Last news in Fakti

11 Декември, 2017 11:00 2 457 6

За Борисов, Нинова и „Техноимпекс“. Кой е печелившият?

  • корнелия нинова-
  • техноимпекс-
  • бойко борисов
За Борисов, Нинова и „Техноимпекс“. Кой е печелившият? - 1
Снимка: БСП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните седмици ежечасно от медиите се разнасяха шумни обвинения от представители на ГЕРБ по адрес на Корнелия Нинова. При толкова много шум е нормално човек да си помисли, че някой има своята голяма цел. Един древен мъдрец е продавал мъдрости. Една такава негова мъдрост е била за началото и края на едно начинание- „Като започваш една работа, мисли за нейния край“. Това пише в коментар за "Епицентър" по темата Петко Добрев.

Гледайки началото на обвинителната кампания човек вероятно ще си помисли, че истинската цел е била наистина Нинова. Анализирайки края на тази кампания си мисля, че целта е бил Борисов.

В края на кампанията „Техноимпекс“ излязоха факти, които вероятно тепърва ще бъдат използвани срещу Борисов. По негово искане още през 2016 г ДАНС са изискали преписката от Агенция за приватизация и са проверявали сделката за „Техноимпекс“. Няма как да се отрече факта, че тази проверка е извършена въпреки изтеклия давностен срок за извършено престъпление.

Но тук изникват няколко въпроса. Дали самата проверка не е нарушение? Как така при тази шумна кампания „Техноимпекс“ Борисов мълчи за проверката, която той е изискал през 2016 г? Дали искането за отпадане на давностния срок за престъпления при приватизацията не е опит за оправдаване на тази проверка през 2016 г?

И т.н….
Какъв е ефектът от кампанията „Техноимпекс“?
Прокуратурата и ДАНС казват, че няма престъпление. Това е плюс за Нинова.
Борисов премълчава за изисканата от него проверка и за резултата от нея. Това е не само плюс за Нинова, това е подаване за истинско политическо воле към нея.

Какъв е ефектът за Борисов?
Той е изправен пред политически нокдаун. Тръгне ли Нинова да търси отговорност за кампанията „Техноимпекс“, Борисов ще трябва да отговаря дали не е организирал преследване на лидер на опозицията, защото проверката от ДАНС през 2016г може да се окаже незаконна, но същевременно да е целяла намиране на факти, които да се използват срещу Нинова. И този сценарий може да се разиграе по време на нашето европредседателство.

Очевидно е, че човекът или групата от хора, които са замислили кампанията „Техноимпекс“, са знаели за проверката на ДАНС през 2016 г. Знаели са и че тази проверка е изискана от Борисов. Знаели са, че той по време на кампанията „Техноимпекс“ няма да спомене за нея. Знаели са, че при шумна кампания ще излезе и информация за тази проверка, която до този момент е била неизвестна за обществото. Вероятно знаят и че ако подадат такъв пас за политическо воле на Нинова, то тя ще разстреля политически Борисов.

Накрая бих направил следното обобщение.
Този или тези, които целяха да изкарат истината за изисканата от Борисов и осъществена от ДАНС проверка на сделката „Техноимпекс“ през 2016 г., постигнаха целта си. Постигната бе и целта да се подаде пас за политическо воле на Нинова, която да разстреля политически Борисов.
С други думи истинският сценарист на кампанията „Техноимпекс“ е помислил сериозно за края на тази кампания. Но това означава, че ако целта на изисканата от Борисов проверка през 2016 г е била Нинова, то целта на кампанията „Техноимпекс“ 2017 вероятно е бил Борисов
Очевидно е, че Борисов има политически врагове. Но дали най-големите му врагове не са от ГЕРБ?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къртицо

    19 7 Отговор
    На Боко може да не му се получават много нещата но все пак се старае човека
    А таз Къртица само рови нищо друго.
    Ако и паднем в ръцете жална ни майка
  • 2 гмеж

    11 4 Отговор
    Такова падение на нрави и простотия във висша форма, че на човек чак му се придрайфа. Всички политици са една пасмина ограбваща българския народ.Ако ще да са трупове и историята няма да каже добра дума нито за Борисов, ЦАЧЕВА,Цветанов, Нинова и цялата пасмина от червена мафия.
  • 3 Демократ

    11 8 Отговор
    Кой нареди на ДАНС да правят проверка в нарушение на закона.Кой.ББ или Цв. Цв. да си ходи
  • 4 Гост

    9 4 Отговор
    На Цветанов май му омръзна да играе втора цигука, но ако мисли, че може да вземе властта много се е объркал! Бърка страхът с уважението.
  • 5 Другар

    6 3 Отговор
    Мазната госпоица от село Крушовица,ще падне от приятелски огън от към гърба,не от огъня на ГЕРРБ,колкото и да Ви плащат от "Позитано",няма ка да го предотвратите журналята!Хахахах
  • 6 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Дайте ведомостта на "говорещите лъжи" и веднага ще кажа, кой е печелившият !!!