Last news in Fakti

14 Август, 2018 06:29 3 925 43

Ръцете долу от Зоран Заев!

  • зоран заев

Командвайте Путин, Тръмп, поне Юнкер. Ама не ви стиска

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да се обърна към българските политици и към тези - като Радев - които отчаяно се опитват да станат такива: Престанете да упражнявате красноречието си срещу македонския премиер Заев. Така, както вие приказвате всякакви неща, за да се харесате на потенциалните си избиратели, така и Заев не може да говори публично като игнорира почти един век пропаганда и социализация на своя народ в определени доктрини и вярвания.
Това отбелязва в профила си във „Фейсбук“ Огнян Минчев.

Заев прави достатъчно, за да подобри максимално отношенията между България и Македония. Престанете да се държите като обидени деца - "падна ви" някой, който е по-уязвим от вас и сега капризничите и се опитвате да го командвате. Командвайте Путин, Тръмп, поне Юнкер. Ама не ви стиска. Хайде по-кротко! Македония, управлявана от Заев е наш приятел. Дори и да разтурите това ново приятелство, нито ще станете по-умни, нито по-успешни.

И още нещо - за никого не е тайна, че пружината на българските политически марионетки се навива от Москва. Затова най-вече ругаете Заев - за да провалите договора ни с Македония, за да осуетите членството й в ЕС и НАТО. Няма да ги провалите. Колкото от по-високо викате, толкова повече червените ви подгърбия блестят на слънцето. Спрете, защото ще започнем поименно. Радев, ти си първия, нали знаеш? По ранг, имам предвид... Ало Позитано, спри да слугуваш на Москва - догодина ще станат сто години. Сто години срамота!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rere

    65 10 Отговор
    Огняне , Огняне , къде е покойният проф. Божидар Димитров да те окрехне кои са македонците чрез два-три опаки шамара ! Заев от много заиграване с историята да не остане изигран!
  • 2 Харалан Александров

    50 7 Отговор
    А бе Огняне, за какви "червени подгърбия" пишеш ? Ти до края на 1990 г. беше партиен секретар на факултет в СУ, а сега се правиш на портокал. Ядосваш ме, ще взема да нaебa жена ти и дъщеря ти в дебелите пyтkи. А ти в това време да ми стискаш мъдeтe.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    18 42 Отговор
    Руските слуги като хиени се нахвърлят върху всеки, който разкрива предателската им позиция относно Заев и Македония. Прав ще излезе Джамбазки!
  • 5 бббббб

    46 5 Отговор
    Каква Москва,кви пет лева продажнико?!?!?Не знам къде ходят повече нашите политици ?От Америка-ЦРУ до Анкара пътека от вазелин постлаха. Даже и снимки си правят ,но явно не ги виждаш.И всички знаем на коя армия има бойни кораби и военнослужещи в БГ.

    Коментиран от #7

  • 6 огняне огнянеее

    37 4 Отговор
    Червена душицо чий задник сега лижеш. Не ти ли беше достатъчно цял живот да го правиш.
  • 7 Само питам

    7 45 Отговор

    До коментар #5 от "бббббб":

    Ти руски кораби ли искаш в нашите пристанища руско мекеренце? България у член на НАТО, ако не те харесва заминавай за кочината. А колкото до ходенето, кой ходи при джуджето на червеното килимче? И т пия льотчик и Баце се изредиха да им набиват канчетата.
  • 8 Теофил

    37 6 Отговор
    Пружините се навиват от "Козяк"!Огнянчо е добре платен соросоид и това се знае от всички! Какво да каже, освен нещо по линията на Сорос?

    Коментиран от #12

  • 9 Теофил

    29 2 Отговор
    ЕС търси нови колонии- нови пазари, евтина работна ръка, изнасяне на вредно производство.След Прибалтика, Източна Европа, остана последното -Западните Балкани
  • 10 СссереМ

    8 36 Отговор
    Изключетелно точна статия която още един път разкрива плана на Решетников,и Радев и Нинова са пионките на Москва избрани с парите на Бенчо и наркотърговията на Очите.
  • 11 Отврат

    38 3 Отговор
    Едва ли има по- гнусно нещо от бивш комунист, който натрапчиво проповядва антикомунизъм! Eдинственото по-гнусно нещо от това е, когато подобни боклуци като Огнян Минчев (катедра „Научен комунизъм“ на СУ „Климент Охридски“) са едновременно с това продажници и национални предатели!

    Коментиран от #13, #14

  • 12 СссереМ

    6 33 Отговор

    До коментар #8 от "Теофил":

    Тук няма платени соросоиди,има БЪЛГАРИ които искат страната ни да се развива и всички да живеем по добре,има начини да се случи това и нито един от тях не минава през Москва.

    Коментиран от #21

  • 13 СссереМ

    8 32 Отговор

    До коментар #11 от "Отврат":

    Нациотални предатели сте само вие-руските слуги,и ще дойде ден когато на българите ще им писне и ще увиснете с главите надолу по клоните.
  • 14 Отговарям

    8 10 Отговор

    До коментар #11 от "Отврат":

    По - гнусното е бивш американофил и настоящ русофил. Справка:Мале Сидеров, който навремето казваше, че "където стъпи руски ботуш трева не расте" и Александър Симов сътворил опуса "20 причини да обичаш Америка". И двамата днес са видни русофили и най-настървени лизачи на руски задници.
  • 15 Помнещ

    18 4 Отговор
    Мръсен пребоядисан червен миндил.
  • 16 Четящ

    23 4 Отговор
    И на гърците ли Москва им навива пружината? Продажник на историята си, дебел безродник.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 onq s konq

    5 13 Отговор
    На НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ще напомня,че влизането на Македония в НАТО е ПРИОРИТЕТ КАКТО НА ЗАПАДА,ТАКА И НА БЪЛГАРИЯ-единствен и фатален начин да не се превърне тя в мощна РАКЕТНА РУСКА БАЗА.А дали русофилската част от македонците воглаве с президента й Гьорги Иванич искат или не искат това-НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА.И да е ясно-целта е НЕ МАКЕДОНЦИТЕ ,А ТЕРИТОРИЯТА ИМ ДА Е В НАТО!А иначе самият факт че РУСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ГАСТАРБАЙТЕРИ се тръшкат със завидно себеотрицание като заклани кокошки по темата говори сам по себе си за важността на проблема.А това че са се сетили да префасонират червения девиз "Много сме ,силни сме" от 90-те год. във "Малко сме,но с много никове" и са го възприели като СТИЛ НА БОРБА,...буди единствено адмирации за находчивостта им:)

    Коментиран от #20

  • 20 hh88

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Също като тебе са говорили сталинистите през 1949. Приоритета ни е и нтернационалното общество, далече от империалистите. Тогава комунистите правят фатална грешка да плюят на българската история и насила да правят македонска нация. Сега е същото - приоритет ни е благосъстоянието на Македония и няма значение, че пренебрегваме историческите факти. Важно е тази измислена държава да влезе в НАТО и да удовлетворим исканията на новия ни голям брат. Родоотстъпници сте всички, които пишете в този стил, също като комунистите преди.
  • 21 Хрис

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    До СссереМ -СссерСеМ. Вземи и прочети нещо или посгледай централните новини на водещи телевизии в България. Вчера бе обявено предстоящо посещение на Путин в Германия, прди месец пък Меркел беше в Мсква. Погледни политиката на Унгария, прочети нещо за икономичееските и отношения с Русия, и къде е тя спрямо България. Вечни приятели няма, но има вечни интереси. Разсъди малко и изчисли колко са тези серсеми, които ще тргнат да бесят няколко милиона българи с краката нагоре. Та нали цяла Европа ще скочи срещу Вас.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Рубладжийче

    2 13 Отговор

    До коментар #21 от "Хрис":

    Абе русофреник, кога руските слуги сте били българи и кой е тръгнал да ви беси? Вие самите отдавна сте се обесили на руско въженце.
  • 23 Антибългарско

    13 2 Отговор
    Пример за антибългарин. И бил журналист. Такива ги оставяш без работа до края на живота им. Но те са добре платени от соросоиди и антибългарски фондове.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ttt

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хрис":

    Ние имаме интереси, но нямаме нужда от комунисти и тяхната плоска пропаганда!

    Коментиран от #29

  • 26 Айхман

    8 0 Отговор
    Минчев,за Заев ли работиш? За продажба на историята ни ли работиш?
    Само продажник като тебе може да одобри думите на Заев за историята ни.
  • 27 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    огняне в случа я немога да приема тезата ти.немога да я приема щото познавам доста добре македонската политика както и македонския манталитет по отношение на българия и българите.македонската национална доктрина огняне е на расиска антбългрска основа и тази база и е дадена от партията на другаря заев.неговото обещание пред неговите съпартиици не е траино подобряване на българо-македонските отношения,а прецакване на българите и влизане в ес и нато забикаляики нашия национален интерес.реално в македония и днес като национални черти и поводи за гордост са борбата срещу бугарите .

    Коментиран от #32, #35

  • 28 гнида

    3 0 Отговор
    Не може , Путин щеше да ни пуска газ - ама точно заради оня пияния и оня с квадратната глава отказахме .... От своя страна оня пияния ни праща манги по някакви програми(на някого само) , а оня с квадратната глава ни е приятел(военните му бази са тука) ! Евроатлантически ценности му викат ! Точно Заев ни направи за посмешище и само Господин Президента имаше кураж да се опълчи !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 комунета на дървета

    1 2 Отговор
    Прав е човекът, слугуваме на Москва и изпълняваме нейните нареждания, това е истината, но също е вярно, че заевците пък слугуват на сърбските тайни служби, които пък слугуват пак на Москва, така, че историята прилича на :"Присмял се хърбел на щърбел".

    Коментиран от #31

  • 31 Inog

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "комунета на дървета":

    Това сам ли го измисли? Бравоооо
  • 32 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Я! Па ти си можел да мислиш?!:) Апа, я си мислих...! Че ме прощаваш, ако нещо съм ти рекъл на криво! Молим та!:)

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "goni":

    както ти писах и при другия ти ник троле,чети и записваи писаното от мен.образоваи се безплатно!
  • 35 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Задай си въпроса: На кого му отговаря държавите на Балкана да са разединени?
    Факт е, че промяна на границите няма да донесе икономическо развитие щото това води до война. Същата тази война може да се разшири из цял свят както е ставало преди. Така че мантрите които се повтарят във всяка една Балканска държава "Ние сме най-старата държава, народ, цивилизация итн." просто са отклонение от истинските проблеми.
    Омраза помежду македонци и българи няма. Обещавам ти. По-скоро е подгрявана от определени политически структири за съжаление, на принципа който споменах "ние сме по-по-най". Ами сте ама не сте щото населението ви се изселва.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Македонец":

    изтриха ми модераторите поста ,но няма проблем ще го напиша отново.свикнал съм им да постъпват патриотично!само да питам като няма омраза между българи и македонци ,ти как си представяш нашето отношение към хора дето твърдят че ние сме генетичен отпадък?или че ние сме узорпирали всичките си национални победи от македонците?как си мислиш че се чувстваме като правителстото ви финансира филми като трето полувреме?или като твърдите че илинденското въстание не е българско?дали ние българите изпитваме след тези ви твърдения някаква омраза ?дали като удавихте 30 българки в охридското езеро и дадохте условна присъда на виновника ние ви харесваме?дали като взе македонсия съд на една маика детето само щото се беше обявила за българка на нас тва ни харесва?дали като всяка година чупите плочата на мара бунева в скопие ние се радваме за това?дали като поне 100000 български гроба в македония са разкопани и заличени и вие не ни позволявате да ги въстановим тва ни харесва?и след всичките тия добросъседски деиствия ,като ни се появите в софия с молба за паспорти,безплатни степендии или сега да ви подкрепяме за нато и ес ние трябва да го направим?дано си учил математика до трети клас ако си го правил лесно може да намериш логичния отговор!

    Коментиран от #38

  • 38 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Ще ти отговоря на всеки въпрос и ще обясня че омраза между македонци и българи няма. Ако съществува тя ВИНАГИ е политически мотивирана!
    1. "Генетичен отпадък" ти го формулираш така. По-скоро смес от повече народности. Затова ти писах какво каза и Божидар Димитров, най-големия антимакедонист, и съм съгласен с него, че чисти (ариевски) нации няма.
    2. Узурпация на историята има. Има защото е изпозвана от политическия механизъм. България до днешен ден не признава съществуването на македонци което е спротивно на човешките права и свободи.
    3. Трето полувреме е с цел българската страна да поеме отговорност за присъединяването към нацистка Германия. Вършили са доста ограбвания и убиства които в Бг са цензурурани, а е хубаво да се знаят.
    4. По отношение на Илинденското възтание, виж точка 2. Поентата е същата. Гейове и турци има, македонци няма. А сме 21 век.
    5. Нещастен случай беше с потъването на лодката. Недей да го превърщаш в политически.
    6. Майката с детето е същото. Битов случай превърнат в политически. Съдът беше решил че майката е психически неуравновесена и не може да се грижи за детето. Затова го даде на съпруга и. След това тя "се сети" че е българка, а пък на Бойко Тиквата като че ли това му тряваше. Целия случай се изпозва в политически цели. Ето на теб ти е повлиял успешно. Надявам се само до този момент.

    Аз против теб, Стояне, нямам нищо. Въпреки че в постовете използва думи които са неприлични и не градят приятелство, братско при тов

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Македонец":

    Аз против теб, Стояне, няма нищо. Въпреки че в постовете изпозва думи които са неприлични и не градят приятелство, братско при това. Културата в Македония, България и Сърбия (и др.) е силно повлияна от славянския фактор. Ние сме православни. Това е което ни свързва. Днес се върши национализация на славянството. На пример: Владимир е само руско име и всички които се казват така в България са Руснаци. Това отговаря само на САЩ. Другата крайност е съюз с Русия, също слявянска страна.
  • 40 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Македонец":

    гледам постарал си се да напишеш една порция лъжи,но не отговори на въпроса ми дали тия актове дето извършва македонската държава срещу нас ние ги приемаме равнодушно?особено българите от македония като мен?и ако ти искаш с някои да си близък така ли постъпваш?правиш лъжлив филм за неговото минало които го представяш за историческа истина?после ми обясняваш че нямаш нищо против мен?било битов инцидент да загинат 30 българки и убиеца да получи една година условно!тва за генетичния отпадък е точно и е формулиран в македонската книга за разликата между българи и македонци писана в ману и подкрепена експерно от академик блаже ристовски.ако не си я чел ти я препоръчам.и маиката с детето битов инцидент,а?само дето няма друг такъв в македонската история.да вземеш при развода на една любяща маика детето и да го дадеш на баща му .интересни работи стават при вас бе убавецо.ти верно ни мислиш нас за идоти!!!!маиката беше евродепутат ,а вашия съд реши че е психически неуравновесена.прав си няма да намесвам тия работи,македонския съд е постъпил правилно,въпреки че българския премиер тогава лично се застъпи за въпросната маика.да вие сте добри съседи и трябва да ви се помага.
  • 41 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    сега да ти кажа аз на теб зоране,аз имам много против теб,нали прочете много.ти си един лицемерен лъжец както цялата ви лицемерна нация вие сте расисти опитващи се да се представите за нещо нормално.познавам расиския ви манталитет и приоми много добре те са обвързани точо с тези лъжи които потдържате години наред въпреки че много добре познавате историческата истина,но като престъпници в нея се опитвате да я притъпите.тва че ние българите не признаваме македонската нация е свързано именно с този ваш модел .щото ние няма как да признаем че сме генетичен отпадък и културна издънка на вас вечните македонци.няма как да нарушим националната си идентичност и да принизим историческите си успехи и усилия за да ви се харесаме.та ако трябва да завърша те приканвам теб и останалите смешници от варадско да не идвате в българия като просяци и да се молите за тва или онова докато не промените отношението си към нас българите и тази промяна трябва да е искренна зоранчо иначе няма да постигнете нищо.

    Коментиран от #42

  • 42 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Значи си платен герберец. Как защитаваш Тиквата във всеки един пост... Само не ме убеждавай че Омуртаг не е турчин. Ако искаш да се гордееш с турски успехи тогава направо у Истамбуло, предателю! Рязани тук не ни требват.

    Коментиран от #43

  • 43 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Македонец":

    омуртаг не е турчин и няма как да бъде турчин като в онова време турците не са съществували като народ.що се отася къв съм аз дали съм гербер ,комунист или марсианец си е моя работа ,българска , а ти в българия място нямаш освен във външно където се учиш на българския химн и се молиш на турците да ти дадат български паспорт.и като не ти харесва у нас събираи месалите и да те няма ,кво като просяци обикаляте у нас и се молите за тва или онова.еи ходи в прищина или в белград ,кво ми се мъкнеш тук?