Last news in Fakti

6 Юни, 2017 09:42 4 517 10

Първо е Странджа, после Лондон и Манчестър

  • странджа-
  • атентати-
  • лондон-
  • манчестър-
  • европа
Първо е Странджа, после Лондон и Манчестър - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа отговори на терора с детинското "хич не ме боли, само ме сърби". С концерт. Оплези се на невидимите брадати, както Кубрат Пулев посрещаше безмилостните удари на Кличко - безпомощно и инфантилно. До следващия път. Който не бе чул за Ариана Гранде или Кейти Пери, вече ги разпознава не само като изпълнителки, но и като социално ангажирани творци. Но да не ги мислим двете американки. Чест им прави, че дойдоха в окървавения Манчестър. Докато техният президент поставяше нова разделителна линия с напускането на Парижкото споразумение за климата. И туитваше съболезнования, потривайки ръце след супердоговора със Саудитска арабия за износ на оръжие за 110 милиарда долара. Със същата Саудитска арабия - котило на салафитите с промити мозъци, тълкуващи буквално всеки ред от корана. Нашите също гордо рапортуваха неотдавна, че военният ни завод "Арсенал" най-после излязъл на печалба. После обаче камерите показаха военните ни сандъци в разрушения Алепо и настана тягостна тишина.

Този път поне не видяхме абсурдно протестно шествие на европейските лидери, като онова в Париж. Трогателно безпомощно. Протест срещу тероризма?! Умопомрачително. Общо шествие нямаше, тъй като Манчестър и Лондон принадлежат към родината на Брекзит - ударът срещу ЕС отвътре, за последствията от който може само да се гадае. И Ангела Меркел стигна до извода, че трябва да се оправяме сами. Как точно, не стана ясно. А симулирането на смелост и нездрав непукизъм не издържа и ден след кошмара в Лондон. 1500 млади хора щяха да се самоизбият на площада в Торино, подплашени от обикновена пиратка и писък. Феновете, събрали се да гледат финала в Шампионската лига, видяха свой събрат гол до кръста и с раница, и половината се оказаха с различни наранявания. Така лъсна известното отдавна - Европа е уплашена и безпомощна. И все по-сама. И никакво театро не може да прикрие това.

Къде сме ние. В деня на лондонския атентат, на магистрала Тракия загинаха десет човека - девет афганци без лични документи и шофорът им - 16-годишен нашенец без книжка. И както Лондон водеше със 7:0 при жертвите, така ги "обърнахме" с 10:7. Само че нашите медии отразиха двете събития в съотношение 1 към 10 в полза на Лондон. И тук не мерим цинично и бакалски голата бройка на загиналите. За да се случват безумията в Лондон, Манчестър, Париж, Ница, Брюксел, първо са Странджа, "Тракия", летище София с организирания канал за трафик към западна Европа. Без преувеличение. Имаме "привилегията" да сме външна граница на ЕС. Гранични полицаи да участват в схема на граждани на Бангладеш на Летище София. И от прокуратурата шеговито да заявяват, че организацията била толкова добра, че и Ал Багдади можел да мине през летището и да отлети където си ще. Това не е ли разграден двор - преносно и буквално. Баничарката на афганците не била минала границата. Те минали пеша през участък без ограда. Пардон, не казвайте ограда, че от гранична полиция се дразнят. Правилно било инженерно-преградно съоръжение. Та въпросните несретници минали през място, без такова съоръжение, но органите реагирали своевременно. Как? Като преброиха труповете им ли?

Поне избраниците на суверена поеха глътка въздух. За политическата ни класа всеки атентат в Европа се явява манна небесна. Така медиите не се занимават с общата й несъстоятелност.

А дали все по-самотна Европа ще излезе от положението? Известна е максимата - по-добре сами, отколкото в лоша компания. Да видим...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    32 2 Отговор
    В Италия преди няколко дни бреговата им охрана "спасила" кораб от Либия с 3000 "мигранти". Това означава, че те директно са ги пуснали в страната си и от там поемат из цяла Европа. Това се нарича разграден двор. Такава цифра в България може да се достигне за период от 1 година и повече, а там става за ден.
  • 2 Hansen

    27 0 Отговор
    Добър анализ на западналото лицемерие и двойни стандарти
  • 3 незнайко

    17 3 Отговор
    Мислих много и достигнахдо една истина. Някой гонеше ли турците както те афишират през възродителния прицес ? Отговорът е НЕ . Близо 300 000 хукнаха към Турция . Познайте колко се върнаха- почти всички. Питам се защо ? ОТГОВОРА Е- ТАКА ИМ Е НАРЕДЕНО. Сега е същата работа. Ние сме овце, но мюсюлманите са още по големи и слушат кагато ги командват. БЪДЕТЕ СИГУРНИ ! ВОЙНАТА НЕ Е ПРИЧИНАТА ! ТЯ Е ОПРАВДАНИЕТО, както при възродителния процес.

    Коментиран от #7

  • 4 Браво

    19 0 Отговор
    Браво на автора. Тъпото е, че всички здравомислещи хора виждат точно така ситуацията, обаче държавниците ни, "народните" избраници у нас и в ЕП какво всъщност правят по въпроса. Сякаш ги е страх да се обадят, за да не ги "уволнят" ли що ли?
  • 5 Вътрешен емигрант

    22 1 Отговор
    Коментара да се изпрати на тези,които получават тлъсти пачки заплати,за да осигурят спокойствието и реда в държавата.и там да се събудят и да започнат екстрадации,връщане на гранични войски от времето на бай тошо и един въпрос вече трябва да се зададе.кой предател български нареди да се бутне готовата ограда ,където и пиле не можеше да прехвръкне.да не би това да е черния ваньо,който си имаше дослука с анкара.и кога някой ще си получи заслуженото за саботаж срещу страната.може гл.прокурор да отговори
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 antimediator

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Като си невежа защо се опитваш да джавкаш като другите Динковци ?!
    Първо не бяха 300 хил., второ явно не знаеш как решаваше проблемите комунистическия режим.
    Сега понеже се чувстваш некомфортно по ред причини си търсиш някои който да е виновен за това.
    Да си ксенофоб и расист е по-лошо отколкото да си мюсолманин или някой като тези които се опитваш да мразиш.
    Защото в очите на другите изглеждаш по същия начин и те какво трябва да направят?
    Да те мразят и считат за второ качество ?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Кака Гинка

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "antimediator":

    Какво предлагаш - да ги считаме за "първо качество" и да се радваме на изстъпленията им ли?!Когато отнякъде нахлуят огромни маси невежи,нагли,фанатизирани и готови на всичко човешки тълпи,това не се ли превръща в бедствие за обикновените хора? Стрелят,газят невинни хора или ги нападат с ножове по улиците,но никой не трябва да да казва лоша дума за тях,за да не мине за расист и ксенофоб?! Интересна логика,освен ако не си от тяхната черга...
  • 9 Браво

    5 0 Отговор
    Най-накрая една истинска статия !!!!!!!!
    Защо е без автор ???
    Дано да съм просто глупав….но
    Страхува ли се авторът да се подпише под истината ?????? Чак звучи логично в днешно време
  • 10 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "antimediator":

    Ей,antimediator, и такива като теб, докога такива хипер/мега/ултра образовани с нано опит ще поучават? И ти ще станеш ксенофоб, но чак когато дойдат и те дупнат с ножа зад монитора ти. За да стане по ясна позицията ми ще кажа че съм отрасъл в район със смесено население, българи, турци и помаци. Носили сме у тях яйца и козунаци на Великден, те са ни носили овче от Курбан Байряма. Естествено в огромната си част са добри, трудолюбиви хора. Само че защо не се разграничават от крайните ислямисти? Нещо им харесва идеята? Или под страх от репресии от своите? Не знаят за намеренията и възгледите на някои бъдещи "мъченици"? Тия дни проучване във Великобритания показало че дори и да научат, 30% няма да уведомят властите, какво ти говори това? Положението е такова, че само един,двама големи политици да признаят истината и патакламата започва. "Политически коректното говорене", или замижаване, само набутва проблема под килима и един ден той ще се появи двоен. Само че няма да е в техния мандат. Мултикултурното общество е велика идея, но има ли велика идея която човечеството да не е ос.. компрометирало?