Last news in Fakti

4 Януари, 2018 14:00 3 426 21

Някои лъжи за Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • трети пол-
  • транссексуалност

Никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!

Някои лъжи за Истанбулската конвенция - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първа лъжа - в Истанбулската конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони. Лъжете, има! Това е определението "социален пол", който се въвежда от Истанбулската конвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите.

Втора лъжа - Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите.

Лъжете! Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции.

Трета лъжа - длъжни сме да приемем "третия пол", иначе не сме европейци.

Лъжете! Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва - общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!

Четвърта лъжа - то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и "третия пол".

Лъжете! България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме "трети пол". Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!

Пета лъжа - Истанбулската конвенция е приета с обсъждане на НПО.

Лъжете! Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерството на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане - все още нямаме отговор. И знаете ли защо лъжете? Защото не сте чели Истанбулската конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука! Нали? Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали. А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

Автор: Александър Урумов, "Гласове"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    62 2 Отговор
    Абсолютно точно и вярно казано! Остава да изпълним и последният абзац!
  • 2 Вие лъжете

    60 2 Отговор
    Истанбулската конвенция не е нищо повече от ИЗВРАЩЕНИЕ НА ПРАВОТО! Освен, че въвежда различно от биологичното понятие за пола, тя обявява мъжете за насилници по презумпция, а жените за техни неизменни жертви. Нещо, което е в пълен разрез с действителността, в която е точно обратното - жените упражняват жесток психически тормоз спрямо мъжете, което влошава качеството им на живот и води до преждевременната им смърт. Предвидената интензивна наказателно-правна защита в полза на единия пол за сметка на другия погазва пряко конституционния принципи за равнопоставеност между половете. Авторите на този гнусен пасквил се хвалят с въвеждането на "съвкупност от революционни дефиниции на престъпления като осакатяване на женски гениталии, насилствен брак, преследване, насилствен аборт, насилствена стерилизация". Кой европеец извън маргиналните етноси е срещал дори един такъв случай в живота си, че тръбят за масовост на подобни деяния?! И следва ли да разбираме, че осакатяването на мъжки гениталии е с по-ниска степен на обществена опасност от осакатяването на женските. С какво едните са по-ценни от другите. Напротив - тъкмо обратното е.
  • 3 Ти платен ли си?

    2 48 Отговор
    Урумов,ти вменяваш лъжи! Тези твои твърдения са изсмукани от пръстите! Социалния пол няма нищо общо с биологичния! Къде в конвенцията прочете трети пол?моля дай конкретен ред!
  • 4 УШХ

    17 1 Отговор
    А бе пълни глупости с тая конфекция. Изобщо няма да коментирам и думичка няма да кажа и то истанбулска.

    Коментиран от #16

  • 5 ГЕРБ

    38 1 Отговор
    Третополовите субекти от ГЕРБ защо толкова се искат да го направят? Каква е целта? Аз може да се мисля за марсиянец, тогава какво да правя?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    Затова ли турците се отнасят с жените си като частна собственост? Чак сега ми просветна !
  • 8 Дони

    1 40 Отговор
    Прочетете конвенцията и тогава ще разберете какъв манипулатор е Урумов.

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Петко

    33 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дони":

    соросоиден, хелзинскогеберастски орк
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цар Навуходоносор

    7 1 Отговор
    Факти.бг , не ви харесвам, но това изказване е точно в десятката!
  • 12 Минувач

    9 0 Отговор
    Само с приказки и коментари няма да стане. Те ще засвидетелстват своята безпределна преданост към споделените либерални ценности без да са чели и още по-малко - разбрали, какво им натрапват еврогейовете и либералпроститутките.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    Чували ли сте някога нещо за „Прозорецът на Овертон“? Ако не, то ви препоръчвам да прочетете тази технология за легализиране на всичко, каквото ви хрумне. Ще разберете как се легализира хомосексуализмът и еднополовите бракове. Ще стане съвършено ясно, че работата по легализацията на педофилията и кръвосмешението ще бъде завършена в Европа в близките години. Както и детската евтаназия впрочем.
  • 15 пак ли

    2 0 Отговор
    богатите изроди могат да накарат половин планета да произвежда ла-на, а другата да я изяде...точно това става с България в момента с подкрепа на правителство. Да сте чули някакъв коментар от БСП----нееееееееееееееееееее.Те са трети пол......
  • 16 гостуващ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "УШХ":

    Публикувано във факти.бг: Не са глупости, а целенасочено провеждана политика, зад която се крият определени цели на световния финансов октопод. Един детайл от програмата за нов световен ред. Този детайл ще го отработват "образованите и трудолюбиви" мишлета от една камара обслужващи прослойки -политици, кинаджии, писатели, музиканти, доктори, юристи, журналисти... Все
    непроизводителни професии, които имат своята важна роля и биха могли да бъдат смислени в едно справедливо общество, което не е подчинено на октопода.
  • 17 додони

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дони":

    А ти прочете ли я преди да пишеш? Ето публиация на текста: https://rm.coe.int/168046246f , ето и извадки:
    „Глава I, Член 3 — Определения:
    а) …
    б) …
    в) „пол“ означава СОЦИАЛНО(?) изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете“
    ………..
    „Глава I, Член 4 — Основни права, равнопоставеност и недискриминиране
    1…
    2…
    3 Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, принадлежност към национално малцинство, имуществено състояние, рождение, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, статут на мигрант или на бежанец, или друг статут.
    4 Специалните мерки, необходими за превенция и защита на жените срещу насилие, основано на пола НЕ СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ по силата на настоящата Конвенция.“
    Казано простичко-каквото предприемете срещу мъж за да защитите жена, не може да се приеме като дискриминация срещу него по пол. Ако си направите труда да прочетете текста ще видите, че се говори постоянно за „насилие срещу жени и момичета“ понеже то е особено разпространено за момента( според съставителите на текста). Никъде не прибавят и момчета(под 18 г.). Зна
  • 18 додони

    5 0 Отговор
    Никъде не прибавят и момчета(под 18 г.). Значи или насилието над момчета НЕ Е АКТУАЛНО!( т.е. конвенцията от сега е остаряла), или момчетата нямат право на специална закрила по тази конвенция, щото като пораснат ще станат мъже- потенциални насилници и конвенцията може да изпадне в цайтнот. Ама това не е дискриминация по пол, щото не са жени. За сметка на това във Член 14 — Образование се казва:
    „ 1 Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, НЕСТЕРЕОТИПНИ РОЛИ НА ПОЛА, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.“
    Какво точно налага да се включи израза „нестереотипни роли на пола“, след като тези нестереотипни роли създават риск за момчетата, който риск конвенцията не признава и не предлага защита? Всъщност формално предлага защита, но за тези момчета, които се чувстват момичета. Някой някъде беше казал, че света се управлява от психично болни идиоти. Прав е.
  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    Жената е направена да се люби и обича, а Мъжът е направен да се слуша и да командва. Просто е! Против съм скапаната конвенция! Против съм и срещу насилствено задържане на някой да живее с друг!
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Жената е направена да се люби и обича, а Мъжът е направен да се слуша и да командва. Просто е! Против съм скапаната конвенция! Против съм и срещу насилствено задържане на някой да живее с друг!
    И какво значи насилие???? Не се ли насилвам аз самият, когато вървя пеша - не насилвам ли тялото си да върви? Не проявявам ли насилие към себе си когато карам тялото ми да тича???? Значи съм престъпник против себе си? Не насилвам ли мускулите на тялото си, които трябва да изхабят калории, когато отивам да целуна някои или да помогна някой???...Значи съм насилник??? - Престъпник?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.