Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 11:00 1 935 17

Радан Кънев: БСП да изхвърли Иво Христов

  • иво христов-
  • бсп-
  • червена армия-
  • евреи

Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена. Това коментира в профила си във Фейсбук Радан Кънев.

Първо, то е безобразно оскърбление към паметта на хората, които с огромен риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски произход - свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и обикновени граждани.

(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия...)

Второ - то е гавра с чувствата и традициите на нашия народ. В цялата ни модерна история, огромното мнозинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и против всяка форма на политическо насилие.

Трето - то е нечувана обида към мнозинството от българите днес. Нищо не може да оправдае определението “дебили” - и то за хора, които с основание се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото твърдение, че тази човечност е била конюнктурен продукт на войната между две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, но може би най-важно: Тази обида произлиза от представител на традицията на агресивно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и никога не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и чужда военна сила, извърши и най-мащабното престъпление на етническа основа в българската история - срамния “Възродителен процес”. Престъпление, чийто тежки последици тегнат и до днес.

Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане.

Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банкя

    18 11 Отговор
    Ей за първи път да кажеш нещо стойностно бай ..й!!!
  • 2 Прометей

    13 13 Отговор
    радка плитката да го д..а и да не се занимава с.......МЪЖКИ дела
  • 3 стоян георгиев

    8 15 Отговор
    без хора като кънев в българския парламент сме обречени на запазване на статуквото,а без дясна политическа формация ще бъдем бедни докато не открием огромно количество нефт или газ .няма как с убавци като христов да се случи нещо положително,а тяхната модификация в другите партии само доусложнява нещата.
  • 4 Радо

    17 11 Отговор
    Ми прав е за съжаление професорът за 80-те процента дебили,като събера гласувалите за ГЕРБ, БСП, и патриотите, излиза точно 80%.

    Коментиран от #8

  • 5 Изи

    10 6 Отговор
    Плачът на Радан ми прилича на крокодилски сълзи. Много патос, много нещо само и само да някой да ги забележи тия у десно, дето никога вече няма да влязат в парламента.
  • 6 Жик так

    6 6 Отговор
    Тоя пък Дълбокия защо се бърка в мъжките работи?
  • 7 1973

    5 6 Отговор
    Кой е Радан Кънев? Кой го пита и защо какво му е мнението?!?
  • 8 психолог

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    В съвременната психология на развитието понятие "дебил" не съществува, защото се смята за дискриминиращо и обидно. Нарича се "умствена изостаналост" и се мери в степени. По това което си написал мисля, че си между първа и втора, но доста преди господин професора.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Радо

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "психолог":

    Благодаря за оценката все пак, колега!...Аз може да съм дебил/имбецил, но никога не съм гласувал за ГЕРБ, БСП, патриоти........, а тия, които гласуваха три пъти за хунтата, според мен със сигурност са пълни идиоти!!
  • 10 Бат Саше

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "психолог":

    Вземи си смени ника и не се мисли за психолог, че ти е много тъмна тази материя! Не се изаквай повече така, с тези компетентности. Жалко ако наистина упражняваш тази професия!
  • 11 мнение

    4 3 Отговор
    Е Радане ..народа ще реши кой да е в парламента, както реши къде е твоето место' затова нямаш право на мнение като обществена личност , а само като лично мнение от което никой не се интересува
  • 12 Оня с коня

    4 1 Отговор
    БСП е антибългарска организация, те даже не са партия, никога не са били. Това е организирана престъпна група. Не се учудвайте, че един от тях ни нарича дебили, това е така защото не ги докарахме на власт, ако и да избрахме президент назначен от резидента на КГБ в България ген. Решетников. Другия път ка то го срещна тоя в метрото ще го направя за смях, макар, че едвали ще посмее да се появи пред хората.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Све

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИВЧО, ОТ МЕН ИМАШ - У Г З !":

    Изказването за 80% е за такива като теб.
    Ако си от Столипиново или Факултета, ти дължа извинение
  • 15 ИВЕ, БОЛНИЧЪК СИ В ГЛАВАТА

    3 0 Отговор
    КАКТО И ДЕКАНА НА ЮНИВЕРСИТЕТО. А СЕГА БСПето, ДА ТИ БЕРЕ ГАЙЛЕТО. КИТКА РОСНА ЛАВАНДУЛА, ПРОФЕСОР БИЛ И ГОЛЯМ ПРАЗ.
  • 16 ВЪПРОСССС

    0 2 Отговор
    Кой беше пък този Радан Кънев,и кой поиска той да се изказва.Нали се разпадна котилото ви бе г-н Кунев,опа Кънев.
  • 17 реалист

    2 0 Отговор
    Радане , московските подлоги като тоя псевдо професор никога няма да свършат . Те са си платена креатура на кремълкото ФСБ и се задействат по сигнал без дори и да се замислят . Те самите са си дебили ,не очаквай да разберат какво са направили.