9 Октомври, 2016 08:51 3 369 10

Имаме си батко, искаме и мама

  • бойко борисов-
  • батко-
  • мама

Българската политика и роднинските титли в нея

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След 6-ти ноември Майка България може да си има своя мама. Мама Цецка Цачева се готви за става майка на нацията.

Тя ще тръгне по славните стъпки на леля Ангела Меркел, която милиони сирийци с нежност наричат „мамо“. Ние пък си я знаем като добрата леля Ангела, която тук, таме ни урежда някой друг милион от чичо Юнкер.

В българската история има множество примери за „роднински титли“. Тодор Живков за едни беше Тато, а за други – бай Тошо.

Неговият някогашен охранител Бойко Борисов пък наследи титлата, но с леки изменения. Той не е бай, а бат Бойко. Бай е някак селско и приравняващо обръщение, докато бат, в себе си съдържа онези сила и стабилност, нужни да се означи истинския лидер.

Бойко Борисов ни е батко, а понякога баткото е по-ценен и от бащата. Толкова ценен, че назначава и майката.

А братята са много. Братята руснаци, братята американци и братята роми. . Те пък си нямат батко, но си имат дон – дон Цеци.

През последното десетилетие имахме двама царе – Царя и цар Киро. На вторият на галено му викат Киро – циганина, ама това не е обръщение за пред хора. Нали знаете, че в семейството може да си викате както искате, ама на официални места се държите с уважение.

Ето например Димимитър Маринов, когато е в разни телевизионни къщи е чичо Митко, но на официални места е Митьо Пищова. Дори вече господин Пищова. Все пак нека да стане президент. В крайна смета все още много от нас още помнят чичко Ленин от дядо Иван. Поколения, какво да ги правиш?

В крайна сметка ние всички сме си едно генетично котило. Имаме си нашите срамотии, ама гледаме да не ги показваме пред хората, освен ако не са в ООН, че там чичковците и лелите много лъжат и много искат. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук

    0 0 Отговор
    С две думи - ГЕРБаха ни м....та !
  • 2 Уууууу

    0 0 Отговор
    Ще си имаме хем ПРЕЗИДЕНТ , хем МАЙКА ТЕРЕЗА....само че да не излезе мащеха на нацията ...защото от герб друго не става ...Съсипията много им се отдава...
  • 3 РЕАЛНО

    0 0 Отговор
    Такава мама не ни трябва-щото и този"батко" ни е в повече....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ник

    0 0 Отговор
    Поздравявам автора за статията.- Добре написано!
  • 6 Не ни трябват

    0 0 Отговор
    Дръжте си ги далеч от народа.
  • 7 Бебчо

    0 0 Отговор
    Тая палавница ли ще ние Мадър? А ще ми носи ли за Коледа подарък ново ОпелчеАстра или Голфче или Туарег? Ако не ми носи за какво ми е,и без това съм сираче. за какво ми е втора мама, ако не ми прави такива подаръци? Аз и без това се чудя дали да гледам новини, че мтого са мераклиите да ми станат майки и татковци.... Чудя се кого да вотна, искам да зная кой ще ми носи подаръци за Коледа иначе няма да ги вотна!
  • 8 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    след 6 ноември може и да нямаме своя мама цецка.а и да стане президент мисля,че всеки човек знае коя е неговата майка,така че аз си имам собствена майка и тази не може да ми бъде майка според аз съм прост и вие сте прости,затова се разбираме.да ,ама ние не сме от толкова простите ,и затова няма да се разберем.

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПРАБАБА73":

    Ама тя няма да бъде лична майка, тя ще е мадър на нацията. Така каза Б.Б.-да се свети името му! А той казал ли е, все едно Винету е казал "Хау!".
  • 10 Пепчо

    0 0 Отговор
    Еееех, тази Цецка......! За едни майка, за други мащеха.........