Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 17:04 1 888 16

Парламентът ще работи по ВОЛЯ-та на Марешки

  • воля-
  • григор димитров-
  • парламент

Новата политическа ситуация в държавата никак не е добра

Парламентът ще работи по ВОЛЯ-та на Марешки - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опозицията напусна Народното събрание. Депутатите от "БСП за България" няма да участват в заседанията на 44-ия парламент до оставката на неговия председател Димитър Главчев.

Това е нова политическа ситуация в държавата. И тя никак не е добра.

По всяка вероятност Димитър Главчев ще запази поста си при утрешното гласуване на оставката му в парламента.
Това означава, че БСП ще затворят зад гърба си вратата на законодателния храм и ще оставят вътре управляващите в тяхната парламентарна самота. Сигурно и ДПС ще ги последват.
Изключения ще бъдат направени само при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие.
В останалото време опозицията ще бъде или на жълтите павета, или из страната, а управляващите ще водят геройски битки с кворума в залата.

Това предвещава изключително тежка ситуация за ГЕРБ, защото заедно с Обединените патриоти имат крехкото мнозинство от общо 122 депутати, което е на ръба на кворума. Ръководството на парламента ще преживява инфарктни моменти, които ще се отразяват на нормалната законодателна дейност. Ще се повтарят драми като днешната, когато ошашавени депутати търчаха из празните кулоари, въртяха телефони, молеха се на някого спешно да дойде на работа и въздъхнаха с облекчение, когато от третия опит кворумът е налице! Голям успех!

Вероятно ще им бъдат забранени отпуските, пътуванията в чужбина, болничните – всеки парламентарен ден 121 народни представители трябва да са буквално заковани за парламентарните банки!

Това е убийствено занимание!

Единственият „златен резерв“ на ГЕРБ се казва Веселин Марешки - лидерът на антисистемната партия „Воля“, депутатът с шест обвинения и два свалени имунитета!

Докъде се докарахме!

Срамно и тъжно!

Както искате го приемете, но това е самата истина – в отсъствието на опозицията парламентът ще работи по ВОЛЯТА на Марешки!

На него ще се молят ГЕРБ, ще му уйдисват на прищевките, ще му палят свещи да е жив и здрав, да идва в парламента, да е в добро настроение, да му върви бизнесът, да харесва премиера, да обича ГЕРБ, да му е по кеф проекта за даден закон и... демокрацията ще върви!

Марешки може да прави каквото си иска в този парламент. Може да гласува вот на недоверие, може да свали премиера, може да разтури парламента.
Разбирате ли за какво става въпрос?
Дали сме и сънували, че това ще ни сполети!?!

Тази тъжна, ужасна българска картинка ще видят и европейските лидери, когато на 4 януари 2018 година България поеме Председателството на Съвета на Европа – парламентарна България ще се управлява от клиент на Темида, ерго Европейският съюз ще се ръководи от клиент на Темида!

Това е проклятие!
Ако! Ако не ни дойде акълът!

Валерия Велева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    17 8 Отговор
    Хайде парламентарна криза хаХаха кой ще посреща евро прецедателството хахаха провал ГЕРБ = световен срам щото си имат неграмотен лидер ха-ха наиграха се хахха сега ще има да мънка оня охранителя с простата уста и клептоманските заложби хахаха честит да ви е ГЕРБ честит по мярка и акъл ви е бате Бойко дружката на Румен Пашата

    Коментиран от #14

  • 3 Войвода

    13 8 Отговор
    Виновни са си избирателите, че гласуват за тази партия на мафиот от Банкя. Само два примера ще напиша, а има и още много - Цв.Цв. е осъден на ДВЕ инстанции от съда, а в момента е оправдан и без присъда?! ЗАЩО ли?! Досетете се сами. Цената на билета за градски транспорт в София, който повече от 40% е амортизиран и не трябва да е в движение, партията решава да вдигне цената на билета със 60 ПРОЦЕНТА!??!? Съдебната система на ДВЕ инстанции обявява цената за нереална, незаконна и необосновано вдигната с такъв процент. Е, резултата е ЯВЕН. Цената не е променена, защото се досещате коя партия е на власт!??!?
  • 4 Ядеитн

    13 9 Отговор
    Кво му е лошото на Марешки? Бизнесмен човек, млад е, здрав е, пари си има доволно и сам си ги е изкарал. Бара здраво човека, говори и прави квото му е кеф и се не интересува от разни мишоци да им дава сметка. Та кво му е по-лошото не разбрах?

    Коментиран от #6

  • 5 gnida

    13 3 Отговор
    Виж ти , да се молиш на някого , за да дойде на работа ..... И това се нарича "убийствено занимание" ..... Аз си мисля , че щом им е толкова тежко може да се откажат .... Ама надали , от маймунка орехче взима ли се ? Инак ми допада идеята за президентска република . Тогава няма да се размива отговорността за управлението на държавата .
  • 6 Бесен Язовец

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ядеитн":

    Лошо няма, ама ако можеше и да мислиш щеше да е по- добре

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Тях червеното знаме роди ги

    7 4 Отговор
    На където и да се обърна,виждам ДС-ДПС-МУЛТИГРУП.
  • 8 jambazina

    11 0 Отговор
    Ужас, сега ще трябва всеки ден да ходят на работа, като простолюдието.
  • 9 Болшевик

    5 2 Отговор
    Другарката Велева още ли не е пенсионирана от агент Сава?
  • 10 Ядеитн

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Акъл се не яде. Аз съм си уредил и живота, и дяцата. Сичко си имам, та ми е кеф да пописвам тука и да дразня разни млади башибозуци като тебе. Слушай ми думата - Марешки, ако го не утепат ша стигне далече. Има и силата, има и мерака. И ша разкаже играта на разни учени умници наред.
  • 11 Ядеитн

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Ти момче, от кои си?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Патриот

    6 1 Отговор
    Еми да видят какво е!
    Няма хора за работа. Тези, които са на работа изпълняват работата и на тези, чийто вакантни места на свободни, но пък парите са като за един човек.
    Сигурно ще е адски трудно по цял ден да се спи на топло в тези меки, пухкави кресла в тази удобна зала.
    А БСП?
    Горките същите те, които правиха заменки. Същите тия, които също доиха народа с цената на тока, редом с Костов и Станишев. Същите, които внасяха руският газ през 7 доставчика и отново драха народа. Същите тия сега ще искат подкрепа от народа, които до скоро са доили. Лицемерие! Лицемерие! Лицемерие!
  • 14 Патриот

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Не е неграмотен. Чел е Винету и по етикет може да различи суджук от филе Елена за да не вдига кръвно.
    А тия от БСП нали им дадоха да стопанисват Бузлуджа. РЕвнаха за държавни пари за охрана. Не се наядоха.
    Не им ли омръзна да се правят на нещо различно от ГЕРБ?
    Ако не им харесва в парламента винаги в знак на протест срещу управлението може да се запалят групово пред парламента ритуално.
  • 15 Шопа

    1 0 Отговор
    Само се чудят как да кръшкат от работа.
  • 16 незнайко

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това е проклятие!
    Ако! Ако не ни дойде акълът! Тенденциозна статия. Точно сега се разбра, че БСП изобщо не мислят за БЪЛГАРИЯ в навечерието на европредседателството! Докога ще искат избори ??? Докато дойдат на власт ли ??? Тъжно много нъжно, едно и също се повтаря вече 15 години !!!