18 Януари, 2018 16:00 2 916 75

Психодесните промиват младото поколение в зародиш

  • история-
  • социализъм-
  • ссср-
  • учебници-
  • образование

Досадните дърдорковци и дървени философи ще напишат възможно най-тъпите учебници в цял свят

Психодесните промиват младото поколение в зародиш - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на депутата от БСП Александър Симов във Facebook

В последните няколко дни с удивление чета мнението на правоверни историци-любители (не знам как става така, но почти всички десни "историци" никога не са помирисвали историческо образование) за въвеждането на комунизма в учебниците. "Голям успех", изхърка сайта desebg.com, място, което прилича на нещо, което и Кафка не може да измисли.

След това налетях на едно интервю на проф. Евелина Келбечева (определена като "известен историк", но аз я чувам за първи път) в което тя направо заявява: "Чиновници и леви историци оставиха извън учебниците "съветска окупация" и "България - република на СССР". И тук вече алармите ми зазвъняха. Леви историци ли? И това идващо от хора, които все говорят за "обективно" изучаване на комунизма.

Очевидно задачата е изцяло политическа. Младото поколение трябва да бъде промито в зародиш. То заради това "известната" Келбечева веднага поставя въпроса и кой ще пише учебниците. Очевидно левите историци трябва да бъдат лустрирани, защото не се вписват в праворената линия. Но ми прави впечатление, че под "леви" обикновено се разбира обективни историци и заради това отсега съм убеден, че ако любителите се докопат до писането на учебници, ще настане истинска вакханалия. Психодесен разгул.

Това, което ме успокоява в тази ситуация, че тия всичките са такива сухари, толкова досадни дърдорковци и дървени философи, че ще напишат възможно най-тъпите учебници в цял свят. Има ли по-добър начин младите да бъдат отвратени от тия псевдоморализатори и лапачи на чужди грантове? А и онзи ден гледах репортаж от едно училище. Младеж от гимназията го питаха как се е живяло при социализма и той отговори: "По-справедливо". Източникът на това знание бил баба му. Ето това не разбират психодесните. Те не могат да победят бабите като източник на историята. Бабите са видели историята с очите си...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антикомунист

    50 50 Отговор
    Достатъчно е да ти видим мазната комунистическа ехидна гримаса за да се разбере колко сте мръсни и жалки не само физически,а най-вече Психически!:)Вашия измислен професор ви оприличи на Дебили,а вие се радвате!:)

    Коментиран от #5, #60

  • 2 Бесен Язовец

    53 36 Отговор
    Човека е прав,в наши дни се промиват мозъците не само на младите но има и опити и на по- зрели индивиди конкретно дебилски профил да им втълпяват откровени лъжи за събитията 1945-1989г. На капитала не им трябват мислещи хора а тикви на два крака които кротко да слушкат.Пропагандата на Д.Сорос в действие се казва на това! В БГ.тече с пълна сила на вс.нива.
  • 3 Скорпион29

    37 36 Отговор
    Идеите на комунизма е всички хора да имат равни права а идеята на капитализма е едните да са по- равни от другите ( Роб и господар)

    Коментиран от #13

  • 4 Майора

    29 33 Отговор
    Александър Симов, за долна дъска на кочина не ставаш.
  • 5 OMG WTF

    23 21 Отговор

    До коментар #1 от "Антикомунист":

    Ей тикво, ти що си мислиш че си извън 80% ? Ти даже си някъде в началото на % щото колкото по- нагоре стват % толкова по - лек случая ти си някъде между първите 2-3 % преди теб е само С.Тодоров и И.Инджев!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гоуст

    28 30 Отговор
    Хора, младите не да прости (поне не всички). Вече всеки има достъп до информация и може сам да се убеди какво е било. Никой вече не вярва на празните приказки на баба и дядо колко хубаво е било по "бай-тошово време"

    Коментиран от #14

  • 8 Гошо

    32 29 Отговор
    Тези комунистически навлеци не спират да дърпат България надолу през последните десетилетия. Целта на прехода беше да се отървем от тях и България да тръгне по пътя на пазарната икономика, а не комунистически псевдомислители да продължават да играят толкова голяма роля в българското общество.

    БСП през 90-те правеха всичко възможно да се противопоставят на прехода към пазарна икономика, и бяха доста успешни. Един от успехите им беше създаването на конспирация около плана Ран-Ът, за да се демонизира пред обществото и да не бъде изпълнен. А ако прочетете самия план, ще видите какво пише там - реформи, стабилна валута, конкурентоспособност на икономиката, инвестиции в наука и развитие на иновациите и така нататък. Но БСП тези неща не ги искат, те си искат по старому - дадеш рушветче тук, краднеш нещичко там. Сега си сърбаме попарата.

    Коментиран от #57

  • 9 Киро2

    28 30 Отговор
    Съветска окупация,България - република на СССР. Точно така си беше за съжаление,този мазен комунист иска да изкриви истината както винаги са правели тези слуги на Кремъл.Но ние никога няма да забравим.Колкото по скоро я изритаме от парламента тази червена крадлива партия толкова по бързо България ще се оправи.

    Коментиран от #15, #23

  • 10 ние помним

    30 23 Отговор
    Симов, кажи го на прадядо ми, герой от Балканската и Първата световна войни, давал живота си за България, водил български части в битката при Дойран и викал:"На нож".
    За тази си смелост е награждаван с железен кръст за храброст, а комунягите го осъждат на 10 г. да чука камъни в Белене!
    Ти, какво си направил за България, Симов?

    Коментиран от #43, #50

  • 11 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    26 13 Отговор
    В "тая" партия отдавна са го обърнали на бизнес проект. Серго като го избираха за евродепутат обеща ли, че няма да иде в Брюксел, той ей тъй за славата се бил кандидатирал? Обеща! И кво - ем е в Брюксел, ем е ползвал на бай ви Сорос фондацията за лондонските си приключения, ем е еврогей. Да се чудиш що го величаеха комталибаните и форумните помияри... Курнела и тя - на младини вдигала двата пръста на митингите на СДС, била доверен човек на Костов, крупен приватизатор, син в Америка, ма тя - социалист. Ей тъй между другото....
    ЕЛЕКТОРАТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ, ИЗВАДИ СИ ГЛАВАТА ОТ МЕЖДУБУЗИЕТО!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ние помним

    20 14 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    Хахаха, ти знаеш ли какъв лаф имаше през социализма? Говоря ти за соца?
    "Всички са равни, но има и по равни", това визираше червената номенклатура и върхушката, която имаше много повече права, пари и възможности, те бяха господарите, господари са и ДНЕС!
    Смешен си бате, вземи питай някой, който е живял по това време!

    Коментиран от #19

  • 14 Бесен Язовец

    21 16 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуст":

    А кого да слушат бее? Разбирасе че ше слушат баба и дядо нвма да слушат глсът на фондациите платен зад граница БЕ!Това да залъгваш цели поколения е най- долното нещо в тази държава! Нека младите сами изберат истината а не да им се втълпяват лъжите .
    Колелото се върти а историята се пивтаря не забравяй усъдените от народния съд също не са мислили че ще се озовът на стената 1941г.!!!
  • 15 ВМОРО

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро2":

    Всички парламентарно представени партии трябва да бъдат изритани от народното събрание. Чудя се дали изобщо има от "парламент".

    Коментиран от #16

  • 16 ВМОРО

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "ВМОРО":

    Чуда се дали изобщо има нужда от "парламент".
  • 17 Историк

    21 15 Отговор
    Преди Сашето да поумнее, напълнее, олевее и порусее беше психодесан. Ето някои негови разсъждения публикувани на 10 април 2006 г. когато беше соросоид и американофил:


    20 причини да обичаш Америка

    1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
    2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
    3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
    4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър...
    5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
    6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: "Америка е единственото място, където можеш

    Коментиран от #25

  • 18 Kcaniba

    21 13 Отговор
    Престъпленията на комунистическия режим в България трябва да се изучават в училище!Филма "Народен дом на терора"-задължително да се гледа,а книгата бивши хора,всеки да прочете!
  • 19 Скорпион29

    19 16 Отговор

    До коментар #13 от "ние помним":

    Ние също помним бате колко беше силна БГ.по време на соца.за социялизма говоря и как сега бг.оре дъното 28ма година! И помним паралелки от А до З клас.а сега едвам сглобат една първи клас!
  • 20 ВМОРО

    18 14 Отговор
    Когато безбожните червени псета писаха учебниците и ни промиха мозъците не пищяха. Сега пищят. Нека!
    Господин Симов да се научи кога се употребява пълен и кога се употребява непълен член в българския език.
  • 21 Историк

    9 8 Отговор
    Преди Сашето да поумнее, напълнее, олевее и порусее беше психодесан. Ето някои негови разсъждения публикувани на 10 април 2006 г. когато беше соросоид и американофил:


    20 причини да обичаш Америка-продължение
    7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
    8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
    9. Американската журналистика. Тя е велика.
    10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
    11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
    12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки,
  • 22 Историк

    11 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Преди Сашето да поумнее, напълнее, олевее и порусее беше психодесан. Ето някои негови разсъждения публикувани на 10 април 2006 г. когато беше соросоид и американофил:

    20 причини да обичаш Америка-продължение
    13. Американските библиотеки - магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
    14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки - те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
    15. Отново и отново - СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата - тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода - всиччки техни инстутиции, ве
  • 23 Бесен Язовец

    16 16 Отговор

    До коментар #9 от "Киро2":

    Всички държави загубили войната ВСВ са били окупирани вкл.и западна Германия! Народа до 1945г.достатъч о се беше насърбал на западна мизерия и си поиска комунизъм! Глас народен глас божи!!Амин

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ВМОРО

    11 8 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Типичен пример за червена въртиопашка. И тогава му е куцал правописът - "ценноста"...
  • 26 Историк

    10 7 Отговор
    Преди Сашето да поумнее, напълнее, олевее и порусее беше психодесан. Ето някои негови разсъждения публикувани на 10 април 2006 г. когато беше соросоид и американофил:

    20 причини да обичаш Америка-продължение
    18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни - "Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве "Абе, кретен, що са буташ бе!". О, не, точно обратното - тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен" Очевидно сред американците има добри хора.
    19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
    20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна - всеки щат е своеобразен по своему - от белият пясък на Флорида през слънцето на Ка
  • 27 OMG WTF

    6 5 Отговор
    Ууу бе СОРОСЕ ти си един голям МИНУС ОТ САМОТО СИ РЖДАНЕ И НЯКОЛКО ++++++ няма да те извадят от собствения ти БЛАТЕН СОС!!!!
  • 28 Историк

    11 8 Отговор
    Преди Сашето да поумнее, напълнее, олевее и порусее беше психодесан. Ето някои негови разсъждения публикувани на 10 април 2006 г. когато беше соросоид и американофил:

    20 причини да обичаш Америка-продължение
    20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна - всеки щат е своеобразен по своему - от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.

    Аз казах "Хау"!

    Оставям на русофилите да преценят кога Сашето е бил искрен, сега или през 2006 година и колко пари са били нужни за да се смени мнението му!

    Коментиран от #30, #63

  • 29 Киро2

    16 9 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    Не се безпокой ,в България няма да има нужда от такива като вас но русия с радост ще прибере всички дебили които и симпатизират ,в Сибир има достатъчно място .

    Коментиран от #32

  • 30 ЛЪЖЕШ

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    ТИ ЛЪЖЕШ ТИ ОДГОВАРЯТ РУСОФИЛИТЕ
    Това ти го спускат от хранилката директно
    КЛЕВЕТНИКО!!!

    Коментиран от #33

  • 31 УСА е морталес

    4 0 Отговор
    Ще научат, на Марко топките само ще научат, как да ги лапат целите
  • 32 Бесен Язовец

    8 8 Отговор

    До коментар #29 от "Киро2":

    ГУЛАК ГУЛАК, имаш си НАР с твоето име и номер чакат ТЕ ТАМ

    Коментиран от #47

  • 33 Историк

    13 7 Отговор

    До коментар #30 от "ЛЪЖЕШ":

    Нито съм руснак, а още по-малко руски слуга за да лъжа. Можеш и сам да намериш тия симови писания в нета, но аз ще ти помогна

    http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html

    Коментиран от #35

  • 34 Шаран БГ

    12 12 Отговор
    За това, че при соца не е имало много неща по магазините, че велможите са били комунисти и че е имало много откровени недомислия - не може да се спори.
    Страшни са били годините след войната, и в политиката, и в икономиката. И не само в България !
    Но при всички случаи се е живеело по-справедливо!! Това за обикновенните хорица по ниви и заводи !!!!
    Имало някога "купони" / за хляб, плат и галоши например/ . Имало , за да има за всички и да се пресече черната борса. След като държавата си стъпва на краката след 1954 1955 година, не е имало купони.
    И бабите помнят и знаят как е било, но не отърва на сегашните управници и на тяхната политика, независимо, че са комунистически рожби.Например, ако малко до малко сегашните работодатели имаха нещо обща с истинския капитализъм, те щяха да са по-човечни в отношението си към работниците и селяните, към трудовите хора! Но те / в голямата си част/ са замесени "от същото тесто" и затова са алчни и безмилостни към бившата си класа !!!
    Сега е позволено да се говорят и пишат всякакви истини и лъжи за социализма, защото е правен и наложен от комунисти !
    И за това на бабите са дадени нищожни пенсии, с цел по-бързо да си отидат от този свят!! Защото те помнят......... Тези, които са работили по 40-50 години за тази страна, бяха ограбени най безсърдечно и безмилостно , и много от тях едва преживяват. Но никой не го е еня и то най-вече защото те помнят един по-социален свят.

    Коментиран от #41, #70

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ха-ха-ха

    18 5 Отговор
    С такава ретроградна левица, която непрекъснато хленчи за соца, няма как да има свястна десница...Нивото на дебата е от 1990г Стига вече. Руснаците отхвърлиха болшевизма, но Симов е по-католик от папата.Единствено старите спомени крепят БСП."Комунизмът е път за никъде". Това руснак го е казал-генерал Дмитрий Волкогонов. Чуйте го и го проумейте.Затова и капитализмът ни е ялов. От такива като Симов и Волгин.
  • 37 Камен

    13 2 Отговор
    Като човек на 64г. мога да кажа, че по-времето на комунизма имаше добри и лоши неща, добри и лоши неща има и сега. По-времето на комунизма, системата ти промиваше мозъка, сегашната система също ти промива мозъка. Учебниците по история писаха едни неща, сега се пишат други. След време, тази система ще бъде заменена от нова, и новата система ще пренаписва историята и ще оплюва старата. Съвсем нормални неща. Просто човек трябва да се адаптира докато е жив.
  • 38 Лоботомия

    13 4 Отговор
    На ехидният въпрос на журналист , към един такъв кандидат писач на учебник, как ще опишете големите спортни успехи на България по времето на комунизма в учебника си , писача отвърна , тези успехи не се дължат на комунизма , а на българският народ и общество . Както се казва без коментар.

    Коментиран от #39

  • 39 Помнещ

    10 7 Отговор

    До коментар #38 от "Лоботомия":

    И на доста анаболни стероиди. Още от Монреал(1976) почнаха да отнемат медали на щангистите ни, заради непозволени средства. Защото трябваше да доказваме , че сме велики...

    Коментиран от #48

  • 40 деба фашагите

    11 15 Отговор
    чудя се от къде се пръкнаха толкова фашисти и педали в тази държава,това е доказателство че руската армия не е идвала тук

    Коментиран от #42, #44

  • 41 Справедлив

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "Шаран БГ":

    Като цяло сте прав, но най-трудно беше за почтените интелигентни хора. Хора с образование се занимаваха с какво ли не, за да преживяват. Държава, която унищожава учените си хора винаги фалира. През соца България три пъти фалира. Последно през 1990 г.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ЗАЩО И ОСЪДЕН НЕ КАЗВАШ ?

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "ние помним":

    А дядо ти кого е роден ? Щото за да е воювал 1913 ще е бил роден 1886. А СОЦА дойде 1945 . Кога е осъден ? 1950 ? Тогава дядо ти е осъден когато е бил на 65 пенсионер. Как се казва дяда ти и в кой затвор е бил. Дай да поразнищим твоята и неговата съвест.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гоуст

    11 8 Отговор
    Не може да бачкаш ниско платена работа като общ работник на полето, в завода или другаде и след това да обвиняваш демокрацията, че ти е 200 лв. пенсията. Обвинявайте старите управници,които са ви отрязали крилата и са ви лишили от всякакво развитие

    Коментиран от #49, #52

  • 46 А Германия плати ли на дядо ти ?

    5 4 Отговор
    Нищо ли дядо ти не получи за участието му на немска страна ? Тогава на влас у нас бяха Дойчовците, бивши, ФАБРИКАНТИ, Юристи, бивши ефендита от времето на Султана, прависти, от Европа. ЧОРБАДЖИИ дето такива родолюбци като дядо ти на бесилото качваха. Та на въпроса, един ПИЕ а друг плаща ? Компаса ти въобще СЕВЕРА НЕ ХВАЩА !
  • 47 Киро 2

    10 9 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен Язовец":

    Ти си идеялен за комунизма, такива глупендери като тебе ги слагаха на ръководни постове за да могат да ги командват по лесно, но за твое съжаление това фалшиво време отмина.
  • 48 Лоботомия

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "Помнещ":

    А другите на витамини ли го караха. Бен Джонсън със спанак ли беше преял ,футболистите им що тичаха два пъти повече от нашите, та нашите като излязоха навън видяха от къде им идват силите. не сери върху къртовският труд на стотици хиляди момчета и момичета , започнали от спортните училища, до олимпийските надежди.

    Коментиран от #59

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гоуст

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "А ТИ КЪДЕ И КОГА СЕ РАЗВИ ?":

    Защо да си като мен? Не може всички да са еднакви. Света има нужда от всякакви, дори и от миачи на тоалетни, така че търкай и стой спокоен

    Коментиран от #54, #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Антикомунист

    10 7 Отговор
    Докато има Дебили с комунистическо съзнание моделирани от КГБ и БСП, България ще бъде бедна духовно и финансово.В такава обстановка просперира единствено Номенклатурата която нито за миг не е изпуснала финансовите инструменти и могат да купят 199 като Симов!Симов е бил десен и се е продал,за да бъде ляв.

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Българофил

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо":

    Чудесен коментар!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Помнещ

    7 7 Отговор

    До коментар #48 от "Лоботомия":

    Разбира се, че уважавам труда на спортистите, но тук е идеята ми е за "всичко Мара втасала".Нисък жизнен стандарт и големи спортни постижения-дисонанс. Много пара в свирката. Пропаганда! Нищо лично! Но вижте отново какъв безмислен дебат.Някой горе е написал, че е от 1990г.Никакво развитие в съзнанието.Хора, социализмът победи наистина, но в най-развитите държави.В капиталистическите! Престанете да се обиждате и ругаете. Та това е гражданска война! Самоубийство! Стига вече с този социализъм от съветски тип. Искам го скандинавски! Вече се уморих от дебати и дебили на тази тема...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гоуст

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Слагай минуси, това ме радва":

    Напълно те разбирам защо си изнервен: сега ще има и трети пол и ще правят трета тоалетна, та работата ще ти се увеличи. Търкай, няма да се плашиш неграмотнико!

    Коментиран от #67

  • 62 Mercedes-Benz

    10 5 Отговор
    Прасето Порки, отново квичи отчаяно от червената кочина!
  • 63 Временно живеещ на Земята

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    Ти сериозно ли?
  • 64 OMG WTF

    12 4 Отговор
    Всички българи-комунисти трябва да се изпратят на преглед в психиатрията и от там с еднопосочен билет към Сибир или Северна Корея. Невъзможно е да си нормален и поддръжник на комунистите.
  • 65 Колю

    6 1 Отговор
    Докато се делите на десни и леви ,циганите благодарение на всички политици от демокрацията на сам ,ще унищожат всичко ,без значение на вяра и партия. Не разбирате ли или като щраусите си навирате главата дето не трябва?
  • 66 Колю

    5 1 Отговор
    Едни дето се возеха в Жигули и Шкода завидяха на тези дето се возиха без пари във Волги. Свалиха ги от власт и замениха постепенно Волгите с западни коли. Тук таме имаше едни с Лади от "Корекома" . Всичко стана за сметка на многото дето чакаха ред за Москвич и ЗаЗ. Те сега се возят на стари западни коли и се радват че им вдигнали основната заплата за колкото реши началника часове на ден . Наричат се общо казано -народ. Просто басня.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 До всички от 80те

    5 4 Отговор
    Хайде да направим една проста сметка: През социализма, защото за сведение на малоумните комунизъм никога не е имало в никоя държава по света, камо ли в Бг, бяха построени: хиляди километри шосета; хиляди язовири; хиляди жилища за средния българин; цели градове; хиляди читалища, кина и театри; хиляди училища; стотици болници; стотици големи заводи; безопасни и полезни храни; работа за всички българи; добро образование за всеки, който имаше желание да учи; сигурност за хората и техните домове и имущество; морал и ценности, които почиват на традиционното мислене на българина... и ще спра до тук, защото някои четат по-бавно и няма да ми схванат мисълта. Хайде сега - "демокрацията", за близо 30 години: лъскави стоки от Китай и Турция; зеленчуци и месо с неизвестен произход и контрол, а тук-там и ГМО; коли втора ръка; десетки "университети", които бълват полуграмотни "висшисти"; несигурност във всички области от обществения живот; чалга култура, мутри и мутреси... А сега ми кажете кой какво помни и защо го помни? Е, ако имате поне малко възможност за мозъчна дейност, разбира се.
  • 69 ЛОЩ

    3 1 Отговор
    Ааааа комунизма след белене това е топ темата която се изкарва от време на време да има народа срещу какво да лае и да не забелязва какво става под носа му. Дали ще учим или няма да учим историята на комунизма и как ще я учим...пак ще изчезнем като "нация"/"народ" поради простия факт, че сме тотално пропаднали егоисти!!!! Всеки гледа само себе си и му е се тая за общото благо.
  • 70 отговор

    8 3 Отговор

    До коментар #34 от "Шаран БГ":

    Какво му беше справедливото? Това ли, че отучиха хората да работят. Никой не искаше да им работи в кооперациите, плодове и зеленчуци гниеха по полетата, организираха безплатни бригади, които естествено не можеха да оберат реколтата и тя буквално беше разсипвана. Същевременно масов износ, огромен дефицит на хранителни продукти, привилегии за селяни и работници, най-вече за партийни членове, неприемане в учебните заведения ако нямаш вуйчо партизанин, всички селяни станаха инженери, лекари и сега виждаме как са се обучили, защото преди всякакво обучение стои домашното възпитание, произхода ти и най-вече съвестта ти. Простащината, налагана със сила, безбожието - няма Бог, ние, комунистите сме боговете, и какви ли не тъпотии! Нямаше как това и още много неща да не доведат до пълния упадък на морала ни, което наблюдаваме в момента. Докато в Библията правилата са написани просто и ясно, ако се придържа към тях човечеството поне отчасти, всичко би било много по-лесно. Колкото и да хулите Щатите, там нещата са прости, ясни и логични. Така се живее без притеснение и тормоз, там вярват на институциите си, а в сравнение с нашата малка държава, там всичко е необятно. Не хулете, а се учете! Защо няма руска мечта, кой от радетелите за руско влияние в България изпраща децата си да учат в Русия? Американската мечта е цел за много хора от целия свят. Това все пак доказва нещо.

    Коментиран от #71, #73

  • 71 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #70 от "отговор":

    Така си беше, самата истина.Аз живях през този фалшив строй и ако не им се кланяш на на селяните от БКП нищо хубаво не те чакаше.Всеки мечтаеше да избяга на запад.
  • 72 Справедлив

    7 1 Отговор
    Всички утопии са красиви! Соца просто финансово не издържа.Това е толкоз просто и логично!.. Тодор Живков го свалиха неговите хора. Не демокрацията е виновна, а липсата на пазарна икономика. Ние нямахме Дън Сяо Пин.Не ни позволяваха. Стига дезинформация.
  • 73 Справедлив

    5 1 Отговор

    До коментар #70 от "отговор":

    Чудесен коментар!
  • 74 аве фюрер

    4 3 Отговор
    Какво да се очаква от комунист , той винаги ще каже на черното ,че е бяло . Комунистическата измет по цял свят по това се познава .
  • 75 незнайко

    1 1 Отговор
    Прав е човека .Такъв строй КОМУНИЗЪМ не е имало в БЪЛГАРИЯ !!! Социализъм ДА, говореше се вече и за розвит социализъм. Който напише тази глупост, че е имало комунизъм, да каже кога е УЧИЛ И КЪДЕ ???