Last news in Fakti

6 Юни, 2018 11:05 3 258 10

Борисов - единственият адекватен в "победата" над Макрон

  • борисов-
  • макрон-
  • превозвачи

Ако след всяко заседание на въпросната комисия евродепутатите ни се държат като влюбени тийнейджъри, няма да остане превозвач със здраво сърце

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като визитата на Борисов в Кремъл бе заклеймена като позорна от опонентите му, българският премиер получи нов удар. Оказа се, че възторгът от имагинерната победа над Макрон или пакета му, не само е прибързан, но е и напълно неадекватен на ситуацията. А перспективата за шокираните превозвачи е още по-лоша от онзиденшната. Евродепутатите ни се държаха като деца на властен баща, жадуващи за одобрението му. И след заседанието на комисията в Брюксел хукнаха към първите микрофони, за да се похвалят с успеха си. Успех, който само те видяха.

Дори умореният от воаяжи със спорен смисъл премиер бързо усети накъде бият нещата и призова фанфарите да замлъкнат. А ласкателите си посъветва да си подбират приказките. А те, милите, за да се натегнат още повече на премиера, използваха неговия език. "Бихме го", "разбихме го", "победа", "взривихме пакета" и пр. класически бойкови реплики след изборна победа или мач.

"Не сме победили Макрон. Това не е война. Водим диалог...", спокойно обясни Борисов. Но немирните му активисти сякаш вече бяха забили българското знаме върху кметството в Брюксел и не чуваха нищо, опиянени от собствената си неадекватност. Триумфираха и празнуваха така, сякаш Цецка Цачева бе оглавила Европейската комисия.

Превозвачите, които със сигурност са най-вътре в детайлите на конфликтната материя, изчакаха еуфорията да отмине, сложиха плюсовете и минусите на везната и отсякоха: "Пътят към ада е постлан с добри намерения. С предприетите промени ситуацията за нас става още по-лоша".

И дискотеката свърши. Володя бутна грамофона, както казват руснаците. Започнаха оправданията. Ама ние така печелим време, ама дадохме заявка, ама показахме, че ни чуват...

Ако след всяко заседание на въпросната комисия евродепутатите ни се държат като влюбени тийнейджъри, няма да остане превозвач със здраво сърце. А с ръка на сърцето можем да заявим, че най-адекватен в този водевил беше премиерът Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    40 6 Отговор
    Целта е да се унищожи целият малак и среден бизнес в Европа. И добре се справят! Скоро всички ще станем служители на 4 - 5 мулти национални компании....
  • 2 Bahti

    33 5 Отговор
    Щом Главен Редактор ни е казал, че Тиквата е адекватен всичко е Вярно! Xaaxaxa
  • 3 Да бе

    16 7 Отговор
    Аре кво толкова всички мислят че има световна конспирация срещу България. Естествено, че има казуси всеки ден и те трябва да се дискутират и да се взимат правилните решения. Ако това означава да гласуваме срещу този или онзи пакет или решение на ЕК по някой въпрос, ОК ще го правим. Но непрекъснато да мислим, че целия свят мисли само как да преебе България.... Ами то е битка всеки ден за всички държави. Всеки си гледа интереса и така. Кво толкова неочаквано и нередно има в това.

    Коментиран от #4

  • 4 Доктор Кондьо

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    България отдавна са я изглозгали ма още има бе бафторчед.
  • 5 Bahti

    13 0 Отговор
    Господин Ганев. Погледнете в Очите на Децата! Ние сме се от писали.
  • 6 0123

    18 1 Отговор
    Макрон и Меркел (ММ) водят Европа към ФЕДЕРИЛИЗАЦИЯ. Един континент една държава EU.Сами се сетете къде ще бъде столицата и къде дълбокия прованс. И преди да наслагате минусите прочетете малко история за програмата на националсоциалитическата партия на Германия от 1934 г за обединена Европа(Велика Европа).Тогава ще разберете каква шапка Ви кроят в Брюксел и сие.

    Коментиран от #8

  • 7 Бау Мау

    14 1 Отговор
    Жалка картинка... Кого залъгвате ?
  • 8 обикновен Бг

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "0123":

    Ти пък, Да четат !!!! Да мислят!!!
    .
    О МУЗО, СПРИ, НЕДЕЙ.
    .
    ДРУГИ АМЕРИКАНСКИ ФАКТОРИ МИСЛЯТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.
  • 9 патриотъ

    17 4 Отговор
    Да бе,всеки си гледа интереса,само ние нямаме никакви интереси!Питайте Боко например,каква програма за развитие на страната има въобще!Да не говорим след 5,10,20 години?!Няма никаква програма или по точно има-да си изкара мандата и да окраде още колкото може!Адекватността на Боко стига само до там,а за всичко останало той няма!Няма нищо нередно,а?!

    Коментиран от #10

  • 10 Райко кръвта

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "патриотъ":

    Програмата за развитие е след 20 годин децата и фнуците ви да копат и да издържат моите и нашите наследници на управленската шаика както е било и ще бъде в историята хахахах ето дедовците комунисти живееха с корекома и некерманите сега виждате внуците им все коли за над 100 000 евро карат и ги сменят кат иде 2 пъти да си види хотелите по морето а па вие ше се возите у реиса и бдж и ше се молите да не се подпали или обърне нещо