10 Февруари, 2018 18:00 1 985 6

Референдум и за часовото време!

  • референдум-
  • лятно часово време
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проблемите в държавата се трупат. Военният министър Красимир Каракачанов мъдро повлече крак с идеята народът да може да се изкаже по особено наболели въпроси, които чакат своето неотложно решаване. Така изкристализира предложението за референдум срещу тратия пол, гей браковете, джендър образованието и всичко в този кюп.

Похвално!

Държавата има нужда да локализира най-важните си проблеми и да ги подложи на всенародно гласуване. Третият пол отдавна тегне над иначе хармоничния ни живот и ни създава много грижи. Затова е редно той да се изведе като приоритет в обществено-политическия живот.

Не че ни се свидят едни няколко десетки милиона лева, но бихме могли да оползотворим организираното ходене до урните. Така и така ще се прави допитване, нека определим още няколко особено важни въпроса и поставим и тях на гласуване. Предложенията за въпроси за референдум: "Подкрепяте ли зимното часово време?"

"Подкрепяте ли да се стартира национална благотворителна кампания, с която да се купят модерни кубинки на полицаите?"

"Подкрепяте ли още една благотворителна кампания, за да се купят очила на полицаите, с които да различават специалните коли (като например на Първата дама) и да не им нарушават комфорта?"

Има злостни гласове, които биха казали, че това са несериозни въпроси. Което изобщо не е вярно. По точка първа. От къде накъде Европа ще ни решава кое време ни харесва повече? Ами например ние си обичаме лятото и ни е много чоглаво, когато зимната смяна на часовниците ни изяжда 1 час. Ама северните страни искали така! Ние да не сме лукови глави?

Време е България да инициира създаването на единен южен фронт, който да заплаши скандинавците, че няма да ги пуска на море лятото, ако не се откажат от зимното часово време. Да си стоят на тъмно и студено, пък да видим дали няма да ги стреснем. Ако пък не дойдат по летните курорти, още по-добре, няма да има кой да ни рита камериерките.

По втората точка. Полицаите заслужават удобни, ергономични, модерни кубинки с мемори пяна. Знаете ли колко е трудно да се протестира за заплати цял ден с тези неудобни обувки? Знаете ли колко е трудно да се мъкнат служебни туби с бензин до личните коли и да се издирват крадци, даващи интервюта по медиите, с твърди кубинки?

Родната полиция дори я бият, защото не може да избяга с такива обувки. Така че нека бъдем хора и пуснем по един SMS на кратък номер 0000 с текст DMS KUBINKI. И по третата точка. Тъй като МВР е в особено затруднено положение, се налага да подпомогнем ведомството още веднъж. Преди дни полицаи не видели сигналните светлини на автомобила на Първата дама, сторил им се съмнителен и тръгнали да го спират. Въпросът с екшън гонката остава отворен. Но проблемът е, че това е недопустимо. Първата дама има нужда от спокойствие, за да твори инициативи на воля, даден й е бюджет, охрана, полицията не може да си позволява да я спира.

Това е разхищение на обществен ресурс, средства и време. Ето защо органите на реда има нужда от подобряване на зрението, за да не спрат отново който не трябва. На същия номер - DMS O4ILA. Ето как с един референдум страната може да реши най-належащите си проблеми - изгонването на третия пол, минаването на каквото време си искаме и оборудването на органите на реда с техника от най-висок клас, за да могат те да си вършат работата перфектно, както досега. Останалите въпроси, тъй като са по-маловажни, могат да изчакат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    12 1 Отговор
    Всъщност въпросът с часовото време си е напълно сериозен и не заслужава словоблудство като тази статия!
  • 2 Диоген

    2 3 Отговор
    Не трябва да се преминава към лятно часово време. В голямата част от годината се будим в тъмно, а това е мъчително при вариант лятно часово време. Вечеряме късно и сме вечно недоспали.
  • 3 Анонимен

    2 1 Отговор
    Не е словоблудство. Много точно е написано. Цял живот съм на смени и не виждам смисъл от това местене. Някъде го премахнаха, мисля.
  • 4 Анонимен

    1 2 Отговор
    Не сме толкова ларж да правим референдуми и да пръскаме пари за подобни глупости.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тракиец

    0 0 Отговор
    Бихте ли написали името на този нещастен човечец, хейтър, хомофоб и вероятно расист (щом да е фен на патрЕотите), който е писал тази статия... така де, защо го криете? :)