Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 16:00 2 850 27

Сгафиш ли, не се отчайвай - просто обвини Путин

  • александър симов-
  • владимир путин
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опитвам се да обобщя и то съвсем накратко всичко, което съм чувал, че е постигнал Владимир Путин в последните две години:

1. Изкара Великобритания от Европейския съюз.
2. Избра си президент на САЩ.
3. Чрез подставено лице си избра президент на България.
4. Намеси се във френските избори.
5. Вгорчи радостта от победата на Меркел в Германия, защото се намеси и там.
6. Отцепи Каталония от Испания и предизвика размирици.
7. Изби всички мирно режещи глави умерени опозиционери в Сирия.
8. Лично изнасили Мерил Стрийп.

Това последното не са го съобщили още, но нека да не губим вяра в евроатлантическото фентъзи.
Днес чета, че Тереза Мей е оревала света, че Путин се е намесил и в изборите във Великбритания, а аз лично вече виждам всички намеси на Кремъл в конкурса мис "Монокини", за да подрият великата западна цивилизация с провокациите си. Според мен някой някъде е родил нов модел за кризисен пиар: "Сгафиш ли нещо, не се отчайвай. Просто обвини Путин"

*от личния профил на Александър Симов във фейсбук


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОБИ КОЧА

    84 15 Отговор
    Много точно написано
  • 2 goni

    64 9 Отговор
    Съгласен съм с всичко!:) Ама, това за Мерил!:) Вярно жената хващаше око на млади години! Ама, сега!:) Е! И той ги навъртя годините така че .....! Но, иначе всичко е много вярно!:) Е! Ако не са руснаците кой да е?!:)
  • 3 onq s konq

    17 64 Отговор
    Автора "бил чул" ...от някъде...случайно...за изброените от него неща.А НЕ Е ЛИ И ВИДЯЛ ПУБЛИКУВАНИТЕ КУПИЩА ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ ЗА ТОВА?Ами не е.По простата причина ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ ДОКУМЕНТИ НЕ ПОДКРЕПЯТ ТЕЗАТА МУ!

    Коментиран от #25

  • 4 юрист

    23 56 Отговор
    А сега- сериозно! Ако видиш публикувани материали в европейските и световни медии, че:
    1. Кирилицата е написана от руски граждани и не е българска азбука
    2. Кирилицата идва от “македонските земи“, независимо , че през онова време те са били в състава на Първата българска държава
    3. Съветската червена армия спасила българските евреи през 1943г.
    4. Русия ще изкупи цяла България
    5. България била некоректен търговски контрагент, обаче... нито една минута не е закъсняла с плащанията си по договорите си за доставка на руски природен газ
    ЗНАЙ, ЧЕ ТОВА Е ЧАСТ ОТ РУСКАТА ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ И РУСКАТА НЕГАТИВНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ЗА КОЯТО ПРЯКО Е ВИНОВЕН ПУТЛЕР!

    Коментиран от #8

  • 5 юрист

    18 51 Отговор
    Списъкът ми трябва да бъде продължен с :
    6. България е прекратила споразумението с русия за руския газпровод южен поток
    7. Българите трябвало да целува краката на руснаците, защото те са я освободили
    8. България била неблагодарна държава спрямо русия
    9. България била “еврогейска държава“ и “болонка на сащ“
    10. България била враждебна на русия държава, която първа е обявила русия за свой враг
    11. България щяла да бъде “прегазена“- т.е. окупирана от руската армия за 8 часа, ако русия е поискала точно това
    Всеки е свободен да допълни списъка на руските ЛЪЖИ И ГАВРИ С ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ И С НЕЙНИЯТ НАРОД.

    Коментиран от #12, #20

  • 6 наблюдател

    24 2 Отговор
    По време на Мюнхенската конференция (1938 г.) Чембърлейн и Даладие предават Судетите (а след това цяла Чехословакия) на Хитлер защото "са населени с етнически германци". Самия Даладие казва, че Хитлер "излишно е демонизиран" защото той просто иска по доброто за Европа. А Чембърлейн връщайки се в Лондон заявава: "Джентълмени, донесох ви мир."
    Правите ли паралела? Искате ли същото да се случи отново? Аз не.
  • 7 юрист

    10 37 Отговор
    Ще е добре авторът на статията- г-н Симов, лично да отговори на моите коментари № 4 и 5 и да каже- лъжа ли е изнесеното в тях или истина. Защото след като статията НЕ КАСАЕ руските лъжи за България, защо не я е публикувал в английски, американски, германски, британски, френски, сирийски и други медии, а точно в български форум?
  • 8 Клинтънов Путинистки Меркалист

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    И ти и автора на статията сте прави. За добро или лошо, в нашата мила родина се сблъскват западната и източната медийни пропаганди. Винаги са ми били смешни едновремешните комунистическите лозунги и пропаганди, но сега и едните и другите са не просто смешни, ами трагични(може би ни вземат за 100% дебили).

    Не знам какъв го търсят, ама ще го намерят. Лошото е, че когато се ритат атовете, страдат магаретата.

    Коментиран от #9, #27

  • 9 юрист

    7 33 Отговор

    До коментар #8 от "Клинтънов Путинистки Меркалист":

    Не знам кой е в ролята на магаре, но определено изисквам от нашите политици да не поставят държавата България в този образ, а вместо това ясно да заявят на русия, съгласно дипломатическото право, че Р. България повече няма да търпи руските гаври с българският народ и руската държавна негативна спрямо България политика, да връчи на руския посланик една нота ,или ако трябва- за всяко нещо по 1 нота, и да предупреди руснаците- не можете да се е**вате с България, защото има твърде много руски граждани тук, спрямо които България може да реши да вземе ответни мерки- напр. да въведем ограничението руски граждани, работили в структурите на кгб или работещи сега в структурите на фсб и руското разузнаване, членове на техни семейства или подставени лица, свързани с тях, да нямат право да закупуват имоти в България, а тези ,които са ги закупили, ще бъдат обявени за “нежелани лица“ и екстрадирани от България. Русия ще се ококори много широко, но ще си поправи поне 60% от враждебното поведение спрямо България.
  • 10 анализатор

    9 31 Отговор
    Я тукашния трол с многото IP адреси се задвижи. Ето нагледно сценария, а после кажете, че това не е нарочно режисирано:
    1. Журналист от вестник "Дума" и както се определя "свободен блогър, уличен проповедник и интелектуален екстремист", пише кратък пасквил в защита на Путин.
    2. Трола (той самия) влиза в коментарите и надрасква няколко поста по принципа +/- и си слага колкото може плюсове и съответно минуси.
    3. Създава се впечатление, че хората подкрепят глупостите му и не вярват, че Путин се опитва да дебалансира ЕС и всички страни поотделно.
    4. Косвено се опитва да замаже гафовете на путиновата политика в България и да убеди катастрофално намаляващия брой путинофили, че са прави и да не се дават.
    5. "Новинарския" сайт Факти се прави на независим - допуска различни мнения и не взима страна. Но пробва почвата - все пак трябва да се изкара някой лев, рубла, няма значение.
    Ето ви нагледно пособие за водене на хибридна пропаганда. Като по инструкциите писани в Москва.

    Коментиран от #26

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Това последното си е така. Та ние имаме една рота армия и от тях половината са майчинство
  • 13 Ушанков

    4 19 Отговор
    А автора, като какъв се явява на Путин?

    Коментиран от #16

  • 14 Бесен Язовец

    19 6 Отговор
    Без зъбите сиросоиди поклонници на американските центове се ос.....ха до клепналите уши хахаха клепоухи има место и за вас в центъра на Еко Равновесие хахаха не се притеснявайте ха-ха-ха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 юрист

    3 26 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанков":

    Не е публикувал адвокатско пълномощно, с което путлер му възлага от свое име и за своя сметка да упражнява путлеровите права пред световните медии, ерго- не е негов упълномощен представител. Авторът не е публикувал и нотариално заверено пълномощно, с което путлер го упълномощава да бъде представлявам от автора на статията в българските медии, пред български физически и юридически лица, пред българските държавни органи... Следователно- авторът не притежава качеството “пълномощник на путлер“. Та- и аз се чудя в какво качество един гражданин защитава ЧУЖДИ субективни правни интереси, права и притезания:) Остава само един възможен вариант- авторът на статията да е приел срещу заплащане да реализира писмена защита на имиджа на путлер, а това е достатъчно, за да се приеме настоящата статия за несериозна:)
  • 17 Morgoth

    14 5 Отговор
    Забрави, че е дал допинг на всичките си лекоатлети с изключение на една, защото тя тренирала в щатите :)
  • 18 кирил

    4 11 Отговор
    може и много по кратко-изолира русия от света и я води към разпад
  • 19 дарина

    3 12 Отговор
    поредния бсп деб-л
  • 20 ББББББББББ

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Най-после и ти да напишеш нещо вярно. И аз се срамувам от управниците, дето ги наговориха тия неща ...
  • 21 стоян георгиев

    4 13 Отговор
    тия дето вярват на доказателства от видео игри обясняват как стоят нещата !!!смях!!!за обвиненията срещу путин има доказателства сърбани от цру,ми 6,немската разузнавателна служба,данс ...и т.н. секретни служби в европа и сащ.освен това до такъв извод стигнаха сериозните медии в европа и сащ,но господина предпочита да вярва че изрязаните от детско списание самолетчета са спътникови снимки.няма проблеми убавец ,всеки има мнение,но както казва вашата интелектуална икона другаря живков ,решава тоя дето има пари ,а с тоя акъл пара при вас скоро не се очаква!
  • 22 начо

    3 6 Отговор
    пътник за килията на милошевич ако преди това неговите чекисти не го светнат
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 впечатлен

    3 4 Отговор
    В лудницата по Нова тв, наречена вип брадър не знам си какво, се появи дърта рускиня, живееща в Санкт Петербург, натъкмвена по неописуем начин с чорапки с дантелки и ушанка и каза, че дошла да види как живеем ние в провинцията. Не знаех, че България е провинция на Русия, сега вече ми стана ясно! Благодаря на Захажаева и на Нова телевизия, че обогатиха познанията ми.
  • 25 орион

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Успокой се, водачо, на немоторно ПС - четох нейде тук,че ГЕРБ щели да ни пазят от руска заплаха, каквото и да е било това чудо. Представих си, как някоя мамаша слиза от руска яхта по прашки, а Цецо стои на брига с насочен автомат към морето, гледайки гордо и страшно, като истински "европеец" син та кръстоската, между Брюкдсел и София АД и говори по радиостанцията закачена на яката му с бат Бойко: - Шефе, да я пусна ли да ма мине на брега или да я кача на яхтата? Статията ми хареса - наистина каквато и магария да стане в ЕС, САЩ, тук и в половината свят, все изкарват руснаците виновни, сякаш ония там си купонясват с това, да правят пакости на останалия свят? А често, за пакостите сме си виновни самите ние тук и други към нас. Твоите любими ГЕРБ-ери прокараха не едно законче, в интерес на чужди корпорейшън.... дори и промената в закона за водите.
  • 26 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "анализатор":

    Право в 10-та - тролчетата на орка се мъчат да вдигат шум.
  • 27 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Клинтънов Путинистки Меркалист":

    пропагандата е само една ..,.сравни Русия и цивилизованите държави...по каквото си пожелаеш...в полза на Русия е само рушене и агресия...просто Русия е МУТРАТА на света или световната МУТРА