Last news in Fakti

29 Август, 2017 16:08 5 014 15

Симеон да посреща чужденците, щом се излагаме

  • симеон-
  • доня маргарита-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • валери симеонов
Симеон да посреща чужденците, щом се излагаме - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След всяко високопоставено посещение у нас и особено след това на френската първа двойка, започна да се долавя все по-трайна тревога у част от широката фейсбук публика, че дойде ли чужда делегация у нас, неизбежно ще се изложим. Защото сме недодялани и прости. А сме такива, защото сме потомци на шумкари и няма кой да ни покаже как се правят нещата в белите страни. Доколко вече са бели е съвсем друг въпрос. А няма кой, защото аристокрацията ни, доколкото я е имало, е напъхана в общ гроб след Народния съд. Остатъците от нея са се озовали в лагери, а миналите между капките са притихнали в мишите си дупки, уплашени до смърт. Кой да ни учи на етикеция и държавен протокол?

Интелигенцията ни пък, дето толкова чакаше свободата, особено тази на словото, и поседя на парламентарните банки във Великото народно събрание, бързо съжали за това и полузасрамено се скри. Няма я никаква. Току се появи някое тежко интервю на някой полузабравен културтрегер, звучащо като обвинителен акт към публиката. А често и като окончателна присъда за целия народ.

"Кънчо нежности не знае", се казваше в една закачлива поема със сексуален привкус на народния гений. Ми, такива сме си. Какво да правим, щом финесът ни е чужд? Ще се учим в движение. Както във всичко останало - демокрация, политика, бизнес...

Какво направихме на морето с французите. Бойко се държа като на юбилеен събор на Ловнорибарския съюз. Екатерина Захариева дойде и си замина с прословутата си рокля "Ших си я сама". Десислава Радева най-после уцели тоалета, но безпощадните фейсбук-естети усетиха лъжичката катран в кацата с меда. Обувките й били с гол връх. Сиреч, като сандали. Стърчали й пръстите. Пък Бриджит така и така - абе, класа...

Има лек и за това. Планът е простичък. Още с началото на новия парламентарен сезон депутатите да гласуват специален статут на Симеон и доня Маргарита. Който не само, че им дава право, но дори ги задължава да посрещат и изпращат чуждите делегации, които ни посещават. По конкретните въпроси гостите да си преговарят на четири очи с Бойко, Румен Радев или който ги замени на постовете им по някое време. Дори не искаме да знаем, какво са си говорили. И без друго ползата от това е като захарния памук - лапнеш нещо, глътнеш нищо. Поне да не се излагаме във видимата част. С бившия цар и съпругата му гафове в поведението, приказките и дрескода са напълно изключени.

Добре, но ако не се навият? Ами, ако не стане с добро, ще им пратим Валери Симеонов. Човекът се доказа с акциите на Слънчака. Не се побоя от героите на 90-те, парцелирали плажовете и заведенията на черноморския бряг. Влезе смело в битката с децибелите. В резултат на което DJ Станчо още си търси един разклонител с четири гнезда...

Но, да се върнем на темата. Ако царското семейство откаже да ни помогне в борбата с етикецията, Симеонов да ги заплаши с преразглеждане на реституцията. Да им намекне в деликатния си стил, че дворецът във Враня бързо може да се превърне в пионерски, пардон, скаутски лагер. А царските гори лесно могат да се върнат на лесничействата в Самоков, Дупница или докъдето изобщо стигат. Котаракът в чизми знае най-добре границите.

Смятате, че няма да кандисат ли?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    21 12 Отговор
    Статията е абсолютно точно попадение в целта! Браво!

    Коментиран от #15

  • 2 неподкупен магистрат

    16 4 Отговор
    Това с двореца във Враня много ми хареса и отдавна трябваше да се случи.И с горите също не е лошо.А на тоя Симеон не му давайте алкохол,че много припада,да не ни изложи и той,дет се вика :)
  • 3 Наско

    10 2 Отговор
    Симеончо е зел дал.някое от синчетата да идва да заработи заради татко и дядовците че много бели са ни докарали до главата.
  • 4 Кибик

    22 4 Отговор
    Не сме всичките недодялани и прости. Недодялан и прост е Суджука.
  • 5 Да дойдат холадците

    8 6 Отговор
    И Симеончо е от тези дето ни оправят за 800 дни. Явно не става. Рсуката аристокрация ни направи прилична държава, която ние успешно доведохме до унищожение. Време да поканим някоя по-далечна нация. Холандците са много подходящи: имат кралица, знаят как да си устроят държавата. Дано прихванем нещо от тях.
  • 6 гнида

    11 1 Отговор
    Написаното ми хареса и го прочетох с удоволствие , но бих казал , че е написано в стила на "Казвам ти дъще , сещай се снахо " ..... хахз , благодаря на автора !
  • 7 Ения

    4 3 Отговор
    Много точно!
  • 8 onq s konq

    8 6 Отговор
    Искам да обясня на автора на статията,ЧЕ НИКОЙ ГОСТ НЕ ИДВА ЗА ДА БЪДЕ ПОМПОЗНО ПОСРЕЩНАТ И НАХРАНЕН,А ЗА ДА СВЪРШИ НЯКАКВА РАБОТА-БИЛО ТО ВЪВ ВРЪЗКА С ПОЛИТИКА,ИЛИ БИЗНЕС.Пък да ангажираме бившия цар на преклонна възраст срещу стотици хиляди хонорар да посреща и да изпраща гости,а съществените разговори да се водят с Премиер и Президент...това са ...сещате се какво.
  • 9 ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ

    11 1 Отговор
    Точно Симеончо-комарджията е от най-висока класа, да ги посреща той, ха-ха!
  • 10 goni

    8 0 Отговор
    Прекрасно чувство за хумор! Жалко че няма повече автори, като Милен Ганев! Той може да оправи настроението даже на onq s konq , който е лишен от чувство за хумор!:) И , като повечето такива хора не го съзнава!:) Прости му Господи!
  • 11 Георг Георгиев

    1 1 Отговор
    Все още не е ясно чия собственост са тези имоти??
  • 12 Евгени Минчев

    6 0 Отговор
    Да направим Евгени Минчев премиер. Той знае етикета и определено е по-добър от Борисов. Като бивш ватмат, той знае болките на хората.
  • 13 Пеньо

    3 2 Отговор
    Симеон и Маргарита! Добре, но няма само да се кланят и ръъкуват, а ще трябва и да си говорят! За кражби ли? Че Мони друго не знае!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Бих се съгласил,ако не беше писанието за Валерката Симеонов.Като достоен ортак на Митето-Очичките той нахлу именно в дискотеката, която Митето опита да превземе с бандата си(и гризна дръвцето).
    А тъкмо Митето е "от героите на 90-те"...