7 Февруари, 2018 16:00 4 964 18

Кой размахва пръст на Корнелия Нинова?

  • корнелия нинова-
  • истанбулска конвенция-
  • пес

Ако ще на европейската клада да я качат, Нинова няма право на отстъплениие! Защото протестът срещу Конвенцията е фактически вот за спасение и запазване на християнството

Кой размахва пръст на Корнелия Нинова? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението за референдум на Истанбулската конвенция". Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Събуди се" по Нова тв.

Нинова разкри, че от водачката на ПЕС Жени Зита Гурмай дошло второ, още по-остро и заплашително писмо с нареждане да се ратифицира Конвенцията. "Това демократично ли е?", попита Нинова.

Предишното писмо на Гурмай съдържаше директна заплаха за изключване на БСП от редиците на ПЕС, ако не се подчини на волята на "политическото семейство".

Сега да видим коя е Зита Гурмай, която си позволява да нарежда не само на една партия какво да прави, но и на един народ как да решава вътрешните си проблеми.

Зита Гурмой е член на социалистическата партия на Унгария, която в момента има под 10% влияние в страната и която за трети пореден път ще бъде победена на предстоящите избори на 8 април от Виктор Орбан.

Партията на Зита Гурмай е разцепена. Самата Гурмай е била депутат и евродепутат, а от 2004 година е лидер на ПЕС Жени, вече трети мандат.

Участва като кандидат за депутат на предстоящите избори и се предполага, че ще влезе. Възможно е агресивното налагане на Истанбулската конвенция да е част от предизборната ѝ кампания.

Зита Гурмай е идвала многократно в България. Агитира на местните избори през 2005 година – застава зад кандидатите на БСП във Варна и в Стара Загора. И на двете места те губят.

През 2013 година Зита Гурмай подкрепя правителството на БСП с премиер Пламен Орешарски и се обръща към протестиращите с призива: „Имайте търпение!”

Именно това правителство обаче отказва да приеме Истанбулскката конвенция. А пък Зита Гурмай изобщо не реагира по това време.

Тогавашният външнен министър Кристиян Вигениев в отговор на депутатско питане обяснява: „Българската страна участва активно в дискусиите по проекта на Истанбулската конвенция, като предложи алтернативни редакции по някои от породилите спорове текстове. Като пример бих посочил съдържащата се в текста на Конвенцията дефиниция на понятието „пол”. Предложението ни да бъде възприета дефиницията за пол от Статута на Международния наказателен съд, към който са се присъединили държави от целия свят, всички страни-членки на Европейския съюз, включително България, а и повечето от държавите-членки на Съвета на Европа, не бе възприето. Не бяха намерени компромисни решения и по някои други спорни въпроси. В резултат, текстът на проекта на Конвенцията получи като цяло нееднозначна оценка в Комитета на министрите на СЕ. Именно поради това Решението на Комитета на министрите за приемане на текста на Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието над жени и домашното насилие бе формулирано като прието „без гласуване” (а не „с консенсус”).

Къде е била тогава Зита Гурмай от ПЕС?

Защо не е скочила да брани Истанбулската конвенция, както го прави днес?

Защо не е написала гневно писмо до лидера на БСП Сергей Станишев с ултиматум документът да бъде приет?

Тогава Конвенцията не е била "на живот и смърт" за борците в ПЕС, бранещи жените от насилие.

Защо?

Защо никой от ПЕС не е упражнил тогава натиск върху правителството на левицата да си промени позицията?

Защо е този натиск днес - сега и веднага? Брутален! Напук на всички демократични норми.

И не подсказва ли това двойните стандарти, по които действат в ПЕС?

И какво е ПЕС?

Да видим какъв е политическият багаж на Партията на европейските социалисти днес, в която членуват 33 национални партии, и в която Зита Гурмай играе водеща роля.

На последните избори в Германия социалдемократите, членове на ПЕС, показаха най-слабия си резултат от Втората световна война насам. Дори в бившата ГДР те са трети след „Алтернатива за Германиия”. Лидерът им Мартин Шулц се сгромоляса, по последни данни събира едва 18% и от „мистър Европа” се превърна в „мистър Катастрофа”.

Във Франция не някой друг, а премиерът Манюел Валс обяви: “Социалистическата партия почина.” Благодарение на Франса Оланд левицата наистина „почина”, заемайки едва петото място.

В Холандия социалистите не влязоха даже и в тройката.

И в Дания ги няма в тройката

Загубиха и във Филандия.

В Испания левицата търпи две поредни изборни загуби.

В Хърватия – също с две поредни загуби.

Социалистите не влязоха в парламента на Гърция,

Аут са и парламента наПолша.

В Австрия – от мандатоносител социалистите станаха трети, след като и на президентските избори не стигнаха до балотаж.

Загубиха и в Чехия – от управляващи с премиер стигнаха до пето място с едва 6%!

На предстоящите избори в Италия на Берлускони дават 40%, после е Пипо Грило „Пет звезди” и едва на трето място идват социалистите, които в момента управляват.

И ако теглим чертата, трябва да си отговорим – това е Партия на разгромените социалисти по цяла Европа.

От каква позиция всички те дават акъл на Нинова?

За да бъде разгромена и тя ли?

Че Нинова има победа на президентски избори и е втора на парламентарни с удвоен резултат.

Нито френските социалисти имат по-добър резултат от нея, нито австрийските, нито унгарските, чийто представител е Зита Гурмай.

Защо е този погром на европейската левица?

Защото социалдемократическите партии в Европа отдавна не са социалистически. Те изневериха на своите избиратели - станаха неолиберални. Това са партии на банките, на монополите, на гей браковете, на офшорките и т.н.

БСП не е такава партия. Тя може да има много грешки, но не е изменила на консервативните нагласи на своите избиратели.

Какво не разбират в ПЕС?

Че ние сме православен народ, че имаме дълбока вяра и традиция в семейството.

Няма как те да ни учат на морал с тези „успехи”, които жънат сред европейските народи. Голяма част от европейските граждани не приемат волята на своите партийни лидери и резултатите от изборите показват това. Хората искат защита на своя живот и здраве. Нещо,което не става нито във Франция, нито в Германия, нито в Испания, както видяхме. В тези държави хората не искат директен достъп до тероризъм, ние пък не искаме децата ни да бъдат въвлечени в джендър идеологията - и те и ние искаме християнска Европа и правният ред в Европа да бъде възстановен. Резултатите в цяла Европа показват тенденция на засилване ролята на тези партии, които чуват гласа на европейските граждани.

Сега кого да слуша Нинова?

Разгромената европейска левица или своите избиратели?

По чий акъл да се води?

По призива на Църквата или по нареждането на Зита?

Ако ще на европейската клада да я качат, Нинова няма право на отстъпление! Защото протестът срещу Конвенцията е фактически вот за спасение и запазване на християнството.

А пък в ПЕС да си върнат избирателите и тогава да се разпореждат със съдбата на народите.

И още нещо за статистиката. В открито писмо Евгени Кирилов призова Станишев да не „работи срещу БСП”. Евгени Кирилов е доскорошен верен приятел на Станишев, дългогодишен председател на Съвета по външна политика на БСП, дългогодишен представител на България в ПАСЕ.

От позицията на Станишев за Истанбулската конвенциа се разграничиха най-близките му хора в партията: д-р Таня Андреева, здравен министър, лично посочен от него, изродила дъщеря му, проф. Даниел Вълчев - негов вицепремиер, един от хората, на които най-много държеше, Кристиян Вигенин – негов външен министър и приятел, Боян Чуков - негов външно- политически съветник, Велислава Дърева - най-силният му поддръжник в Националния съвет.

Истанбулската конвенция е изпитание не само за народите, но и за лидерите.

И всеки прави сам своя избор.В такава битка се раждат истинските водачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    17 3 Отговор
    ВиГЕЙин срещу конвенцията? :-)))
  • 2 TAXI

    6 2 Отговор
    Как кой? Шишо Бакшишо естествено :D
  • 3 Пеньо

    32 27 Отговор
    "БСП защитава християнските ценности"!!!!! Отвратително е да се ползват такива лъжи! БСП има по-малко общо с християнството отколкото иранският аятолах Али Хаменей!
  • 4 ЦРУ

    26 15 Отговор
    Пръста е размахан от КОЗЯК - директно са й казали - ВНИМАВАЙ. че ще анулираме визата за САЩ..ще блокираме сметките в долари в амер. банки - а Корни се гласи да кара старините в САЩ ! ВСИЧКИ знаем - само гласуващите за БСП се правят .че не знаят !
  • 5 Ха-ха-ха

    20 2 Отговор
    ПЕС нов КОМИНТЕРН ли е?
  • 6 gkzkgzgzlgzlgzlgzkgzlgxh

    40 11 Отговор
    ЧИФУТКА ТА УНГАРКА Е БЯСНА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ПРИЕМАТ ДА СТАНАТ ПЕДАЛИ И ЛЕСБИЙКИ КАТО ВСИЧКИ ЧИФУТИ. ....ДАВАЙ НИНОВА. ...С ТЕБ СМЕ. ...БАЙ ДЖЕНДЪР ТИКВЕНИК ОТ БАНКЯ НА ВСИЧКИ СТАНА ЯСЕН. ....
  • 7 Величков

    31 2 Отговор
    Какво да пиша браво на велева ибраво и на факти че я публикува статията
  • 8 нормален

    17 5 Отговор
    Не се надявайте на Корнелия Нинова. Трябват протести. Големи, многобройни.
  • 9 юрист

    17 1 Отговор
    Абстрахирам се от лицето нинова, бсп и която и да е политическа партия. Трябва да се знае от всички българи, че резултатите от един референдум НЕ МОГАТ В ПОСЛЕДСТВИЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ от НСи НС Е ЗАДЪЛЖЕН, АКО ОТГОВОРА Е “НЕ“ И НА ИК, И НА ВЪПРОСА ЗА ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ, ДА НЕ ГИ ДОПУСКА КАТО НОВИ ИЗМЕНЕНИЯ В БГ. ЗАКОНОДАТЕЛСТВО! За това всички партии ви казват- ъ, че за какво ви е референдума, няма да се харчат пари за такава глупости и искат умишлено ДА ВИ ОТКАЖАТ да гласувате на референдум с такива въпроси! Референдумът е израз на най- чистият вид демокрация- пряката демокрация, и винаги, когато той е налице, е добре да се гласува и един гражданин с избирателни права да си каже ДИРЕКТНО мнението по важни въпроси! НЕ СЛУШЙТЕ ЛЪЖИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ!
  • 10 Георг Георгиев

    7 1 Отговор
    Станишев от къде е?

    Коментиран от #16

  • 11 Симпатизант

    20 7 Отговор
    Никой няма право да разнахва каквото и да е срещу когото и да е бългаски политик. Дръж си на думата ,Корнелия, ние сме с теб .
  • 12 Димитър Кънев

    7 0 Отговор
    Шест процента била в България контрабандата,хайде стига смехории ония са станали много добри,а не че митниците са са добри стига смехории.
  • 13 БАКШИШ

    5 4 Отговор
    Само да я мярна някъде,пак ще я нацеля.
  • 14 мнение

    7 15 Отговор
    Да се запънеш като магаре на мост и да си въобразяваш, че заемаш една правилна позиция, само за да се харесаш на част от примитивно мислещи сдружения, не е най-достойната позиция. Някак ме е срам от създалата се ситуация, обясненията, които не веднъж чухме за какво става въпрос във въпросната конвенция. Никак не одобрявам поведението на Нинова, конфронтацията, която създава в обществото ни, като не се спира пред нищо - говори лъжи, обиди, буйства, обезценява извършеното и най-лошото - напрежението в обществото, от което никак не се нуждаем. Приглася й доскорошната журналистка Елена Йончева, която пък се изживява като героиня и недосегаема. Крясъците на двете жени са прекалени! Хората в България са измъчени от прекаленото политизиране, говоренето как някой си бил лъжец и престъпник а пък други, като тези от БСП, безпогрешни, обединени и подчертано ламтящи за власт, което те дори не съзнават колко е грозно. Референдум - пълно безумие! Докога ще се занимаваме с глупости, това е въпросът?!

    Коментиран от #17

  • 15 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    3 10 Отговор
    Лицето Нинова? То направо сура бе!
  • 16 анев

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Георг Георгиев":

    Станишев е точно оттам,откъдето са Бойко Борисов,Лиляна Павлова,Цецка Цачева...Партия ГЕРБ
  • 17 Айде бе

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "мнение":

    Ако не е, че ще ми скрият коментара, щях да кажа, че заради такива малоумници сме на този хал. Значи, за да няма конфронтация у нас - всички трябва да са съгласни с ГЕРБ??? За да няма конфронтация в света, всички трябва чинно да слушкат началниците от Брюксел и краварите??? Е те това ако не е скодоумие на ента степен, без извинение - здраве му кажи.
  • 18 гост

    7 4 Отговор
    от написаното горе става ясно и за най-запалените привърженици на червената мафия, че като цяло хората в цивилизованите държави са разбрали като цяло,че соца в този му вид не става, а само тук в България има много тъпи, прости и неграмотни които все още гласуват за червените боклуци, а тези, които не са прости и тъпи са крадци и меркантилни измамници заблуждаващи обикновените хора, за да могат да живеят и то луксозно за тяхна сметка и на гърба на цялото общество. ХОРА, СЪБУДЕТЕ СЕ НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ!!!