Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 06:00 4 970 32

Лъжите за Октомврийската революция

  • ленин-
  • октомврийска революция

Марксизмът-ленинизмът се превърна в „опиум за народите", в оправдание за зверски убийства, грабежи и безчет други престъпления в името на една идеология

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Октомврийската революция изобщо не е била това, за което ни я представят. От самото начало тя е една голяма лъжа. А днешните управници в Русия не само не смеят да кажат истината, но дори фабрикуват нови лъжи.

Това пише в коментар за „Дойче веле“ Миодраг Сорич.

Още древният римски философ Августин Блажени е казал, че е по-добре да претърпиш поражение с истина, отколкото да спечелиш с лъжа. Лениновата лъжа за комунизма, че този строй щял да осигури по-добър живот на селяните, работниците и интелектуалците, победи през есента на 1917 година. Всички клетви и уверения се оказаха обаче празни обещания. Марксизмът-ленинизмът се превърна в „опиум за народите", в оправдание за зверски убийства, грабежи и безчет други престъпления в името на една идеология. Комунистическите лидери съсипаха живота на няколко поколения, избиха милиони хора, предизвикаха най-масовите гонения на християни в човешката история. Така наречената Октомврийска революция беше огромна катастрофа, която сложи своя трагичен отпечатък върху целия ХХ-и век.

Кажете истината!

Болшевишките историографи разполагаха с предостатъчно време, за да разкрасят Октомврийската революция и да я представят като събитие, каквото всъщност никога не е имало: народно въстание на масите срещу Временното правителство, инсталирано след Февруарската революция. Истината обаче е друга. На 7 ноември 1917 заможните жители на Санкт Петербург гледат представление на Фьодор Шаляпин. В същото това време по-бедните хорица се редят на опашки, за да си купят брашно и захар на силно завишени цени - в крайната фаза на Първата световна война обикновените руснаци са заети предимно с физическото си оцеляване. Но каквото и да са правили руснаците на този ден, повечето от тях не са искали и да чуят за болшевиките - въпреки умората от войната, въпреки разочарованието от политиката. Ленин и Троцки обаче са обладани от желанието да вземат властта. И понеже никой не защитава Временното правителство, планът им сработва. Именно оттук тръгват всички по-нататъшни беди.

В наши дни е редно да се запитаме как се отнася сегашното руско правителство към катастрофата от 1917 година. По този въпрос Кремъл изглежда безпомощен и объркан, а това впечатление се засилва от противоречивите му действия. Нищо чудно всъщност, тъй като властовият апарат в Москва и до днес носи отпечатъка на съветската ера. Решенията там се взимат от хора, които са социализирани по времето на комунизма. Хора, които са израснали с митовете и лъжите на червената пропаганда.

За съжаление днешна Русия не разполага с морален авторитет от ранга на личности като Александър Солженицин или Андрей Сахаров. Личности, които без недомлъвки да нарекат революционерите на Ленин с истинските им имена: фанатици, престъпници, крадци, убийци. Вместо това техните деяния се омаловажават.

100 години по-късно: още една лъжа

Показателно в това отношение е едно мероприятие, което се провежда на 7 ноември в Санкт Петербург: четене на стихове както на „червените", така и на белогвардейците. Идеята на организаторите е да покажат, че и от двете страни на гражданската война, отнела живота на 5 милиона души, са се сражавали „патриоти". Така президентът Путин ще може да се изяви като големия помирител на нацията.

От политическа гледна точка това може и да е разбираемо, защото мантрата на Путин гласи именно стабилност. В крайна сметка обаче Кремъл всъщност съдейства за изфабрикуването на една нова лъжа за Октомврийската революция. Защото Ленин, Троцки и Сталин не са били никакви патриоти.

Още преди 500 години Мартин Лутер е казал, че лъжата е като снежна топка: колкото по-дълго я търкаляш, толкова по-голяма става. С риск да прозвуча патетично, ще добавя това: само „слънцето на истината" може да стопи „комунистическата топка от лъжи". Дано бъдещите поколения в Русия имат повече смелост да погледнат историческата истина в очите. Едва тогава Русия ще започне да се отнася подобаващо към ужасяващите събития отпреди 100 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Снайпериста

    26 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #4

  • 3 Червен интернационал

    53 6 Отговор
    С Петдесет милиона швейцарски франка, ЕВРЕИТЕ са финансирали Руските ЧИФУТИ-Улянов Троцки и Сталин за налагането на КОМУНИЗМА в Русия !

    Коментиран от #5

  • 4 Бляд

    21 14 Отговор

    До коментар #2 от "Снайпериста":

    на мястото на паметника на окупационната съветска армия.
  • 5 Господ Бог е светлината

    33 6 Отговор

    До коментар #3 от "Червен интернационал":

    Инвазията за изкореняването на християнските ценности продължава!
    Осемдесет процента от световните "лидери" са с юдейски корени.
    Техният БОГ е мамона /дявола/,но краят им наближава.
  • 6 Обективен

    20 18 Отговор
    Sorry Сорич, но ако Кремъл, разбирай Путин, ти се виждат " безпомощни и объркани" , то май на теб ти трябва помощ - психиатрична!!!
  • 7 БОБИ КОЧА

    17 9 Отговор
    "Дойче веле "без коментар!
  • 8 Бесен Язовец

    15 29 Отговор

    До коментар #1 от "белогвардеец":

    Барчо и Бесен Язовец няма да се хващат за палците щото не знят да се навеждат като вас слугите на алчните капиталисти чу ли ? А тоя п....м сръбски или хърватски какво е писал за ДВ ми е през......... И малките деца знаят че октомврийската революция е революция на правдата

    Коментиран от #19

  • 9 БреБре

    19 13 Отговор
    Ама моля Ви, Дойче Веле! Образец за обективност и дълбочина. :)
  • 10 До тролчетата

    23 11 Отговор
    Хонорарите след 18,00ч. на ул.Позитано-20
  • 11 Пазарен Либерализатор

    27 17 Отговор
    Колкото и да е болезнено истината трябва да ви се набива в кратуните. Дойче веле е доста по-авторитетно от РИА Новости и ТАСС.
  • 12 Morgoth

    33 8 Отговор
    СССР съсипва не само нас, но и самата Русия. Ако не беше комунизма Русия можеше да е не само военна, но и икономическа сила, равна на Европа и САЩ.
  • 13 Guest1

    10 3 Отговор
    Коментар №3 е написал много точно. Другото е излишно
  • 14 no name no face no number

    16 18 Отговор
    Лавров е велик, най- качественият политик в момента.
  • 15 начо

    13 8 Отговор
    юдейско болшевишки преврат финансиран от германия
  • 16 Майли Саиръс

    24 6 Отговор
    Нито е била велика, нито социалистическа , нито революция ! Измислица от начало до край . Нито пък е имало залп на Аврора . Но това не пречи залпове все още да гърмят в някои чугунени глави !
  • 17 Израилъ Лазаревич

    14 4 Отговор
    Разсипването на силните държави организирайки " революции " май се оказва патент на световните иудеи - ционисти. Сваляне на законната власт - избиване и прогонване на аристокрацията интелигенцията и образованите хора и установяване на деспотична и безмилостна тирания - защо мразите ционистите ?
  • 18 Киро

    10 13 Отговор
    Империята на злото - без нужда от повече думи!
  • 19 наблюдател

    15 11 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    За каква правда говориш? Правдата на 0,8% от населението, колкото са болшевиките тогава, които свалят едно законно правителство и за да задържат властта си избиват над 20 милиона в предизвиканата от тях гражданаска война и последвалия глад. Които прекъсват естествения ход на развитие на Русия и я превръщат в "империя на злото", която днес защитава най-мракобесническите режими в света - Сирия, Северна Корея, Ирак и пр., налагайки собтвената си "справедливост". А също и на нас българите, с вечните си опити да ни пренапише историята и да ни заличи от картата на света. Затова "хора" като теб нямат правото да се наричат българи!

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИБЯ

    9 8 Отговор
    Глупава, исторически невяна статия написана за пари.
    Пълно опростачване на Дойче Веле.
    Напишете нещо ителигентно да ви повярват хората.
    100 години лъжи.
  • 22 Botev

    11 3 Отговор
    Какво става под масата (без знанието на простосмъртните) в историята се разкрива след доста години.
    1. Германските концерни дават на Ленин пари и условия да печата и разпространява в-к "Искра" - без който сигурно нямаше да говорим за революции и комунизъм. Стратегическата цел - отслабването на Русия пред вид очакваните опити да бъде завладяна ...
    2. Ленин получил 50 000 000 немски пари, а Троцки - 63 000 000 за да направят тази революция...
    Останалите неща са подробности - добри или лоши - но апетитите на Запада към Русия се развиват и по-късно - Втората световна война

    Коментиран от #23, #28

  • 23 Бреееей

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Botev":

    А бе, Ботев, а бе, несрето! Кой ти ги даде тези точни цифри, че направо ме шашардиса със знания бре?
  • 24 Обективен

    7 11 Отговор
    Истината е, че и за селяните и за работниците и за интелигенцията животът беше по-добър в СССР! Така, както за същите тези животът беше по-добър и по социалистическо време у нас. Особено сравнен с този до 09.09.44. Факт!!!
  • 25 С300

    8 6 Отговор
    само като видя дойче веле и спирам да чета...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 юрист

    5 5 Отговор
    По отношение на “воср“- бях на около 9-10 години, когато родителите ми решиха, че за да не допусна някой гаф, който в последствие да ми коства образованието и живота, трябва да науча кой е бил ленин. Виждам един портрет. Обясниха ми, че това бил чичко ленин. До тук- О.К. Следващият портрет обаче е на жена и ми се казва, че това била надежда крупская. Аз попитах- това е жената на чичко ленин, нали, за това портретите им са един до друг. Баща ми се смути изключително много, защото тогава родителите ми не бяха разведени, и само ми каза- НЕ , ТОВА Е ДРУГАРКАТА МУ. Аз обаче никак не успях да разберата какво точно ми казва и като любопитно дете, се опитах да изясня нещата- “Да, де- това е съпругата му“, на което баща ми се ИЗЧЕРВИ и побърза да преминем на друг портрет:) После питах и майка ми- какво значи една жена да е другарка на един мъж, но да не му е жена:) Нашите са се видели в чудо с мен, защото просто е нямало как в прав текст да ми кажат, че надежда крупская е била любовница на ленин и той е живял с нея във фактическо съжителство, но НИКОГА не й е предложил ЗАКОНЕН БРАК:) Ако ми го бяха казали, щях да го кажа в училище, а от това щеше да има неблагоприятни последици за родителите ми...

    Коментиран от #30

  • 28 юрист

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Botev":

    Това беше втората ми чуденка по време на соца, преди да стана пубертет. Абе как така се случва, че ленин бяга от русия, ама....живее все в БУРЖОАЗНИ квартири и най- вече- С КАКВИ ПАРИ осъществява това бягство от русия, с какви пари се храни, облича и живее:D Още тогава ми просветна, че или руската “омразна буржоазна власт“ не го е търсила/ преследвала чак толкова усилено, или че той е получавал от някъде парички, и то солидни суми, за да поддържа буржоазен начин на живот в чужда държава:) Естествено, не споделих това с родителите ми- вече бях започнала да разбирам, че по соца някои неща по тези въпроси не се изричат дори и пред тях....

    Коментиран от #31

  • 29 юрист

    5 2 Отговор
    Коментар № 27 е написан по повод на ФАЛШИВИЯ социалистически квазиморал, който обслужваше легендата за воср и чичко ленин. По това време в България беше забранено фактическото съжителство на мъж и жена, властта искаше заживеят ли заедно мъж и жена, до 2-3 месеца да сключат и граждански брак, а гуруто на воср беше живял според “гадните капиталистически буржоазни правила“ заедно с любовницата си , БЕЗ БРАК....В началото на 90тте години вече се говореше открито, че ленин е бил сифилистик и че малко нещо “минал под дъгата на другия бряг“ и това била истинската причина да не сключи законен брак с крупская, която била наясно с реалното положение на “любимият й мъж“:)
  • 30 АНТИКУРИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Ми ти и сега си" любопитно дете "
  • 31 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    ленин е издържан един сериозен период в неговия живот от бандата на сталин ,която се занимава с рекет и грабежи в региона на каспииско море,които в онзи момент е място с огромни инвестиции и печалби.тва помага после в бързото израстване на никому неизвестния грузинец заедно с бандата му.ето човека водил бандата и единствения дето е бил над сталин в подземния свят.после сталин по братски му се отбалгодарил!!!!такава благодарност да очакват и троловете когато станат ненужни!тва е сталинова награда.смяххх!
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%BE_(%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BA)
  • 32 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Ленин беше бедно селянче на издръжка от Запада!Сифилиса сам си го хвана и го отпратихме обратно да заразява с комунизъм себеподобните си недоразвити мужици!