20 Март, 2017 12:52 5 770 10

Омертата на партийния картел срещу гражданите

  • омерта-
  • мажоритарен вот-
  • иван сотиров
Омертата на партийния картел срещу гражданите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имаме ли отговор на въпроса защо е наложена тази зловеща цензура преди изборите по темата за референдума? Очевидно е, че партийният картел е раздал на медиите конспект, в който са отпаднали най-неудобните въпроси към неговите кандидати за властта. Някой пита ли партиите за позицията, която ще заемат в бъдещото Народно събрание за да бъде изпълнена волята за промяна на избирателната система, която над 2.5 милиона български избиратели категорично изразиха на проведения преди няколко месеца референдум? Не, никой не смее да поставя този твърде деликатен въпрос. Тогава, какъв смисъл има от целия този фарс наречен „избори“?

За какво трябва да слушаме обещанията на доказани лъжци и измамници.

Нима само преди няколко месеца парламентарните партии, които пак се готвят да се преподредят в новият парламент, не хвърлиха най-арогантно 3,5 милиона гласа, на участвалите е референдума, в кошчето за боклук в името на запазването на безпрецедентно високите си държавни субсидии и узурпираното от нас гражданите право да определяме директно нашите народни представители. С какви очи, след тази поредна грандиозна измама всичко това, наглеците от партийния картел ще искат нашата подкрепа? За какво трябва да гласуваме, за грижливо подредените от тях листи с партийните им храненици ли? Надуха ни главите с пропагандните си манипулации, като тази, че мажоритарният вот щял да вкара местни олигарси в парламента.

Та нима има национален или местен мафиот, който да не е представен в партийните листи?

Някой, да не би да е пропуснат? На всичко отгоре, без изключение партийните листи гъмжат от професионални наемници, които през годините си сменяха партиите по-често от дрехите, като при това прекосиха целия политически спектър. По-срамежливите, след като са сменили няколко партии, включително и такива, които са били партийни лидери, днес се явяват в предназначена уж за партийно девствени граждани „гражданска квота“ на поредната партия.

Темата за тази грандиозна измама очевидно е забранена от олигарсите, които имат контрол и върху големите електронни медии и медийни групировки. Медийните кланове могат да се бият по всички въпроси, но по този имат консенсус за пълно мълчание, защото мажоритарната система е заплаха за корпоративно обвързания с тях партиен картел. Затова ще ни пробутват ездачки, генералски униформи, краставици и козметика в дипломатическа чанта.

Цензурата стигна дотам, че дори и „Шоуто на Слави“, което инициира референдума, да е принудено да говори с езоповски език, иносказателно, чрез намеци и асоциации, вместо всеки ден да пита партиите и техните кандидати - ще изпълните ли волята на 2.5 милиона български граждани?

Държа да подчертая, че това са над половината от активните избиратели в България!

Е, ако от „Шоуто на Слави“ бъдат запитани, сигурно като затворения и бит в Черната джамия Петко Каравелов, ще кажат “Господа, при нас няма цензура.”, така както той е отговорил на въпроса на чуждите журналисти – “Господа, в България не бият.”

Спомням си какви страховити неща се разпространяваха от щатните партийни експерти и общественици, за някакви зловещи и мощни сили, които са застанали зад „Шоуто на Слави“ – задкулисието, олигархията, мафията, дори някои хора видяха и ръката на Кремъл. Толкова ли слабички се оказаха тези тъмни сили или те просто са стояли от другата страна на барикадата? Иначе как да си обясним, че тези „тъмни сили“ едно шоу имаха и него им го извадиха за предизборната кампания. Или просто ще излезе, че за Кремъл е по-лесно да организира изборите в САЩ или Брекзит, отколкото да резне субсидиите на родните партии или да им отнеме свещеното право да си подреждат послушниците в листи.

Някой ще каже – все пак от ГЕРБ заявиха, че в следващият парламент твърдо ще отстояват приемането на решения съобразно гласуваното на референдума.

Първо, такава твърдост демонстрирана преди избори, след като през цялото останало време си защитавал обратното, меко казано, не звучи искрено, още повече, когато е очевидно, че няма да имаш мнозинство за такова решение. Най-лесно е да обещаваш това, за което ще имаш обективни причини да се оправдаеш и хвърлиш вината на другите. Това е по-умно политическо поведение, но не и по-почтено.

На другите партии пък им се създава комфортът да не ги питат по въпроса.

Симптоматично е и, че представители на ГЕРБ обвързват въвеждането на чисто мажоритарен вот със свикването на Велико народно събрание. Най-сигурният начин да пратиш избирателите за зелен хайвер, е да прехвърлиш решаването на един проблем върху ВНС. Така е със съдебната реформа, така е и в този случай или както казва народът - трай коньо за зелена трева. Едно време така ни обещаваха идването на „светлото социалистическо бъдеще“.

Всичко това води до един извод и той е, че ние не бива да храним илюзии, че цензурирането на темата за референдума в предизборния дебат е подготовка за поредната голяма измама която ни готвят!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    36 1 Отговор
    Много точно казано. Вместо точка едно на всяка партия е приемането на точките от референдума и свикване на нови избори, те си преразпределят в момента държавата и парите за крадене.
  • 2 СССР

    0 8 Отговор
    ИВАНЕ, А ТИ ДО КЪДЕ Я ДОКАРА СЪС СДС-ТО
  • 3 Morgoth

    12 0 Отговор
    В момента патриотите имат полза мажоритарния вот да се очерня и затова телевизиите им бълват антиреклама. БСП има полза да се мълчи, защото няма какво да каже преди изборите, след това ако ги спечели ще пробва да използва референдума като аргумент за да направи промени в изборните правила в посока която им е изгодна. ГЕРБ също имат полза да мълчат, макар и по съвсем други подбуди - те до последно ще държат референдума като коз. Загубят ли изборите до положение БСП да формира правителство ще излязат на улицата и ще скандират - прецакахте референдума, искаме нови правила и нови избори. Само един двама отхвърлени кандидат-депутати бучат с надеждата да влязат като мажоритарни, но при сегашните правила шансовете им са нулеви.
  • 4 Пляс по бузите

    19 0 Отговор
    Така се държава и преди референдума. Даже не редактираха въпросите, т.к. смятаха, че след махането от президента на въпроса за 120 депутати, то хората ще изгубят интерес към референдума. Сега си мислят, че тъпите изцепки на Нинова, Бойко, Доган и други партийци, то ние ще забравим. Не мой милички, ще ви напомним. Затова призовавам всички, които подкрепят референдума, да гласуват за партия, която не е била в НС или да не гласува. В никой случай за ГЕРБ или за БСП, или за РБ, или за Патриоти, ДПС и т.н. Тези гледахме достатъчно и са нагли и немощни да направят нещо за нас

    Коментиран от #10

  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Още сме в СЦЕНАРИЯ
  • 6 ДогъзДоган

    9 2 Отговор
    БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ ДОРИ СЪС ЗАЧЕРКНАТА БЮЛЕТИНА ИНАЧЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПАК ТВОЯ ЖИВОТ!
    ПО ТОЯ НАЧИН НАМАЛЯВАШ ПРОЦЕНТА И СЪОТВЕТНО БРОЯ БЮЛЕТИНИ "ЗА" НА СЪОТВЕТНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРТИЙКИ ПРОМЪКВАЩИ СЕ СЪС ЦИГАНСКИ И ТУРСКИ ГЛАСОВЕ!

    Коментиран от #7

  • 7 бай асан

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДогъзДоган":

    май тебе не са те продали в ЕВРОПА не е късно пробвай не са ти виновни турците и циганите а тиа по който акъл се водиш ше те продадат за жълти стотинки няма да се усетиш АТАКИСТ
  • 8 висок

    5 0 Отговор
    И ти Сотиров си в кюпа. Дращиш за референдума.... но не пишеш за мъжа на Нинова!!! Как тя на 28 г със сочно дупе ...Костов назначи на високите етажи, а мъжа ѝ за митнически шеф? Как като падна Костов Корни стана зам. министър на Овчаров а мъжа ѝ заместник на Златев в Лукойл-България!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Спиро

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "висок":

    Принципно сте прав, но ако авторът започне да пише за далаверите на всичките, няма да му стигне една година. Затова предлага решение на въпроса по най лесния начин.
  • 10 Бой по кокалчетата

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пляс по бузите":

    Само така. Бой по кокалчетата на партиите,които са ни управлявали до сега.И БСП и ГЕРБ и Патриотите ги видяхме колко струват. Едните бяха във властта последните 7 години,другите преди това. Ето защо аз ще гласувам за нови лица , които никога не са били депутати.И ако всеки направи така, и гласува за партия или мажоритарно за кандидат,тогава кръвопийци ,като БОКИ , К.рвелия и ченгето Каракачанов ще останат вън от властта.Само тогава ще могат да бъдат разследвани и вкарани в затвора.