Last news in Fakti

13 Март, 2017 09:32 6 138 36

Простащината уби България, в която се родих

  • теодор ушев-
  • простащина-
  • българия

Цяло село, известно с това, че депортира безропотно няколко милиарда евро към джобовете на руските олигарси, гонят бежанци и християнски свещеници. Отново с псувни

Простащината уби България, в която се родих - 1
Снимка: бТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Я да си го кажа. С "народната любов" стената ми внезапно заприлича на бойно поле. Това, което виждам през тази "пролука", е елементарна липса на толерантност и злобна арогантност. Преуспял бизнесмен псува като хамалин на Сточна гара в официално писмо.

Това написа в профила си във Фейсбук Теодор Ушев.

Цяло село, известно с това, че депортира безропотно няколко милиарда евро към джобовете на руските олигарси, гонят бежанци и християнски свещеници. Отново с псувни.

Журналисти, "дарени" с национален ефир, попържат като на селски мач, плюейки вместо люспи от семки цинизми и омраза. Някакви хора "убиват" български учител заради интелигентни анализи на българската история.

Tова не е страната, в която се родих. Там хората не се псуваха и не бяха невъзпитани.

Няма никакво значение дали си несъгласен, недоволен или не споделяш нечие мнение... Дали по телевизиите не трябва да започнат уроци "Как да се държим в обществото" и "Първите 7 години", "Как да бъдем добри хора".

Не, не е бедността основният проблем на тази територия...Тя е функция и резултат. И повод за гордост не се вижда... Не, СЕТА няма да унищожи нито БГ генотипа, нито държавата.

Войнстващата простащина ще ги унищожи. Това са моите първи и последни 20 стотинки по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    44 52 Отговор
    Какъв си ти, бе?
    Та правиш генерални изводи за неща по-големи от капацитета на мозъка ти?
    Отричаш се от твоите?Работи за тях за да ги промениш по начина, който смяташ за правилен, но не се отричай.Аман от вас, дето отивате за две-пет години в някоя уредена държава и почвате да давате акъли - кое било първо и кое следствие!Давате ли си елементарна сметка - 500 години сме клани и горени и е.ани и някак си сме отцеляли на този свят.Вярно - наследили сме от простотията и елементарщината на поробителя, но какво да се прави - не ни е поробила Англия или Франция, вместо да руши и гори, да строи и образова.
    Върви по дяволите с твоите 20 стотинки и ... дано ти стигнат Ушев!
    А СЕТА е зло, да знаеш, Ушев, само си произнеси фамилията гласно и ще се пръснеш сам от смях.

    Коментиран от #29, #35

  • 2 Ушев

    41 35 Отговор
    Ключарю,за вас го писах и за всички говорещи на бе и ма,основен признак на простащината и липсата на възпитание.
  • 3 СЕТА

    20 29 Отговор
    СЕТА е нова възможност за интелигентните и културни българи да избягат от простащината и злобата заложени през първите 7години липса на възпитание.
  • 4 име

    20 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Простащината уби България, в която се родих....излиза , че ушев е против ДЕМОКРАЦИЯТА и е за социалзЪма. родил се е по време на любимия му / или не социализъм ? той дакаже за обичта си към комунистите! двуличник!
  • 5 ключаря

    33 21 Отговор
    Какво да правя, бе Ушев, елементарно - роден съм в България, имах само няколко свободни години да се ограмотя.
    А ти, байно, като си толкова сложен и начетен, откъде се пръкна, как стана толкова почтен и справедлив?Къде учи та да отидем и ние да се учим.Повярвай ми, щото е форум, може и да някой да послъгва, но аз бях отличник в училище.

    Коментиран от #28

  • 6 goni

    28 20 Отговор
    Ушев, Ушев...!? Имаш се за голямата работа, ама не си! Ич, да не ти пука! Ти отдавна си гражданин на Света!:) Ако, не ти мине филмчето че плюеш всички останали в България за центове, ама нали требе да се живее! Колкото до простотиите дето си ги написал няма какво да коментирам! Земи си прочети па написаното белким си видиш грешките! Е! Къде! Такива като тебе грешки не правят! А, и да правят никога не ги признават! Дори и най-вече пред себе си! Такива като теб смятат че над тях е само Бог! Не е лошо да се помолиш! Белким ти прости! Не че знаеш какво е белким! Такива като теб са толкова Българи, колкото аз, съм Марсианец!:)
  • 7 ключаря

    33 26 Отговор
    Ушев, имам нулево толерантно отношение към художниците и изобщо към хората на изкуството, да не говорим за артистите.Всичко изброени до тук в едно справедливо общество/ каквото беше социализма между 1975 г. и 1989 г. / трябва да бъдат самодейни и ... до там, байно.
    Какво е това по цял ден да си мацаш с четката или пък да вземем една друга прослойка в соц. и западното общество - спортистите - да тичаш за здраве, дето другите трябва да го правят във времето след като са се скапали от 8 или 10 часов труд за насъщния.Пък накрая и ти и ние трябва да ядем качествена храна, да се къпем редовно, да ходим на театър и да отделим пари за такива произведения като твоето.
    И понеже смяташ, че така трябва, защото само това виждаш около себе си ще ти го обясня простичко,защото се вижда, че не си толкова сложен, колкото се напъваш да се изкараш, Ушев - та, отишла Лили Иванова да пее в някакво село, да се прави и тя на човек от народа, демек и хората много харесали песните и и я поканили на общата маса сред тях да похапне и от приказка на приказка някаква отрудена бабка я попитала - ти, какво работиш, баба? - Певица съм, пея, бабо. - Не, не баба, аз видях, че пееш, питам те какво работиш?
    Та, какво работиш,Ушев? - питам аз.И си смени фамилията, напикавам се от смях като я изписвам!
  • 8 Художник

    25 10 Отговор
    Ключарю,познавам селянин който пише поезия.Явно има нужда не само от домати и свинско,а и от култура и духовна храна.Най-тежи да си беден духовно.Прочети Иван Хаджийски обяснил е прекрасно българската народопсихология.Интелигенцията не отрича селячеството,а дава синхрон и смисъл на битието ни.Битието не е само чалга и шопска салата,иначе още да сме с каруци по кътовете.
  • 9 Културтрегер,а не дъска.

    7 14 Отговор
    Щом не си толерантен,значи не си културен.Щом не си културен,значи си обидчив и агресивен.Агресията може да превърне всеки човек в талибан.Талибанизмът е обречен на самоунищожение.След него не остава нищо,само диви животни.
  • 10 стоян георгиев

    3 16 Отговор
    тва че блогера е прав са последвалите коментари.лошата новина за псуващите и агресивните е че силата им е бутафорна и води само до личната им мизерия,което е видно и в страната ни.щото много бързо псувните и аругантността на въпросните минават в жален вои и подадена ръка за милостиня!
  • 11 е такива са за Сталин

    26 10 Отговор
    А така...Значи по приказките на тоя Ушев,ако милярдите бяха дадени на западните бизнесмени-а не на руски олигархи-всичко щеше да е тип топ...и ако приемаме все повече бежанци щяхме да сме "върха на сладоледа"..---то така излиза от приказките на тоя "ЕнтЕлЕгЕнт".....Това че някой ти е дал някаква номинация---НЕ ОЗНАЧАВА че можеш да съдиш Българският Народ.Дори и да са от село--ясно ли ти е г-н свирачо??? И не ни пробутвай поиказки за толерантност и мулти-култи,а иди и виж костите в Батак...Историята на Перущица и С.Загора...--ще ти бъде полезно...
  • 12 ключаря

    23 11 Отговор
    Защо се правиш на елементарен, бе ч.п недодялан.Нали и аз това казвам.Поезия - да!Ама както този за който пишеш - селянин, работи и пише в свободното си време.Няма противоречие - тъкмо произведенията ще са по-истински и хората ще ги харесват - справка: Вапцаров,поезията на Вапцаров.
    Ама какво е това - професионален поет, или певец?Да ми се хвали Лили Иванова в ефир и то през годините многократно, че спяла всеки ден до 12.00 на обяд.И в 14 ч.почвала работа! Ти за улав ли ме вземаш, бе Художник? - прочети още един път какво съм написал и после коментирай!
    И после я бъзика Слаби Трифонов - каменната ера и т.н.То така, байно кат не се хабиш, може и 150 да откараш, пък през цялото време да даваш разни акъли.
    Елементарници, мислите ни за проста маса!
  • 13 Театрал

    8 20 Отговор
    Ключарю,комунизма и болшевизма не успяха да унищожат българското изкуство и да го заключат в килия за смъртници.И Ушев е доказателство за това.Стигна до Оскар въпреки чалгата.Чалгата е турско средство за промиване на мозъци и превръщането на хората в овце.
  • 14 Майстора

    7 16 Отговор
    Ключарю,какво лошо са ти направили художниците​,като ви рисуват в народни носии,та да ги отричаш?
  • 15 селянин

    24 10 Отговор
    По -добре да съм див селянин и да не съм толерантен-но без чалми в България. Аз може все някога да се науча на култура-ама чалмата втори път няма кой да я свали от българската глава. Та тоя Ушев да върви.....абе знаете къде...
  • 16 ключаря

    21 12 Отговор
    На баба ти хвърчилото, Театрал!
    Рисувам много добре и ако ако започна да се занимавам само с това ще постигна успехи - като малък в училище спечелих награда за графика в Полша.Но още тогава моите родители със здрави БЪЛГАРСКИ корени ми обясниха на прост български, че това с рисуването е меко казано несериозно, не води до знания и умения!
    Абе какво да ти обяснявам, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД го е казал - музикант, художник, артист и пр. къща не храни.
    Ти за по умен от народа ли се считаш?Ще ми говориш, какво е постигнал Ушев - написах ти вече - Ушевци много!
  • 17 реално

    22 7 Отговор
    Я се стегнете малко. Това че е стигеал до Оскарите,не означава ,че мнението му по всички въпроси е правилното. Още повече не му дава правото да обижда народът си. Точно поведението на такива "светила" е най-гнусно и отвратително.Като иска бежанци-куфара и в Берлин-ще го уважават там по няколко пъти на ден.
  • 18 Я пак бе шматко

    23 8 Отговор
    Мореее пуста лопата. Пуста лопата у кратунделата че ми писна от такива продажници като тоя мишок. Как ги носи земята Българска тия долни медузи еййййй
  • 19 Капиталист

    16 4 Отговор
    Разстрел
  • 20 123

    17 5 Отговор
    Аз не разбирам от изкуство.
    Но, като гледах филма на Ушев и спечелилата Оскар анимация, леко ме досрамя.
    Някак натрапливо дойде сравнението - мощна корпорация, използваща 3д технологии, представител на световна икономическа сила срещу странната цапаница на представител на бананова република, пък бил той и работел в чужбина... Май за контраст го бяха номинирали..
  • 21 ключаря

    20 6 Отговор
    Майсторе, че ми е някак странно да го напиша това "майсторе", мене всеки така ме нарича, чак вече съм сигурен, че името ми е майсторе - защо трябва да са ми направили нещо художниците за да имам правилно отношение към тяхното съсловие?
    Да си рисуват там в свободното време след 18 часа и в събота и неделя.Аз ненавиждам професионалните футболисти, защото са хрантутници и тук и там, където живее въпросният Ушев.?/Абе тоя да вземе да си смени фамилията, че пак ми се пишка/, та единственният случай в който гледам футбол е когато чуя, особено в световни квалификации, че отборът на дадена държава е от работещи различни трудови професии футболисти - леяри, баничари и т.н..Не се сещам точно /именно защото не гледам футбол/, но отборът на една от Държавите на Албиона беше само от такива футболисти.И тогава виждаш разликата, то, че падат - падат, но професионалистът изблъсква, а аматьора гледа умно и се чуди, това нормално ли е, спортсменско ли е и докато се чуди - противникът пред врата му.
    Аз обичам аматьорския футбол, играя когато имам време, но да отделя години от живота си за една топка - без да разбера защо диша, защо мърда, защо се издига нагоре, по кой закон го прави и т.н.
  • 22 Апропо

    20 3 Отговор
    Вечният екзистенциален въпрос , културата или бахура . Или както се казва в един велик български филм " долапа или телевизора.
    Извинявам се ама Белене не е ли град ?
    И как да мислиш за изкуство като ти куркат червата ?
    Мислиш за енергото , банките , бирниците...
    "Хората са различни" както казва Хашек. Според мен простащината не идва от народа а от тези които го мачкат.
    Хубаво е да си толерантен. Но не прекалено. Щото обикновено после толерантните се крият зад гърбовете на не толкова толерантните. Едните завързват възела , а другите го развързват слушайки разкаянията на първите.
  • 23 ключаря

    21 3 Отговор
    Така е, АПРОПО, така е!Ушев просто е забравил за момент откъде е тръгнал.
    Но си остава БЪЛГАРИН и ще му го напомняме.
  • 24 ключаря

    24 4 Отговор
    Абе, днес много ме изнерви този Ушев!
    Лопата седми номер за него с вентилатор.
    Тогава, като поработи 10 годинки с лопатата да го питам за това, бедността резултат ли е или функция.
    Как след трудовия си ден да отделиш 100 000 за картина.Ама бил си меценат - друг път.Само други Ушевци ще ще извадят 100 000 за картина.
    ПАРИТЕ трябва да се дават срещу общо съгласувани разценки в едно общество.И да не може да има частна собственост по-голяма от равностойността на най-високо заплатения почасово труд умножен по общия брой възможни трудови часове за един трудов стаж за пенсиониране.Иначе винаги ще има експлоатация - а уж всички не са съгласни с това да има експлоатация.Какво си казва експлоатиращия - Аз съм по-умен, а те по-прости или аз имам повече пари от тати и мама /все едно какво си казват гадоветв/ и те простите /бедните/ ще ми работят, а аз ще си пуша пурата.
    Добре, че от време на време има революции и падат глави, ама нещо богатите покрай тия технологии захитряха.
  • 25 гин

    13 3 Отговор
    Гледах филмчето. Тъпо. А иначе историята на Г.Господинов е интересна.
  • 26 кроко

    14 4 Отговор
    Има хора за които изкуството, на което са се отдали е най-важно и не са започнали да го правят с идеята че им е нужно за препитание. Но такива са много малко, повечето са комерсиални неверници, които смятат че трябва да се издържат задължително и само от изкуство, а така изкуството се превъща в изкуствено. Не си дават сметка че трябва да се развиват като хора в различни области за да са пълноценни и имат вдъхновение за да го изразят чрез изкуството, което ценят.

    Колкото до простотията, ако на Ушев му се наложи някога да се бори с ежедневието в България по всички параграфи и той ще припсува като каруцар. В случая е просто поредния възвеличал се ушо, решил да давал акъл на хората, щото е велик и са го номинирали за оскар. Без да помисли за другите гледни точки по въпросите, на него са му трябвали събития,извадени от контекста, за да напише нещо и да има повече пълнеж. Той и с това ще си остане известен - че веднъж е бил номиниран за оскар. Не с някое конкретно произведение.
  • 27 майна

    16 3 Отговор
    И аз да кажа,такива родоотстъпници и предатели мястото им е в чужбина,не жалят ни родина ни род
  • 28 Ко каза

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "ключаря":

    Ми кой те е спрял да идеш да учиш?В свободна държава живеем, можеш да отидеш да учиш където искаш. Стига да имаш потенциал за тва, аку мъ разбираш. Само дето хората бързо ще те преценят и ще си стоиш тук цел живот и ще лееш простотия и злоба от клавиатурата си.

    Коментиран от #31

  • 29 Ко каза

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    Я кажи пак за училище- бил си отличник? В кое училище? До кой клас изкара? НЕ ме разсмивай- размишленията ти за изкуството показват какъв безнадежден случай си.Но пък има нужда и от такива- прави си ключовете по цял ден и не размишлявай- не ти е присъщо. Виж кво брато, не всичко в живота е леб , салам и ключове.
  • 30 ключаря

    16 2 Отговор
    Ти си е гати елементарника.Ако аз прочета какво е написал "ключаря" веднага ще ми стане ясно, че е написано от високо образован ключар.Само ти, "ко каза" , не разбра.
    А, между другото мразя и ненавиждам не само художници, артисти, спортисти и прочее шмекери, освен това и литератори.Хора, които се занимават с литература, анализи на лит. произведения/критици/.
    Тия, литераторите, са особен род хрантутници, които дори имат нахалството да претендират, че се занимават, забележи, с наука.
  • 31 ключаря

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ко каза":

    Ушев си получи заслуженото, следваш - ти
  • 32 стоян георгиев

    2 16 Отговор
    ушев бил такъв ,онакъв...,а вие кви сте бе?всеки от вас сигурно има по един или два оскара?вие като говори такъв човек трябва само да мълчите и записвате ,а не да се правите на по-умни от него.като сте умни къде ви са резултатите ?от тва страдаме ние и затова всеки успял сбира багажа и да го няма ,а тук плачете като бити пе.али как ви били вдигнали водата с 2 и 50 ама иначе ушев правил тъпи филми ,но му дали оскар щото е връзкар,нали?комунизма създаде точно тази идея всички са равни и правят само боклуци единствено вожда е винаги прав и знае всичко и го прави вместо нас.с тази умствена стратегия ще изчезнем като народ .
  • 33 Alfist

    11 0 Отговор
    КОЛКО КЛЕТИ БЕЖАНЕЦА ЖИВЕЯТ У ВАС ГОСПОДИН ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ?
  • 34 ключаря

    13 3 Отговор
    Какво да си записвам, бе, Стояне?
    Записвах си в училище, записвах си в университета, записвах си там, където работих за трудов стаж!
    И какъв е извода след записките? Само с няколко думи - при комунизма шефовете от които си записвах акъли с ОСНОВНьО образование, защото не можел да върши дадената работа го направили комсомолски, после партиен и накрая ми се пръкнал шеф.
    И си мисля: на запад не е така!Трънки и глогинки - не е ли? Два пъти повече е.Оставям елементарното - тати шеф на фирма - шеф и аз!
    Още по-зле - завършваш инженер и почваш работа заедно с колега с който си учил в същия ЗАПАДЕН университет, само че той се преместил в магистъра инженерен мениджмънт, т.е. същата специалност, само че ще продава машините, които ти си измислил и ти си пресметнал - ама взема 2,5 пъти повече от теб - истинския инженер.

    Коментиран от #36

  • 35 antimediator

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    Мноо... си прос бе!
    Това е писано за теб и компания/ руски хибриди/.
  • 36 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #34 от "ключаря":

    еи нагледно кво си ти -оплакващ се некадърник ,желаещ всички да са като теб,да ама не са! има и успели хора .натикскали, натискали и се получило.взели оскар, направили бизнес, отишли някъде и получили признание.та вместо да мучиш по тях принизяваики резултатите им вземи се поучи ,а не да пишеш смешки и глупости като последния ти пост.този манталитет ни убива ,като народ .ти си основния герои от вица за дяволите и българския казан в ада.там дяволите си почиват щото няма как българин да изкочи,всеки добрал се до горната част на казана е издърпван услужливо от тези по-долу. сега човека казва нещо очевидно и уууу изкарал оскар с връзки ,а иначе бил тъп!няма как да говориш ти колко е тъп един успял човек ако не си на неговото ниво тва се нарича елементарно възпитание,но за теб понятието е абсолютно неизвестно:)))!