Last news in Fakti

25 Юни, 2017 13:30 6 320 23

Наигра ли се Марешки

  • веселин марешки-
  • прокуратура-
  • румяна арнаудова-
  • "воля"-
  • аптеки
Наигра ли се Марешки - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Набесне ли се?", питала майката на премиера малкия Бойко, когато се прибирал късно вечер от игра. Този щрих от житието на министър-председателя стана ясен тези дни в негово телевизионно интервю във връзка с оперирания му менискус. За Бойко не е ясно, но един друг политически играч от новата парламентарна вълна май се набесня. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Веселин Марешки и още двама депутати от парламентарната група на партията му "Воля". И този път работата е много по-дебела от шамарената история с общинския съветник от Варна и председател на новоучредената пария "Възраждане" Костадин Костадинов. И от разправиите около пицарията в морската столица, с които телезрителите трябваше да лягат и стават маса време. Изнудване и заплахи над собственици на други аптеки, да прехвърлят част от собствеността си на негови или близки фирми. Или да спрат дейността си. За непослушните - трети вариант. Близо до тях се отваря "наказателна" аптека с драстично по-ниски цени и така до изсмукването на силите на непокорния търговец.

Разследването на Окръжна прокуратура - Варна започнало през декември 2014 г., а визираните случаи ни връщат още в 2011-12 г. Дамата в черно от родната прокуратура Румяна Арнаудова бе подготвила и набор от стъписващи за порядъчните люде конкретни разпореждания на Марешки във връзка с офанзивата му към конкуренцията.

Остава открит въпросът, защо чак сега се стигна до искането на Цацаров. Чак сега ли, след като Марешки разбърка картите и вкара себе си и цяла група народни представители в парламента, разследващите установиха представената от Арнаудова печална картинка. За времето, през което е текло разследването, Веселин Марешки най-напред странно се оказа президент на "Локомотив"-Пловдив, а след фиаското под тепетата се превърна в знаме на борбата с картелите и монополите. Създаде верига от бензиностанции с най-евтиното гориво у нас, основа партия, участва в президентските избори, където остана четвърти с 11,12%, а след парламентарните стигна и до Народното събрание.

Остава усещането, че някой го пусна да се да налудее и наиграе, както той си знае. Картел на горивата се оказа, че няма, но сънят на големите босове в бранша за година-две бе отнет. А народът стана подозрителен към дейността им, независимо, че присъстват на родния пазар от дълги години. Подобно на "наказателна" аптека в родната политика се яви "Воля" и на изборите го отнесоха останалите под чертата съседи в класирането - разцепените десни. Които от коалиционен партньор на ГЕРБ в предния парламент, влязоха в бокса за смяна на стратегия и тактика. "Воля" подби цената и дори реално занули стойността на политическите послания с евтино гориво и още по-евтини закани към статуквото, от което всъщност стана неделима част.

Успехът на "Воля" и отпаданато от играта на Реформаторите развърза ръцете на Борисов да се коалира с Обединените патриоти - твърде дискусионна, но единствена опция, без която отивахме към правителство на малцинството. Тормозът на Радан Кънев и капризите на останалите десни остана в миналото. Сега Борисов управлява на спокойствие с непретенциозните патриоти, от където единствено долита "Шоуто на Валери", а ролята на опозиция остава за шумните, но безопасни социалисти.

Изпълни ли ролята си еманципираният Марешки? Стана ли ненужен? Може ли да се превърне във Франкенщайн, ако остане в играта, след като опиянен от политическия си пробив става все по-неуправляем и непредсказуем. В интервю преди няколко месеца Борисов заяви, че лично за него Марешки е разочарование. Какво имаше предвид премиерът - по традиция никой не зададе уточняващ въпрос. "Влизането на Марешки в парламента е диагноза за целия ни народ", твърди опонентът му Костадинов. А дали прокуратурата не можеше да се намеси превантивно, преди диагнозата...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диагноза за целия ни народ

    28 21 Отговор
    Марешки е проект на мафиотската групировка ТИМ-Варна!
    Методите му на работа са СЪЩИТЕ КАТО ТЕХНИТЕ!
    СТРАХЪТ УПРАВЛЯВА и носи слухове до убеждението на народа.

    Коментиран от #13, #17

  • 2 Той

    8 13 Отговор
    Марешки е човек на Пеевски,не го ли разбрахте.
  • 3 Валентин

    18 16 Отговор
    Марешки е един нагал психопат. Който с исключителната си наглост е успял в продължение на години да пречупва психиките на обикновен ите хора. Където и да беше по света,отдавна щеше да е в затвора за поне 20години. Изнудване,притискане и рекет са единствените способности на този
  • 4 еммм

    22 7 Отговор
    Ами още един път"Честито" на всички, които гласуваха за малкия месия и го легализираха политически !
    Поне сега колите им да бяха пълни с евтино и качествено гориво да сикаже чове профали си душичките за нещо, а то какво стана ?
  • 5 случаен

    23 15 Отговор
    Простащината яко навлезе в политиката ни. Тя направо ни завладя. Наглецът Марешки, който години наред разиграваше коня си както си иска, нагъл, противен простак, който под закрила вършеше безобразията си, докато си измисли партия и нагло, както той си знае, нахлу в политиката, за да се чувства още по-закрилян в безскруполните си дела. Наглостта, обидите, лъжите, скандалджийството се сипят като градушка по главите на нещастния българин, наглеци, които вместо да бъдат съдени се перчат в парламента и не само там. Принципът в момента е "ако умрат, хвърли ги в някоя гора". На никого, с много малки изключения, не му пука за хората. Всеки гледа да се намърда колкото е възможно повече във властта. Едно безпринципно боричкане, което след реализация, не дава нищо, само скандали, разправии и взаимни обвинения. Омразни, изживяващи се като народни герои политици, фалшиво играещи някакви роли, които никак не им подхождат, за тях е важно, че те си вярват! Разчита се на простотията и наивността на нещастния българин.
  • 6 Стоян

    19 6 Отговор
    Ама доказа , че може да караме с по ефтино гориво вече 2 години Сега го почват им енно картела на горивата И шараните кълвът плюят го и си зареждат от него
  • 7 един там

    23 8 Отговор
    Поръчкова статия. Изливате помия,ама който се върже да му е честито!Повтаряте едни и същи неистини и се наслаждавате на собствената си псевдо аналитичност.
    Господин Ганев защо не бяхте толкова активен в оплюването на някой от другите пишман народни представители,а все Марешки ,та Марешки Ви е в устата? Абе те другите хрисими,ангелчета направо,бе! Как само ги наричате "порядъчните";кой са тия порядъчните,бе? Напиши им имената,та да ги знаем и ние.Хайде поздрави и от мен-нищо лично-ха-ха.
  • 8 гост

    35 7 Отговор
    Въпрос до всички плюещи: Ако Марешки затвори бензиностанциите си тази вечер, каква ли ще е цената за литър утре сутрин?
  • 9 един там

    26 1 Отговор
    ЦЕНАТА ЩЕ БЪДЕ ТАКАВА КАКВАТО ПОЖЕЛАЕ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ, АМА НЕГО НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ДА ГО ПЛЮЯТ!

    Коментиран от #15

  • 10 един там

    14 2 Отговор
    БРАВО ИСТИНСКИ ДЖЕНТЪЛМЕН:
    Първо предупреждава Алчните търговци на лекарства,че има намерение да изгради аптека в района. В случай ,че те не вземат под внимание-БЕЗПЛАТНО ПОДНЕСЕНАТА ИМ ФИРМЕНА СТРОГО КОНФЕНДИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ-просто изгражда НОВА АПТЕКА.
    КОЙ ИМ Е КРИВ НА БАКШИШИТЕ?
  • 11 anonimen

    2 1 Отговор
    naposledak na koito i kanal da se spra vse gospoja arnaudova na ekrana i naposledak mnogo hvanali mnogo oavinitelni aktove i kvo sled vseki brifing balgaria osaena v strasburg i nama viovni ami haide veche koito porachva muzikata da vzeme i da sia plasha
  • 12 anonimen

    2 1 Отговор
    g-jo arnaudova !prestapnicite gi zmaem ,prestapleniata im sashco .kopa shce ima fiktivni prisadi ?moje li da se oshcetava darjavata s milioni polzvaiki slujebnoto si polojenie i nakraa poneje zaema visok post nevinen ? shco za npk e tova ?
  • 13 Анамнеза

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "диагноза за целия ни народ":

    Перача на украински пари си е чуждестранен проект а всеки знае че, който дава капитала той дърпа и конците.

    Коментиран от #18

  • 14 гост

    22 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Картел на горивата се оказа, че няма,.......
    пхах ха ха ха, и аз така си помислих :)
  • 15 Jimy

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "един там":

    Него няма да смеят да... ето защо толкова години няма и една читава инсталация за данъчно замерване на горивата от Лукойл колко нефт влиза и колко нефт излиза от там. Това кога ще се разбере
  • 16 Фалшиви новини

    13 2 Отговор
    големи идиоти има в БГ медии,амсалаци бих казал. Всички мразят Марешки ,но зареждат коли в неговите бензиностанции,хубаво ,но той има и аптеки ,хайде купувайте редовно от тях и не пропускайте да пиете хапчета-три пъти на ден..Толкова енергия за да унищожите и малкото различно , не е идеален, по скоро като всички други , но поне народа вижда малко далавера от вътрешни битки...нямало картел в БГ,защото има БАРДЕЛ ...
  • 17 един

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "диагноза за целия ни народ":

    Е И? Какво като е проект? Всеки все на някого е проект. И всеки е дошъл на власт с долни и подмолни методи. Няма как да успееш ако играеш почтено. Марешки лично на мен, и на всеки друг обикновен човек, ми носи СПЕСТЕНИ ПАРИ ОТ ГОРИВО И ЛЕКАРСТВА НАД 2000ЛВ ГОДИШНО! Никой друг политик не ми е дал и 1 лв до момента. Ако ще да е изнудвач, ако ще да е убиец дори, пак ще гласувам за него, въобще не ме интересуват нито ГЕРБ, нито БСП нито никой със смешните си идеали. Да живее Марешки!
  • 18 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анамнеза":

    и какво ако е перач? Аз имам интерес от ниските му цени и това е положението. Ако ще да е не перач, ами мияч, по-добре той от колкото някой друг. Като ще сме мафиотска държава, поне да се възползваме от това и ние, обикновените хора.
  • 19 Бай Тенн

    6 0 Отговор
    Дали Марешки е виновен, че отново вдигнаха цените на цигарите Дали той ще е виновен и като увеличат цената на тока Сигурно....Вие не се касайте обаче, пишете си под диктовка, все пак хляб ядете от това писане
  • 20 незнайко

    8 0 Отговор
    ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ СИСТЕМАТА, ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН ! С това си деяние го показва главния прокурор Сотир Цацаров. Откак е на този пост, не е извършил нищо, което да зарадва БЪЛГАРИТЕ !
  • 21 гост

    10 1 Отговор
    Тук има няколко платени трола, които срещу пари ще оплюят и собствената си майка! И на децата от детската градина им е ясно, че става въпрос за скалъпени смешни обвинения срещу Марешки, който им е крайно неудобен защото се опитва да говори истината! КЗК е една смешна и продажна организация, която служи за подлога на властимащите. Нямало било картел! Алоо, за толкова ли прости ни имате? Утре ще кажат, че слънцето изгрява от запад и трябва да им вярваме!? И имали някой, на който да не му е ясно, че основната задача на "независимата" прокуратура е да изпълнява политически поръчки!? Има Господ и той вижда какви мръсни и долни душици управляват бедната ни родина! Един ден всички ще си платят за това, че гледат само собствения си интерес, а този на народа и страната- кучета го яли!
  • 22 Дизел

    4 0 Отговор
    Абе ако не беше той още щяхме да караме на 2.30 2.40лв... Във Варна дизела е 1.64лв
  • 23 българка

    0 0 Отговор
    Как може толкова прост и агресивен човек да се стреми да управлява народа ни?! Толкова съм разочварована от плоскостта на тезие му, от тесния му мироглед и нападателна реч към останалите парти без да се предлагат конкретни решения!