2 Юни, 2018 16:00, обновена 2 Юни, 2018 18:20 5 884 33

Бабченко действително умря - вече няма кой да го слуша за нищо

  • украйна-
  • русия-
  • бабченко

Да не говорим за параноята с руските хакери - тази тъмна секта от анархични славянски мозъци, които - незнайно как - превъзхождат самите разработчици на Facebook

Бабченко действително умря - вече няма кой да го слуша за нищо - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Журналистът Аркадий Бабченко мина по най-прекия път към световно внимание - инсценира, че е убит, а после възкръсна от мъртвите, за да се появи в добро настроение и цветущо здраве на пресконференция.

Там шефът на украинските спец служби разкри, че работата била нагласена, за да може да се залови руски агент - поръчител на убийството. Как по-точно инсцениране на смърт, в което Бабченко излъгал и жена си (политическите войни са разбира се по-важни от ужаса на близките) спомага за залавянето на престъпник, не стана докрай ясно. Но е ясно друго: че макабреното шоу имаше за цел да изстиска де-що има медийно внимание, за да може доволният Бабченко на следващия ден да напише в профила си във фейсбук, че щял да живее дълго и щастливо и накрая да танцува, както сам обяви, върху гроба на Путин.

Да танцува. Вероятно през това време ще му свирят Пуси Райът, а наоколо ще купонясват всички пишман бунтари, които така и не оспориха самодържавието на Путин по друг начин, освен чрез евтини сензации. Бабченко спечели 15-те си минути слава, но руското дисидентство загуби много. Заклеймиха го не само руснаците - които са съвсем доволни от бумеранговия ефект на целия театър - ами и структури, за които се предполага, че по дефиниция биха заели антируска позиция - "Репортери без граници" и ОССЕ.

Преди да изиграе смъртта си Бабченко беше автентичен критик на Путин и в много от нещата, които пишеше, имаше истина и замах. Сега обаче сам отне тежестта на думите си. Правейки се на умрял, Бабченко всъщност направи изключителна услуга на Путин, който така или иначе отдавна обяснява на руснаците, че Европа се опитва да го изпързаля с евтини трикове. И не бива да се учудим, ако на руснаците им звучи убедително. В новата студена война Европа все повече започва да изглежда като безразборно хвърлящ недоказуеми обвинения играч, който просто механично задълбочава антагонизма си с Русия, без да може да обезпечи твърденията си с нещо друго освен с априорна, подразбираща се вражда с Изтока.

Има нещо смущаващо в начина, по който се отправят обвинения: за Скрипал, за Бабченко, за сваления малайзийски самолет - човек още преди да отвори агенциите вече знае, че европейските лидери до един, внезапно, категорично, солидарно и с непогрешим тон ще отсекат, че цялата работа е работа на Русия. Презумпцията за невинност не само, че не работи, а е радикално преобърната. Да не говорим за параноята с руските хакери - тази тъмна секта от анархични славянски мозъци, които - незнайно как - превъзхождат самите разработчици на Facebook и разбиват ежедневно алгоритмите на мрежата, за да въдворят зловещ политически инженеринг в наивния и невинен развит свят.

Оформи се разказа за събрани в пет гаража руснаци, които манипулират целия изборен процес и възцаряват фашизоидния Тръмп в либералния рай на САЩ, вадят Великобритания от ЕС, връщат носталгиите към комунизма и ден след ден сменят чипа на беззащитния европейски гражданин, превръщайки го в обезумял фанатик. Стига глупости. Европа трябва да смени стратегията си, ако не иска да изгуби войната (друг е въпросът въобще защо се води). A Бабченко наистина умря - вече никой няма да го слуша за нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НКВД

    56 13 Отговор
    Долнопробна холандка лъжа гарнирана с амерски отпечатъци.
  • 3 българче

    65 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: То няма какво да се коментира - дето е текло, пак си тече. Погледнете историята на "холанците" и нагличаните и ще се убедите, че цялата им история е убийства, кражби, лъжи и нападения. Точно тия две кочини напълниха америка с роби и избиха стотици хиляди в Африка и Индия.
    Поколенията се сменят, ама тъпанарите не са се променили - ГЕН е това, а не е шега. Та - на обвиненията към Русия може да повярва само някой като тях, със същия ген. А нормалните не вярват, защото им познават гена!
  • 4 Снайпериста

    7 24 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #32

  • 5 Българин

    14 71 Отговор
    И десет пъти са се повтори това руско "опровержение", истината е една - Русия е свалила самолета и тя носи отговорността за смъртта на 298 невинни пътници.
    Владислав Шуригин от Известия е независим и безпристрастен източник!!!!!
    Проблема е , че освен ватниците и задунайските гниди никой не му вярва!

    Коментиран от #6, #10, #24

  • 6 Грантаджийче

    47 6 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Абе, знаем я тая истина, дето е истина без доказателства.
    Врещите от яд, ама това не променя фактите. А ФАКТИТЕ са такива, каквито са написани в статията.
  • 7 antimediator

    10 55 Отговор
    Що за простотия е това ?!
    Ние сме европейска държава,член на НАТО и ЕС,потърпевши сме от поне столетие от руската имперска политика и в един момент разни родоотстъпници разпространяват руски хибридни ,пропагандни псевдоновини, а останалата продажна паплач им ръкопляска !
    Това да не е първия пътнически самолет свален от Москва ?!
    И комунистите в България могат да се похвалят със свален пътнически самолет/ жокер: над Пеприч, израелски/
    Тези които публикувате руските простотии и тези които като папагали се опитваате да заблудите другите , че видите ли това е истина сте престъпници и в една нормална държава отивате направо в панделата.
    На първо време си изперете миризливите ушанки!

    Коментиран от #8, #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Голям прос

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Виждаш ли се, че не четеш какво ти казват, а като си си наумил нещо, караш като кон с капаци. Доказателствата са хиляди но кое обвинява Русия? Това което ти пишат сега е че дори да е ракета земя-въздух, двигателната и част няма да се бухне вътре в самолета за да стане доказателство. А тази е от двигател на земя-земя. И не се пиши СССР. Вече не е актуално, а и ти не си достоен да носиш този ник. Отворете си очите да четете правилно, а после включете и мозъка, защото изглежда не действа. И за други като тебе важи. Това, че не допуснаха руснаци до великите "разследвания" на каквото и да е, трябваше да накара една лампичка в главата на тези като теб да светне. Ама явно тока ви е спрян
  • 10 Голям прос

    34 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Отвори си очите и чети какво са показали твоите приятели холандците. Двигателна част от ракета земя-земя. Това може да се докаже. Намират се със стотици на бойно поле. Само че зелените доларчета не са прозрачни и не можеш да ги отвориш очите защото ви ги затварят с пари. Нека да са виновни руснаците, ама не е доказано. Като са виновни да си плащат, но не и с такива смешки които представят разследващите
  • 11 Българин

    6 42 Отговор
    Русофилите защитавайки руските убийци стават съучастници в престъплението. На съвестта им ще тежи смъртта на 298 човека, от които повече от 100 деца.

    Коментиран от #12

  • 12 Грантаджийче

    31 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Накриви си феса в знак на солидарност!

    Коментиран от #13

  • 13 Българин

    6 34 Отговор

    До коментар #12 от "Грантаджийче":

    А ти пий един Боярищник за здравето на руските убийци.

    Коментиран от #14, #26, #33

  • 14 Грантаджийче

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    А ти глътни два- три гела за пране, дано ти мине. На запад е хит в момента, нали си западен килеш...

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Грантаджийче

    26 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    дрън дрън ярина. ЗЕ ли си грантчето от козяк, нефела???

    "Отворено общество","Работилница за граждански инициативи","Център за изследване на демокрацията","Център за либерални стратегии","Център за социални практики","Атлантическия клуб в България","Фондация Европейски Институт","Институт за пазарна икономика","Институт за регионални и международни изследвания","Център за академични изследвания","Фондация Америка за България","Центърът за икономическо развитие","Фондация 14-ти януари","Фондация Пайдея","Фондация "Работилница за граждански инициативи","Институт за развитие на публичната среда","Фондация "АКСЕС-София","Български хелзинкски комитет","Институт "Разум","Център за култура и дебат "Червената къща" ,"Асоциация Прозрачност без граници","Фондация "ХХ-Триола Квинтола","Фондация "Инфо Спейс","Фондация Риск Монитор" и т.н
  • 17 Животновъд

    5 32 Отговор
    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 onq s konq

    3 27 Отговор
    Интересно развитие на нещата-Първо украинските служби обявяват Бабченко за ФИЗИЧЕСКИ мъртъв,КОЕТО СИ Е ЛЪЖА,сега пък руските пропагандни служби го обявяват за МОРАЛНО мъртъв,което си е пак ЛЪЖА.Да,но има СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА в лъжите и тя е че първата е ЛЪЖА В ИМЕТО НА ЖИВОТА,а втората-В ИМЕТО НА СМЪРТТА!

    Коментиран от #27

  • 20 Иван4о е джендър

    31 3 Отговор
    Украинците не за първи път свалят чужд самолет. 2001 година имаха учения в Крим и бяха ударили руски самолет ТУ-154 на път за Тел Авив, Израел. Самолетът беше свален с произведена в Русия ракета от стационарен зенитен комплекс С-200. Тристранната комисия Русия-Украйна-Израел намери останките на самолета на дъното на Черно море и се оказа, че телата на загиналите са пълни с метални топчета, с които е тъпкана ракетата на С-200. Обаче украинците отричаха непрекъснато. Леонид Кучма, тогавашният укрински президент, правеше гаф след гаф, заявявайки, че "и по-големи грешки са ставали", т.е. свалянето на самолет с пътници е просто грешка, а не престъпление, дори и да е извършено без умисъл и поради престъпна нехайност - в Крим се срещат множество въздушни коридори на летящи в различни посоки самолети.

    Сега пак - Русия виновна! Докажете го, но така, че цял свят да види и чуе действителните доказателства! До момента се работи само с предположения и под наставленията на американските "съветници", за които е ясно колко са предубедени срещу бившия си идеологически противник СССР и неговия наследник в лицето на Русия. Достатъчно е да отворим кой да е вестник и четем непрекъснато колко престъпна държава е Русия, как се опитва да отрови едва ли не всички ни и как за всичко е виновен Путин.
  • 21 патриотъ

    25 4 Отговор
    Животновъде,трябва да знаеш и какво се получава от русофоб и черна негърска свиня!Получил си се ти и по квичене си най добър,защото черния ти е още вътре,та квичиш да не ти го вадят!

    Коментиран от #28

  • 22 Иван4о е джендър

    38 2 Отговор
    Извинете ме! Путин е виновен безспорно за нещо, но как да си обясним различния състав на храните за Източна Европа и тези за Западна Европа?! Как да си обясним това, че ни хранят с кренвирши, в които се мелят кожа, рога и копита, а самото месо напълно липсва? Навремето говорехме за липсата на информация и медийно затъмнение в бившия СССР и социалистическите страни, а съвременна развита Европа, да не споменаваме САЩ, си мълчи за отровите в храните. Е, не е ли престъпно да отнемаш здравето на милиони с натъпканите с Е-та изкуствени продукти? Не е ли престъпно да използваш и експлоатираш хиляди по-бедни източноевропейци /не ме убеждавайте, че не се прави/, а да се хвалиш с демократичност и някакво спазване на човешки права? Европа има доста общи черти с така омразния на мнозина бивш СССР. А Америка се доказа съвсем не като носител на демокрация и просперитет.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мозък

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Имаш ли доказателства ? Нямаш. Не се напъвай излишно за да не се изпуснеш тук и да развалиш въздухът.
  • 25 Голям прос

    16 3 Отговор

    До коментар #7 от "antimediator":

    Сега сме потърпевши от американската имперска политика
  • 26 Голям прос

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    И къде е доказано че самолета е свален от руснаци? Във вицовете на холандските разследващи ли? Много лесно се манипулирате. Заслужавате руснаците да правят всичко онова в което ги обвиняват, тогава ще ги уважавате, защото ще имате вила на врата
  • 27 Румяна Костова

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Като чета руските коментари ,хората се питат,Абе,кой беше тоя Бабченко".Размах не зная къде е видял автора.Може би в радостта на Бабченко когато беше пожара в Кемерово.Той наистина изрази мнение от рода на,,Нека да гори та народа да се замисли кой го управлява."Писателското му е процъфтявало главно във фейсбук.Бабченко здравата се оплете.Първо каза,че жена му не е знаела.А вчера изяви ,че да, била е в течение на този спектакъл.Според мен тогава има заложби за актриса защото като го видя възкръснал,то бяха едни сълзи и врещене....Но за съжаление Запада не оцени тази провинциална трагикомедия.Да,тъжно,хора с пагони и най-височайщи длъжности да се държат като неумели клоуни.Никога няма да видим шефа на руската ФСБ в подобна роля.
  • 28 Румяна Костова

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "патриотъ":

    Относно сваления самолет малазийците официално изявиха вчера че не смятат руснаците за виновни ,няма достатъчно доказателства по тази хипотеза и ще продължават с разследването.Не зная дали и нашите журналисти са стигнали да напишат за това,но може и да го прескочат като недостатъчно актуална новина.
  • 29 Антисоциалист

    5 3 Отговор
    Господа, тъпотията на игрите с възкресенията е от вроденото и закономерно малоумие на паразитите - управляващи да управляват. И да са убийствени за човека, паразитите са низши същества и умът им е низмен и тъп.
    Но не само от малоумие паразитите-управляващи не могат да сглобят правдоподобна лъжа.
    Налудничавото им убеждение, че народите са по-тъпи от тях, подчинени са им и затова им се полага да бъдат всякак и винаги лъгани.
    Не човечеството, а те са плюскаща протоплазма и вече са деградирали до там, че нямат минимално мислещи слуги да сглобят правдоподобни лъжи, а и дори не знаят какво да им разпоредят.
    И още...
    Тъпотиите им са техни, а не на народите им. Не са ни американски, ни украински, ни руски ни български, ни на кой да е народ.
    На отричащите мнението ми господа напомням, че са длъжни малоумно да карат колата си със запалени фарове посред бял слънчев ден.
    Тях поздравявам с:
    - Бабченко возкресе!
    - Скрипал воскресе!
    И а с:
    - Харе Кришна, харе, харе.
    Демек "Заяк върховен, заяк, заяк".
  • 30 Истината

    6 1 Отговор
    Василий Грицак, ръководител на Службата за сигурност на Украйна, заяви на брифинга, че е арестуван украински гражданин, представен само като Г., който бил нает от руските спецслужби да организира убийството. "Буквално преди 3 часа го задържахме", допълни той. За целта организаторът е получил поне 40 000 долара, твърдят украинците.




    Грицак твърди още, че наетият за извършване на убийството е бивш участник във военните действия в Източна Украйна (в Киев наричат това антитерористична операция - бел.ред.).


    "Службата ни своевременно получи информация за подготовката на покушение срещу живота на Аркадий Бабченко и че се търси кой да извърши убийството. Взехме решение за реализиране на оперативна комбинация, благодарение на която успяхме да съберем неопровержими доказателства за терористичната дейност на руските спецслужби на територията на Украйна", добави той.


    "Доколкото знам, операцията е била в ход от два месеца. Не знам колко мога да разкрия сега, но ме осведомиха как стоят нещата преди месец. Казаха ми, че срещу мен има поръчка за убийство, парите вече са предадени - доколкото ми е известно, 40 000 долара. Предложиха ми да участвам в тази спецоперация. Тук няма варианти - или работим, или така или иначе работим. Съгласих се", разказа журналистът.





    Украинските органи на реда провеждат следствени действия със задържания организатор. На местата, където е живеел или временно е пребивавал, се извършват обиски.


    Според Грицак целта
  • 31 Zooropa

    5 3 Отговор
    Скоро не бях чел толкова хубаво написана статия. И най-вече правдива.
  • 32 Редник Райян

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Снайпериста":

    Тоя "Снайперист" защо не изчисли директорията за рикошет и да направи самозастрелване?
    Със сигурност е за психолечение щом постоянно предлага едно и също без да има връзка с текста.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.