Last news in Fakti

29 Октомври, 2017 14:27 2 707 14

Нинова оцеля и вбеси ГЕРБ

  • корнелия нинова-
  • герб-
  • бсп-
  • георги гергов-
  • опозиция
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака да й строшим главата...". Точно така, по възрожденски почин, Корнелия Нинова свика своите на конгрес. Уж по дребни въпроси. Дребни, поне според "деветимата", дето готвели пуч на председателя и евентуална колаборация с ГЕРБ. Или поне безопасно съществуване в кротък унес като псевдоопозиция. Нинова ги изненада. И запази лидерската си позиция, както наскоро предвидиха и читателите на ФАКТИ.

Да, Георги Гергов е прав - такива въпроси могат да се решат "и на пленум, и на друго...". Ангел Найденов и Атанас Мерджанов от групата на низвергнатите също се правеха, че не разбират какво става. Може и на пленум, вярно е, но Нинова реши да го направи от по-висока трибуна. За да се чуе от мало и голямо, че си поиска и спечели вот на доверие. Без такава точка да присъства в дневния ред. И съответно си спечели още време. Настъпи главата на вътрешната си опозиция, докато още е малка.

А там нямат готови варианти. Нали не си представяте, че имат готовност да изправят на пожар, който и да е от деветимата срещу нея. Гергов само го маркираме пътьом, остава и него да изтипосат. Така всяка друга опция отива доста напред в бъдещето. Нинова си изпълни перфектно съботника. Качи си душманите на конгреса и ги пусна отвисокото. На всичкото отгоре така издразни управляващите с успеха си, че им провали неделята заради никому ненужна пресконференция.

Добра, лоша - с Нинова БСП има гарантирано второ място на републиканското първенство. Възможно е това да е таванът й като председател. И на нея, и на партията. Но по времето на някои от деветимата партията беше на път да изгуби и това. Дали БСП с Корнелия е алтернативата за България е отворен въпрос. Но че тя се разправи с алтернативата си в партията, доколкото я е имало, вече е факт.

Иронията е, че двама, сочени за някогашни "седесари", като нея и Гергов, се дърлят за властта в БСП. Толкова по-лошо за социалистите с партизанско потекло и десетилетен сладък сън на Позитано 20...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвъ Цвъ

    57 19 Отговор
    Мдааа Цвъки физкултурника се е разстроил яко и не спра да цвъка и вече медия неоцвъкана не остана !!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баце

    33 8 Отговор
    Каква ти малка змия цяла ламя няма да е лесно но сега му е времето. Мачкай и не се бой и много бой
  • 5 Чаушеску

    6 12 Отговор
    Склерозите в атака ура-а-а

    Коментиран от #8

  • 6 БАБА ГЕНА

    14 6 Отговор
    Проблеми има във всяка една партия.И хубавото е ,че в някои от тях се говори открито и свободно.Но в партията на аз съм прост,няма подобни неща.Там не смеят да го критикуват за каквото и да е,страхуват се от него.При тях няма така наречената демокрация.
  • 7 Извън закона

    10 9 Отговор
    От заглвието помислих че става въпрос за ПТП с Нинова хахаха )))
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГЕРБ

    5 13 Отговор
    Не се възбуждайте толкова бе след един нещастен конгрес.Още на следващите избори,нищо,че са много далече,ще понесете поредния бой,лощото е,че му свикнахте,а ние от ГЕРБ,все още Ви се връзваме.
  • 10 Корнелия Нинов

    6 3 Отговор
    Смятам да свикам ОФ- то и да сваляме властта ! Сега очаквам и колегите от ДПС, ДСБ, АБВ, ДА БЪЛГАРИЯ, ЗЕЛЕНИТЕ, ДЕОС, ТРАКТОРА И АРХОНТА И БАРЕКОВ също да се включат! А аз трябва да реша кога да е пучът! Ще го съгласувам с Каракачанов!
  • 11 запомни

    8 3 Отговор
    Българската държава възкръсва като държава, в резултат от победите на руското оръжие, по време на руско-турската война през 1877-1878 г.!

    В знак на благодарност, българите участват в състава на 2 анти-руските коалиции. И през двете световни войни!

    Сега България пак е против Русия!
    Тя е членка на НАТО.
    На територията и са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ.
    А в България не е имало дори един руски войник след края на 2-та Световна война...

    ........................................................................

    Нинова, който инициира референдум за излизане от НАТО и го изпълни - той ще спечели!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Истината винаги боли

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "запомни":

    България не е изпратила един войник срещу Русия,а Русия е изпращала,кой е прав в случая,да не вярва вече на Русия???
  • 13 Истината винаги боли

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "запомни":

    От мините които са заложени от Русия,България не може да си стъпи на краката вече никога.Заселване на Българските земи с татари,черкези и други благо и с чужда вяра племена.Отвличане с измама и с договори с Османската империя на стотици хиляди Българи от Българските земи и нанасяне на смъртен удар върху бъдещето на България.Намесване с подмолни цели в Сръбско Българската война,създаване на македонска нация и ,,македонски език" и още хиляди лоши неща против ,,по малкият брат"Народ който е построил и кръстил най големият си църковен храм на руски светец не е НЕБЛАГОДАРНИК....

    Коментиран от #14

  • 14 боли я

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината винаги боли":

    и виждам, че те е заболяло :D

    ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ КИРЛИВОТО НАТО!