Last news in Fakti

4 Февруари, 2018 10:00 4 088 21

Имало ли е „меден месец” на Хитлер със Сталин през 1935 година в СССР ?

  • хитлер-
  • сталин-
  • третия райх-
  • ссср

Клише от студената война е, че съветският комунизъм и национал-социализмът са братя по идеология, пропаганда и властова практика

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Клише от студената война е, че съветският комунизъм и национал-социализмът са братя по идеология, пропаганда и властова практика. Т.е., че Хитлер и Сталин са тирани с еднакви лица. Спорът е: кой е бил по-мащабен политически убиец. Още през м.в.остро се сблъскаха банално известните 2 тези около пакта Молотов-Рибентроп: 1. Че Сталин и Хитлер си разделят Полша и предизвикват Втората световна война. 2. Руската аксиома за „насъскване” на Хитлер от Запад към унищожаване на СССР.

Това пише Огнян Гърков за сайта "Фрог нюз".

В наше време - на дирижираните пропагандно-психологически хибридни войни с мейнстриймови дезинформационни кампании - изпитан метод на промиване и манипулиране на мозъци, прилаган от опонентите, продължи да бъде изнасянето на /дез/информация, която трудно може да бъде проверена от масовия читател. Целта е

пренаписване на историята чрез подмяна на ценности, исторически събития, оценки. Пръкнаха се антон-тодоровци и под. пишурки, „творящи” по единствен аналитично непроверен източник и ловко оплитащи читателя в подробности, за които той няма познания и опит да ги верифицира. И бива отклоняван от същността на проблемите.

На версията „Посетил ли е Хитлер Съветския съюз през 1935 г.?”-като анонимна публикация - се натъкнах за сетен път на 8 декември м.г. в уважаван от мен седмичник. През последните години темата бе реанимирана, но всички достъпни ми източници на английски, немски, чешки и словашки езици се позовават на руски първоизточници и мн. др.

Има и втора хипотеза, че посещенията на фюрера Шикелгрубер (по майка) са две: А) 1-то, през април-май 1935 г. Б) Че на 23 август 1939 г. според в-к «Московский комсомолец» той е присъствал на подписването на Пакта за ненападение между СССР и Германия, известен като Пакта Молотов – Рибентроп, подписан от същите „двамца”

политици. В делегацията на Рибентроп били включени хора, които са под неотлъчно разпореждане на Хитлер - личните му: адютант, офицер-ординарец, лекар, фотограф и г-ца Едит Крюгер. Според авторите на тази хипотеза, тя била Ева Браун. Историци като А.Рогинский (д-во „Мемориал”) отричат тази опция, защото Рибентроп би се справил в Кремъл и без фюрера, а и трудно би било опазено в тайна присъствието на Хитлер.

В достъпните ми публикации по темата се указва ясно, че НКВД най-щателно унищожил всички снимки, фотоленти, вестници, няколкото художествени филма, засвидетелстващи визитата на Хитлер. Създадените в СССР - до началото на войната, а публикуваните в Германия след края й. В т.ч. всички копия на съветския документален филм „Немският вожд в СССР”, с изключение на едно, вече в архива на ФСБ. Версията била сглобена от единични документи в Европа и снимков материал от Русия. Архивите на НКВД/МинДС/МВР/ФСБ са недостъпни, а върху темата е била наложена пълна забрана. Хипотезите на Буча №1 и №2А на «Московский комсомолец» се различават само по продължителността на пребиваването на фюрера. Тази на №1от 1 април до 12 юни 1935 г. ми се струва невероятна – 72 дни ?!? Баба ми би я назовала „баялдисващо арменско гости”. Според авторите, ако „се осланяме на откритите в Европа документи”, Сталин и Молотов решили да предварят Франция, Великобритания и САЩ и отправили покана с лично писмо на „Бащата на народите” до фюрера. Ако текстът е автентичен, Сталин изразил дълбоко възхищение от успехите на Хитлер на постовете глава на Национал-социалистическата партия и Райхсканцлер, посочил като общи врагове Англия и Франция. Констатирал е близки партийни цели, предложил взаимност и дружески ръка, и го поканил да посети „своя приятел и съюзник”. По антикомунистически съображения Хитлер бил склонен да откаже, но го възспрял К.фон Нойрат. Той го свързва с Й. фон Рибентроп, който убеждава фюрера след година да приеме поканата. Чрез Химлер и Гьобелс тушират антикомунизма докато съветската пропаганда убеждавала трудовия си народ, че Германия строи „свой социализъм”.

На 27 март 1935 г. в Москва пристига личната охрана на фюрера — 1-ва рота на 1-ва дивизии «Лайбщандарте» СС. На 1 април с.г. Хитлер, придружен от споменатите по-горе лица + онези от хипотеза №2 Б, е посрещнат на летище в Москва от Сталин и съветско-немски оркестър. Вождовете потеглят за хотел „Метропол” в нов автомобил ЗиС-101, управляван от личен телохранител на Сталин. В Большой театър Хитлер не харесал операта „Иван Сусанин” на Глинка, въпреки че се усмихвал през цялата вечер.

На приема в Кремъл Сталин трогва госта с емоционално приповдигнати оценки за визитата – като мост между партиите и великите народи, откриващ общ път към светло бъдеще, перспективно и след 1000 години. В аналогичен стил Хитлер обобщил как след смъкването на царя и на немските „Псевдо-Лидери” в двете страни възниквали „нови форми на властта...”, но „врагът не спял.... И главните общи врагове Франция и Англия, чиито заробени от Еврейски и Масонски пари управници мамят собствените си народи и опитват да измамят и нас”. Следват бурни аплодисменти. Хитлер ощастливява Сталин с «Майн Кампф» с автограф, а Сталин Хитлер – с позлатен маузер и шашка с гравирани имена. До 14 април 1935 г. „Бащата на народите” показва на госта Москва. А в Ленинград (=Санкт Петербург), корабостроителни и др. предприятия, възможностите на флота; също в Архангелск, Волхов, Мурманск, ВЕЦ Вилхов, колхози на Север, вкл. военни учения. От там на парада на 1 май, Хитлер също е на трибуната на мавзолея на Ленин. Мощната демонстрация на военна техника приема като предизвикателство, но се въздържа от реакция. Фюрерът се убедил, че Русия от епохата на царя и вярата в Бога са погинали. Бил е поразен от новата „пролетарска” култура, от предаността на пионерчетата към Сталин, от мащабното строителство (жилищно, промишлено, военно, на културни обекти), което по-късно прилага в Германия. Но с нацистка архитектура.

На 2 май вождовете се отправят към Куйбишев, присъстват на авиошоу с В.П. Чкалов и с други съветски и немски асове-летци (Сталин ги аплодира!). По р. Волга следва пътешествие с парахода „Щорс” с престои в града на култа Сталинград, на 21 май (Бел.: Забележете!) са в Украйна: Днепропетровск, на 29 с.м. по вода в Киев. И версия №2А приключва. По №1 - отново на военни учения. На 1 юни Хитлер и Сталин се връщат в Москва, на 3-10 юни в Кремъл се състоят преговори, дали импулс на т.нар. „нови отношения”, начало на военно и политическо сътрудничество. Възникват пунктове за междуправителствена координация в 2-те столици. На 11 юни е прощалният прием. Хитлер „бил окрилен” от постигнатото за кратко време в Съветска Русия и се гордеел с новия си съюзник и приятел. И на 12 юни в 15 ч. излита за Берлин. Но документи, потвърждаващи пряко версията, не се цитират. Освен снимка, на която Сталин и Хитлер „са изобразени” заедно на трибуната на мавзолея.

Ако посещението е fake news, кой би имал полза от подобна фантастика в подкрепа на тезата Сталин = Хитлер? Дело на графомани? Да е руска инсценировка с цел да се оневинят по някакъв хиперинтелигентен начин е по-малко вероятно.Още към 2014 г. в Централна и Източна Европа функционираха 40 проруски уеб-сайта. Руската пропагандна машина никак не е свенлива да поднася микстури от едностранни истини, полуистини и дезинформация под формата на тотално проповядване на национален патриотизъм. Но през 2015 г. напр. в уеб сайта hlavnespravy@hlavnespravy. sk се появи твърдение, че САЩ изкупува руски интернет портали. „Нearst Шкулев Media”, щатско-руско дружество, владеещо холдинга „Регион”, след март 2013 г. става собственик на 13 местни Инет фирми и портали като Е1 в Екатеринбург, ELLE, StarHit, Antenna-Telesem, Vabank, PRM и др., и само в Южен Урал преговаряше за закупуване на нови 42 портала. А в други райони на Руската федерация? „Нearst Шкулев Media” е дъщерна фирма на един от най-мощните в света медиални холдинги, щатския Hearst Corporation.

Според сегашната историография, през 1933 г. СССР замразил икономическите и военните отношения с Германия. Анекдотично звучи, обаче, 2 години след поемането на властта Хитлер и „каймакът” на камарилата му да отделят между 50 и 72 дни за екскурзионно изучаване на кандидат-съюзник при неукрепена власт!? Предостатъчно време за да бъдат свалени от власт! СЪЩЕВРЕМЕННО събитията изискват оперативно текущо ръководство: През януари 1935 г. на плебисцит 91% от населението на Саарланд гласува за връщане в териториите на Райха. През март 1935 г. Берлин окончателно престава да се съобразява с военните точки на Версайския договор от 1919 г., въвежда задължителната военна служба и започва превъоръжаване на армията. През април с.г. Великобритания, Франция и Италия протестират против това решение. А трябва да се подготвя конгрес на НСРПГ, законодателството на Райха за трудовата служба, за защита на германската кръв и германската чест, за забрана на бракосъчетанията с евреи. Липсват още закони за имперския гражданин, за защита на кръвта, „Имперския закон за флага“. „Арийският“ произход още не е наложен като условие за заемане на държавни длъжности и т.н. и пр.!

НКВД едва ли е била всесилна и в чужбина, за да не останат публично достъпни следи от „арменското гости”, въпреки „желязната завеса” (бел.: метафората е на д-р Йозеф Гьобелс, взаимствана и популяризирана от Чърчил). В двете версии се твърди, че в края на гостуването е подписан „Железният пакт”, но двустранен документ, подписан в Москва през 1935 г., с подходящо за подобно название съдържание, не е известен.

Иначе периодът, в който у нас правителството на ген. Пенчо Златев се сменя с това на Андрей Тошев, е сравнително добре подбран като за визита на Хитлер в СССР: Пътят му към властта е разчистен. Президентът фон Хинденбург умира, депутатите на ГКП са касирани. Ернст Телман още не е съден. Райхстага е изгасен отдавна. Георги Димитров е оглавил Коминтерна, който тогава не е на „Уолстрийт”, нито в Брюксел. Нюрнбергските "арийски" закони не са лансирани. Испанската гражданска война и Олимпийските игри не са започнали. ЦРУ ще възникне след 12 години, а в МИ-6 са много дискретни. Мисията Канделаки (за нормализиране на търговските контакти) тепърва още не е провалена, масовите политически репресии не са започнали. „Нощта на дългите ножове” е минало, но не и Антикоминтерновският пакт, нито пък „Кристалната нощ”. Въпреки това наркоминдел-ът (външен министър) Максим Литвинов, роден като Меер-Генох Мойсеевич Валлах, „тактично” е заменен от председателя на СНК (=правителството) Вячеслав Молотов.

На жалбите на Ева Браун от април-май 1935 г. в писмата й до Хитлер от самота и недостатъчно внимание може да се търси обяснение. Дори на опита й за самоубийство тогава – теоретично може да е предприет напр. в каютата на „Щорс”? Или че Хитлер е посрещнал рождения си ден на 20 април на път от Волхов до Архангелск.

Слабо вероятно звучат твърденията, че на 21 май 1935 г. фюрерът е бил в Днепропетровск, за да му демонстрират успехите на съветската индустриализация. Защото именно в този ден той е произнесъл в Райхстага една от своите най-ярки речи - за програмата си в мирно време! А много често впоследствие сподвижниците му се позовават на нея като на свидетелство за миролюбието на тогавашна Германия. Нереално е да допуснем, че Адолф Хитлер е отпътувал от Днепропетровск до Берлин, произнесъл е речта, подписал е секретния закон за реорганизиране на структурата за командване на въоръжените сили на Германия и тутакси се връща в Украйна

Д-р Огнян Гърков,

с л.д.р. посланик,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате СЕР ГЕИ

    13 7 Отговор
    Много ни е нужен точно сега Адолф
  • 2 Румен

    20 11 Отговор
    И какво ако Хитлер е посетил СССР-че то и англичани и американци са посещавали Германия и то след като вече се вижда ,че Хитлер е побъркан убиец..Чембърлейн какво казва след като се връща в Лондон от Германия"Аз ви донесох мир"--демек са се разбрали с Хитлер..Да не говорим,че Великобритания и САЩ дават на Хитлер карт-бланш за Чехия и Франция ....Айде вече стига промивки и жълти сензации..Написаното е за млади и незнаещи хора.

    Коментиран от #7

  • 3 Българофил

    12 9 Отговор
    Разликата е единствено в мустаците!
  • 4 част от истината

    13 3 Отговор
    Малка част от истината-за да покажа,че написаното е просто промиване на мозъци........."В протоколите на Контролния съвет на САЩ за Германия се съдържат следвоенни интервюта с видни нацисти. В тях се потвърждава фактът, че главен източник на фондовете за Хитлер е бил Фриц Тисер и неговата “Банка фюр Хендел унд Шиф”, която по-рано се нарича “Фон Хейт Банк”. Тази информация съвпада с доказателствата в книгите “Уолстрийт и идването на Хитлер на власт” и “Секретните помощници на Хитлер”, като в тях са споменават конкретни имена на участници и имена на банки, т.е. Тисен, Хариман, “Гарант Тръст”, “Фон Хейт”, Картър и пр.

    Коментиран от #5

  • 5 Българофил

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "част от истината":

    Прав сте напълно! Лека добавка. Хитлер печели законно изборите през 1933г.с помощта н Сталин. Чрез Коминтерна се забранява комунисти да участват в изборите заедно със социалдемократите и по този начин пътят на Хитлер е разчистен.После идва голямото финансиране.
  • 6 Историк

    4 6 Отговор
    Прочетете " Договор за дружба и граници" между СССР и Германия от края на септември 1939г.след подялбата на Полшаа и всичко става ясно.А ако добавим и договора Рибентроп-Молотов(Хитлер-Сталин) от август 1939г.и тогава е съвсем ясно. Ама стига вече едно и също с тези комунисти и нацисти. Всичко отдавна е доказано.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 законен

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    Даа , а "старите знаещи" хора знаят , че руския диктатор е по-добрия диктатор , на тях промивки не им трябват , те са си промити по рождение и такива ще си умрат !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Ти пък..

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    Еми прочети книгите-човека ти ги е написал-та да ти се изясни ситуацията. А не само соросоидни лозунги да драскаш.
  • 9 Справедлив

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Подписването през 39 година е в следствие на подписаните договори на Великобритания със Германия през 38 година, и даването на зелена светлина на Хитлер за Чехословакия и останалата Европа. Сталин е искал колкото се може да отложи войната-защото е разбирал че е неизбежна. Та не гледай греховете само на едните-те са следствие на англо-саксонската политика .
  • 10 ахмак

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Когато европейските парламенти говорят за договора за ненападение, сключен на 23 август 1939 г. между СССР и Германия (известен още като „пакт Молотов-Рибентроп“), те нарочно забравят един крайно важен факт. СССР беше последната голяма европейска държава, която подписа този документ. В деня на Мюнхенския договор – 30 септември 1938 г. точно такъв договор подписва Англия (почти година преди съветско-германския договор). На 6 декември 1938 г. такъв договор подписва Франция. Разбира се, същите тези „секретни протоколи“ към съветско-германския договор за ненападение, по които СССР уж се бил договорил с Германия да разделят Европа на сфери на влияние, всъщност никога никой не е виждал с очите си.
    Затова пък историческти факт е следното: в резултат на Мюнхенския сговор от 1938 г. Англия, Франция и САЩ нахраниха хитлеристка Германия с Чехословакия, плюейки на по-рано сключените с нея договорености. Това и стана сигнал за началото на Втората световна война. И доколкото вината за това престъпление лежи в пълна степен върху плещите на Западна Европа, то точно тази Европа днес всячески се опитва да прехвърли отговорността върху СССР. Ето затова Западът откровено фалшифицира световната история.
    Но нека си спомним какво се случило в онези дни.
    Историкааа, прочети ли ?
  • 11 южзймжймкймгймгйчгймгймг

    3 6 Отговор
    ХИТЛЕР МАЙКА АВСТРИЙКА , БАЩА ЕДИН ОТ БРАТЯТА РОТШИЛД ЖИВЕЕЩ ВЪВ ВИЕНА А МАЙКАТА НА ХИТЛЕР Е БИЛА СЛУГИНЯ ПРИ НЕГО, ПОСЛЕ УМИРА (МАЙКАТА ) В ЛУДНИЦА ВЪВ ВИЕНА. .....СТАЛИН МАЙКА ГРУЗИНСКА КНЯГИНЯ БОГАТА. ..ТЪРГУВАЩА С КОНЯК И ВИНО С ГЕРМАНИЯ. ...ТАМ СЕ ЗАПОЗНАВА С ЕДИН ОТ СИНОВЕТЕ НА РОТШИЛД УПРАВЛЯВАЩ БИЗНЕСА НА ФАМИЛИЯТА В ГЕРМАНИЯ. ..РАЖДА СЕ ЙОСИФ .....СТАЛИН. .......ПЪРВАТА СРЕЩА НА СТАЛИН С ХИТЛЕР СТАВА ОЩЕ ПРЕЗ 1913 ГОДИНА ВЪВ ВИЕНА ....КОГАТО ХИТЛЕР Е ХУДОЖНИК А СТАЛИН МЛАД КУМУНИСТ С 56 УБИЙСТВА ЗАД ГЪБИ СИ НЯКОЛКО ОБИРА НА ПОЩИ И ВЛАКОВЕ. ...СРЕЩАТА СТАВА ПОД ВЕЩИЯ ПОГЛЕД НА СИНА НА РОТШИЛД ЖИВЕЕЩ ВЪВ ВИЕНА И ДЕФАКТО БАЩА НА ХИТЛЕР. ...ТАМ СЕ ЗАПОЗНАВАТ И СИ РАСПРЕДЕЛЯТ РОЛИТЕ ЗА 2 СВЕТОВНА ВОЙНА. ....СЛЕД. ........27 ГОДИНИ. ....

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Историк

    2 7 Отговор
    Мили мой, ахмако, договорът за дружба и граница между СССР и Германия е от 28.09.1939г.Войната вече е в ход. Англия и Франция са вече във война с Германия.Вместо Втори фронт срещу Хитлер, Сталин му става съюзник. И го поощрява да громи западните държави-т. е. Да продължава да безчинства на запад.Но Кремълския диктатор омърсява Финландия, Литва, Латвия, Естония,Молдова и Северна Буковина. И войната вместо да спре , става световна...

    Коментиран от #13

  • 13 ахмак

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Публикувано във факти.бг: .А ако добавим и договора Рибентроп-Молотов(Хитлер-Сталин) от август 1939г.и тогава е съвсем ясно. Това от твоя пост ли е? От твоя!
    Темата започва ли с: Публикувано във факти.бг: Още през м.в.остро се сблъскаха банално известните 2 тези около пакта Молотов-Рибентроп: 1. Че Сталин и Хитлер си разделят Полша и предизвикват Втората световна война. 2. Руската аксиома за „насъскване” на Хитлер от Запад към унищожаване на СССР. Започва?
    Сключил ли е Запада мирен договор с Хитлер преди Сталин? Сключил е! Е кой от нас двамата е тогава ахмака?
    Айде пътувай без много обяснения!

    Коментиран от #15

  • 14 Реално

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "южзймжймкймгймгйчгймгймг":

    Хаахаахххаа..абе как си измисляте тези истории бе ...Само да ти кажа едно-през 1913 Сталин е бил ученик в Духовна Семинария и по това време още не е било развито болшевишкото движение в Русия-имало е отделни личности с такива възгледи-но тогава даже и организация са нямали. Сталин влиза при болшевиките през 1915 година и до 1921 година е дребен партиен деател. Абе не се излагайте така тук бе...
  • 15 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "ахмак":

    Когато историята се обсъжда с патос, тя вече не е история.Договорите ги обсъдихме. Нека гледаме действията.Ако искаш да имаш мир с някого и той е отвъд цяла 30 милионна държава, ще се стремиш ли да имаш обща граница с него?На Сталин никога не му е пукало от Хитлер и затова той жертва източна Полша, за да има обща граница, за да нападне, когато реши. Толкова е логично.Обратното действие е всячески да помагаш на поляците-с войски и с продоволствие. Затова в мемоарите на съветските маршали този период е прескочен или заметен.И изведнъж като гръм-22 юни 1941.Сякаш немци и руснаци не водят военни действия до тази трагична дата и местят упорито границите си предимно на запад.Иначе "аксиомите" са характерни за преди 30-50години назад.
  • 16 Дементор

    4 4 Отговор
    Имало е среща на 23.081939 и шикьлгрубер се е клел в любов на СТАЛИН
  • 17 Дементор

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "южзймжймкймгймгйчгймгймг":

    Това са пълни глупости
  • 18 Дементор

    3 3 Отговор
    И моя баща е Кенеди няколко месеца преди смъртта е бил с майка ми
  • 19 Лафчи

    9 2 Отговор
    Ти май не си чувал за "Страната война", май не беше на изток! С колко войски разполагаха англичаните и французите и колко бяха немците срещу тях! И кво стана, един френски пробив на 30-тина километра в немската отбрана и обратно в къщи с "трофейни" велосипеди! Май някой искаше онзи с мустачките да тръгне на изток, а? Кой му даде Чехия, Австрия и Полша? Сталин ли? Такива, като теб няма да променят историята защото са измамници и мижитурки!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Радев

    7 1 Отговор
    Демокрацията си е чист психофашизъм