22 Февруари, 2018 19:00 3 042 18

Кратък наръчник по популярна история за психодесни

  • жаблянов-
  • парламент-
  • история-
  • фашизъм

Това създава една атмосфера на политически сюрреализъм

Кратък наръчник по популярна история за психодесни - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много интелектуален спам се излива в последните дни около болезнените рани в българската история. Своят принос за това дават и медиите, които са склонни да канят съмнителни хора, които дори и не са помирисвали историческо образование, да дават тежки експертни оценки за миналото, пише за сайта „Поглед“ Александър Симов.

Това създава една атмосфера на политически сюрреализъм. Тя се изостри особено много след една злополучна декларация на БСП (злополучна не, защото не беше политически точно прицелена, а защото бе редактирана в последствие) и се вдигна една пясъчна буря от псувни, проклятия и моралистични терзания, че човек можеше направо вените си да пререже.

Ето защо реших да изготвя един съвсем кратък наръчник за градски десни, за да ги ограмотя за основни положения в историята на страната. Очевидно днес сме в ситуация да си преговаряме азбучни истини за миналото. И така, отпуснете се и прочетете по-долните редове, ако обичате.

1. Ако имате проблем с Народния съд и го смятате за престъпен (прилагателното престъпен взимам назаем от една телевизионна тирада на господин Спас Гърневски), тогава, моля, облечете се топло, заредете се с енергия и беж да протестирате пред посолствата на Великобритания и САЩ.

Народният съд не е хрумка на гадните български комунисти, а е категорично изискване на страните-победителки във Втората световна война. До това разбиране САЩ, Великобритания и СССР стигат на конференцията в Ялта, а след това залагат подобни изисквания в Паржикия мирен договор. Тук вече виждам как градският антикомунист секне нос протестно и псува под мустак, чудейки се откъде се стоварват такива изисквания към "проспериращата преди 1944 година България". И отговорът е прост - по време на Втората световна война България е съюзник на Хитлер. Толкова правоверен съюзник, че дори обявява война на САЩ и Великобритания. През 1943 година, в резултат на този акт, София е подложена на ожесточени бомбардировки. Съветвам всички да си намерят и документите от Парижката конференция след войната. Най-яростни в отстояването на тезата за фашизма в България са англичаните и американците. Те имат и представители в международната комисия, която контролира работата на Народния съд. В този смисъл Народният съд е бил не само неизбежен, но и необходим. Съюзниците са имали нужда да знаят, че хитлеризмът и нацизмът ще бъдат изкоренени от българската действителност. Уви, няма как да са знаели, че този демон ще се събуди в България и системно ще получава телевизионно време. И един интересен факт - Народният съд издава над 1000 оправдателни присъди.

2. Ако мислите, че ген. Христо Луков е достоен български офицер, отдаден патриот и приятел на евреите, е наложително да си припомните ключов факт в неговата биография. Дясната ръка на Луков се нарича Александър Белев. Този Белев е интересна фигура с демонични измерения. Той е създател на организацията "Ратник" и е войнстващ антисемит. През 1942 година пък кариерата му тръгва рязко нагоре - става главен комисар в Комисарството по еврейските въпроси. Да, правилно прочетохте - по "еврейските", не по "европейските". Представяте ли си - в проспериращото царство България, където е царяла невиждана демокрация и никога не е имало фашизъм, е имало Комисарство по еврейските въпроси. Сградата му се е намирала на бул. "Дондуков". Дясната ръка на ген. Луков е човекът, чийто подпис стои под споразумението с Германия за депортация на 20 хиляди евреи, а България се задължава да плати по 250 марки за всеки един от тях, че нали знаете - има разходи по масовото унищожение. Между другото, "великият" Богдан Филов се пазари с германците по тази тема. Много му се вижда България да плаща по толкова пари за евреите и се пазари за цената. Велик държавник, нали? Както и да е - продължаваме с историята за Белев. Белев минава като чума през евреите от Беломарска Тракия, Македония и Поморавието. Ама удря на камък - не може да събере 20 хиляди евреи, не му достигат 7-8 хиляди и решава да ги набави от България. Добре, че в онзи миг нещата на Източния фронт започват да се обръщат, а в България започва масова акция за спасяването на евреите. Така Белев депортира само тези от присъединените територии. Луков сериозно си дружи с Белев. Ето какъв приятел на евреите е бил.

Аргументът, че Луков бил убит преди депортацията на евреите и заради това няма как да я е подкрепял може да бъде даден единствено от човек, който е прекалил с алкохола на гладно. Депортацията не е процес, който става от днес за утре, това е систематична акция, готвена упорито и дълго. А когато започва, легионерите (хора от организацията на Луков) пускат веднага позиви, че това е начин България да реши "еврейския въпрос".

3. В България нямало фашизъм. Поетично твърдение. България в крайна сметка оказва ли се в коалицията на Хитлер или не? Оказва се. Това признак за безкрайна демокрация ли е или е нещо друго? Ако мислите, че у нас няма фашизъм, пак ви препоръчвам да прочетете документите от Парижката конференция - те са като удар с чук по главата. Там този въпрос не се подлага на съмнението. Съмнението за това е интелектуален вирус, който се появи в последните години, за да даде възможност на номенклатурните отрочета да имат база за своя новооткрит заплюнчен антикомунизъм. Българските елити са завладяни от прогермански, тоест нацистки убеждения. България посреща Гьоринг на крака и с паради. В България масово се издава нацистка литература. Да, масова пронацистка партия не съществува, защото няма нужда от нея. Политическите елити са си пронацистки и нямат нужда от отделна формация за това. Изясняваме този въпрос, защото според гениалния израз на Анжел Вагенщайн "нито една пиеса не почва от трето действие". А днес се опитват да ни убедят, че пиесата започва от четвърто действие и искат да вкарат тази подмяна в учебниците. Не убеждавам нито един психодесен внезапно да става човек с леви разбирания. Но е добре да е наясно с историческата последователност на процесите, защото само така се изяснява историческата логика. Всичко останало е псевдонаука, а и псевдополитика. Тази псевдополитика може да съществува единствено в среда на подменена история и на хора, които твърдят, че "еврейската общност в България е с комунистически генезис". Медитирайте над това изречение - то казва, че евреите генетично са обречени да бъдат комунисти. Защото да припишеш на цяла общност еднакъв политически генезис е расова теория в чист вид. Генномодифициран нацизъм, получил нови медийни форми. Знаете ли кой изрича тези думи - казва ги госпожа Лиляна Друмева, председател на Съюза на репресираните от комунизма "Памет". Същата само преди няколко дни беше в парламента, за да дава пресконференция срещу Валери Жаблянов, дирижирана от Спас Гърневски. И така кръгът се затваря...Самозатворената реалност на един повтарящ се кошмар. Но в България нямало фашизъм и фашисти. Спете спокойно!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    16 2 Отговор
    История!!! Не е трудно да се чете, но в днешно време предпочитат картинките.
  • 2 Наблюдател

    15 13 Отговор
    Симов е подло руско - червено влечуго, което за пари ще продаде майка си и баща си. Преди десетина години написа един много слагачески опус със заглавие "20 причини да обичаш Америка" и заклеймява липсата на свобода в Русия. Днес виждате какъв е. Да
    прочетете американофила Симов и да го видите като млад либераст можете на следния адрес:
    http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html?m=1

    Коментиран от #16

  • 3 Тръмп

    18 11 Отговор
    Този необразован русофилски мазен,комунистически Дебил е лицето на Цинизма, Предателството и Лъжата!Белев е отделен човек и си носи кръста за действията,та Генерал Луков не виждам каква вина има? Луков е убит без Народен Съд от терористите-комунисти!Наглите Лъжи на Симов само показват какви Изроди са комунягите!!!:):):)Симов,рекламата на Злото!:)
  • 4 Тръмп

    11 10 Отговор
    Евреите Никога не са имали за спасители Сталинските комунисти,каквито са българските болшевики!Симов е Осъден по рождение на нищета,злоба и завист в особенно големи размери!!По гнусна физиономия и език е в конкуренция единствено с Пеевски!:):):)

    Коментиран от #10

  • 5 Било

    17 8 Отговор
    Г-н Симов даже в Германия е нямало фашизъм а НАЦИОНАЛ -СОЦИАЛИЗЪМ.Като вашата социалистическа партия.Фашисъм е имало само в Италия запомниго в малката си глава
  • 6 Браво

    6 16 Отговор
    Браво, Симов!
  • 7 Българофил

    10 3 Отговор
    "Народният съд, инсцениран в България през 1944-1945г., всъшност и като правораздавателна формула и като метод на държавническо действие, и като политически цели е венец и завършек на една половинвековна стратегия за разрушаване на либерално- демократичните основи на Третата българска държава." Проф.Трифон Димитров
  • 8 Българофил

    9 1 Отговор
    " Народният съд в България 1944-1945.Кому и защо е бил необходим"-Петър Семерджиев. Който иска да знае истинската история, писана от очевидец, нека се потруди и да я прочете на 518 стр.Авторът е бил партизанин и не можем да го обвинил, че е соросоиди!
  • 9 GRN

    12 5 Отговор
    Симов, попей за идеологическите ви приятели от нацистка Германия, за дружбата Хитлер-Сталин и любовта на българските комунисти към Германия тогава. Попей, и ще проумееш двуличието на позитанската сган.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Антисоросоид

    10 5 Отговор
    Не съм привърженик на комунисти и социалисти но намразих "десните"
    в българшя защото са антибългарски джендари купени от мършата Сорос
  • 13 Яни

    11 0 Отговор
    Япония, съюзник на Хитлер, фашистка или нацистка е била тогава?
  • 14 Ха-ха-ха

    10 1 Отговор
    Щом и Димитър Пешев е съден от Народния съд и за антисемитизъм- то работата е ясна. Да не говорим за издадени смъртни присъди на хора, предварително убити ! Симов как би коментирал това безобразие?
  • 15 Morgoth

    6 0 Отговор
    1. Надорният съд е бил прочистване на политическата сцена от противници - кой го е поддържал и кой не ми е през оная работа. По това време всички са постъпвали по този начин, това обаче не е оправдание за извършителите.

    2. Не съм изследовател на Луков и не ме интересуват детайлите от живота му. За Луков марш реално не е важно какъв е бил самият Луков, а кои са хората които маршируват днес. Те определено са крайни националисти.

    3. Дали е имало в България фашизъм пък съвсем не ме интересува. Взели сме страната на по-силните, когато те са потропали на поратата ни. Войната се е обърнала и крайният резултат за нас е трагичен - от трън та на глог - от фашизъм на социализъм и най-бедната страна в Европа.

    Толкова по тези въпроси. А сега господин ляв да ти обясня за лявото. То е начина да си съсипеш икономиката и от беден да станеш още по-беден. Същото това ляво ограби България след разпада на СССР, защото много говорихме за демокрация, но реално ни управляваше ДС. Същите тези червени соц лидери ни ошушкаха до дупка, а върха беше хиперинфлацията на Виденов, когато не само страната, но и спестяванията на хората бяха ограбени.
    И за либералната демокрация ще ти кажа - тя значи либерализъм в икономиката и нисък контрол от страна на държавата. Тя не значи либерализъм в обществото, пришълци от Афганистан, привилегии за малцинствата, гей бракове и джендъри. На това последното му се вика либерастия и е типична проява на лявото, което последните години завзе цяла
  • 16 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Току-виж и той е прохождал под бащинската грижа на Сорос ;)
  • 17 аве фюрер

    4 1 Отговор
    Типичното за всеки долен и подмолен комунист е да изопачава историческите факти, така както на него му изнася, и както са му казали от Москва . Но нищо чудно ,българските комунисти винаги са били едни от най-презрените и най-верните подлоги на Москва . Българските комунисти, като една нихилистична утайка на обществото бяха единствените боклучари от соц. лагера, които предложиха на Москва да станат "Съветска република ", без принуда и изцяло по свое продажно мислене . Тези безродници са най-лошото което се е случило на България през цялата и история. Но никога не е късно да изметем тази зараза от иначе прекрасната ни България .
  • 18 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    тоя дето е писал статията така и не е разбрал къде е проблема.проблема не е в съда или в акта на репресия срещу управляващите страната през периода 1939-44 гподина,а срещу системата на съмия съд както и срещу саморазправата .огромна част от осъдените в съда са убити предварително ,други са с монтирани обвинения ,трети са преследвани извънвсякаква тяхна вина.тая порочност е всъщност родила възмущението срещу него.иначе да българия е съюзник на хитлер,да българия праща в лагерите на смъртта македонските евреи и тези от беломорието,да в българия има пронациско правителство ,но в същото време българия постига националното си обединение и успява да се запази извън фронтовите деиствия на воината като изключим патриотично деистващите партизани защитаващи ссср.та проблема е многоаспектов и няма как да бъде еднозначно третиран.