30 Януари, 2018 16:42 4 542 67

България – руското оръжие срещу Запада

  • русия-
  • нато-
  • война-
  • българия-
  • ес

През последните седмици Кремъл извърши опасен експеримент в България

България – руското оръжие срещу Запада - 1
Снимка: БТА/АП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чрез мобилизиране на петата руска колона, в страната ни бе организирана и проведена операция за спиране процеса по ратификация на Истанбулската конвенция. Москва тества доколко инвестицията в руските агенти за влияние, чрез които държи в зависимост партии, политици, медии, вероизповедания, неправителствени организации и институции, е ефективна и успешна. Чрез активизирането на проруските политици, журналисти, политолози, социолози, владици, академици и гръмогласни активисти у нас,

Това анализира Димитрин Вичев, съпредседател на Атлантическия съвет на България.

Кремъл успя да провокира недоверие у българските граждани в европейските норми, правила и институции чрез отричането на общочовешки ценности и принципи на солидарност със слабите и нуждаещите се от закрила хора.

Тактическата цел бе България да стане първата страна от ЕС, която да не ратифицира Истанбулската конвеция и то в момент, когато е председателстваща Съвета на Европейския съюз, а резултатите от успешния експеримент да бъдат използвани в следващи операции по изпълнение на главната стратегическа цел на Кремъл –

отслабване на НАТО и ЕС до последващото им разпадане

и националните държави, останали без колективна защита и подкрепа, да се превърнат в лесна плячка за Империята.

Ето какви изводи може да си направи Москва от проведената операция:

Първо – Инвестицията в агентурата за руско влияние в България с част от милиардите, плащани от българските граждани за най-скъпите горива (природен газ и нефт) в Европа, които братска Русия монополно доставя на българския пазар, е успешна и ефективна. Петата руска колона е добре организирана и действията ѝ са отлично синхронизирани.

Второ –Доставката на енергийни суровини, поддръжката на въоръжението на българската армия, туристическият поток и други важни за страната икономически дейности, са контролирани и подчинени на политиката и волята на Кремъл. Това прави правителствата на България зависими в политически план, като се блокират техните опити да водят независима от Москва външна и вътрешна политика.

Трето – Огромната част от медиите, включително и социалните мрежи, са под контрола на задкулисни кръгове, зависими от Русия и направлявани умело в интерес на политиката на Кремъл.

Четвърто – В България няма изградени независими правоохранителни и правораздавателни системи и механизми за защита от руска хибридна атака. Службите за сигурност са партийно и задкулисно зависими и по този начин – парализирани и неефективни. Това ги поставя в невъзможност да реагират твърдо и безкомпромисно на провокациите на Москва.

Пето – Гражданската общност в България, която защитава евроатлантическите ценности – демокрация, свобода, права на човека и върховенство на закона, е слаба, не добре организирана, разпокъсана и без сериозно влияние върху управлението на държавата при определяне на стратегическия курс на страната като интегрирана част от НАТО и ЕС.

Шесто – В България мнозинството от хората са податливи на внушения и масова психоза. В капана на манипулациите влизат не само ниско образованите и невежи хора, които са превърнати в зомбита след продължително телевизионно и интернет облъчване, но и интелигентни и образовани хора. Техните знания и житейски принципи могат да бъдат употребявани успешно. Бранейки, например, своите християнски и консервативни възгледи, част от тях се поддават на общата истерия и изиграват неосъзнато, но перфектно, предварително планираната им роля на „полезни идиоти“.

Ясно е, че само просветеното малцинство е прочело, знае и помни, че Конвенцията на Съвета на Европа е „за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“.

С помощта на хибридната атака, темата по дебатите се измести и се насочи в отричане на нещо, което не съществува в този документ. Цялото общество стана обект на тежки манипулации и последователно нанасяни пропагандни удари върху съзнанието на хората с цел – насаждане на страхове и омраза.

В тази всенародна лудост потънаха проблемите със спазването на законността, с борбата с корупцията, с неефективната съдебна система, с опазването на природната среда, с узаконяването на частни въоръжени охранителни отряди и подозрението сред гражданите и експертите, че зад идеята за създаване на т.нар. доброволна военна служба се крие опит да се официализират незаконните паравоенни проруски формирования в България.

Без съмнение, Кремъл е доволен от резултата на успешно проведения експеримент. Красноречиво доказателство за това са благодарностите от видни представители на петата руска колона у нас към премиера и правителството за оттеглената ратификация на Конвенцията.

Какви са изводите за активното гражданско демократично общество от тази хибридна операция, за какво ни предупреждава тя и пред какви сериозни рискове може да бъде изправена страната ни.

Основната заплаха за България е, че тя може да бъде извадена от НАТО и ЕС, ако Кремъл реши така.

Припомням, че въпреки положените огромни усилия от правителството и парламента, доминирани от Обединените демократични сили в периода 1997-2001г., България нямаше да стане член на НАТО и ЕС, ако т.нар. Генералско движение в БСП не беше посъветвано от Елциновия Кремъл тогава, да вземе решение в подкрепа на членството. В официално свое решение през 1998г. това прокремълско задкулисие, доминирано основно от офицери и агенти на ДС, повлия на ръководствата на БСП и ДПС да не се противопоставят, а напротив – да овладеят инициативата по членството на България в НАТО и ЕС. По-късно същите хора доведоха от Мадрид царят–изгнанник Симеон Сакскобурготски, осигуриха му премиерския пост, подбраха министрите и депутатите, които довършиха операцията по приема на България в НАТО и ЕС. Това бе брилянтно проведена руска операция, която освен друго, постигна и разбиването на демократичните партии и единство.

Какво може да се случи с членството на България в НАТО

В момента, в който Кремъл прецени, че е дошло време ролята на България в НАТО като „троянски кон“ да бъде изиграна, въпросът с оставането на страната в Алианса ще бъде решен буквално за няколко месеца. Такава истерична кампания могат да организират, че свят ще ни се завие. Например, ако се изострят и силно обтегнат отношенията между НАТО и Русия по повод приемането на Република Македония в НАТО.

Пак ще бъдат задействани правилните журналисти с правилните медии. Владици, академици, политолози, социолози и патриоти ще започнат дебати и дискусии по провеждането на референдум например, за напускане на НАТО. Не забравяйте, че Сидеров и подобните на него т.нар. патриоти, които настояваха за такова допитване до народа преди две години, днес са на власт. Като се знае, че Народното събрание сега е пълно с проруски депутати, държани в подчиненост, а също и какви са настроенията на безпросветните и лесно манипулируеми маси, то резултатът от евентуален референдум по тази тема е предварително ясен.

Ще има лъжи, сълзи и драми от телевизионните екрани за лошите натовци, които ни карат да воюваме с нашите братушки-освободители, ще има насаждане на страхове, че ядрените ракети на Русия вече са насочени към България и т.н.

Какво значение тогава ще има фактът, че НАТО е отбранителен съюз, след като отровата на лъжите и манипулациите е постигнала целите си. Резултатът може да бъде – България напуска НАТО или затвърждава реномето си на несигурен член на който не може да се има доверие и членството му е само проформа.

Това отношение към отговорностите ни към съюзниците в НАТО обяснява защо правителството не бърза с превъоръжаване на българската армия със съвместимите с НАТО оръжейни системи, а налива стотици милиони левове за ремонт на старата съветска техника. Няма нищо случайно в тази политика на разтакаване и бавене, и тя най-вероятно се диктува от Москва.

Какво може да се случи с членството на България в Европейския съюз

Докато текат милиарди от ЕС и има пари по т.нар. кохезионна политика, българските управници на власт, независимо от коя партия са, ще си кротуват. Свършат ли парите, ЕС вече няма да им е нужен. Защото те не искат нито правосъдна реформа, нито някой от Брюксел да им казва как да се отнасят към природата, откъде да минават газопроводите, как да се борят с корупцията и т.н. Не им трябва нито еврозона със строг контрол върху банковата система, нито Шенген с контрол от съюзническите служби на контрабандата и трафика на хора през външните граници на България и ЕС.

В определен момент отделянето на страната от ЕС ще бъде представено като спасяване на България от „колониалната“ европейска и американска зависимост, от „еврогейските“ ценности и т.н. Но засега петата колона на Москва стиска зъби, блокира и бави реформите, а в същото време алчно краде от българските и европейските граждани и данъкоплатци. Това е и една от причините за огромната и ненаказана корупция в България днес.

Русия ще направи всичко необходимо и ще плати всяка цена, за да държи още дълго България в своята сфера на влияние и контрол. Това е нейна цел повече от 140 години. Ще внася раздори на Балканите, ще провокира етническо напрежение и конфликти между балканските страни.

Най–голямата жертва на тази опасна кремълска политика ще бъде България, защото тя ще изгуби онова, за което се борят и другите народи и страни от Черноморския район и Западните Балкани – равноправие на демократичните и свободни държави в семейството на европейските нации.

Така, както България може да стане първата държава член на Европейския съюз, която няма да ратифицира Истанбулската конвенция, така тя лесно може да стане първата страна от ЕС, която напуска НАТО. А след Великобритания може да стане втората страна, която да излезе от ЕС. Вече на всички ни е ясно, че каквото е решила Москва през последните 73 години, това става в България. Защото митичния КОЙ тук винаги е бил Кремъл.

Това са изводите от експеримента, който проведе Кремъл с нас българите и България по повод ратифицирането на Истанбулската конвенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фриман

    123 16 Отговор
    По-голяма глупост не съм чел! Лелелеле!
  • 2 Гост

    118 11 Отговор
    Тия руснаци има ли нещо за което да не са виновни?
  • 3 Г Тъпото

    86 9 Отговор
    ...щом до нас са опрели от кремъл-спукана им е работата! Хах..
  • 4 гост

    23 95 Отговор
    Брилянтен анализ на Димитрин Вичев - браво !

    Коментиран от #10, #28, #56

  • 5 Белухов

    99 17 Отговор
    Толкова простотии на куп не бях чел
  • 6 Св Наум

    93 12 Отговор
    На 4-ти километър има една клиника, г-н Вичев - атлантика да заповяда на преглед.
  • 7 Бесен Язовец

    80 9 Отговор
    Я гледай Фондацията в Действие! Много слабо изпълнение на едно соросче долно и продажно
  • 8 Aaaaa

    71 7 Отговор
    Тъпунгер
  • 9 джино

    71 4 Отговор
    Ама каква само сърцераздирателна изпълнена с платена соросоидна мъка статия , разплаках са бе . Тоя автор не му е тука мястото да си изплаква джендарската мъка. Вие сериозен вестник ли сте или соросоиден пар цал ?Да не са ви купили и вас "америка за бг" ?
  • 10 вуте

    41 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да не си му джендер-жена-мъж ?
  • 11 отец напърфории

    63 5 Отговор
    Боже. Колко соросоидна мъка има в софия ! Слез и си прибери вересиите ...
  • 12 гост

    15 67 Отговор
    Факта как русофилите наскачаха като ужилени показва колко истина има в думите на автора на анализа - това винаги е било най-доброто мерило !

    Коментиран от #16, #20

  • 13 😀😀😀

    12 60 Отговор
    Прав е човека, проверете как грачат червените тролове в днес.бг, а и почти навсякъде.

    Коментиран от #25

  • 14 аве фюрер

    57 6 Отговор
    От коя психиатрична клиника извадихте автора ? По-голяма глупост и по-големи небивалици не съм чел . То е явно ,че му е платено ,но поне да бяха проверили ,дали не се води на отчет ....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 аве фюрер

    47 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Какъв пропуск кимам в живота значи , да не знам до сега ,че казващите истината, винаги , и задължително са " руски тролове " . Ти като екстасенс на кво гледаш - боб или захар , или и ти си изпуснал редовния преглед при психиатъра ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иван

    47 2 Отговор
    На 4-ти километър в София има едно лечебно заведение-"Свети Наум".Наложително е автора да посети въпросната болница и спешно да се подложи на интензивно лечение.
    Дано му помогнат!
  • 20 Винету Козловски

    49 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Факта , че дъртите соросоидни платени подлоги, са силно притеснени , показва , че все още има шанс за спасение на България, и дори след 28 г свирепо оскотяване и неуспешно промиване на мозъците.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българофил

    11 33 Отговор
    Чудесен коментар! Всяка империя или бивша такава има стратегия.И Русия, и Турция са държави със стратегия. Това означава визия за 200 години напред. Това е нормално! Лошото е , че нас не ни бива. Ние дори тактика нямаме. Голяма част от коментарите доказват Това!
  • 23 Тотхан

    44 3 Отговор
    Аз също съм против евроджендърите и транс-сексуалните орки, против содомите на Хилари Клинтън и аналносвободомислещите хора. Православните християнски ценности са ми морален ориентир. Но не знаех, че съм "мобилизиран" от Кремъл? Изглежда само Русия в момента е пазител на изконните консервативни християнско-европейски ценности. Затова много "нетрадиционни" хетеросексуални българи уважават Владимир Владимирович. Другите манифестират в подкрепа на "мъжкарят на Републиката" по гей парадите г-ин Бойко Тиквата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 емо

    25 1 Отговор
    Човешката простота няма граници.
  • 27 Ads

    13 11 Отговор
    Какво толкова ви изненадва в написаното? Може да не ви харесва, но това не означава, че не е вярно? Ако питате Русия, тя няма и да отрече, просто си гледа интереса. Последните 150г. винаги е било така. Америка и Европа с НАТО пък си гледат собствения интерес и затова искат Македония в НАТО. А ние ядем шамарите от двете страни и се плюем тук на русофили и американофили за дребни стотинки. Събудете се и мислете с главите си, щото и за едните и другите им е все тая за нас.
  • 28 Голям прос

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Брилянтен анализ, ама гладна мечка, хоро не играе. Хладилника ми като гражданин на Европа, все си е празен. Колко пъти си мечтах да съм фалирал грък, да живея по фалирал стандарт, ама...Какво ми мрънкате за зависимост от Русия. Загуби от санкции, липса на икономика, енергетиката я сринаха половината. Като се водим по акъла на САЩ и Брюксел, нещо хубаво вследствие от това да ми кажете? Това, че имам смартфон ли? И плащам сметки, несъвместими с възнаграждението ми.

    Коментиран от #44

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Санитар в психото

    21 1 Отговор
    Вържете го бързо и здраво!!
  • 32 Минаващ от тук

    2 1 Отговор
    Както се казва това е лично мнение. Или!? Щото гледам пак основните човешки свободи се намесват. Този филм сме го гледали.
  • 33 сори сорос

    26 0 Отговор
    значи,в конвенцията пише как ще развращават децата ни,а Кремъл бил виновен,че не искаме да се ратифицира!!
    тоя е изперкал тотално.неам думи!

    Коментиран от #34, #40

  • 34 стоян георгиев

    3 19 Отговор

    До коментар #33 от "сори сорос":

    гаранция нито един от вас дето сте против конвенцията не знае кво пише в нея.ни един.ни вие анонимните ни онези дето се правят на компетентни.конвенцията е подписаха страни с далеч по-консервативни възгледи квито са да речем турците,тва дали ви говори нещо по отношение на разните там третополови ,джендъри и т.н.автора лесно хвана идеята.в българия хомофобията е всъщност част от хибридната воина .русия няма много отправни позиции с които да критикува запада .няма как да го критикува икономически ,политически или морално и го цъка по селски ,щото знае че селяните там ще реагират.огромния проблем на българия се оказаха педалите!!!дали ще ратифицираме третия пол е много важно,толкова важно че би изместило ,социалните,икономическите и корупционните проблеми на страната.та причината от мравката да се прави слон е именно тва желание на определени кръгове в българия да се създаде пета колона срещу европа и нато и един от фундаментите е именно п....растията,другия е сорос и толерантността .затова и ти си си сложил тоя ник!

    Коментиран от #45, #55

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 no name no face no number

    17 1 Отговор
    Къв Кремъл те гони па тебе атлантик ли си покъв си твоя ти работа.Аз лично Не харесвам тази смотана конвенция и много други мислят като мен и никакъв Кремъл не ми се е обаждал . Та така.
  • 37 Стамат от Карнобат

    16 2 Отговор
    Добро утро, соросче! Значи набутахте ме в НАТО без да питате, сега да не мога да си изкажа мнението, така ли? Комсомолец мамин, в името на НАТО да се свети името му, на тази световна архиценност, да си мълчим, така ли? Всяка тъпотия и мизерия да приемаме безропотно, щото иначе сме хибридчици? Ти не знаеш и най лошото- !освен че отхвърлям конвенцията, не харесвам и черен рап, не гледам ситкоми, дразни ме Холивуд, помня каква дата е 3 март и не съм гей! И наистина, да така е, никога няма да воювам с Русия! Айде сега скъсай синджира!

    Коментиран от #39

  • 38 нато паур

    3 14 Отговор
    Браво, това е истината, много точно казано! Поздравления на ФАКТИ за чудесната статия и задълбочен анализ!
    Коментарите под мен доказват, колко силна е руската пропаганда и колко елементарни и прости съждения имат много хора в България. За съжаление манталитета и народопсихологията е толкова увредена, че ще ни трябват поне още 30 години да се изгради някакво демократично мислене. Народа в същността си е същото стадо, както по времето на соца.
    На българина му липсва и опит в свободомислието, ние никога не сме били толкова свободни, винаги сме били подложени на диктат и тоталитаризъм.
    Дано Герб и Бойко проявят разум и политическа зрялост и да приемат Конвенцията в нейната цялост, без да се съобразяват с мнението на индивиди, на които със сигурност им липсва доста сиво вещество.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 нато пауър

    1 12 Отговор

    До коментар #33 от "сори сорос":

    Къде пише в Конвенцията, че ще развращават децата ти?
    Или си много прост, или си платен драскач, трол.
    Наистина си много прост братле, уникален кофар!
  • 41 Кишишев

    12 0 Отговор
    Това може да го измисли само промит и деградирал джендърски мозак или другия вариант е да е на хранилка на поне 10 соросоидни НПО-та но и което да е вярно то се вижда вижда се и от коментиращите нима всички са агенти и пета колона на путин ха ха болни мозаци и кухоглавите край нямат.
  • 42 Мънафич

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "нато пауър":

    Стаматчо, джендърчо бе ! Къде си тръгнал пс задника напреде да воюваш с руснаците ? Я си избършай устата , че имаш "мляко" от африкански бежанец около тях .
  • 43 AbuTalib

    7 0 Отговор
    Малко като щампа вече ми звучи това " евроатлантически ценности". когото и да попитате, едва ли някой ще ви каже имаме ли наши ценности. Според мен основна юридическа ценност у нас следва да бъде Конституцията, а не някаква си Истанбулска Конвенция, страдаща от два сериозни порока.
  • 44 до Голям прос

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Голям прос":

    Логично хладилника ти е празен понеже те мързи да работиш и чакаш някой от ЕС да дойде и да ти зареди хладилника. Много като тебе сте на тоя акъл в тази държава и затова сме на тоя хал ...
    Прост народ - слаба държава !
  • 45 до Стоян Георгиев

    2 11 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Браво Стояне - страхотен коментар - право в десетката ! За мен винаги е удоволствие да чета коментарите ти защото се усеща че са написани от културен и обективен човек .
  • 46 Мишо

    2 10 Отговор
    Наистина много вярно написана статия.А коментарите след нея го доказват с пълна сила.Жалко,наистина жалко.
  • 47 Българофил

    3 7 Отговор
    Основният проблем отново и отново е как Русия да стане нормална държава- права на човека, просперираща пазарна икономика, висок стандарт на живота и всичко, което е характерно за западните държави. Така че не се делете на фили и фоби, а работете в тази посока. Не е лесно това.Не е нормално хем Ленин да не е погребан, хем да искаш свобода, демокрация и висок жизнен стандарт.Нашата съдба е свързана по ред причини с тяхната.Затова трябва да сме мъдри. Някога сме им помогнали с християнството и азбуката.Сега трябва да им помагаме безкористно отново. Да, дребни сме, но сме по на запад. Какво да се прави- география!

    Коментиран от #48

  • 48 нато пауър

    2 6 Отговор

    До коментар #47 от "Българофил":

    Русия винаги е била и ще си остане тоталитарна държава, просто при техните условия, манталитет и социално-икономическа среда няма друго ефективно средство за управление.
    Русия и до ден днешен си има "цар", руснаците така са свикнали и така ще бъде, искат си силната ръка и авторитарното управление, някой да им казва, какво да правят, как да го правят, за това го има и този антагонизъм със Западния модел и ценностна система.
    Руснака не може да мисли свободно, не е свикнал и няма да свикне.
    Лошото е, че Русия наложи руския модел и в България и по този начин ни отдалечава от лоното на демокрацията и свободата, където България винаги е била, още от времето на Калоян.

    Коментиран от #49

  • 49 Българофил

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "нато пауър":

    Съгласен съм с Вас. Просто споделям мисли. Затова трябва много работа и развойна дейност! Но това е пътят.Това е мъчило и великият Бердяев, когато е писал" Пътят на Русия".
  • 50 someone

    7 1 Отговор
    статията е писана от параноичен платен атлантик, за който явно българите са пълни овце и нямат собствено мнение нито религия, традиции и виждания.Очевидно е че въпреки всичко много хора( и кръгове) се дразнят от запазените връзки между българи и руснаци въпреки НАТО, ЕС.
  • 51 Иван

    1 6 Отговор
    Изклюително точно написано. Напълно съвпада смоето мнение. Затова вече 29 години сме на това дередже.
  • 52 българин

    4 0 Отговор
    Венци,много крокодилски сълзи,бе!
    Ти не разбра ли,че ние българите не сме съгласни с тази конвенция!Щели да ни извадят от нато и европейския съюз-голяма работа!
    А що се отнася до привързаността ни към Русия,тя е на генетично ниво и никой не може да я изкорени!!!
    Напротив-колкото повече циганоиди като теб лаят срещу Русия,толкова повече ни убеждават,че сме прави!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гого":

    Смятам че в случая си прав! Русия се населява от над 100 националности, но единствената с която имат проблем е циганската! Какво съвпадение! И ние в България имаме същият проблем!:)
  • 55 сори сорос

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    ако бяхме като Турция- самостоятелна,крайно ислямизирана диктаторска държава,нападаща съседни страни и избиваща чуждо население,щяхме да приемем конвенцията.
    уви,тук е либерастка демокрация както в сащ,за тва не щем да я ратифицираме и ние като тях,ъдърстендишш!!

    Коментиран от #60

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Варна

    3 1 Отговор
    Този от Атлантическият съвет, големи глупости е написал. - Още от пръв поглед могат в краткост да се оборят твърденията му.
    Първо:
    Горивата ни не са най- скъпите в Европа. Основната компонента в цената са Акциза и ДДС-то.
    Второ:
    - Поддръжката на руското оръжие се налага, защото нямаме пари за ново НАТОВСКО.
    Турски поток го има благодарение на Борисов и ЕС. Тези 63-65 млрд. куб. метра вече са разпределени в Северен Поток 2 и Турски поток.
    Трето:
    Медиите се държат основно от Пеевски, а големите телевизии са собственост на хора свързани със "Запада" - Не съм чул БТВ и НОВА да са станали собственост на някой Руски олигарх. ..

    ----
    Въобще тоя от Атлантическия клуб или там каквото беше хич го няма !

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Lilo

    2 1 Отговор
    Този пише абсолютни глупости. Срущу този зле скалъпен документ не са само т.нар. русофили, но и много други мислещи и разсъждавали хора в цяла Европа. Не знам колко му е платено, за да преповтори клишетата на управляващите, но е добре да прочете и разтълкува документа и по възможност в оригинал не превод...... Аман от хора с нисък интелект!!!
  • 60 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "сори сорос":

    ти не си чел конвенцията,а си против нея, що?един прост въпрос за умен човек пишеш с името сорос!!!отговори конкретно що си против въпросната конвенция като не си я чел!!!отговора е много прост въпреки твоята интелигентност,смяхххх!!!!и понеже ти няма да отговориш ще си самоотговоря.щото така са ти казали че е правилно!!!!!та вземи я прочети тази конвенция.тя се занивама с домашното насилие и е основно срещу страни с мюсулманско вероизповедание където се извършват насилия на честта .никъде в нея няма трети пол,геове ,лесбиики и т.н.
  • 61 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #57 от "Варна":

    варна,вземи чети кво е писал човека,а не плещи путинофилски щуротии прикрити като някакъв вид информираност.човека ясно ти пише че русия ни продава скъпи горива,а не че тези в българия са наи-скъпи.русия на нас и сърбия ни продава наи-скъпата газ от благодарност че нямане други доставчици от години.благодарение на американския натиск над горивата ситуацията се попромени в последните четири години,но няма български ляв политик дето да не риве тя да се върне квато беше.турски поток го имало заради борисов.тва е като онази ти умност че българската икономика е изградена от фирми от един човек.първо турски поток все още няма .второ тва което се изгражда при него е турско-руска тръба с много под 65 млрд.куб.няма и северен поток и за сега не се предвижда,а ако борисов е в позицията да лиши европа от огромен транснационален европеиско -руски проект що го обиждаш?значи тоя човек е много голяма работа!!!!смяххх!!!!медиите се държали от пеевски ,а големите телевизии били свързани със запада.демек от всички медии двете по-големи телевизии не са свързани с русия и руските служби.щото рускте медии и така наречените западни нямат нищо общо нито като организация нито като цели ама тва ти си го пропуснал.нищо ще го научиш!!!та прочети хубаво статита горе,човека дето я писал е предвидил хората като теб продукт на посткомунистическата ситуация и тя е предназначена именно за такива като теб да се видите отстрани,а да се видиш отстрани варна е признак на интелигентност!

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Десо, на хапчета ли си? Виж кви ги пишеш!
    Публикувано във факти.бг:... че русия ни продава скъпи горива,а не че тези в българия са наи-скъпи...
    И веднага следващото ти изречение е:
    Публикувано във факти.бг: русия на нас и сърбия ни продава наи-скъпата газ от благодарност..
    Последно изтрещейн, скъпи, но не най-скъпи или най-скъпи?

    Коментиран от #66

  • 65 Виктория

    1 3 Отговор
    БРАВО НА АВТОРА! АБСОЛЮТНО ТОЧНА И ВЯРНА СТАТИЯ! ВСИЧКО НАПИСАНО В НЕЯ ГО ЗНАМ ЧЕ Е ТАКА, ЗАЩОТО ФАКТИТЕ СА ТАКИВА, НО НЯМАМ ТОВА ДАР СЛОВО КАТО АВТОРА, КОЙТО С МНОГО МАЛКО НАПИСАНО Е КАЗАЛ ТОЛКОВА МНОГО - ПОЧТИ ВСИЧКО! ИСТИНАТА Е, ЧЕ НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СЕ ОТКЪСНЕМ ОТ ЗАДУШАВАЩОТО ВЛИЯНИЕ НА ВОНЯЩАТА НА АЛКОХОЛ ПРОСКУБАНА, МИРИЗЛИВА ОТ МИЗЕРИЯ РУСКА МЕЧКА С НЕЙНИТЕ БОЛНИ АМБИЦИИ ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО, ПРОСТО МНОГО ПРЕДАТЕЛИ И БЕЗРОДНИЦИ НАСЕЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА НИ!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 дрън дрън ярина

    1 1 Отговор
    Глупости на търкалета.
    Първо петата колона на Путин е бездарна и тъпа. Дори Путин не я харесва, но такъв матриал има.
    Второ, не точно една конвенция разделя България има много други неща които могат да се използват. Дивотиите дето се плещят по фб и форумчета не определят държавната политика.
    Трето, много се надценява политическата прозорливост на Путин и преговорните умения на Тръмп - и двете са евтина пропаганда на разглезените маси, доволни да се тъпчат с полуфабрикати и да не мислят.
    Провалът на Русия и САЩ в Сирия е очевиден.
    Мазнят се на Ердо и дразнят Египет, Израел и кюрдите, които ги определиха вече като предатели. А в това време, кротко и полека китайците превземат Африка, страни бедни гладни, с много ресурси и малко гордост.
    НАТО има проблем с Турция. Русия е удобен черен кон да се плашат страните от НАТО да не закачат Турция, за да не се харчат самите те за оръжието, което продават там.
    Накрая, някое парченце от пъзела ке изпадне, и всички ще са много изненадани, що така стана - и в Русия и в САЩ.
    Проблемът, както преди 100 години остава не някаква си конвенция, а се казва просто: Истанбул.