11 Октомври, 2017 10:36 3 161 17

Психотест за знак „Стоп“? Поредната глупост!

  • стоп-
  • знак стоп-
  • кат-
  • промени-
  • движение
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предложението да се взема шофьорската книжка за неспиране на знака „Стоп“ е поредната глупост.

Това мислят 51% от читателите на Факти.бг. В анкетата са гласували над 1000 души. От тях едва 17% мислят, че рестриктивната мярка е наложителна.

Шофьорите, които преминават на знак „Стоп“, без да спрат, ще се разделят с книжките си, а след това ще бъдат пращани на психотест, за да си ги вземат обратно. И то само ако го издържат.

Освен това от контролните им талони ще бъдат отнемани по 13 точки. Това е залегнало в поредния законопроект за промяна на Закона за движение по пътищата. Предложението идва от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението.

Все пак 29% смятат, че действащата в момента мярка е напълно достатъчна.

Лош закон, но закон! Това казвали древните римляни и стриктно налагали и спазвали правилата. Това е една от причините да създадат империя на Три континента, а Средиземно море да им стане вътрешно езеро за екскурзии.

В България променяме все още топлите закони с оправданието да станат още по-добри. Нужна е воля за спазването на правилата за движение. Да забравим: „А, сега какво пра`им“!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    29 4 Отговор
    С всеки изминал ден се чудят каква тъпотия да измислят, как по бързо да откажат хората да шофират собствен автомобил...

    Коментиран от #7

  • 2 гост

    29 0 Отговор
    Каквито и наказания да се запишат в закона спрямо нарушителите му няма да се промени нищо докато не се ограмотят и социализират хората, на които им се издават шофьорски книжки . А това означава да се спре подивяването на населението. Няма как деца, които се избиват в училище, претрепват и учителите си като навършат 18 години да се държат интелигентно зад волана. Тези, които пък са възпитали и отгледали диваци също няма от къде да изкарат социално поведение. Така, че скъпи законотворци, започнете с размисли как да ограмотите населението и да му вмените такива ценности, които да водят не до изтребване, а до зачитане на себеподобните.
  • 3 OAF

    14 3 Отговор
    А какво стана с изправянето на завоите? В този дух ми се вижда са и тези предложения за промени...
  • 4 321

    34 3 Отговор
    Психо тест за всички членове на работната група подготвила помените и парламентарната комисия, която ги предлага на НС.
  • 5 Валя

    14 1 Отговор
    Извинявайте, обаче престанете да творите простотии. Елате в София в "Надежда" 2, на ул. Дравски бой", за да видите как след поставяне на знак за еднопосочна улица шофьорите влизат в насрещното движение и не им пука, особено жените - шофьори. Катаджиите стоят в патрулка на 10 м. Отгоре на всичко шофьорите ти подвикват да пресичаш по-бързо. А там има детски ясли и майки с деца. Миг невнимание и колата в насрещното те е отнесла!
  • 6 Morgoth

    23 2 Отговор
    Спирането на СТОП е изключително важно в САЩ и Канада, защото там няма знак за път с предимство и стопа е основния знак за регулиране на предимствата. Там обаче стоейки пред стопа задължително имаш пълна видимост, а тръгнеш ли без нарушение от него вече си с предимство.
    В Европа стопа е до голяма степен еквивалентен на обърнатия триъгълник. А в България стоповете са така поставени, че ако спреш на тях много често нямаш никаква видимост и трябва да спреш и след тях защото иначе рискуваш живота си.
  • 7 писна ми от тъпотии

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Те се опитват да ни изгонят от държавата,по всякакъв начин
  • 8 Иван Господинов

    8 3 Отговор
    То какво ли ни е наред. Линията на знак стоп обикновено се намира в зона без видимост. Ако спреш на нея, трябва да спреш отново няколко метра по-напред за да видиш какво се случва на пътя на който излизаш. За това обикновено хората се "приплъзват" на стопа но там идва другият по-голям проблем. Повечето хора едва контролират автомобилите си и веднъж потеглили твърде мудно взимат решения дали да ускорят или спрат рязко за да избегнат нещо което виждат в последният момент като примерно мотористът появил се от нищото. За това правят най-тъпото в уплаха си натискат спирачката и запречват пътя. Занм умразата на всички към мотористите и това че тия хора е по-добре да умрат ама освен мотористи понякога ей така идват и едни доста по големи камиони които пък и да искат не могат да спрат.

    Коментиран от #13

  • 9 Случка

    6 1 Отговор
    Пияниците изобщо не спират на стоп, а надрусаните спират и чакат да светне зелено.
  • 10 ТояСБуя

    5 5 Отговор
    Този малумен знак е най-добрата им хранилка на тези хрантутковци. На кръстовище със по половин километър видимост в двете посоки, хоп знак стоп. Естетвено няма да спра на този знак като виждам, че няма нито една идваща към мен кола.
    Аз предлагам петиция за ЗАБРАНА да се поставя този знак и премахването му от закона!
    Триъгълника върши всичко което прави знак стоп, но без възможността да бъдем тормозени за това че не сме спряли на празно кръстовище!
  • 11 Тъпак

    10 4 Отговор
    Няма да измислят как да дадат на хората, ами пак ще вземат. Съгласен съм за по-строги наказания, ама чак за знак "Стоп" е смешно. Законите са добри с малки изключения, но прилагайте ги. Обикновенно изгаря някой човечец който за 20г е нарушил веднъж и са го изхващали. А дрогирани и пияни, без книжки си джиткат на воля
  • 12 браво

    10 5 Отговор
    Толкова ли е трудно да се спре на знак Стоп?Отнема няколко секунди ,но простаците бързат към Отвъдното.Жалко че не загиват само те ,а убиват такива ,които спират на знак Стоп.Трябва още да се завишат глобите.Българинът е простак по природа и се оправя само с бой и глоби.Боят при сегашната ш...на Демокрация е неприложим.Остават глобите.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аз съм Аз

    4 4 Отговор
    АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА
  • 15 Расулюлах

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "браво":

    И за кво да спирам като виждам че от никъде не идва кола?просто така да не ме сметне системата за луд и да ходя на психо ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сталин

    0 0 Отговор
    по мое време на червено можеш да завиеш на дясно