15 Декември, 2017 13:25 2 528 10

Ракът. Начин на злоупотреба

  • онкоболни-
  • цветанов-
  • фандъкова-
  • парламент-
  • лекарства
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди време Кирил Домусчиев посочи най-големия проблем на българския футбол - интелектуалният дефицит на ангажираните с неговото ръководство. Не съм един от малцината фенове на отбора му, но не мога да не се съглася с това твърдение. А то е универсално и може да се прехвърли автоматично към всяка една сфера на обществено-политическия живот у нас.

Ако ръководителите на държавата бяха малко по-надарени мисловно, никога нямаше да допуснат това, което се случи с мораториума за лекарствата на онкоболните. Никога. Каквото и да показват калкулаторите им. И още как. След като системно си се пъчил с бюджетен излишък и икономически растеж, и с царствен жест насочваш по милиард годишно за прокапало саниране, изведнъж да се въвлечеш в дискусия, в която се явяваш опонент на едни от най-нещастните хора у нас - онкоболните. И то заради някакви 20-30 мижави милиона. Мижави - на фона на безмерното самохвалство, което се лее от първи петли до първи петли, заедно с повторенията.

Тези хора са се самозабравили, освен всичко останало. И вече не им пука как ги възприемаме. Стефан Данаилов бил употребен, размаха пръст Цветанов. Защо? Защото бил онкоболен, ама излиза на трибуната да говори по въпроса, а нали е от "комунистите". Щото ние нашите онкоболни не ги употребяваме - а можехме. Ето, Вежди, Данчето Фандъкова. Ако искахме - ехееей...

Ето това е не просто употреба, а злоупотреба. Разбрахме, че ракът има и партийна окраска. Пълна свинщина. Но, както вече уточнихме - не им пука как ги възприемаме. Конецът на балона им отдавна е скъсан и те се реят там, където не са и сънували - в стратосферата на стъписващото им самочувствие. Високо, високо, отвъд пределите на персоналната некомпетентност...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ааа

    14 1 Отговор
    Те и да се разболеят няма да разчитат на здравна каса ,защото са се нагушили и ще си платят за лечение а нормалния човек не му остава нищо освен да чака края.Поне да имаше евтаназия че да не се мъчат подледните дни от нечовешките болки
  • 3 един

    2 22 Отговор
    Писна ми, от всичко, няма ли да има край тази свинщина, наречена България?! Дайте власт на Корнелия, веднага ще ви асфалтира всички пътища, без изключение, ще прави само каквото кажете, нищо няма да строи, ще пази природата, ще раздава молекули на онкоболните, Данаилов ще театралничи в парламента до насита. Накратко - голямото щастие предстои, гответе се! Да живее БСП и всички чакали около нея, светлото бъдеще предстои, вадете от нафталина униформите! Русия ще ни закриля от враговете на народа, ще живеем под нейна диктовка, ще изпълняваме заповеди, ще се върне светлото минало! Може и Тодор Живков да възкръсне, само че в женски образ! Радвайте се, тържествувайте!
  • 4 goni

    10 2 Отговор
    Ами, Милене прав си! Докарах ме я до под кривата круша!
  • 5 Европеец

    14 2 Отговор
    Пред Злокачествения Тумор всички са равни и оцеляването не е само въпрос на пари!Джони Холидей или Стив Джобс не можаха да се преборят въпреки парите и известността си!Шокиращото във България е,че се спират 20-30милиона за нови лекарства точно от хора загубили майка и баща от рака,Бойко и Цветан!Какво ли биха казали родителите им по въпроса,ако бяха живи?
  • 6 Гост

    4 4 Отговор
    Момчета бъркате се много с тия пари дето са спрени.
    Това са милиони които отиват в джоба на фирми дистрибутори и лекарски карета които ги използват за проучвания и които гушкат по 5000 месечно за да ви кажат че са перфектни като лекарства.
    След това има процес на регистрация и тези лекарства ще се плащат от здр.каса след 5 години
    През това време ще се лекува с лекарства които са платени преди години.
    Това е практиката.Няма никаква гаранция че новите молекули са по добри от преди 2-3 години
    просго ще се платят 50-60 милиона за изследвания и регистрация
  • 7 Нагла посредственост

    9 0 Отговор
    Същото е и в други области като образование, наука. Нагли хора като Менда Стоянова извива ръцете на хора, които не могат да се защитят. Или пък Горанов като толкова държи парите да се харчат за реформирани организации, защо увеличава парите на МВР? С какво са се подобрили?
  • 8 Европеец

    3 0 Отговор
    Защо трябва нова молекула приета в ЕС,да се одобрява на ново в БГ?В процеса на одобрение се губят парите,а не в стойността на молекулата!Елиминирането на лекарските карета и дистрибуторите е възможно и по други начини,а не само със спиране на нови молекули!Като не се елиминира проблема,то след падане на мораториума всичко пак ще е по старому с тази разлика,че за една година ще изгубим повече хора за по-кратко време!Мораториума не е решение на проблема за изсмукването на Касата!Касата е на +400милиона в Новия бюджет и са опряли да спестят 20милиона от най-тежко болните?Да започват с узаконяването на евтаназията,както е правил Хитлер и ще им излезе още по-евтино!Газовите камери,също са вариант когато искаш да ограбиш някого!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    4 0 Отговор
    Тия тумори с разсейки убиват България! А по темата за интересите, щом Марешки подкрепи мораториума работата за интересите е ясна...