13 Ноември, 2016 21:26 2 658 8

Лидерът на ГЕРБ завъртя рулетката в парламента

  • бойко борисов-
  • парламент-
  • герб-
  • оставка
Лидерът на ГЕРБ завъртя рулетката в парламента - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов подаде оставка, след като кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева загуби изборите за президент.

Тя трябва да бъде разгледана от парламента и приета от депутатите. След това на ход е президентът Росен Плевнелиев. Той трябва да връчи проучвателен мандат на най-голямата парламентарна група за съставяне на правителството. Това е ГЕРБ. Партията ще има седем дни да предложи правителство. Ако Бойко Борисов върне мандата, то на ход ще е БСП.

Ако и те не успеят да съставят кабинет, тогава Росен Плевнелиев по своя преценка избира една от останалите парламентарни групи, на която да възложи да състави кабинет.

При неуспех за първи път в своя мандат Росен Плевнелиев ще трябва да състави служебно правителство. Конституцията обаче му забранява три месеца преди да изтече мандата на държавния глава да се разпуска Народното събрание.

Това ще трябва да направи новият президент ген. Румен Радев. Той трябва да разпусне парламента и да назначи служебно правителство, което има за задача да подготви предсрочните парламентарни избори в срок от 2 месеца.

Много е вероятно през март или началото на април ще гласуваме за нов парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ТОВА Е КРАЯТ БОЙКО ЗАЩО НЕ ГО ПРИЕМАШ.
  • 2 pisna mi

    0 0 Отговор
    Абе като пишете статии, защо не пишете кой е автора ? Да знаем кой е писал неподготвен ! Сега г-н Плевнелиев ще съставя 3-то служебно правителство, за сведение на автора.
    П.П. - За г-н Борисов това не е края, даже е по-добре и за него и за партията му.
  • 3 Име на гост

    0 0 Отговор
    Лошо е като си повярваш!!! София стана червена благодарение на твоето его господин банска мутро. Не разбра ли, че на всички нормални хора им е ясно от какво тесто си замесен? Комунистите са утрепали дадо ти, а ти пазеше главният инквизитор. Слабохарактерно треторазрядно ченге си ти. Срам за пожарникарската професия!!!
  • 4 ИВАНОВ

    0 0 Отговор
    СЛЕДЕТЕ 5 НЕЩА: 1.Европейските фондове, 2.Митниците, 3.Находищата на хефт и газ в морето, 4.Държавния резерв, 5.Банките.
    После се радвайте!!!
  • 5 въпросче

    0 0 Отговор
    Кажи Бойче КОЙ ти каза че Цецка, най-най в тая държава. Намери го тоя, щото се задава мега обир, който като го сравниш с КТБ и БЕЛЕНЕ ще бледнеят... Знаеш че ти не си виновен... но някой трябва го отнесе... па ако няма кой, че го пишим на гърба на.....
  • 6 Джентълмен

    0 0 Отговор
    Обеща и удъжа на думата си , подаде оставка . Тези правели далавери ,а ся знаете ли кои идат ? Веднага ще довтасат хийени .За мен е ДЖЕНТЪЛМЕН . ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ПАК НА БЯЛ КОН . Просто няма кой друг .

    Коментиран от #7

  • 7 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълмен":

    🐎 я пак пробвай да напишеш онези животни, с които искаше да оприличиш БСП-арите!
  • 8 Джентълмен

    0 0 Отговор
    Хиени......нещо кат тебе . Не гледай буквичките ,а разбери думичката и смисъла на изречението . Тролче аз съм 72 години , и знам що е престъпен комунизъм . Ся ти е лесно да плюеш когото щеш .Онова време дано никогаш не се върне .Целият народ беше тероризиран ,деформиран психически деградиран . Сега все още сме като олигофрени.