25 Септември, 2016 11:13 2 130 0

Толстой, Русия и една независимост

  • толстой-
  • русия-
  • независимост

Представяме ви някои от топ анализите на Факти.бг за тази седмица

Толстой, Русия и една независимост - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избори с очакван край в Русия докато у нас отбелязахме независимостта си... Представяме ви някои от топ анализите на Факти.бг за тази седмица.

Избори с очакван край в Русия. Близо 111 млн. руснаците ще изберат новия парламент на страната. За 450 места се борят 6500 души. Изборната бариера е 5%. Не е изключено формацията на комунистите на Генадий Зюганов и на националнистите на Владимир Жириновски да получат сериозна подкрепа в обществото. Причината е, че Русия се намира в икономическа криза и стагнация заради падащите цени на петрола и наложените от ЕС и Запада санкции за анексията на Крим.

Не така товарищ! Карай по-внимателно с покупките. Някакъв Пьотр Толстой намерил просто решение за руската политика към България. Ама бил добър журналист. Бил праправнук на Лев Толстой... И не знам си какъв бил... „Просто ще я купим цялата“, казал този бъдещ депутат и настоящ партиен функционер от руската партия „Единна Русия“ пред ... Българската национална телевизия.

Дължим пари и ще преглътнем Толстой. Асен Генов от "Протестна мрежа" изрази в телевизионното студио неудовлетворението си от предпазливото възмущение на външният ни министър Даниел Митов. Поводът - думите на новоизбрания руски депутат Пьотр Толстой, който в делови дух заяви, че просто ще изкупят цялата територия на България, като израз на добросъседски отношения. В компанията на своята "слабост", съветникът на Живков, Костадин Чакъров, Генов коментира постинга на Митов във фейсбук.

От какво най-много се дразни Русия? Каква е ситуацията в света, поведението на великите сили и отражението върху енергийната политика? На този въпрос се опита да отговори създателят на Международния изследователски институт в Оксфорд по въпросите на Централна Азия и Кавказ Ендерс Уимбуш.

Добро утро! Децата ви са изроди. Видяхте ли последното видео в интернет. Там вашата дъщеря беше бита и съблечена гола от вашите дъщери. На улицата. Ама на вас не ви пука. Това не е ваша работа. Това е работа на учителите. Те са виновни. Те не са възпитали вашите деца.

Не ви ли вони? Вони и в буквалния и в преносния смисъл. 5,30 часа автогарата на Свиленград вони в буквалния смисъл. По пейките й са насядали и излегнали нечистоплътни бежанци. Всички мъже на възраст между 20 и 40 години. Групата от около 20 мъже чака да отпътува за София. Това е ежедневие за пътуващите по линията Свиленград – София.

Независими до доказване на противното. Да ни е честита независимостта! Празникът е хубав, защото България е най-независимата държава в света. Ние не сме зависими от никого, никой не ни държи сметка и въобще: „Газим ги наред!“, както казва кварталният мъдрец.

Дефицитът от емоционална интелигентност на Тръмп. През миналия месец 50 бивши служители за национална сигурност, които са служили по високите нива в републиканските администрации на президентите Ричард Никсън и Джордж Уокър Буш, излязоха с обръщение, в което заявяват, че няма да гласуват за Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА