29 Октомври, 2017 13:55 5 151 17

Кралството на кунилингуси и фелацио

  • харив уайнстийн-
  • кралство-
  • холивуд

Харви Уайнстийн разби приказката за Холивуд

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Холивуд е кралството на мечтите. Блестящият дворец, в който сънищата се сбъдват. Крепостта, която защитава либералните идеи и демокрацията, демонстрираща възхода на свободното общество.

Сега се оказа, че тази крепост е била изградена насред ров, запълнен със семенна течност и дамски парфюм.

Харви Уайнстийн доскоро беше считан за легенда в Холивуд. Като продуцент той създаде истинско ново течение в киното, което комбинираше идеите на независимото и качествено изкуство и тези на комерсиалните филми.

Лентите, зад които той стои доказват, че Холивуд може да съществува не само благодарение на супергероите и извънземните. Уайнстийн стои зад заглавия като „Добрият Уил Хънтинг“, „Криминале“, 'Джанго без окови“, „Речта на краля“ и „Влюбеният Шекспир“. Неговата дейност е дала път в индустрията на имена като Куентин Тарантино, Мат Деймън и Бен Афлек.

Дълги години Уайнстийн беше колосът, крепящ Холивуд на раменете си, и шампионът на Демократическата партия. Сега той е сринат изгнаник. Това стана, след като години наред Уайнстийн „прослушвал“ актриси по халат и във възбудено състояние.

Повечето от най-известните актриси в Холивуд си признаха, че са били жертви на сексуален тормоз от страна на Уайнстийн.

Сред тях са Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Лупита Нионго. Насилвани или направо изнасилвани са били още асистентки в компанията на Уайнстийн, както и журналистки.

Особено потресаваща е историята на италианската актриса и режисьор Азия Ардженто. Тя призна, че когато била на прослушване при Уайнстийн, той директно и разтворил краката и след това й направил орална любов. И тук идва истинският скандал.

Самата Ардженто признава, че в последствие отново е имала сексуални контакти с продуцента. Тя твърди, че било от страх, само че се оказва, че тези контакти са й отворили доста врати в бизнеса.

Оплаквания за намеци и насилие отправиха още Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Адвокати обясняваха, че те са проговорили чак сега, защото вече не се страхували. Само че от какво имат да се страхуват специално те двете.

Джоли е дъщеря на легендарния Джон Войт, което ще рече, че само с една дума е можела да приключи целия кошмар. Самата Полтроу е дъщеря на режисьора и продуцент Брус Полтроу. Те двете едва ли са били беззащитни момичета незнаещи за какво става въпрос.

Още повече и двете са имали връзка с Брад Пит. Излязоха сведения, че Пит се е опитвал да се саморазправи с Уайнстийн, когато разбрал, че той се е опитал да посегне на Полтроу, която по онова време му е била гадже. В последствие той сключи брак и с Джоли, така че едва ли има шанс да не е знаел и за нея. Само че си е замълчал.

Мат Деймън разказа, че знаел за обвиненията на Полтроу отдавна. Научил от приятеля си Бен Афлек, който в миналото имал връзка с Полтроу. Самият Деймън обаче не обърнал особено внимание, тъй като по онова време Полтроу се славела като любимката на Уайнстийн и получавала главни роли наред в неговата компания „Miramax”. Самият той предполага, че вероятно двамата са сключили споразумение за мир. Така Полтроу получавала големи роли, а Уайнстийн е избегнал проблемите.

Лупита Нионго обяви, че Уайнстийн е искал да я масажира, докато гледали филм в имението му. Тя настояла тя да го масажира и избягала в момента, в който той решил да си свали панталоните. Представители на Уайнстийн обявиха, че той си спомня различен случай и че дори преди време Нионго лично го е поканила на своя премиера на Бродуей.

Тоест тук има едно огромно лицемерие, което разбива красивия свят на Холивуд. Оказва се, че самият Уайнстийн е сключил редица извънсъдебни споразумения за поверителност.

Сексуалното посегателство несъмнено е нещо отвратително. Явно обаче доста актриси са се възползвали от кратки заигравания с продуцента, за да получат по-сериозни роли. Не е случайно, че Уайнстийн в продължение на над 20 години е пипал къде ли не. Просто за някои жертви е било по-полезно да осребрят унижението вместо да го разкрият.

Оказва се, че редица актьори са предполагали за случващото се. Те обаче се оправдават, че не са предполагали за какво точно става въпрос. Всъщност е много вероятно да са предполагали, но са предпочитали да не си развалят отношенията с човека, който може да продуцира бъдещите им филми.

Дълги години Уайнстийн държеше в ръцете си някои от най-силните роли в Холивуд. Ако искаш да си актриса в блокбастърите, отиваш в „Дисни“. Ако искаш да си актриса от елита обаче отиваш при Уайнстийн, който работи с най-добрите режисьори и продуцира филмите – претенденти за „Оскар“.

Не е случайно, че истината лъсва чак сега. През последните години Уайнстийн не носи онази магия и застана зад няколко, не чак толкова успешни проекта. Колосът се смали и просто дойде време да бъде сринат.

Проблемът е, че цялата либерална доктрина на Холивуд беше разбита. Само преди година много от тези хора върло защитаваха програмата на Хилари Клинтън и посочваха Доналд Тръмп като сексуален насилник и хулиган. Самият Уайнстийн е сред водещите дарители на Демократическата партия и личен приятел с Клинтън и Барак Обама.

Редица холивудски актьори се възмущават на изявления срещу имигрантите или срещу малцинствата. Сексизмът пък е престъпление номер едно. Сега се оказва, че много от тези герои са си затваряли очите или просто са се правели, че не забелязват масови актове на сексуално насилие. Как обаче един Куентин Тарантино да нападне Уайнстийн, след като той стои зад повечето му филми.

Вече обаче започнаха да се появяват все повече обвинения срещу известни актьори за неприлично поведение. В момента Холивуд се опитва да си измие ръцете с Уайнстийн. Много актьори и актриси се възмущават, поне публично, от неговите действия.

Само че много от тях преди години ръкопляскаха на крака, когато Роман Полански получи „Оскар“. Същият онзи Полански, който от десетилетия отказва да се върне в САЩ, защото е осъден за изнасилване на малолетна.

Между другото онова изнасилване е станало в дома на Джак Никълсън, като неговата някогашна приятелка Анджелика Хюстън е чула доста неща до вратата. Още един пример за лицемерието, което цари в този бизнес, когато се говори за сексуален тормоз.

Преди няколко дни Кейт Уинслет наивно заяви, че е чувала за сексуален тормоз в тези среди, но не вярвала, че това е истина. През тази година пък Кейси Афлек получи доволни аплодисменти при получаването си на „Оскар“, въпреки че и срещу него има обвинения за изнасилване и тормоз.

Днес в Холивуд е тихо. Уайнстийн беше изгонен от компанията си, която е пред фалит. Индустрията ще прехвърли своите грехове на оралните ласки, раздавани в неговата спалня. Идеята за царството на мечтите и либералните идеи обаче рухна. Тези, които преди година псуваха Тръмп за неприлични сексистки реплики по време на частен разговор, днес мълчат виновно, защото ако не са знаели, до голяма степен са подозирали за поредица от кунилингуси и фелацио, които техният добър приятел е осигурявал на гърба на начинаещи актриси.

Тази индустрия е съградена върху наркотици, секс и мръсотия, които отчаяно се опитва да забърше. Докато го прави обаче ще е добре да не чете уроци по морал на обикновени хора, които явно са доста по-морални от нейните представители. Кралството вече не е толкова красиво, колкото ни го представяха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    42 0 Отговор
    Чел съм,че и М.Монро също е пробила така навремето в киното,с чукане.Нищо ново под слънцето.Така е и в музикалната индустрия,пък и не само.
  • 2 Кинаджия

    13 17 Отговор
    Росенчо никой не те кара насила да гледаш Холивудски продукции.
    Не всичко е така както го представяш. Но и проявяваш лицемерие именно защото и в БГ особено по Черноморието секс туризма и мръсотията процъфтяват с всеки изминал сезон . Слънчев бряг вече не е толкова красив , а просто покварен .
    From LA with Love

    Коментиран от #9, #13

  • 3 Пазарен Либерализатор

    57 0 Отговор
    Значи всяка една начинаеща ковра, извиняван се, актриса, е могла да откаже свирките и шлякането на конвейр и да развие живота си в професионалното счетоводство, домакинство или продажбата на перилни препарати. На всички е ясно, че във Холиууд няма непорочни жени.
  • 4 Хасан

    38 1 Отговор
    Нормално си е ..всеки мъж с власт и пари иска да мушне чушлето някъде..иска го и селския кмет,и областния,и министъра и премиера и президента ,и диктатора и демократа...и собственика на кафе с сервитьорката и директора на банката с служииелката.....имах си хас тоя да не го е правил с жени по които си пада половината от човечеството ...
  • 5 Къртев

    34 0 Отговор
    То винги ще е така. Ако не е Уйнстийн ще е някой друг. И това не е сексуален тормоз, а си е проституция на най-високо ниво. Просто вече к.рвите са постигнали независимост и са решили, че са били унижени, защото това, което са постигнали не ги прави щастливи. Еми така е, в живота не е, като във филмите. След, happy end живота не свършва, като във филм, той си продължава.
  • 6 А така

    27 0 Отговор
    Във България всички звезди (с малки изключения) са станали такива също със секс, къде вагинален, къде и откровено анален. И тук не говорим за мъже и жени, това е подробност. Яко са ги разпорили всичките, ти как мислиш са там...
  • 7 Свещената гора

    17 2 Отговор
    Росене, каквото и да се говори създал е велики филми. В манастири филми не се правят. Актрисите са пълнолетни и са взели своето. И вземи си оправи заглавието - пише се кунилингус...
  • 8 FUCK OF

    20 2 Отговор
    Оо..НЯМА ЛОШО....ДАЖЕ Е ГОТИНО.....
    КАКВО ТОЛКОВА СЕ ШАШКАТЕ....?
    ПАРИТЕ И СЕКСА (ПОРНОТО) ДВИЖАТ СВЕТА...
    НАЛИ ЗНАЕТЕ....БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА....

    ТОВА Е .....
  • 9 From Pernik with love

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кинаджия":

    Фактът че си "кинаджия от LA" е досатъчен да те класира като продажник за шепа долари или обещание за кариера.Защо не пишеш какъв натиск упражни щабът на Хилари в Холивуд,а пишеш за Слънчев бряг?Какъв Слънчев бряг бе брато?Какви пет лева.Хайде стой си там,гледай да направиш някой минет на яхтата на голям продуцент и не пиши вече тук.А ако дойдеш в бар "Винкел" в Перник,обади се - ще участваш в "Умирай трудно"5.Без хонорар.
  • 10 Бай Шиле

    10 1 Отговор
    Статията е отлична.Браво на момчето.Когато /и ако/ се сети че това е мероприятие на Чаеното парти,Бръшляновите университети,Мей Флауър и т.п.,като проба дали ще проработи и за новобогаташа Тръмп,да пише пак.Такива журналисти ни трябват а не толупите столетници от 90-те години.
  • 11 miro

    18 0 Отговор
    Само извратени евреи има там. В холивуд други не приемат.Всички са като секта, начело с Уайнстийн / Уайнщайн/. Те измислиха порното, за да развратят християнския свят. Още Хенри Форд в знаменитата си книга "Интернационалните евреи" пише по каква причина е създаден холивуд и какви поръчки изпълнява до днес.
  • 12 реалист

    18 2 Отговор
    Интересно ,що тия всичките не се оплакаха на време в медиите, ами чакаха първо да глътнат хонорарите от филмите ,да ги изядат та тогава се сетиха че имало посегателство срещу тях ??? Дали пък и те не са си послужили с някое мръснишко номерче че да вземат ролята преди другите ??? Ама и тя световната "журналистика" лапне една дума и само я дъвче кат гума ...
  • 13 Morgoth

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кинаджия":

    Защо да не гледа? Те филмите им са хубави. Ама нека не се правят на морални стожери, защото са много далеч от това.
  • 14 goni

    6 1 Отговор
    Няма какво да се заблуждаваме! Жените така си правят кариера! А, дали е Холивуд, или младичката симпатична сервитьорка от кварталното барче?! Се тая!:) Но, понеже САЩ достигнаха нещо наистина необяснимо! Всяка шаврантия на която си помогнал изключително много по всякакъв начин! Може да те съди и да те осъди защото си и доставял не само всевъзможни материални облаги , а и редовен оргазъм!!!:) Е! Как няма как да не спечели Тръмп!:)
  • 15 Радо

    5 0 Отговор
    Ако съм знаел, навремето да съм учил за продуцент, а не за инжинерин...тюхх!!
  • 16 ЯГЪ

    2 0 Отговор
    гледайте филма " Боуфингър "
  • 17 Иван Господинов

    9 0 Отговор
    Еми от секретарка десета дупка на кавала до суперзвезда за няколко години как се става. Даже ми е трудно да повярвам, че са вършели нещо против волята си. Да получиш толкова много слава и пари и изведнъж да се озовеш на високоскоростната лента след като си една безлична сива мишка от тълпата все трябва да те бива в нещо. Тука за далеч по-мижави службици с готовност дават всички дупки предварително навлажнени и подходящ тонус.