиквена работа. Като ги слуша човек ще си помисли че винету не го докараха ндсв? Пу и миндилите грозни. Не че за винету не са прави.
  • 9 БатСтамень

    1 1 Отговор
    Този първо да се освидетелства и после да изказва мнение. Помните ли опитите му да рисува корабчета в едно предаване? Чудя се, как още тогава не дотичаха тези с белите престилки!
    А иначе долен апаратчик, правещ се на света вода ненапита. Лапащ до последно от разградения двор НДСВ и от държавната софра.
    Забележете кой подкрепя! Люспа от комунягите, тези които са убили бащата на неговия благодетел Симеон Сакскобурготски.
    Ще му повярвате ли?
  • 10 Бай хой

    0 1 Отговор
    Бре стамка бре, кой все пак уби бащата на крадеца симеон борисов? Отвори народа щом само ти знаеш отговора на този въпрос. Сигурн9 си наясно 8 с други световни конспирации. А да знаеш кражбите са най гнусното занимание по всякаква форма и измамите също и са присъщи на едно малцинство.
  • 11 Име

    0 1 Отговор
    Кой пък е този охлюв?
  • 12 маринкин

    0 0 Отговор
    Този не го и знам кой е, а и няма нужда.
    Но НДСВ не се ли доказа че е политически труп? Носеща името на един комарджия и лъжец./ Да оправи българия за 800 дни.
  • 13 Много интересно

    0 0 Отговор
    Ако не стигнете до балотаж, кого ще подкрепите с Татянката?
  • 14 Митко

    0 1 Отговор
    ТОЯ КРАДЕЦ НА ФИРМИ ЛИ ИМА ДУМАТА ВЪТРЕ В ПАНДЕЛАТА ТАКИВА МЕКЕРЕТА ЗАЕДНО С АДВОКАТКАТА НА МУЛТИГРУП - ТОЙ МНОГО ДОРЕ Е ДА СЕ ПАЗИ ЩОТО Е НА ПРИЦЕЛ ОТ МНОГО ОГРАБЕНИ