Last news in Fakti

9 Юни, 2017 09:58 3 335 17

Рагин като диагноза за туризма ни

  • благой рагин-
  • туризъм-
  • швед-
  • ритник-
  • камериерка

Един празнодумец, за когото най-голям извор на гордост е факта, че е роден на една и съща дата с Тодор Живков

Рагин като диагноза за туризма ни - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съвсем сериозно бях решила, че темата "Рагин" е приключила за мен, след като снощи го чух как заеква и подсмърча на телефонната линия. Убийте ме с камъни, но ми дожаля - човекът е на възраст, подаде оставка и т.н.

И тъкмо да прибера ножа в ножницата, ей ги тази сутрин в дует - Рагин и Ангелкова, заедно ни обясняват как работели за подобряването на българския туристически продукт и еле-еле, утре към нас ще се затичат не шведски и баварски общи работници, а де що има синьокръвно и дебелопортфейлно войнство! Това коментира в профила си във Фейсбук Весислава Танчева.

Пропускам без коментар, че

Рагин изкара Виктор Николаев виновен за ситуацията - шегувка се човекът, какво толкова!

Обаче, покрай един грозен ритник и последвалото скандално предложение да си мълчим, пропускаме гредата в окото! ☝️

А тя е, че 25 години туризмът в България е представляван на международно ниво от един крайно несъстоятелен, с много скромни възможности и отдаден на нищонеправене човек!

Един празнодумец, за когото най-голям извор на гордост е факта, че е роден на една и съща дата с Тодор Живков, а отношението му към индустрията на гостоприемството се обобщава във фразата "ми, те, туризма и селското стопанство са си брат и сестра..". Кажи, баба, тенкю!

Та, като опряхме до чуждите езици, нужно ли е да казвам, че не говори нито един чужд език? Което не му попречи да обяви кандидатурата си за председателство на европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и да си навлече присмех по всичките земни кълбета...

Явно, тази езикова бариера му е попречила за 25 години да свърши за пет пари полезна работа за България и туризма?

Или поне се надявам да е така... Защото иначе излиза, че е от некадърност и невежество. Или от пинтилък.

Последното е много вероятно, защото организацията, която управлява (и която нямало да приеме оставката му!) е

ДВА ПЪТИ изключвана от международната организация,

в която би трябвало да членува, за да има смисъл от съществуването й!

Познайте защо?

Правилно - системно неплащане на членски внос и пълно отсъствие на каквато и да е дейност на международно и национално ниво!

Два пъти - през 2011 и през 2017, преди седмици! Няма такъв прецедент в световната история, да знаете! Няма сега да изреждам пропуснатите ползи, защото Толстой ще ми завиди, "Война и мир" ще ви се види кратък анекдот...

И накрая, като знам скромния капацитет на управителното тяло на БХРА, допускам, че наистина ще си го искат за председател и няма да му приемат оставката. Което ще зарадва Ангелкова, колкото и стресната да изглежда в момента. Защото й се явява нещо като дясна ръка, другарче в белите, един вид.

И защото рагиновците са драматично нужни не само на това правителство, но и на много други преди него!

Те са удобни, като стара възглавница - дрънкат безсмислици, хвърлят бомбастични глупости, разсмиват хората и всичко им се разминава, защото изгледат като безобидни идиоти.

Но не са! С мързела, невежеството и ограничеността си вредят не само на туризма, но и на всички нас, защото имат его, колкото връх Мусала и нямат никакви задръжки да говорят от наше име и да ни злепоставят пред всичко и всеки, почувствал се длъжен да ги слуша...

И ако се чудите защо въпреки очевидната си несъстоятелност, по екраните ви греят все рагиновци, да повторя - безобидни са за големите играчи в туризма и затова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dan4o

    36 4 Отговор
    Комунизмът все още не си е одтишъл и този е живото доказателство.Затова и ще сме последни не само в Европа още дълги години.

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "dan4o":

    Обясни го на тия дето "са построили България" и чакай да видиш как ще се "съгласят" , за тях единствените "правилни" туристи са от Евразийския съюз

    Коментиран от #11

  • 3 DUN

    21 0 Отговор
    Де да беше само на туризма.. Диагнозата е на цялата ни държавичка? Да дойде Лечителката!!
  • 4 Хайко

    31 1 Отговор
    Много добра статия!
    Слушах го сутринта по Нова...и както се казва - "Слушам и не вярвам на очите си"!!
    Този рагин.... този виден дон кихот....
    Щял "да помага с каквото може", не го пускали човека....той много искал да подаде оставка...
    Те навремето така и "комунистите много искаха да се оттеглят"....ама пък "ние много искахме да останат"...нямаше кой да ги замести...
    Боже Господи - Пази България от такива идиоти!!! АМИН!
  • 5 Да не се изложим

    19 1 Отговор
    Много чиновници (на различни по висота постове мислят така). Това, че те или техни подчинени не са си свършили работата, не е фатално, срамно или наказуемо. Срамно е, ако някой ги посочи и им поиска сметка. Но партийците на власт не могат да поведат България напред, т.к. са изтъкани от тази некадърност
  • 6 случаен

    18 0 Отговор
    На мен пък ми се ще всичко това да престане! Престанете да ни лазите по нервите! Какъв е смисълът?! По какви причини този човечец стана медийна и телевизионна звезда. С всяко свое появяване буди единствено и само възмущение и непоносимост. Българинът е свикнал на всякакви абсурди, само че това много му вреди, както и на държавата като цяло. Стига с тези ялови възмущения, от които не следва никаква промяна! Всичко продължава по старому и държавата ни няма никакъв престиж! На всички е ясно какви са туристите, които идват в България - алкохолици, наркомани, хазартаджии, убийци, побойници, боклукът на Европа! И причината за това е тази, че такива като Рагин насърчават тази сбирщина, затварят си очите пред престъпленията им в името на тлъстите печалби. Същевременно всячески гледат да заобиколят всякакви вътрешни и външни закони, защото така им изнася. Дебелоочие, позор, низост, гадост! Шведът или да влезе в затвора, или незабавно да напусне страната ни и никога повече и през ум да не му минава да се връща! Чудя се какво ще стане с малкото достойнство, което пазим някъде дълбоко в себе си?! И то ли ще бъде ликвидирано?!
  • 7 случаен

    26 0 Отговор
    И съм сигурен, че този не е единственият случай, при който нахален турист си позволява подобно деяние! Просто лош късмет за собственика на хотела със заснемането на отвратителния инцидент, на който всички станахме свидетели. Личи, че шведът никак не е пиян, а гузен, напълно съзнава какво прави, а когато някакъв служител се притече на помощ на горката жена, той бързо се измъкна със сигурна крачка. Това че е бил пиян, е гнусно недостойно оправдание! Ако миналата година пак е бил в същия хотел, кой знае как е ритал на воля, сигурен, че това просто няма никакво значение! Българио, майко мила!!!
  • 8 Патето Яки

    17 0 Отговор
    Черноморието и туризма = сива икономика.
    Няколко сезона за по 500-600лв хотелчета се ослушват и не дават касови бонове. Такситата по морето не дават касови бонове или лъжат клиентите с цени 5-6 лв на км. Пълна цигания.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Николай

    14 0 Отговор
    Рагин просто "гърми" като сравнително по-тлъст бушон в порочната схема наречена "Български туризъм". Само че реално от асоциацията ще го изпратят с "благодарност" най вероятно. Очевидно добро пране е текло през годините на прехода, а там където е текло... пак ще тече или както е казал Писателя "Мила, родна картинка".
  • 11 antimediator

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Кои са тия дето са "построили" България ?!
    Рагин като какъв строител го виждаш ?!
    Той е един кебапчия по дух и душа !
    Другите народи проведоха лустрация , изчистиха се от комунистическите мекерета и си подредиха нещата.
  • 12 Веселин

    16 2 Отговор
    Защо чужденците идват на алкохолен туризъм точно във България. Не защото им е много евтино напротив дори и е много по скъпо в сравнение със другите такива познати световни дестинации главната причина за този тип туристи да са тук е свободиата и безаконието в тази страна оправлявана от малумници кото са готови да потъпчат всички човешки права и цености на народат си във това една паплач пианици без значение от коя точака на светъ да си изкарват комплексите тук за сметка на няколко евро в полза на бизнесът тези пари са нищо в сравнение на негативите
    И щетите които полочава страната ни от такъв тип туристи затова всяка оважаваща себеси страна предлагаща туризъм подбира клиентите си и прилага цялата тежест на законат при такива прояви за да не ощърбва престижат и репотацията си. За това съветат ми към гн. Рагин е не със неговите изказвания да стимулира такива прояви а да подбира туристите които искат да почиват във България.

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    7 6 Отговор
    И пак комунистите и социализма са виновни за всичко. Ащо пускат нагли комунисти тоталитаристи пт шве ия да се гаврят с демократичните ни камериерки висшистки и хевропейските ни институции. Вече повече от четвърт век България се закрива под знамето на антикомунизма. И просъа ите реват ши реват. А демократичните западняци ги благославят подобаващо.
  • 14 зайо байо

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Веселин":

    Абе момче,много си неграмотен.Кой клас си завършил ?
  • 15 коко

    18 1 Отговор
    Хайде сега един общ ритник и за Рагин - НИКОЙ да не стъпва в комплекса и ресторанта му Жасмин в кв. Симеоново пък да го видим какво ще прави .................
  • 16 БАРБА ЯНИ

    10 1 Отговор
    ЩОМ НАШИТЕ ЧЕРНОМОРСКИ КУРОРТИ СА КОФТИ.......СИВА ИКОНОМИКА....ЛОШО ОБСЛУЖВАНЕ...ВСИЧКИ МАМЯТ.......

    МИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ БЕ ХОРА...НИКОЙ НЕ ВИ КАРА НАСИЛА.....ХОДЕТЕ В ГЪРЦИЯ....В ТУРЦИЯ....ИСПАНИЯ......
  • 17 СеСеСеРе

    3 1 Отговор
    Тоя е агент на началника на 6то РПУ и е под закрилата му