18 Август, 2017 07:57 9 530 23

Какво пишат в Германия за идеите на Каракачанов

  • граница-
  • красимир каракачанов-
  • турция-
  • бежанци-
  • охрана
Какво пишат в Германия за идеите на Каракачанов - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Намерението на България да използва армията за охрана на границата заради бежанците се натъква на остра критика в Германия. Пред "Ди Велт" българският военен министър поиска армейски части да пазят границите на ЕС.

В интервю за вестник "Ди Велт" българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов призовава

ЕС и НАТО към твърд курс по отношение на бежанците.

Неговата стратегия за нелегалната миграция предвижда засилване на охраната по границата с Турция. "За затягане на граничния контрол в бъдеще ще използваме и армията", казва той.

Агенция Франс прес посочва по този повод, че България планира разделянето на границата на пет зони. "Във всяка една от тези зони ние ще разположим въоръжени подразделения, които ще охраняват определени участъци от границата", казва Каракачанов. Става въпрос за разполагането на до 600 войници по границата, сред които и специални бойни части: "Практиката показва, че военните са много по-ефективни от полицаите. Освен това е много трудно да осигурим достатъчно гранични полицаи", казва военният министър.

Освен това България планира да засили видеонаблюдението на границата, вкл. с камери за нощно виждане и дрони. Франс прес припомня, че България е част от т.нар Балкански маршрут, по който бежанците се опитват да достигнат до Западна Европа. Откакто границата с Турция е почти напълно затворена с телени заграждения, броят на бежанците значително е намалял, посочва агенцията.

В интервюто си за "Ди Велт" Каракачанов критикува ЕС, че досега не е успял да затвори средиземноморския маршрут на бежанците. "В Италия и Гърция трябва да разположим войски на НАТО и ЕС и при нужда да защитаваме външните граници на ЕС и с военна сила", призовава Каракачанов.

"ЕС пое ангажимент да закриля бежанците"

Германската католическа информационна агенция KNA пише, че от правозащитната организация Рro Asyl са разкритикували остро плановете на българския военен министър. "Това би било грубо нарушение на международното право и на човешките права", е цитиран да казва председателят на Рro Asyl Гюнтер Буркхард. Той критикува също и действията на други държави:

Решението на Италия да изпраща военни катери към Либия не може да бъде оправдано, също както и сътрудничеството между Италия, Германия и други страни от ЕС с либийското правителство и неговата брегова охрана", казва той и призовава германското правителство да преустанови "сътрудничеството" си с либийските власти.

Сегашната политика на страните-членки на ЕС "за възпиране на бежанците" е в нарушение на човешките права, твърдят от Рro Asyl. "ЕС се задължи да закриля бежанците", припомня Буркхард.

Германските медии цитират и държавния секретар за вътрешни работи Гюнтер Крингс, който за радио SWR заяви, че и през тази година Германия ще приеме немалко бежанци - той посочи 6-цифрена сума. От началото на годината в страната са пристигнали нови почти 100 хиляди души, допълни той. "Ако всички европейски страни приемаха също толкова бежанци, тогава нямаше да говорим за бежанска криза", уверява Крингс. В същото време обаче той подчертава, че трябва да се прави разлика между бежанците, бягащи от граждански войни, и такива, които се опитват да се избавят от бедността. "Голяма част от хората, които пристигат в Европа през Либия, не са бежанци по смисъла на Женевската конвенция за бежанците", допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как не

    90 6 Отговор
    Как не могат да разберат либералите, че допускането на тези маси чуждоземци и чуждоверци по нашите земи и в нашата цивилизация няма да доведе до нищо хубаво, а само негативи. Ще има безработица, ще има тероризъм, ще има затворени общности, ще има изнасилвания, но от друга страна пък нека либералните европейци да се почустват както български пенсионер на село заобиколен от роми, които са мого крадат и пребиват за пенсията. Не народ а мърша.
  • 2 ИВАН

    40 2 Отговор
    Те там на запад хората не са свикнали да се лишават от нищо, и сега като ги е засърбяло нещо ... някои по нежни местенца .. :)
  • 3 Грос

    28 30 Отговор
    Червената армия е виновна за изпедерасването на Германия! Руският солдат явно е изнасилвал поголовно не само германките!

    Коментиран от #4, #9, #13, #21

  • 4 ICXSREXREGNANTIVM

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Грос":

    Вашата ” Червена армия ” е следствие - запитайте се дали е разумно да се борим с последствията вместо с първоизточника ?
  • 5 дос

    50 2 Отговор
    kво ни интересува кво мислят швабите и други от е.с ние трябва да си пазим границата така както турция ако влезе имигрант в Бг.нелегалнлно стреляш на месо те това е.
  • 6 Ввв

    51 2 Отговор
    Абе кой го е грижа какво казва някаква п..руга за правата на човека,армията на границата да стреля на месо и за месеци ситуацията ще се нормализира
  • 7 321

    38 1 Отговор
    Хайде стига подвеждащи заглавия. Защо не напишете какво би казала ПЕГИДА за намеренията на Каракачанов. Не Германия, а някаква неизвестна правозащитната организация Рro Asyl била нещо казала.
  • 8 boticha

    44 2 Отговор
    Тази държава си е наша и ще си я пазим кактоНИЕ си искаме ,а германците ако искат да си развъждат каквото им харесва....

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    9 8 Отговор
    Благодарим на германците-ето ,сетили са се за нас хората,уважили са ни с внимание.Какво да правим обаче с останалите държави,дето не само че нищо не пишат за нас,но дори не се интересуват дали сме живи?!
  • 11 Куровед

    6 17 Отговор

    До коментар #8 от "boticha":

    Да, ни проблемът е че ние не си харесваме държавата и ходим да живеем в Германия точно заради Каракачановци и др. такива недомислия в политиката.
  • 12 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    16 1 Отговор
    Германците да не се правят на много интересни, защото именно заради толерантността и обичта на баба им Маркал към бежанците, в цяла Европа се лее кръв ежедневно. Такива като нея, които вече започват да толерират дори и хомосексуалистите, само защото им трябват повече избиратели за следващите избори, май е време да си ходят.
    П.С.П.
    Сигурно Хитлер се обръща в гроба, заради това, в което се превърна Европа - гетото на планетата Земя.
  • 13 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грос":

    От пропагандата сериозно те сърби Д-то. Я ми кажи кой разръчка положението в световен план, че тия тълпи от емигранти заваляха към Европа? Я ми кажи защо там, където американец пипнал, то всичко изсъхва? В Ирак и Либия все още е мазало, след техните намеси. Не може все за всичко да са ти виновни руснаците.
  • 14 гочугера

    11 0 Отговор
    Едно време когато османлийте са нападнали и превзели половин Европа, само България е воювала с тях около 60г. И после падаме под османско иго за около 500г и тогава никой не ни е помогнал, сега положението е същото. Ако не ни помагат поне да не ни пречат, щото ще реват после! ...те вече реват щото гледай кво става всяка седмица. За това по добре да мълчат и да си седят на дебелите задици!!!

    Коментиран от #22

  • 15 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    поредната фалшива новина.българия поставя български воиници по границата с турция ,нещо което трябваше да се направи от преди поне 6-7 години ,а уж немците били против това.всъщност немците не са против това,а правозащитна католическа организация.има огромна разлика между меркел и някои свещенник католик в германия ,но кои ти гледа важното е дасе троли.иначе немците са прави че трябва бежанския проблем да не бъде проблем само на германия,италия,българия ,гърция ,а на всички в европа пропорционално ,но централноевропеиските страни отказаха да се солидаризират и сега немците пак трябва да се нагърбят.
  • 16 шшш

    5 0 Отговор
    100 000 терористи ислямисти пристигнали в Германия и искат всички държави всяка година да приемат по толкова..Каква е тази омраза към Европа и нейните граждани ,защото последствия се виждат навсякъде в Европа..какво правят имигранти-само получават социални помощи и търсят начини да убият местните, по заповед на баш свине от Идил..
  • 17 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо не си ги приемате а задължавате и другите страни ? С какво сте "по по най" . Еднополюсен модел в света, няма никога да има !!!
  • 18 незнайко

    0 0 Отговор
    Хитлер не можа да завземе Европа със сила, но Меркел се мъчи да я окупира с бежанци !!!
  • 19 БайМанаф

    1 0 Отговор
    .....Публикувано във факти.бг: Германската католическа информационна агенция KNA пише, че от правозащитната организация Рro Asyl са разкритикували......

    Не беха ли католици ония дето ги порицаха като хомо-секс братство и то във най-висшите си среди... Какво ли остава за нишите - секс, наркотици и рок&роол... (Скачам... търкалям... Като магаретата в пепелта на село!)
  • 20 реалист

    1 0 Отговор
    Да го д.хат германските европ...ли , ще си го преместим в другия крачол . Браво на Каракачанов ,най-сетне адекватна реакция по въпроса с м...лите "бежанци"
  • 21 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грос":

    Няма начин Русия пряко или косвено да не е виновна!Четете геополитически анализи и може би хаоса в главата Ви ще се разсее!
  • 22 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "гочугера":

    А заедно с османците са дошли и циганите, които повече от 600 години не могат да се интегрират, а продължават да живеят в гета и вече са 10 % от населението. Така ли ще приобщим и новите мигранти?!
  • 23 Кольо

    0 0 Отговор
    да го д*хот ЕС