Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 23:34 7 577 9

Хората казаха: Не ни заплашвай

  • мира радева-
  • хората-
  • казаха-
  • не ни заплашвай

Техните искания трябва да бъдат приети императивно от политиците

Хората казаха: Не ни заплашвай - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен и двата резултата, тези от президентските избори и от Референдума, са доста очаквани. Още от февруари – март, аз казах, че на тези избори ГЕРБ ще имат много сериозен проблем на президентските избори, че очаквам изненада. В случая не толкова БСП отбеляза червена точка, а някак си се материализира недоволството на хората от управлението на ГЕРБ. Включително смятам, че този вот е директно срещу Бойко Борисов, защото той мина много морални граници. Той си позволи директно да упражнява рекет върху избирателя, заплашвайки го, че видите ли, ако си отида аз ще загубите всичко, ще загубим икономическа, политическа стабилност държавата, ще се срути и аз като Матросов с риск да получа инфаркт, мозъчен инсулт ще седя тук и ще браня поста. Хората му казаха, ако обичаш не ни заплашвай.Това заяви в коментар за Факти.бг социологът Мира Радева.

Дали Борисов има полезен ход, Радева заяви: "Не знам дали има полезен ход, защото според мен като всяка харизма и политическата харизма си има начало и край. Аз не съм убедена, че той ако подаде оставка ще си върне позициите. Но едно е сигурно, че ако си подаде оставка ще запази поне чиста човешката си почтеност. Защото той се кълнеше, че ще подаде оставка дори и с 1% да води при крайните резултати на Цецка Цачева. Провалът на ГЕРБ е очевиден. Според мен една по-добра кампания можеше да смекчи тези резултати, един по-добър кандидат можеше да смекчи тези резултати. Но,че ГЕРБ имат изчерпан ресурс на обществено доверие, това беше ясно,  отново ще го повторя, още февруари – март."

Независимо дали Референдумът ще мине необходимото изискване да постигне избирателната активност от последните парламентарни избори, вотът на хората е много категоричен. Те искат промяна, искат нещата да се случват по различен начин. И в този смисъл тук трябва да говорим за полезен ход на цялата политическа класа и трябва императивно да бъдат приети тези искания на хората. Защото това, което ще се случи и вече е видимо, че на един следващ вот има нов спасител и това е Слави Трифонов и неговите хора. Няма да се поколебаят хората да подкрепят евентуална партия на Слави Трифонов по простата причина, че той заявява политическа воля за промяна. По същия начин както и Бойко Борисов заявяваше политическа воля за промяна, нали той уж дойде да въздаде справедливост. Какво се случи, че всички се оплакват от растящи нива на корупцията на всички нива. Мисля категорично, че дори и да няма 3 500 000 избиратели, които да са гласували за референдума, депутатите трябва да се съобразят с него. Но те няма да го направят, с което ще убедят хората ,че това  статукво трябва да бъде пометено.

На въпрос очаквате ли предсрочни избори, Радева отговори: "То сега всичко е в ръцете на Бойко Борисов. Но той трябва да направи много сериозна равносметка и да разбере, че никой не е женен за властта. Всички на този свят сме временно. Абсолютно прав беше Гарелов като каза, това не е           вот срещу Цецка Цачева, както се опитват да изкарват, че не я харесвали физически, това е вот срещу това управление, срещу начина, по който Бойко Борисов изглеждаше включително и в предизборни студиа. Това беше ужасяващо".           


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Къде ли е Конят? Цял ден не написа и ред и ми домъчня някак си. Сигурно разнася чували с бюлетини, но и това няма да спаси Герп. За народа тяхната загуба е факт и то факт окончателен! Аста ла виста Бокич!!!

    Коментиран от #6

  • 2 tost

    0 0 Отговор
    На печелившите „Чиститу“
  • 3 Xитър Петър

    0 0 Отговор
    Правилно.
  • 4 Избирател

    1 0 Отговор
    Екипа на Слави Трифонов матира цялата политическа класа с този Референдум.
    Сега политиците имат два избора: Или 100% мажоритарна система, или "Партията на Слави" с пълно мнозинство в слеващия парламент.
  • 5 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    и как ще стават нещата по по различен начин -много ми е интересно.много казват ,че народа не е глупав-напротив -много тъп народ сме особено тези които ходим да гласуваме-правим го на инат-да не е този ей сега ще го накажем с по калпавият-който после него ще пцуваме-и медиите са страхотен манипулатор за което.на такъв народ -така му се пада-вече 26 години и продължаваме в същият дух.вместо да търсим ЛИЧНОСТ-за президент ние си се самонаказваме и се делим на партийци-това не е народ единен -а самобичуващ се -само-мазо ни харесва повече.бойко се орани,сега е ред на другата групировка и тя да се уяде-не може само едните да ядат-трябва и за другите да папат.и хорската по точно българската памет е много къса-вицето на радев кой беше ,никой не го осъзна ама си е за наша сметка-пеевски отново е на мода-да ни е честито.каракачанчето едно време беше с дпс сега стана голям защитник-ама и това се забравя от тоя скапан и тъп народ....не ми се пише повече-Да са ни честити-на никой не можем да се сърдим-ние сме си виновни -като не мислим ,а действаме имполсивно и това го знаят управляващите и си нареждат така избраниците,че сами си влизаме в капана им-ами-ЧЕСТИТО-продължавйте да си пишете и да се нападате едни други като си правите на инат,зад компа е лесно,но трябва понякога и да се става от този стол или телефона е за ало ало -ама....
  • 6 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    Реши на коня опашката че се е оакал след референдума.
  • 7 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Герб и всички други управлявали досега не съществуват вече са минало, поне за мен.
  • 8 ББалон

    0 0 Отговор
    Забравете за президентът! Слави е на ход !
  • 9 Съвест

    0 0 Отговор
    Какво ми превъзнасяте Слави? Той си е един арогантен и брзскруполен алчен генератор на простаци в БЪлгария. Какъв морален стожер ще е? Това е хищник,който вижда в своето творение стадото готово да следва мършата и да го възседне за да се гуши още и да засища властническия и сребролюбен нагон. И какъв спасител на насиятс ще бъде нейният рушител унищожител на културата и морала и изпростачител на огромни маси елементарни и примитивни българи!Жалкото е че зарибява с чалга и простащина децата и младите хора и не само тях!