Last news in Fakti

7 Март, 2018 10:20 2 452 17

ИзЧЕЗване

  • герб-
  • бсп-
  • борисов-
  • избори-
  • чез-
  • гинка върбакова

Спиралата от скандали топи рейтинга на управляващите

ИзЧЕЗване - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е диагнозата, която споходи рейтинга на управляващата партия през последния месец. 1991 читатели на Факти се включиха в анкетата "За кого ще гласувате, ако днес има парламентарни избори?".

26% са дали предпочитанията си за БСП - с три пункта повече от допитването ни в началото на февруари.

ГЕРБ губи 4% само за месец и от 21% при предната ни анкета, вотът за партията на Борисов се свива до 17%. Спиралата от скандали, в която се вкараха управляващите напомня съдбата на жертва на квартални лихвари - връщаш един заем, но с цената на нов и кошмарът продължава. Както правилно отбеляза триото обединени патриоти - само ние можем да се свалим. Това е така, а проблемът на коалицията е, че подобен развой става все по-вероятен.

Като отворихме дума за патриотите, техният рейтинг също е спаднал за месец, макар и само с 1% - от 7% през февруари, вече е 6%. Нямаше как те да не споделят тенденцията на големия партньор, независимо от по-малките щети.

Партията на Марешки мина между капките и дори успя да подобри резултата си - от 2% подкрепа, вече е с 3%.

При ДПС е необходимо чудо, за да настъпи някаква драматична промяна в подкрепата им. Такова нямаше и цифровото изражение на одобрението им си остана 2%.

Няма промяна и при дела на тези, които заявяват, че ще гласуват за друг - 20%.

А с 1% е пораснала групата на читателите, които твърдо са заявили намерението си, че няма да гласуват - от 25 на 26%.

И ако обяснението за срива в показателите на ГЕРБ предния месец бе Истанбулската конвенция, извън съмнение е, че сега това са баталиите около ЧЕЗ, отприщени след появата в публичното пространство на г-жа Гинка Върбакова. И по-конкретно непоследователните, абсурдни и взаимоизключващи се действия на премиера и приближените му по казуса с енергодружеството. От свъсеното "защо само ЧЕЗ, дайте да национализираме всичко" в първите часове на скандала, неусетно титуловалата се като истинска десница ГЕРБ тръгна към същинска национализация. Пък ако било късно за сделка с чехите, можело да купим фирмата на Върбакова, барабар с ЧЕЗ. Пей сърце.

Министър Петкова пък, която подаде оставка като морален акт, защото познавала Гинка от 20 години, се завръща свенливо на поста си, след като се разбра, че ще въртим официално алъш-вериш с Върбакова. Твърде много морални актове му изсипаха на главата на народа в съкратени срокове. Та Делян Добрев ли не беше, та Димитър Главчев ли, та енергийният министър ли. Морал на бучки.

Управляващите публично демонстрираха и противоречията си по казуса ЧЕЗ. Докато патриотите аплодираха последната идея на Борисов за откупуване на дружеството, финансовият министър Горанов открито заяви, че смята това за грешна стъпка. Разбира се, щял да се съобрази с волята на...ясно чия.

Всички тези детайли, които съвсем не са маловажни, стигат до съзнанието на народа и той си прави изводите.И за ужас на някои, често сменя симпатиите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 E TO

    19 52 Отговор
    В този сайт са предимно комунисти...добре, че в България са изчезващ вид...

    Коментиран от #5, #16

  • 3 толерантен

    32 7 Отговор
    Това е диагнозата за цялата т.нар. "българска" политическа "класа". Пък и за целият ни т.нар. ""елит"". Много добра прогноза.

    Ще дойдат свестни, нормални, почтени хора, българи родолюбци, вместо досегашната гад долна и мръсна.
  • 4 Андрешко

    8 14 Отговор
    Както казах,тук истината на вирее.
    .... и да ташаци на рояци

    ... комунизма си отива , комунизма си отива , спете спокойно деца ....
  • 5 да бе

    35 6 Отговор

    До коментар #2 от "E TO":

    Кой не скача, е "червен".
    Пък кой не е гербер, е "комунист".
    Такива "комунисти", няма да изчезват, ами ще се увеличават, докато пометем цялата т.нар. сегашна "българска" политическа "класа". А, всякакви зомбита "червени", "сини" ще ги изключим от политическия живот, включително и във ваш интерес. Щото вие на знаете какво правите и какво бъблите, в несвяст. Някакви лозунги за идиоти.
  • 6 Патриот

    19 9 Отговор
    Самата истина. Тук няма грам манипулации.
  • 7 бесният язовец на оня с коня

    13 6 Отговор
    Любители на тикви, децата ви ще се срамуват от вас!!!

    Трябва поколения да си отидат от тоя свят, за да се промени България- 80, 60 и 40 годишните.

    Коментиран от #17

  • 8 българинъ

    31 2 Отговор
    Наядохме се на управлението на Герб,стига толкова!Време е да си отиват,докато не са разгромили съвсем държавата!А държавата е наша и ние живеем в нея,ние трябва да участваме в управлението и,а не да ни имат за овце!И ние не искаме да живеем така,не искаме да сме най-бедните в Европа,не искаме да има мафия,не искаме геноцид на българите в собствената им държава,не искаме да храним циганите,не искаме да изчезваме!!!
  • 9 К.К.

    3 13 Отговор
    КОЙ съчини тази измислена анкета? Поръчка на БСП или ГЕРБ, а може и от сараите да идва, пък и проекта на Слави Трифонов е изваден от там за по-голямо сплотяване на електоратите.
  • 10 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    8 4 Отговор
    Я пуснете такава анкета в сайта на ДПС. И ще бият с 98%, и един Мюмюн Ганеолу ще обяснява какъв огромен напредък има ДПС в електоралните нагласи :-)))
  • 11 Morgoth

    15 2 Отговор
    В този сайт извадката е доста изкривена, но като цяло ГЕРБ губят почва под краката си, а и е време да се сменят - не е добре едни и същи да се задържат прекалено дълго. Лошото е, че към момента единствения кандидат да смени ГЕРБ са БСП, които са още по-зле. Другият пагубен вариант за смяна е ГЕРБ да си останат, но с тях да управляват ДПС. Види ли Бойко, че е пътник може и на такъв вариант да се навие - да откара още един мандат като за последно. Раздвижване може да настъпи само, ако Слави направи партия и тя вземе голям процент.

    Коментиран от #13

  • 12 Ads

    5 5 Отговор
    То ако ставаше с анкети по сайтовете, нямаше да се правят социологически проучвания. Анкетата няма представителност.
  • 13 бесният язовец на оня с коня

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    За съжаление, той ще си кара мандата, докато не изчезнем всички гласоподаватели, родени и живяли през соца, през мутренските времена и малко след това.
  • 14 Николай

    4 2 Отговор
    Те комунягите за това искаха референдум за истанбулската конвенция, за да си проверят колко процента ще съберат и след това ще искат да предизвикат предсрочни избори. Обаче ще бъдат много заблудени, както се заблудиха с резултатите от президентските избори. Тогава народа гласува за Румен Радев, а не за кандидата на БСП.
  • 15 Психо

    4 1 Отговор
    Слави=Бареков- Измекяри!!!!
  • 16 чичоХ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "E TO":

    Очевидно не си много умен след,като говориш за кому-
    нисти и не комунисти .Съди за хората не по това,какво
    говорят а,какво вършат. Твоите антикомунисти на Боко
    през близо десетте години на власт извършиха толкова
    комунистически дела,че и комунистите не могат толкова.
    Жалко,че народа чак сега започна да проглежда.
  • 17 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "бесният язовец на оня с коня":

    Любителю на Курнелия,Жан Виденов, Ореховски,Луканов - децата ги ще се гордеят с теб. Добре че 10 човека са гласували по 50 пъти,та поне тук комунистите да се почустват значими. Ако тази анкета е полазателна за състоянкето на политиката,то едва ли би се разминало без стачки и протести. Айде със здраве и да помните че от комунистите,само турците са по-долни.