Last news in Fakti

7 Декември, 2017 09:59 3 790 17

Искам лесбийки в правителството, роми в парламента*

  • роми-
  • цигани-
  • бедни-
  • бежанци-
  • кралица

Нека министърът на финансите да е бивш бездомен, който в последствие е оправил живота си

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам лесбийски в правителството. Роми в парламента. Шефът на полицията да е мюсюлманка с кърпа на главата, в министерствата – защитници на правата на животните, а жена, родом от Балканите, да е министър на отбраната. Искам в първенството по футбол в Швеция и в националния отбор да има повече гейове. Това се казва в коментар на Aftonbladet, цитиран от Actualno.com.

Нека министърът на финансите да е бивш бездомен, който в последствие е оправил живота си.

Човек, преживял убийствен развод и депресия, който с часове е седял над сметките.

Бих гласувала за транссексуална жена. Искам гласа на транссексуалните да се чуе. Нека се вслушат в думите им, нека да уважават правото им на живот, нека опитите за самоубийства сред тях да накарат другите да се замислят колко е сериозно всичко и да започнат да действат. Искам половината от партньорите ми в адвокатската кантора да са жени. Онези, които отдавна са по-голямата част от юридическия факултет и постигат сериозни успехи. Искам мъжете да престанат да въвеждат квоти за мъже, само защото са мъже. Особено онези, които се наричат противници на квотите, тъй като това било несправедливо по отношение на мъжете.

Искам хората с физиологични особености да могат да говорят какво е нужно за тях, а останалите да ги слушат. Бих искала младежите от предградията да имат повече примери за подражание. И нека те се появят, когато повече хора обърнат внимание на младежите от предградията.

Нека министърът по миграцията да бъде човек, дошъл от Сирия.

Човек, който сам е изпитал всичко. Нека говорител бъде мъж, напуснал предишната си работа. Който живее в самия край на синята линия (бел.ред. - една от трите линии на метрото в Стокхолм), а баща му никога не е стъпвал там. На опашката за влизане в бара той разделя приятелите си, защото в противен случай охраната няма да пусне цялата група "мигрантски момчета". А после банда бели момчета в сини ризи ще мине пред тях, защото са бели и имат светли коси или познават охраната, бармана или някой друг, който решава. А вие с приятелите ви нямате никакво значение, така че заставате в края на опашката.

Искам съдът да бъде оглавяван от жени, преживели сексуален тормоз от страна на началника си. Що се отнася до кралицата, то нека тя тайно да пуши с дворцовата охрана и да ходи на антинацистки митинги. Да я задържат за гражданско неподчинение, а като ученичка да си боядиса косата синя. Точно както нас. Тя е една от нас. Бих искала да зная защо много от това звучи странно, неправдоподобно, защо това е невъзможно. А може би вече зная. Бих искала равноценността на всички хора да стане реалност, а не празен звук. Имам нужда от истинско представителство.

Докато никой не ни представлява в коридорите на властта, властта няма да идва от народа. Автор: Линеа Клаесон

Източник: Aftonbladet

Превод: Actualno.com

Aftonbladet най-голямото шведско вечерно издание, четено е от 3,5 милиона души всекидневно. Редакцията се намира в Стокхолм. Това е най-големия всекидневник на Скандинавския полуостров с дневен тираж от 154 900 броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Щабиха

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Зъл":

    Евалла Зъл ! Много хора, всъщност всички нормални хора, искат същото като теб. За жалост времето е било изпуснато. Можем да го наваксаме единствено ние. Утре ще е късно.
  • 3 Еврогей

    49 3 Отговор
    Каква е тая психопатия... какви са тия словоблудства... А сега да каже и аз какво искам- искам авторката да бъде прибрана е в клиника за специализирано лечение на хора, с психични отклонения...
  • 4 goni

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Зъл":

    Пусни си "Future" на Коен! Лека му пръст! Вярно че е евреин, ама такива са били и не малко от ръководните нацистки кадри! Тогава ще ти стане съвсем ясно за какво става въпрос!:)
  • 5 мамо аз съм пилот

    51 3 Отговор
    Ужасяващо, просто съм потресен, нямам думи. Това не са разсъждения на разумен човек. Ако това е бъдещето аз не искам да съм част от него. Аз искам да спрат да ми казват какво да ям, какво да пия, каква кола да карам. Искам да спрат да ми натякват че с циганите сме един народ, защото не сме братя. Не съм расист, не съм комунист, дори русофил, русофоб, абе дефакто не ми дреме за политиката, раса, религия. Хората не ми пречат, докато не започнат да хвърлят камъните в моята градина. Омръзна ми да влача като магаре, да ставам в 5 часа за работа и да пътувам по 3 часа до и от работа. Омръзна ми да ме убеждават че съм добре, а аз си знам че не съм. Аз съм луд. Луд съм, защото не гледам фермата и биг брадър. Луд съм защото не се интересувам от политика и изобщо не ми дреме какво става по света и колко хора са умрели днес. Не ме интересува, защото утре или в други ден, или след 100 години, един Господ знае, и аз ще умра и света няма да се развълнува за моята смърт. Не съм само луд, но съм и бесен и искам да викам, въпреки че няма кой да ме чуе. Гледам хората, вглеждам се в лицата им, а там нищо. Овце тръгнали на заколение. Има и други бесни, но те се бият. Бият се помежду си- по улици, по стадиони, на пътя, във форумите. Казвам да не се бием, а да си решим проблемите. Ние нямаме проблеми помежду си, имаме проблеми с овчарите, дето "работят" за наше "добро". Под овчари не разбирам само нашето правителство, но и ръководството, на което те се кланят. Сега кажете си пр
  • 6 Morgoth

    29 4 Отговор
    Т.е. искаш на емоционално обременени хора, които не са се доказали по никакъв начин да им бъде дадено да вземат важните решения. Знаеш ли какво ще последва? Тотална дискриминация и мъст към хора които са виновни единствено с това, че са успели. Това което искаш е гейско-емигрантска болшевишка революция. Тя няма да е по-различна от болшевишката революция която съсипа Русия и цяла Източна Европа.
  • 7 Владо

    26 2 Отговор
    Защо частните проблеми ма отделни индивиди трябва да бъдат поектирани до общственно заничми мащаби. Всеки наистина нормален би се отнесъл с рабиране към отклоненията на такива хора но налагането на тяехните отклонения като норма на живот в обшеството същият този министър и държавата тряба да не допуска :-) !!!
  • 8 И аз да кажа

    21 1 Отговор
    ТЪПОООО
  • 9 толерастията е вредна

    31 3 Отговор
    Аз пък искам всякакви толерадсти и либерасти да спрат да ни задължават да правим и казваме, каквото те искат !!!
    Защо си мислят, че техните "ценности" са най-правилните ценности !?!?
    90% от тези еврогейски "ценности" противоречат на природните закони !
    А защо толерастите се смятат за по-всемогъщи от Природата не знам !?!?!?
    И аз искам да не чета и да ми проповядват подобни глупости, но никой не ме пита !!!

    Коментиран от #10

  • 10

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "толерастията е вредна":

    За министър на културата и образовението лице с IQ под 50 ; за министър на вътрешните работи лице излежавало присъди за измама и рекет в крупни размери бонус е мафиотско минало позамазано с много подкупи президент - прецедент със две степени отгоре от един бивш ...звучи забавно но и тъжно
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 южвжюмгйлгйлгюмгймкймк

    16 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ...80 % ДЕБИЛИ. ....В ШВЕЦИЯ .....100 % ......
  • 13 НАТО ВЕЦ

    11 1 Отговор
    На тия не им йодират солта отдавна.
  • 14 Гостът

    5 0 Отговор
    Какво толкова се учудвате жената просто е член на партията на анархистите. Тука още никой не се е усетил да направи такава, като гледам какви хора останаха със сигурност ще има огромна подкрепа и неизчерпаем запас от кадри за сформиране на правителство....
  • 15 ASD

    11 0 Отговор
    Аз съм на същото мнение като авторката, НО да се обособи дадена територия и там да изпратят всички гейове, либерасти, транссексуални, бежанци и тн. Да ги оставят да се самоуправляват колкото могат.
    Ако някой изпитва съчувствие към въпросните либерастични идеи, да го пращат веднага там да се "наслади" пълноценно на плурализмът си.

    Нека ние обикновенните хора да бъдем оставени да си живеем нормално спазваики и уважавайки старите и закостенели християнски норми.
  • 16 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Да,и аз искам зелена котка,ама все не мога да намеря...
  • 17 Гост

    4 0 Отговор
    Ако Шведката дойде в БГ половината от нещата които иска отдавна са се случили, за министри се назначават криминални типове, имаме министри и депутати гейове. Цигани, турци, евреи, арменци в парламента. Назначения на високи постове с купени фалшиви дипломи и т.н , но нещата вместо да се оправят стават все по зле и генерират абсурди.