Last news in Fakti

17 Септември, 2016 08:00 14 608 8

Жана плаче, България търси помощ

  • българия-
  • жана-
  • плаче-
  • помощ

Животът е всичко, което ни се случва, докато не гледаме ВИП Брадър

Жана плаче, България търси помощ - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Който трупа познание, трупа тъга“, казват старите книги. Въпреки това над седемстотин хиляди български деца прекрачиха училищния праг, докато Жана Бергендорф плачеше в къщата на ВИП Брадър. Образованието ни е светско и подобни демотивиращи сентенции не могат да възпрат порива към науката. Стартът на учебната година не мина и без протестен елемент. Учител по физическо пробяга протестно 15 километра от Пловдив до Перущица, защото не можел да преподава. Разстоянието взел за час и нещо.

Перущица ли споменахме? Градът-герой от Априлското въстание стана арена на зрелищен арест. Задържан и обвинен в искане на подкуп бе не кой да е, а самият кмет на градчето Ради Минчев.  Той се оказа редови член на ДСБ и избран като кандидат на партията за втори мандат.

Това бе втори удар по ДСБ само в рамките на седмица, след като първо областният управител на София Веселин Пенев бе принуден да подаде оставка заради сделката с „царските конюшни“. Атаката, според Кънев и съратникът му ген.Атанасов, срещу хората им била съглашателство между ГЕРБ и БСП. Както и отмъщение на Борисов за усилията, които от ДСБ положили, Реформаторският блок да се яви със свой кандидат на президентските избори. А да не подкрепят този на ГЕРБ още от първия тур, както хората на премиера очаквали. Според жители на бунтовна Перущица Ради Минчев бил добър човек, на мравката път правил и въобще бил напълно неспособен да направи беля за 40 хиляди лева  - сума за кафе и вестници на персонажи, които просто си тръгнаха от страната със или без присъди.

„Ако е виновен, ще си сърба попарата“, каза Гроздан Караджов, който изгуби вътрешните избори в РБ за сметка на Трайчо Трайков. Евродепутатът Ангел Джамбазки пък се подигра с намерението на последния да стигне до балотаж, като му даде по-голям шанс при избор на домоуправител на вход.

Протестът на майките на деца с увреждания, който протече като шествие от Народното събрание до Министерския съвет, скара БСП и ГЕРБ. Това, разбира се, бе последната цел на недоволните родители. Управляващи и опозиция се счепкаха здраво. Едните грозно яхали протеста, а другите не знаели къде се намират. А майките плачеха.

Докато търсихме вишеградска подкрепа, разбиране и утеха от Виктор Орбан и компания по мигрантския проблем, по една телевизия течеше въпрос с награда: „Одобрявате ли предложението на Люксембург, Унгария да бъде изключена от ЕС, заради строежа на ограда срещу мигрантите?“. Хубава работа. Пак ли не случихме на адвокати. Подлите люксембургци емнаха „нашия приятел Виктор“, а ние чакаме помощ от него – нали уж е взел страха на онези в Брюксел.

Няма щастие, щастие няма, както казваше строителят на Димитровград. След като гостите и премиерът инспектираха оградата в Странджа, Борисов поиска 160 милиона евро за справяне с външния наплив. Ама не после и не сега, а веднага да ги дават, както би се изразил командир в лелеяната от Красимир Каракачанов наборна военна служба.

„Щом на Турция гласувахме 3 милиарда, защо за България да няма 160 милиона“, подкрепи го Орбан. После Бойко го изпрати и отиде за чернокоп и сафрид с кмета на Бургас, „отличника“ Димитър Николов от най-добрия град за живеене у нас. Той бил най-пресният кандидат за президент на ГЕРБ, поне според местен сайт. Накрая Бойко се отчете с добър улов – четири килограма не е зле, но за редови рибар. От Борисов се очаква поне тигрова акула, ако не кашалот. Районът на НДК внезапно осъмна облепен с плакати със снимки и имена на сочени за наркоразпространители. Ако не ги остържат до месец, между тях могат да разположат плакатите на кандидатите за президент. Предположенията за целта на нарко-плакатите варираха от „отчаян ход на майки на наркозависими“ до „разчистване на сметки между групировки“. Кой знае. Дано поне децата не използват информацията от плакатите за да си изберат дилър.

Хората започват да говорят това, което мислят, обикновено, когато вече няма какво да губят или са на сто кила ракия – примери колкото искаш. Радан Кънев опитва да спаси политическата си кариера като опитва да демонстрира принципност и непримиримост. А какво да кажем за каръка Методи Бачев, който разбра от първа ръка за вредата от алкохола. Борисов ще направи впечатление на великодушен и широко скроен човек, ако „Агромах“ продължи да печели обществени поръчки. Най-лесно е да се разсърдиш. А и Бачев на какво да разчита иначе – най-много да смени дограмата в детската ясла на някоя община с кмет от БСП.  Ако другарите решат да го поощрят за шоуто от Черниче.

Само за два дни България бе изключена от европейската и от световната шахматни организации. Веско Топалов и мениджърът му Силвио Данаилов, който е и шеф на родната федерация, получавали сериозни субсидии от държавата, но вместо да си плащат таксите към световната организация, парите потъвали в офшорни сметки. И в шаха ли офшорки бе, братя българи. Нашите веднага се оправдаха, че всичко е заговор – заради амбициите на Данаилов да оглави световния шах. Не ни остава нищо, освен да протестираме символично, като една година играем без царе в пенсионерските клубове. Или да разбием със секири шахматни дъски пред Парламента.

Здраве да е – като не ни дават шах, ще играем табла. Животът е всичко, което ни се случва, докато не гледаме ВИП Брадър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор
    Жана Оберкелнер да си реве колкото си иска. Не ми пречи.
  • 2 Весо

    0 0 Отговор
    Добра статия. Да подкрепим Трайчо.......................
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Ми изпаднала е в абстиенция, че няма от къде да си вземе дозичката!
  • 4 А Й

    0 0 Отговор
    до милен ганев.Милене намери си Жена която да плаче и за тебе само на пс-то не става от статията която сте написали си личи че сте пристрастен и Жана ви е направила впечатление като Жена която е красива емоционална и т.н но да знаете че хубавите Жени са за Мъже а останалите от мъжки пол създания мятат зарове по цял ден пред пс-то и се правят на псевдо интелектуалци каквито имаме много чао от мене и със здраве А.Й
  • 5 чичо Пенчо

    0 0 Отговор
    ДОКОГА, БЕ ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ !! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ПО-УМЕН ОТ РАЗНИТЕ "БЕРГЕНДОРФОВЦИ" И ПРОЧИЕ... СИЛВИО ДАНАИЛОВ И МЕТОДИ БАЧЕВ СА ЯСНИ-МАГАРЕТО Е ИСКАЛО ПУБЛИКА,ЗА ДА НАПРАВИ СЕИР В ГОРАТА, НАЛИ ?? ВЕСЕЛИН ПЕНЕВ НЯМАШЕ ДА ГО ОБСЪЖДАМЕ АКО ВЕЖДИ И ОНАЯ ДЕБЕЛАТА МИНИСТЪРКА СИ БЯХА НА МЕСТАТА. аМА ПЪК КОЙ ОТ ТЯХ СИ Е НА МЯСТОТО-ДА НЕ БИ ОНАЯ ''ЖЕНИЦА'' ВЪТРЕШНАТА ?? тРАЙЧО ПЪК ОТДАВНА Е ''АУТ'' ОТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ....
  • 6 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    А какво беше това вип брадър че не се сещам, не че знам коя е Жана Бер%$@В.
  • 7 Някой

    0 0 Отговор
    Оная останала без материал и ревяла...Защо въобще ни занимавате с някакви бездарни. Само простотии в тази държава,това е целта на управляващите прост народ лесно се лъже и каквото му кажеш прави.Да видим до кога ще е така.
  • 8 БЕЗОБРАЗИЕ

    0 0 Отговор
    какво очаквате от човек като Иван Костов, който продаде и ограби България, а сега иска да опропасти всичко и докрай, след като привлича такива в управлението на партията си.... те не че и другите са стока, но явно някой е решил него да "заколи"...